Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

tai ir mano dėžė sutvarkyta, tik ją vis ištraukiu ir naujai peržiūriu, t.y. iš vienos krūvelės į kitą perdedu ir vėl atgal į dėžę. Jei rimtai, tai visai greit reiks vienmetes į lauką sėtis, vazonines, svyrančias... Brrr, net reikalingą kiekį sėklų sekančiam sezonui susiskaičiavau, pagal spalvas pasiderinau, kaimynės du gėlynus sužiūrėjau. Siaubas lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai prisineškit į troba pelargoniju žiemoti, įsitaisykit sergančiu amariliu,vis turesit ka veikti mirksiukas.gif
Atsakyti
pelargonijos žiemoja, nėra ką su jomis veikt irnesakyk.gif ,
o amariliai/meileniai tik skinti, vazoje pamerkti. Nesuprantu jų auginančių tongue.gif
Atsakyti
o sakykit, merginos, ar nepavelavau su jurginais? dar neiskasti jie pas mane, gal labai nepakenke salnos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 11 18, 20:17)
Tai prisineškit į troba pelargoniju žiemoti, įsitaisykit sergančiu amariliu,vis turesit ka veikti mirksiukas.gif

pelargonijas visas iškomandiravau ir jų vietą vietą užėmė hortenzijos, kurių aštuoni didžiuliai vazonai tupi ramiai garaže ir miega žiemos miegu - nėr ką su jais veikt iki pavasario. Jokių kambarinių svogūninių neauginu ir neauginsiu - ne mano jos augalėliai blush2.gif Iš vis labai sumažinau iškasamų, žiemą/vasarą pirmyn nešiojamų gėlių, gumbų - nusibodo tampytis kaip katinui su pūsle biggrin.gif Kitas kambarines visas iki vienos labai neseniai persodinau, tai ir tos jau apšokinėtos doh.gif

Vienžo teks kokių žydinčių kambarinių vis tik pasieškot - šią akimirką bandau "pažindintis" su sanpaulijom ax.gif

QUOTE(persikiuks @ 2011 11 19, 16:56)
o sakykit, merginos, ar nepavelavau su jurginais? dar neiskasti jie pas mane, gal labai nepakenke salnos  unsure.gif

bet kokiu atveju nieko pakeist nebegalima - reikia kuo greičiau iškast, apdžiovint gumbus ir bandyt laikyt per žiemą vėsiai bei sausai. Pavasariop pamatysit gyvi gumbai ar vis tik šalnos blogą darbą padarė 4u.gif
Atsakyti
Mumrikai, labai grazu, jei visi taip puoseletu savo aplinka, butu rojus...
Atsakyti
ačiūūūūūūūūūūūūūūū wub.gif Mano mintys ir svajonės liejasi taaaaaip plačiai, kad pačiai baisu pasidaro blush2.gif Kaip jau minėjau turim neribotą žaliąją zoną, tai vat ten dabar mano "grand" planai nukreipti - noriu beržyno iš kokių 30 beržų (su vyru kas savaitę iš apylinkių po porą berželių parivežam, tai mano beržynėlis dabar jau iš kokių dešimties beržiukų). Tada bus kelių paprastų ir raudonlapių ąžuolų giraitė, dar keli graikiniai riešutmedžiai jei pavyks sėkmingai riešutukus sudaigint, jau penkiolikos alyvų eilė užsodinta, gal dešimt kukmedžių.

Ten akmenų kaip ir visur pas mus nemažai, tai aplink juos planuoju aukštesnių daugiamečių gėlių pasodint, o už jų miskantus - labai jie man patinka wub.gif

Vat čia, kairėj namo pusėj už tvoros įgyvendinu savo fantazijas - nors ir penkis hektarus galiu apželdint lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 11 19, 19:01)

bet kokiu atveju nieko pakeist nebegalima - reikia kuo greičiau iškast, apdžiovint gumbus ir bandyt laikyt per žiemą vėsiai bei sausai. Pavasariop pamatysit  gyvi gumbai ar vis tik šalnos blogą darbą padarė 4u.gif

aciu uz atsakyma smile.gif . tikiuos viskas bus gerai.
Atsakyti
mumrikai, didžiausią įspūdį paliko per tokį trumpą laiką sutvarkyti tokie dideli plotai. Jei per kokius 10 metų bus sutvarkyta viskas nuo tvoros iki horizonto, net nesistebėsiu... smile.gif Dėl augalų komponavimo tokioje aplinkoje negalėčiau kažin ką gerą ar blogą pasakyti, nes pati gėlinu vienkiemį be tvorų, o tai jau visai kitoks žaidimas - čia aplinkos nereikia taisyti, čia svarbu jos nesugadinti. O nesugadinti yra labai sunku, nes gi norisi visur prikaišioti įmantrių krūmų/medžių. Po to žiūri pro kokias tujas, sidabrines egles ar žagrenius į ežerą, ir supranti, kad pro alksnius seniau vaizdelis geriau žiūrėjosi...

Bet grįžkime prie gėlių, kurioms ši tema ir yra skirta. Mane labiausiai žavi ir domina gėlynai-miškai bei gėlių juose derinimas. Kad ir ne miškai būtų, o derinti gėles būtina, bet... ne visada gaunasi. Kad žodžiai nuogi nevaikščiotų, paimkim kad ir tokį vat gėlynėlio kampelį, kurį tobulu nepavadinsi, ir pamėginkime drauge jį pataisinėti. Į vienmetes gėles ir gailiardijas nekreipiame dėmesio (jos čia tik pro šalį ėjo...). Rudbekija visai ne į temą. O ką vietoj jos? Gal kokį Šmito kietį? Alpinė zunda tikiuosi kitais metais prisiims ir pataisys vaizdelį. Ar nepataisys? O ežiuolę kitais metais apglėbs tamsialapis astras. Bus gražu. Tikrai. Nes jau šiemet kažkiek buvo. Dar ten apačioje matosi baltai žydinčio katilėlio lapai.
Nagi merginos įjungiam fantaziją bei žinias, ir "persodiname" gėlyną. O ką dar veikti negėlingąjį sezoną? smile.gif

Atsakyti
Kiečiai labai mėgsta plisti šaknimis ir vėliau teks ne piktžoles, o kietį ravėti mirksiukas.gif

Nelabai tamsialapis astras matosi foto ir neaišku, kurioje vietoje jis auga. Patikslink 4u.gif
Priešais akmenį sodinčiau Heuchera 'Purple Petticoats', šalia melsvai pilko spygliuočio Sedum telephium ‘Matrona’, už jos Verbena bonariensis.
Jei gerai įžiūriu, tai zunda ten jau yra, tik ją sodinčiau kairiau ir už akmens.

Jei nesunku, parašyk tikslesnius plotelio parametrus ir kas ten auga, ką norėtum palikti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 21 lapkričio 2011 - 16:29
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 21, 16:28)
Kiečiai labai mėgsta plisti šaknimis ir vėliau teks ne piktžoles, o kietį ravėti  mirksiukas.gif

Nelabai tamsialapis astras matosi foto ir neaišku, kurioje vietoje jis auga. Patikslink  4u.gif
Priešais akmenį sodinčiau Heuchera 'Purple Petticoats', šalia melsvai pilko spygliuočio Sedum telephium ‘Matrona’, už jos Verbena bonariensis.
Jei gerai įžiūriu, tai zunda ten jau yra, tik ją sodinčiau kairiau ir už akmens.

Jei nesunku, parašyk tikslesnius plotelio parametrus ir kas ten auga, ką norėtum palikti wink.gif

Na šmito kėtis nesiplečia auga kompaktišku kupsteliu, tik žiemoja prastokai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 21, 17:28)
Kiečiai labai mėgsta plisti šaknimis ir vėliau teks ne piktžoles, o kietį ravėti  mirksiukas.gif

Nelabai tamsialapis astras matosi foto ir neaišku, kurioje vietoje jis auga. Patikslink  4u.gif

Ačiū už prisidėjimą prie meno. smile.gif
Šios temos 16 psl. esu įkėlusi šio gėlyno pilnesnį vaizdelį (rugsėjinį variantą po nuoroda face). Ten geriau matosi išmatavimai - nuo akmens iki takelio krašto šalia rudbekijos yra geras metras. Šiek tiek matosi (kai žinai, kad yra...) astras prie ežiuolės. Jis ten tarpe tarp gludo ir ežiuolės. Kai fotografavau, iš pasodinto krūmo tik porą gyvų šakelių buvo likę, bet augalėlis gerai įsišaknijo ir pradėjo leisti daugybę atžalų. Itin gerai matosi Heucherynas akmens kairėje. Taigi Heuchera jau yra. Tik ne ten. Ir gal ne tokia? Tąją, kuri po gludu palindo, aišku reiks kitur perkelti. Gal zundos papėdėje mergina ir gražiai atrodytų. Zunda už akmens jau buvo. Nepatiko jai ten, tad perkėliau čia. Jos mėlyna spalva čia būtų lyg ir vietoje. Per tagetę čia dar nesimato violetinės vaizginos, ganėtinai gražiai prisiplojusios prie akmens. Bet ją galima ir kur nors prie takelio perkelti. Taigi gaunasi, kad viską akmens dešinėje, išskyrus saulakį ir dar gal zundą, galima perdaryti.
Dėl kitų pasiūlymų. Matroną (šiloką) turiu šilokynėje, kurios čia nesimato, bet ji visai šalia dešinėje. Šilokynė bais gerai gavosi, tad nesinori jos parceliuoti. Verbena bonariensis sudomino, bet iki šiol nesu jos gyvos mačiusi. Nežinau aukščio, lapų tankio, tad visiškai neįsivaizduoju, kaip ji čia atrodytų.

Atsakyti