Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

QUOTE(varnales@ @ 2011 11 17, 08:51)
nuolatine skaitytoja 4u.gif tiesiai sviesiai,grazu thumbup.gif

labai dėkui - tvarkausi "rudeniškai" po kampeliuką ir rodausi biggrin.gif Aišku tos rudeninės gėlytės jau varge vargeli kokios pavargusios, bet bendras margumas vis tiek savotiško žavesio priduoda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2011 11 16, 14:48)
Polianthes tuberosa - minimali temperatūra plius 15, galima augint lauke, jei žiemai kelsi į vazoną...

va čia parduoda (ne LT)

http://www.thompson-...e-pearl/p8521TM

vėl grįžtu - kadangi ten parduoda tik UK ir dar radau vienus kur JAV prekiauja - būsiu dėkinga jei kas nors yra ką nors girdėjęs apie kur arčiau prekiaujančius ar auginančius tuberozas.... nu taip knieti pabandyt, negi Lietuvoj ji visai nežinoma? Rusiškus ir angliškus saitus jau perskaičiau visus...
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2011 11 17, 18:23)
vėl grįžtu - kadangi ten parduoda tik UK ir dar radau vienus kur JAV prekiauja - būsiu dėkinga jei kas nors yra ką nors girdėjęs apie kur arčiau prekiaujančius ar auginančius tuberozas.... nu taip knieti pabandyt, negi Lietuvoj ji visai nežinoma? Rusiškus ir angliškus saitus jau perskaičiau visus...

Kadangi šis augalas mūsų sąlygomis nežiemoja, rimti augintojai jų neaugina, nebent megėjai. Pavasarį galima rasti mugėse jau pražydintų, pas vežėjus.
Atsakyti
ačiū, kad pabandėt atsakyti į praeitą klausimą mad.gif
aš dar su vienu:
user posted image
gal kas žino kas šita gėlė?
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 11 17, 23:23)
Kadangi šis augalas mūsų sąlygomis nežiemoja, rimti augintojai jų neaugina, nebent megėjai. Pavasarį galima rasti mugėse jau pražydintų, pas vežėjus.

na, nežiemojančių yra daug.... ax.gif kurias reikia rudenį iškast. O jų gumbeliai gi irgi žiemą "ilsisi"... Radau, kad auginamos jos ir Prancūzijoje, ir Anglijoj, ir Rusijoje nemažai augintojų rašo apie jas. Įdomu pasidarė, kodėl Lietuvoje jų nieks neaugina? g.gif turėtų būti dieviško grožio ir kvapo gėlė, pagal aprašymus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(TacTic @ 2011 11 17, 23:13)
ačiū, kad pabandėt atsakyti į praeitą klausimą mad.gif
aš dar su vienu:
user posted image
gal kas žino kas šita gėlė?

Panašu, kad juozažolė ax.gif

Kad jau įkišau snapą, tai ir aš pagirsiu mumriką, vis grįžtu ir grįžtu prie nuotraukų pasisemt idėjų wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Treja: 18 lapkričio 2011 - 09:47
Ačiuks, Treja wub.gif Man kaip tik dabar kilo labai ilgai lauktų ir "gimdytų" įdėjų kaip ir kas keliose vietose turi būt ir tas ruduo su žiema na taip nelaiku, na taip nelaiku doh.gif Aaaaaaaaaaaaa, kaip dabar ramiai išgyvent tuos kelis mėnesius, nes kas, sodint noooooooooooooooriu doh.gif

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 11 18, 10:29)
Ačiuks, Treja wub.gif  Man kaip tik dabar kilo labai ilgai lauktų ir "gimdytų" įdėjų kaip ir kas keliose vietose turi būt ir tas ruduo su žiema na taip nelaiku, na taip nelaiku doh.gif Aaaaaaaaaaaaa, kaip dabar ramiai išgyvent tuos kelis mėnesius, nes kas, sodint noooooooooooooooriu doh.gif

Aš dabar kaifuoju namie, bet jau nuo kokio vasario mėnesio pradedu ilgesingai žiūrėti per langą, žvilgsniu matuoti sniego gylį.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 11 18, 10:29)
Ačiuks, Treja wub.gif  Man kaip tik dabar kilo labai ilgai lauktų ir "gimdytų" įdėjų kaip ir kas keliose vietose turi būt ir tas ruduo su žiema na taip nelaiku, na taip nelaiku doh.gif Aaaaaaaaaaaaa, kaip dabar ramiai išgyvent tuos kelis mėnesius, nes kas, sodint noooooooooooooooriu doh.gif

Nu tiesiog mano būsena nukopinta lotuliukas.gif lotuliukas.gif , tikrai labai nelaiku, pradėjau "konstruot" ir aš alpinariumą, tai tiek minčių, tiek minčių, ir kam ta gi žiema doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 11 18, 11:46)
Aš dabar kaifuoju namie, bet jau nuo kokio vasario mėnesio pradedu ilgesingai žiūrėti per langą, žvilgsniu matuoti sniego gylį.

aš labai sunkus "ligonis" ir mano liga pertraukų neturi lotuliukas.gif liko dar vieną gėlynėlį pabaigt, dar porą lelijų pasodint, bet šlapdriba drebia, įšalas šiandien gal dviejų cm. Nori nenori reik savaitgalio laukt.

Žiūriu kaimynams darbininkai trinkeles kloja, o pagrindą sušalusį lietlempe pasišildo. Tai vyras sako "eik, pasiskolink žemelei pašildyt, jei jau tokios "lomkės"" lotuliukas.gif
Atsakyti
kai man tokios lomkės užeina - einu sėklų dėžę tvarkyt arba dekoracijas kalėdoms daryt cool.gif

Taigi, 'pusgaminių' jau per šią savaitę prigaminau, beliko savaitgalį miške likusias medžiagas susirinkt. Ai, na ir dar 14 snaigių nunerti- pasikrapštymo dar 2 vakarams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 18, 17:53)
kai man tokios lomkės užeina - einu sėklų dėžę tvarkyt arba dekoracijas kalėdoms daryt  cool.gif

Taigi, 'pusgaminių' jau per šią savaitę prigaminau, beliko savaitgalį miške likusias medžiagas susirinkt. Ai, na ir dar 14 snaigių nunerti- pasikrapštymo dar 2 vakarams  biggrin.gif

aš kai durnelė pedantė mergelė, tai mano dvi sėklų dėžutės jau nuo ankstyvo rudens sutvarkytos - jose sėklų dėžulytės "pagal liniuotę" sustatytos blush2.gif O ir kalėdinės puošmenos pamažu namuose apsigyvena thumbup.gif

Bet visa tai neatstoja pasikapstymo gėlynėliuose - į žemelę norisi rankas sukišt wub.gif Tai dabar atgaiva maklinėt po internetą rankaliojant gėlytes, kurias pavasarį pas save apgyvendinsiu ax.gif
Atsakyti