Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

QUOTE(mumrikas @ 2011 11 08, 23:00)
o štai taip rudenėlis atrodo dalyje mano gėlynų (kita pusė dar nefotogeniška, nes laukia rudeninio sutvarkymo biggrin.gif )

<...>

user posted image

<...>
user posted image

Labai gražiai sugalvota. Ir padaryta. Ten už apvalaus akmens smulkiažiedis astras pūpso? Neįžiūriu niekaip. Aišku, su laiku viskas tik gražės ir gražės. Bet, Dieve, kiek laiko reiks, kol viskas sužels į idealą... Aš neturėčiau kantrybės tiek laukti. Į tą laiką plikon žemėn būtinai ko nors prikiščiau. smile.gif
Akmeniniai takeliai čia, įtariu, būtų visai vietoj... smile.gif

Atsakyti
Sveikos.
Atsiprašau iš karto, kad įsiterpsiu su klausimu ne į temą, bet nežinau kur daugiau kreiptis...
Vistik manau turit prisirinkusios visokių gėlių sėklų iš po šios gražios vasaros ax.gif ir turiu klausimėlį, kur ir kaip jas laikot?
Aš dabar turiu visas "supakavus" į tuos polietileninius vakuminius maišelius kur susispaudžia kraštelis... (tikiuos supratot ką turiu galvoj)
O gal reikia, kad jos "kvėpuotų" ir laikyti kokiame popieriuje? ir kokioj temperatūroj?
Aš laikau kambario... doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2011 11 09, 22:55)
Labai gražiai sugalvota. Ir padaryta. Ten už apvalaus akmens smulkiažiedis astras pūpso? Neįžiūriu niekaip. Aišku, su laiku viskas tik gražės ir gražės. Bet, Dieve, kiek laiko reiks, kol viskas sužels į idealą... Aš neturėčiau kantrybės tiek laukti. Į tą laiką plikon žemėn būtinai ko nors prikiščiau. smile.gif
Akmeniniai takeliai čia, įtariu, būtų visai vietoj... smile.gif

Dėkui. Taip, ten astras - vat toks buvo visai neseniai:

user posted image

O juodų žemės plotų vasarą nebūna - ten gėlynai visur, tvoros pavėsy melsvių kolekcija, tik dabar viską sutvarkiau, lapus surinkau, žemę papurenau, tai ir atrodo, kad nieko nėr biggrin.gif Kai kur pakraščiuose ką tik praplėčiau gėlynus, tai ten kol kas tik žemė, bet jau esu užsisakiusi gėlių ir pavasarį jau jos tūps ton vieton thumbup.gif

QUOTE(TacTic @ 2011 11 09, 23:21)
Vistik manau turit prisirinkusios visokių gėlių sėklų iš po šios gražios vasaros  ax.gif  ir turiu klausimėlį, kur ir kaip jas laikot?

Turiu daug sėklų ir visas jas laikau permatomuose vienkartiniuose šaldymo indeliuose, kurie sudėti į dėžę, o dėžė tupi lentynoj garaže - ten žiemą būna apie nulį, kartais kiek daugiau ar mažiau mirksiukas.gif Kai kurioms sėkloms šalčio periodas labai padidina daigumą mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(nijole0619 @ 2011 11 09, 02:13)
O čia tai bent fotoreportažas..liuks vaizdelis

Ačiukas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(TacTic @ 2011 11 10, 00:21)
Sveikos.
turiu klausimėlį, kur ir kaip jas laikot?
Aš dabar turiu visas "supakavus" į tuos polietileninius vakuminius maišelius kur susispaudžia kraštelis... (tikiuos supratot ką turiu galvoj)
O gal reikia, kad jos "kvėpuotų" ir laikyti kokiame popieriuje? ir kokioj temperatūroj?
Aš laikau kambario...  doh.gif  g.gif

Ir man labai aktualus klausimėlis, aš visada laikau popieriniuose savo gamybos ,,pokeliuose"- kur jau atrūšiuotos perrinktos, o kol džiovinu-paprasti maišeliai, bet vėl gi popieriniai.
o pvz krapus laikau stiklainėly, sandariai uždarytą. Temperatūrinio režimo nesilaikau, nuo rudens iki pavasario laikau sandėlyje(t. mažai kuo skiriasi nuo lauko), o pavasariop jau atsivežu, prasidžiovinu ir atsirenku, ką sėsiu. Ir nieko išgyvena.
Gal kas parodys savo gamybos sėklų pakuotes kaip gražiai ir paprastai pasidaryti? ax.gif
Atsakyti
o pagal ką atrinkinėjat sėklas?
tarkim gvazdikinių šeimos gėlių...
Atsakyti
QUOTE(TacTic @ 2011 11 10, 10:52)
o pagal ką atrinkinėjat sėklas?
tarkim gvazdikinių šeimos gėlių...

Jei tai ne hibridinės, be raidelių F ar H, tai galite rinkti ir tikrai sulauksite tokių žiedelių, nuo kurių sėklas ir rinkote rolleyes.gif
Papildyta:
Dėl laikymo jokios problemos - popieriniai maišeliai ir lentyna wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 11 08, 22:00)
šiapus ir anapus tvoros biggrin.gif

kelintą dieną vis pažiūriu ir ... na, kaip ten jūs susitvarkot su tokia vingiuota linija. Ar tikrai lengva priežiūra vejos ir apželdintos vietos?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 10, 11:31)
kelintą dieną vis pažiūriu ir ... na, kaip ten jūs susitvarkot su tokia vingiuota linija. Ar tikrai lengva priežiūra vejos ir apželdintos vietos?

lengva mirksiukas.gif turim tokią siaurą elektrinę stumiamą žoliapjovę, tai aš greit su ja pakraščiukus apeinu (ji gan lengva, galima nors ir viena ranka stumdyt, nors ir ne savieigė), o didžiuosius plotus jau vyras su plačia benzinine savieige apibėga).

Tiesiog stumiu palei pakraštėlį vieną ratuką ant gėlyno užstačius ir tiek (maždaug per nepilną sprindį nuo gėlyno krašto nieko nesodinu, mulčiuoju pjauta žole, kad piktžolės neželtų, o gėlių lapai iš toliau uždengia tą kraštuką. Tai žoliapjovė važiuodama priekiu tuos lapus pakelia.

Poroj vietų kur labau "aštrūs" išlenkimai nupjaunu pimyn atgal stumdydama - elektrinėj žoliapjovėj peiliai labai arti priekio, tai patogu ir priekiu gėlių nenuniokoja mirksiukas.gif Su benzinine jau nepavyktų, nes ją labai giliai istumt reikėtų į gėles, kad pasiek žolės kraštelį.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 11 09, 23:51)
Dėkui. Taip, ten astras - vat toks buvo visai neseniai:

user posted image

O juodų žemės plotų vasarą nebūna - ten gėlynai visur, tvoros pavėsy melsvių kolekcija, tik dabar viską sutvarkiau, lapus surinkau, žemę papurenau, tai ir atrodo, kad nieko nėr biggrin.gif Kai kur pakraščiuose ką tik praplėčiau gėlynus, tai ten kol kas tik žemė, bet jau esu užsisakiusi gėlių ir pavasarį jau jos tūps ton vieton thumbup.gif

Gražuolis. Švelniai tariant. Ir per kiek laiko jis taip subujojo? Akmuo irgi vertas grieko. Bet negriešysiu, nes... nepavilkčiau tokio. smile.gif Aš savąjį tamsialapį šalia ežiuolės pasodinau. Labai gražiai ežiuolės žiedai atrodė įsipynę į astro lapus. Tikiuosi, kad subujojęs astras-jaunikis neuždusins meilės glėbyje ežiuolytės. smile.gif Šią vasarą pamilau astrus, bet jiems reikia specialios vietos. Ir daug. Tad apsiribojau tik 1. Kol kas. smile.gif
Įtariau, kad tuščia žemė išties nėra tuščia. Bet įsivaizdavau labiau vasarines gėles visur besistaipančias. Gal turite vasarinių nuotraukų? Norėtųsi žvilgtelėti, kaip tikrumoje viskas atrodo.

Atsakyti
Jergutėliau, ačiū Mumrikui
Sužinojau kaip šita gėlytė vadinasi - astras thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Turiu aš tokios pat gėlytės tik iki 30cm ružavos sėklų, Taip pat apie 1m aukščio melsvų, ir apie 1,5 m violetinių . Tai ar jos visos vistiek skaitosi astrai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2011 11 10, 18:38)
Gražuolis. Švelniai tariant. Ir per kiek laiko jis taip subujojo? Akmuo irgi vertas grieko. Bet negriešysiu, nes... nepavilkčiau tokio. smile.gif Aš savąjį tamsialapį šalia ežiuolės pasodinau. Labai gražiai ežiuolės žiedai atrodė įsipynę į astro lapus. Tikiuosi, kad subujojęs astras-jaunikis neuždusins meilės glėbyje ežiuolytės. smile.gif Šią vasarą pamilau astrus, bet jiems reikia specialios vietos. Ir daug. Tad apsiribojau tik 1. Kol kas. smile.gif
Įtariau, kad tuščia žemė išties nėra tuščia. Bet įsivaizdavau labiau vasarines gėles visur besistaipančias. Gal turite vasarinių nuotraukų? Norėtųsi žvilgtelėti, kaip tikrumoje viskas atrodo.

Dėkui wub.gif Tik kad gražuolis murzius, mat daug metų karjere veidu į purvą gulėjo, tai drumzlėm apsinešė - niekaip laiko neužtenka kaip reikiant užsiimt jį nugramdyt, mat reikia kokia tai rūgštim plaut - šiaip šepetys su vandeniu nepadeda, nes jis apkalkėjęs doh.gif

O astrus aš mėgstu - pas mane jie kelių rūšių mirksiukas.gif
Papildyta:
Kitoje temoje kalbant apie akmenis aplinkoje jau demonstravausi, tai tą savo raštliavą čia parodysiu, nes labai tingisi atrinkinėt atskiras nuotraukas blush2.gif

Visam aplinkos tvarkymui galima sakyt dveji metai, nes šią rugsėjo pirmą sukako treji metai kai gyvenam name, o pirmus metus aišku buvo žvyrynai ir gėlynėlių parodijos lotuliukas.gif Dauguma daugiamečių gėlių jau susodinta, tik aišku jos dar nedidukės ir dar ne visur viena su kita liečiasi/persidengia kaip turi būt - kitą vasarą vaizdelis turėtų būt jau nebe toks padrikas ax.gif

O akmenis esu tiesiog įsimylėjusi ir jų mūsų sklype yra tikrai nemažai ax.gif kai kurie sveria net 3,5t ax.gif

Vat tokia buvo pačio pirmojo gėlių darželio prie mūsų namo pradžia - aplink buvo smėlynai, o aš susidėliojau iš akmenų darželiuką, prisinešiau žemių ir padariau pirmą nevykusį gėlynėlį (tai buvo prieš trejus metus)ax.gif

user posted image

tada atsirado takeliai, trinkelės ir gėlynėlis kiek pakito

user posted image

dar po metų mažus akmenėlius mečiau lauk ir į sklypą ėmė keliaut jau didesni - čia jau šių metų vaizdas, nors rožynėlis tik pirmametis ir tikrasis vaizdas bus kitais ar dar kitais metais

user posted image

user posted image

O čia mano braškynas/žemuogynas

prieš porą metelių buvo toks varganas...

user posted image

o dabar jau visai apypadoris - ir aišku akmenuotas biggrin.gif Dabar tie šoniniai akmenukai jau ištremti, vietoj jų nematomos vielutės susmaigstytos, bet akmenukų takeliai vis tiek liko ax.gif

user posted image

Papildyta:
Dar vieno gėlynėlio korekcijos ir vis didesni akmenys, parkeliaujantys į mūsų valdas blush2.gif

Buvo vat toks nesusipratimas prieš trejus metelius blush2.gif

user posted image

Po metų pakoreguota

user posted image

Ir šiais metais jau su akmens draugija

user posted image

user posted image

iš kitos pusės ir dar su vienu akmenuku, ant kurio jau gulasi šiemet ypač ūgtelėjusio svyruoklio maumedžio "kasos" biggrin.gif

user posted image

Papildyta:
dabar dar tik pradžia kai man vaizdelis ima pamažu patikt - iki tol buvo baisumėlis biggrin.gif aišku visas vaizdas ims matytis tik minimum po dešimties metelių, kai ūgtelės medeliai, krūmeliai, gėlės augs ne kaip paskiri augalėliai, o grupėmis thumbup.gif Vis tik sklypas nemažas, 12,5a, dar žalia zona, tai maži augaliukai kol kas jame dažnai "pasimeta".

Vat dar vienas mūsų sklypo gabalėlis - čia jau akmenys didyn ir didyn thumbup.gif Buvo vat toks "dirvonas", bet kelių tonų "akmenukus" jau sutupdėm

user posted image

dar toks "pusplikis" vaizdelis - augalai jau yra, bet jie miniatiūriniai

user posted image

...pamažua auga didyn

user posted image

...ir vešlyn

user posted image

user posted image

šį rudenį širdį džiuginantis vaizdelis

user posted image

Papildyta:
čia ten pat, tik tolyn palei tvorą judant biggrin.gif

user posted image

šitas plotelis dabar pakoreguotas, ten nebėra taip mirgu margu blush2.gif

user posted image

prie daugumos akmenų aukštos gėlės arba medeliai/krūmeliai tupi. Dabar aš akmenis nebe šiaip padėčiau ant vejos, o įkasčiau bent per trečdalį, kad natūraliau atrodytų, bet kai akmenų apačioj pasodinom šliaužiančių spygliuotukų ir jie apačias paslėpė, tai jau ir nebekliūna ax.gif

user posted image

to kampo pernai metų vaizdelis nuo tvoros biggrin.gif

user posted image

Papildyta:
tokia mano daržo pradžia prieš trejus metelius

user posted image

vat čia vadinamasis vaikų kalnelis (tiksliau jo kampukas), nes kiekvienas sūnus krikštynų proga nuo mūsų gavo po glaustašakį ąžuoliuką thumbup.gif

user posted image

dar po metelių...

user posted image

ir dabar

user posted image

user posted image

ir jau bendri vaizdeliai, nupaparacinti ant kubilo užsilipus biggrin.gif Vat žiūrint iš tolo pasimato kokie nedicki dar augaliukai

user posted image

net mūsų terasoje tupi akmuo ir didelis - daugiau nei pusė jo po žeme. Ir visus jis traukia kaip magnetas thumbup.gif Vaikai nuolat ant jo tupi, labai mėgsta ant jo pasidėję indus valgyt, o ir suaugę vis taikosi pritūpt thumbup.gif

user posted image

Papildyta:
dar žalios zonos tvarkom apie dešimt arų - sklypas ribojasi su rekreacine zona, su būsimu parku (kurį valstybė po šimto metų geriausiu atveju įrengs, nes nesugeba nors kiek apkuot ir turimų doh.gif O mums gerai ir laukinės pievos bei miškeliai), tai kiek norim, tiek ir galim tvarkyt. Čia keliauja augalai, kuriuos noriu turėt, bet kurie "nenusipelno" sklype augt arba dėl to kad per dideli, arba todėl, kad per mažai dekoratyvūs blush2.gif

šia buvo šabarkštynai ir laukinė pieva iki krūtinės, tai per trejus metus išplėšėm šį gabalėlį iš laukinės gamtos. Ir aišku akmenys čia vietą surado - kaip mes be jų. Ir kiekvienais metais ta mūsų tvarkoma zona po metrą, po metrą vis platėja biggrin.gif Greit reiks pirkt traktoriuką, kad ją nušienaut blink.gif Ir malkinės jau nebėr - vietoj jos medeliai linguoja.

Turiu idėją fiks tolėliau ažuolyną, beržyną ir kelis kaštonus pasodint, tai su vaikais šiemet jau prisodinom tiek medelių, kad galėsiu visą didžiulę girią užveist lotuliukas.gif O pušų toj pievoj auga šimtais - po dešimties metų turėtų būt super.

user posted image

mano meilė akmenims taip paprogresavusi, kad vienas ir tikrai nemažas net miegamajame tupi blush2.gif kai keturi darbininkai dejuodami jį tempė net jaučiau kaip mintyse pirštą prie smilkinio sukiojo lotuliukas.gif Bet man jo reikėjo ir abiems su vyru jis kaip ten buvęs ax.gif

user posted image
Atsakyti
mumrikas thumbup.gif darbo cia ideta tikrai daug,bet grazu
Atsakyti