šiandien Ermitaže nusipirkau nukainuotą vat tokį žemaūgį pilnavidurį katilėlį, campanula hayl Wonder - kažin jis mūsų sąlygom žiemoja na iš esmės vpanašus į paprastuosius, tai gal gi žiemos
Ir kaina buvusi 21,99 lt, dabar 3,99 lt, o toks pat tik jau be žiedelių iš vis tik 0,48 lt
http://www.google.lt.../...mvns&itbs=1
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 13, 18:48)
Nežiemoja toks pas mus. Reiktų žiemai parsinešti į namus
Taip, auginau ,bet....
kad jį kur galas - niu namuose neauginu tokių mažų gėlyčių Pas mane visos gigantai, vos apkabinamos, o čia mažas žvirbliukas Vienžo vienas keliaus ant palangės eksperimentui, o kitas tegul gėlyne su džiunglių įstatymais susipažįsta - išgyvena tik stipriausi
O pas mane toks puikiausiai atlaikė praėjusią žiemą, o vasarą apdovanojo visu debesiu melsvų žiedelių. Jį man draugė buvo padovanojusi gimtadienio proga vasario mėnesį, tai iki pavasario pravargo vazonėlyje garaže, o paskui - į gėlyną. Žiemai niekuo papildomai nedengiau - tiesiog ant to gėlynėlio sniegą nukasame nuo takelio, tai gal storas patalas išgelbėjo tą katilėlį.
QUOTE(AGI @ 2011 10 14, 14:43)
O pas mane toks puikiausiai atlaikė praėjusią žiemą, o vasarą apdovanojo visu debesiu melsvų žiedelių. Jį man draugė buvo padovanojusi gimtadienio proga vasario mėnesį, tai iki pavasario pravargo vazonėlyje garaže, o paskui - į gėlyną. Žiemai niekuo papildomai nedengiau - tiesiog ant to gėlynėlio sniegą nukasame nuo takelio, tai gal storas patalas išgelbėjo tą katilėlį.
vadinasi verta eksperimentuot vieną krūmeliuką jau iškaisua laikymui kambaryje, o kitam teks žiemot po storais sniego patalais
nagi patyrusios gėlių augintojos patarkit kokios žemaūgės gėlės yra sausros mėgėjos turiu plotelį, kurį kepina saulė nuo ryto iki vakaro - absoliutūs pietūs. Ten labai gerai auga vilkdalgiai, ylalapiai flioksai, uolaskėlės, eraičinai. Dabar tas ploteliukas kiek padidėjo, tai ir suku galvą kokios neaukštos gėlytės nebijotų nuolatinės saulės, sudarytų kilimėlį (nebūtų "skystos", t.y. paskiri augaliukai) Už jų jau auga plati eilė viendienių, todėl turi būt neaukštos
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 16, 20:03)
nagi patyrusios gėlių augintojos patarkit kokios žemaūgės gėlės yra sausros mėgėjos turiu plotelį, kurį kepina saulė nuo ryto iki vakaro - absoliutūs pietūs. Ten labai gerai auga vilkdalgiai, ylalapiai flioksai, uolaskėlės, eraičinai. Dabar tas ploteliukas kiek padidėjo, tai ir suku galvą kokios neaukštos gėlytės nebijotų nuolatinės saulės, sudarytų kilimėlį (nebūtų "skystos", t.y. paskiri augaliukai) Už jų jau auga plati eilė viendienių, todėl turi būt neaukštos
Gal ir nesu itin patyrusi, bet pažįstu porą tokių augalėlių: gauruotąją glažutę (Cerastium tomentosum) ir vilnotąją notrą. Abi pilkais lapeliais, tad ir nebailios saulei. Pirmoji žydi baltai, antroji - violetiškai (bet jai nereikėtų leisti žydėti). Dar priekyje viso gėlyno gražiai visokie šilokai šliaužo.
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 16, 21:03)
kokios žemaūgės gėlės yra sausros mėgėjos
įv. šilokai, perkūnropės, įv. uolaskėlės
Paskaitykite čia http://www.loretosso...raipsniai7.html
Šie augalai gali augti ir sausai..
Šie augalai gali augti ir sausai..
Pas sesę uolaskėlės ant saulės išdegė. Liko tik tarp akmenų ar kur po lapais didesnių gėlių.
Tai taip ir nesupratau kur ji labiau tinkama ant saulės ar pavėsį. Pas Regilą straipsnyje apie pavėsio augalus ji yra įdėta, bet paspaudus nuorodą apie pačią gėlę kur aprašymas parašyta sodinama saulėtose vietose Aš pasisodinau pavėsyje...
Tai taip ir nesupratau kur ji labiau tinkama ant saulės ar pavėsį. Pas Regilą straipsnyje apie pavėsio augalus ji yra įdėta, bet paspaudus nuorodą apie pačią gėlę kur aprašymas parašyta sodinama saulėtose vietose Aš pasisodinau pavėsyje...
QUOTE(Geltona @ 2011 10 17, 16:51)
Pas sesę uolaskėlės ant saulės išdegė. Liko tik tarp akmenų ar kur po lapais didesnių gėlių.
jei tokios kaip aprašymo viršuje (baltos ir rožinės), tai ir pas mane labai saulėtoje vietoje vargo, apačios atskirų augaliukų buvo padžiuvę. kai tik persodinau į pavėsingą vietą iš kart siaugo į vientisą gražų kupstą
O tos kur apačioj nuotraukos, bent pas mane geriau sausrą pakenčia - pavėsingiau auga didesnės ir gražesnės, bet ir ant saulės gan dekoratyvios