Labai gražų ištisinį kilimiuką sudaro aubrietės, gražiai žydi smulkiais žiedeliais. Tik nežinau kaip augtų pavėsyje. Saulėje ilgai išlieka žalios ir nelietos, pro jas sunkiai "prasimuša" žolės
Aubrietės iš tiesų dailiai atrodo. Pas mane tas "eksperimentinis" kampelis (nors iš tiesų tai "salelė" prie įėjimo...) yra vakarinėje pusėje. Ten saulės nėra ypatingai daug, bet čiobrelis žydi.
Gal čia ne visai į temą (atsiprašau...), bet gal Kaune ar aplink yra norinčių "pasimainyti" kiliminiais augalėliais? Galėčiau pasiūlyti katilėlius, tuos pačius flioksus baltus ir "barbiškai" ružavus, čiobrelius, šiloką, vaisginą, "rūtelę" - net tikro pavadinimo nežinau, bet tai irgi kupsteliais augntis augaliukas lyg sumažintais rūtos lapais ir baltai žydintis.
Gal čia ne visai į temą (atsiprašau...), bet gal Kaune ar aplink yra norinčių "pasimainyti" kiliminiais augalėliais? Galėčiau pasiūlyti katilėlius, tuos pačius flioksus baltus ir "barbiškai" ružavus, čiobrelius, šiloką, vaisginą, "rūtelę" - net tikro pavadinimo nežinau, bet tai irgi kupsteliais augntis augaliukas lyg sumažintais rūtos lapais ir baltai žydintis.
QUOTE(jediara @ 2011 08 30, 09:42)
Taip, rudenį žydinčių raktažolių nėra, o čia paprastoji raktažolė - būna, kad ji kartais ir rudenį keletą žiedelių parodo
hmmm... nu nezinau, nezinau... maniske viena raktazole visa vasara zydejo, dar ir dabar zydi
QUOTE(vanda_zydi @ 2011 09 01, 10:36)
hmmm... nu nezinau, nezinau... maniske viena raktazole visa vasara zydejo, dar ir dabar zydi
Būtų neblogai matyti foto
QUOTE(pilo @ 2011 09 03, 16:10)
Ką reikia daryti su peržydėjusiais pūstatauriais, liatriais, ežiuolėm ir panašiom gėlėm, kurių stiebai aukšti? Nukirpti ar palikti su visais ziedynais? Nu niekaip nesumąstau, kaip pasielgti
Aš nukerpu
QUOTE(mazojira @ 2011 09 04, 11:39)
jediara ačiū už atsakymą.
turiu kt. klausimą: kaip elgtis su rožine hortenzija? aš ją žiemot palieku lauke uždengtą, bet ji pavasariais sunkiai atsigauna ir nežydi
turiu kt. klausimą: kaip elgtis su rožine hortenzija? aš ją žiemot palieku lauke uždengtą, bet ji pavasariais sunkiai atsigauna ir nežydi
Mano taip pat žiemoja lauke, bet dabar žydi Gal tada sodinkite į vazoną ir žiemą laikykite vėsiame rūsyje
Daugiametė saulėgrąža