Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

QUOTE(jediara @ 2011 08 28, 16:22)
Zunda, houtunija ir fitolaka 4u.gif

Dėkui 4u.gif . O toji houtunija vienmetė ar daugiametė ? Ir kaip ją dauginti g.gif ?
P.S. : labai jau patiko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2011 08 28, 20:45)
Dėkui 4u.gif . O toji houtunija vienmetė ar daugiametė ? Ir kaip ją dauginti g.gif ?
P.S. : labai jau patiko  ax.gif

Daugiametė, tik vėlokai pavasarį dygsta rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes, ieskojau augaliuku, aciu jau gavau praktiskai visus.Bet dabar gaunu daug laisku apie tai jog nebuna rudeni zydinciu rakteliu. Nezinau kaip ta tada pavadinti, bet viena as turiu kuris dabar zydi wub.gif O seip rakteliu yra kiek pamenu gal apie 300 rusiu bet nevisus mes auginame, o u zydejimas yra susikirstytas net i 7 periodus taip kad buna rudeni zydinciu rakteliu. O cia manasis (nebent jis sudurniavo ir prazydo dabar )
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aurora25 @ 2011 08 30, 10:35)
Sveikutes, ieskojau augaliuku, aciu jau gavau praktiskai visus.Bet dabar gaunu daug laisku apie tai jog nebuna rudeni zydinciu rakteliu.

Taip, rudenį žydinčių raktažolių nėra, o čia paprastoji raktažolė - būna, kad ji kartais ir rudenį keletą žiedelių parodo rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

O koks cia augalas ? Jis pas mama atsirado tai svarsteme kas cia galetu buti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(veiva @ 2011 08 30, 11:01)

O koks cia augalas ? Jis pas mama atsirado tai svarsteme kas cia galetu buti  smile.gif

Tai fitolaka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 08 30, 08:42)
Taip, rudenį žydinčių raktažolių nėra, o čia paprastoji raktažolė - būna, kad ji kartais ir rudenį keletą žiedelių parodo rolleyes.gif

Pagal žydėjimą raktažolės skirstomos į 7 grupes:
I - žydinčios nuo kovo pradžios iki balandžio mėn.;
II - nuo kovo antros pusės iki balandžio pabaigos;
III - nuo balandžio antros pusės iki gegužės pabaigos;
IV - nuo gegužės vidurio iki birželio vidurio;
V - birželio - liepos mėn.;
VI - liepos mėn.;
VII - liepos - rugpjūčio mėn.

va ka radau VU botanike, ai istikruju koks skirtumas, svarbu grazu ziuret smile.gif
Atsakyti
jediara norėjau paklausti dėl houtunijos : ar ją kuo nors dengiat žiemai?
nes šį grožį aš taip pat turiu, bet jis pas mane nykta po kiekvienos žiemos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mazojira @ 2011 08 30, 20:48)
jediara norėjau paklausti dėl houtunijos : ar ją  kuo nors dengiat žiemai?
nes šį grožį aš taip pat turiu, bet jis pas mane nykta po kiekvienos žiemos schmoll.gif

Nedengiu ir jos pas mane tik daugėja, auga pusiau pavėsyje ax.gif
Atsakyti
Gal patarsit, kokias kilimines, žemę dengiančias gėlytes galėčiau sodinti po mažutėm eglaitėm (didžiausia Conica, toliau - alberta globe ir echiniformis, dar tuja Teddy)? Mulčo nemėgstu, todėl buvau nusprendusi vietoje jo sodinti daugiamečius augalėlius. Man labai patiko čiobreliai, tai nuo jų ir pradėjau. Antraisiais metais iš tiesų atrodė neblogai, bet šį pavasarį vaizdo jau nebuvo - pernykščiai kereliai rudavo, jauni lėtai sprogo ir iš vientiso kilimėlio nelbai kas liko.
Kitam gale mėginau susodinti flioksus - kai žydi vaizdas fantastiškas, bet ir jie man per aukšti. O ir spalvinė gama nelabai kokia...
Šilingė - gražu, bet nemoku su ja "susitvarkyti" - nužydėję kereliai ruduoja, sukuria netvarkos įspūdį, o ir plečiasi ji nerealiai greitai.

Tiesiog norisi kelių skirtingų spalvų kilimėlio, bet vis neatrandu geriausio varianto. Gal kuri jau nuėjo šį ieškojimų kelią ir gali pasidalinti patirtimi?
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2011 08 31, 21:14)
Gal patarsit, kokias kilimines, žemę dengiančias gėlytes galėčiau sodinti po mažutėm eglaitėm (didžiausia Conica, toliau - alberta globe ir echiniformis, dar tuja Teddy)? Mulčo nemėgstu, todėl buvau nusprendusi vietoje jo sodinti daugiamečius augalėlius. Man labai patiko čiobreliai, tai nuo jų ir pradėjau. Antraisiais metais iš tiesų atrodė neblogai, bet šį pavasarį vaizdo jau nebuvo - pernykščiai kereliai rudavo, jauni lėtai sprogo ir iš vientiso kilimėlio nelbai kas liko.
Kitam gale mėginau susodinti flioksus - kai žydi vaizdas fantastiškas, bet ir jie man per aukšti. O ir spalvinė gama nelabai kokia...
Šilingė - gražu, bet nemoku su ja "susitvarkyti" - nužydėję kereliai ruduoja, sukuria netvarkos įspūdį, o ir plečiasi ji nerealiai greitai.

Tiesiog norisi kelių skirtingų spalvų kilimėlio, bet vis neatrandu geriausio varianto. Gal kuri jau nuėjo šį ieškojimų kelią ir gali pasidalinti patirtimi?

norint išlaikyt dekoratyvų čiobrelį, jį reiktų kelis kartus per sezoną pakarpyt 4u.gif

Saulėtoj vietoj kolkas labiausiai šliaužiantis kadagys pasiteisino, ale jis nežydi.
Atsakyti
Gal dar reiks sugrįžti prie čiobrelių ir mėginti juos karpyti. Iš tiesų labai smagu stebėti, kaip jie žydi, kaip manosi, kaip vilioja bitutes, drugelius... Tikrai daug smagiau nei mulčiuota žemė.
Turiu 4 rūšių čiobrelius. Labiausiai man patinka "kempiniukas" - kaip samanėlė palei žemę šliaužia, o kai žydi apsipila mažučiais violetiniais žiedukais.
Atsakyti