Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės III

QUOTE(jediara @ 2011 07 28, 23:44)
Esu dar gerokai jaunesnė  biggrin.gif Ačiū už palinkėjimus 4u.gif , planų daug yra - reikia tik pinigėlių ir laiko blush2.gif
Su valtele Nemunu gali atplaukti  biggrin.gif  mirksiukas.gif

tai suprantu kad jaunesne, bet pagal gelynu gausa galima pagalvot, kad kaupei juos puse amziaus biggrin.gif

Aisku reik pagalvot kaip cia Nerim, o po to Nemunu kokia nemenka valtim (geles tai reiks kazkur susikraut lotuliukas.gif ) atsiirt biggrin.gif

Saunuole tu geliu karaliene esi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 07 25, 19:33)
Pilnaviduriais žiedais saulakis ax.gif

user posted image

GERAS, smile.gif smile.gif smile.gif labai gražus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,
cia mano gelytes
user posted image

Monardos.
user posted image

Katileliai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Taj @ 2011 07 30, 11:59)
Sveiki,
cia mano gelytes
user posted image

Monardos.
user posted image

Katileliai
user posted image

sveikute, noreciau 1nr sėklų ar daigelio wub.gif až gal?
Atsakyti
norejau pasiteiraut gal kuri auginate melsves saulekaitoj. Tiesiog visur rasoma, kad tai pavesio ar pusiau pavesi megstantis augalas (pas mane tokiose vietose augancios tikrai puikiai laikosi thumbup.gif ). O kaip jos jauciasi jei pasodinamos visiskoj saulekaitoj, pietinej pusej - ar nenukencia nuo to spalva, margumas? noriu viena gelyneli "ireminti" zemaugemis melsvos spalvos melsvemis ir kilo klausimas ar spalva ir isliks tokia pati intensyvi g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 08 02, 21:59)
norejau pasiteiraut gal kuri auginate melsves saulekaitoj. Tiesiog visur rasoma, kad tai pavesio ar pusiau pavesi megstantis augalas (pas mane tokiose vietose augancios tikrai puikiai laikosi thumbup.gif ). O kaip jos jauciasi jei pasodinamos visiskoj saulekaitoj, pietinej pusej - ar nenukencia nuo to spalva, margumas? noriu viena gelyneli "ireminti" zemaugemis melsvos spalvos melsvemis ir kilo klausimas ar spalva ir isliks tokia pati intensyvi g.gif

pas mane jos auga ir tikrai nesiskundzia smile.gif man atrodo,kad labai nelepus augalas yra g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos turiu klausima nes nieko nenusimanau apie daugiametes geles, namo vakarinej pusej reikia apzeldini gelyna saule atsisuka mazdaug nuo 3 valandu, bet toj pusej vejuota buna reiketu zemu geliu, ilgai zydinciu, pasodyta ten yra kelios kamelijos bet jos trumpai ir anksti pavasary zydi, as Airijoj gyvenu. Gal galetu kas patarti kokios tiktu labai dekynga buciau.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 08 02, 22:59)

melsvių daug rūšių, kai kurios pakenčia saulę, o kitos nelabai. pas mane tos melsvo atspalvio kur milžiniškais lapais tai praranda spalvą, net nugelsta kai išrovėm krūmus ir liko saulėkaitoj... reiks persodint, tik kaip iškast tokias šaknis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2011 08 03, 09:29)
melsvių daug rūšių, kai kurios pakenčia saulę, o kitos nelabai. pas mane tos melsvo atspalvio kur milžiniškais lapais tai praranda spalvą, net nugelsta kai išrovėm krūmus ir liko saulėkaitoj... reiks persodint, tik kaip iškast tokias šaknis  doh.gif

tai vat kad kiek zinios nesa yra gal viena zalialape melsve, kuria butent ir reikia augint saulekaitoj, o apie kitas raso, kad pavesis/pusiau pavesis g.gif kad nelepus tai augalas, tai tikrai ir augtu kad ir pleskinant saulei nuo ryto iki vakaro, bet bijau kad dekoratyvuma praras doh.gif

Kiek teko skaityt tai labai sumazeja ir susiaureja lapai (o kai kuriu rusiu stambus apvalus lapai ir yra visas grozis), pradingsta tikroji spalva (zalios kaip zalios, bet ivairioms margoms ar melsvais lapais nesinoretu to "prateriot"). Pati tokioj vietoj neuaginu ir nesu to patikrinusi praktikoj. bandyt irgi nesinori, nes vargsiu, dalinsiu kerus, apsodinsiu jais krasta, ir jei pasikeis vaizdelis tai bus ne kas doh.gif

Itariu teks galvot apie kazkokius panasius augalus, tik kurie yra saules gerbejai biggrin.gif melsves galvojau rinktis del ju dekoratyvumo, absoliutaus nelepumo ir greitos "pletros" thumbup.gif
Atsakyti

QUOTE(mumrikas @ 2011 08 03, 10:36)
tai vat kad kiek zinios nesa yra gal viena zalialape melsve, kuria butent ir reikia augint saulekaitoj, o apie kitas raso, kad pavesis/pusiau pavesis g.gif kad nelepus tai augalas, tai tikrai ir augtu kad ir pleskinant saulei nuo ryto iki vakaro, bet bijau kad dekoratyvuma praras doh.gif

Kiek teko skaityt tai labai sumazeja ir susiaureja lapai (o kai kuriu rusiu stambus apvalus lapai ir yra visas grozis), pradingsta tikroji spalva (zalios kaip zalios, bet ivairioms margoms ar melsvais lapais nesinoretu to "prateriot"). Pati tokioj vietoj neuaginu ir nesu to patikrinusi praktikoj. bandyt irgi nesinori, nes vargsiu, dalinsiu kerus, apsodinsiu jais krasta, ir jei pasikeis vaizdelis tai bus ne kas doh.gif 

Itariu teks galvot apie kazkokius panasius augalus, tik kurie yra saules gerbejai biggrin.gif  melsves galvojau rinktis del ju dekoratyvumo, absoliutaus nelepumo ir greitos "pletros"  thumbup.gif

taip, lapai "susitraukė" ir prarado tą gražią melsvą spalvą, tapo tokie kažkokie žalsvai-gelsvi, bet mano ta pati didžiausia, didžiuliais lapais... o daugiau tai išliko visos savybės - ir auga, ir plečiasi kaip pasiutus lotuliukas.gif pavasarį laužtuvu "atkabinom" dalį, tai dabar vėl užgožė visą teritoriją.... o krūmai didžiausi, neįsivaizduoju ką - bet reiks kažką su ja daryt.... g.gif
p.s. tiesa, vienas geras dalykas yra - tai kad sraigės degintis nemėgsta tongue.gif tai ta kur saulėj liko bent žydėjo, o kur į pavėsį iškėlėm - nuėdė ir žiedus, ir pusę lapų...
O iš tų lapuočių tai saulėj bergenija pas mane visai gerai jaučiasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 03 rugpjūčio 2011 - 09:06
vat pas mus su sraigem kazkokia mistika - musu sklypas ribojasi su rekreacine zona, t.y. busimu parku, kurio vietoj dabar tiesiog pieva ir pavieniai miskeliai, o ten sraigiu nors vezimu vezk - ir vynuoginiu, ir tu mazuciukiu. Bet vat sklype randu vos viena kita ir niekad neturejau jokiu problemu del ju (aisku tfu, tfu, tfu, kad neprisikalbet). Jokiu chemiju pas save nenaudojam, kad to jos bijotu. Kazin kodel taip yra - aisku nieko keist nenoriu, tik siaip idomu biggrin.gif

Gyvena sklype daugybe rupuziuku ir driezu, tai sakau gal tie jas sekmingai kudikiskoj stadijoj "patvarko" g.gif
Atsakyti
iskilo toks man klausimukas - gal kas nors is savo geliu auginimo patirties galetumet pasakyti kokios daugiametes aukstauges (na aukscio apie 1m - 1,5m.) geles megsta augti pavesyje. Turiu tokia vietele, bandziau augint ten rudbekijas, bet joms sviesos buvo per mazai (patvorys, saule atsisuka porai valandu ir nukeliauja tolyn, o tvora ima mest seseli), tai teko perkelt kitur. Bet gi turetu but kokiu gelyciu, kurioms kaip tik tokios salygos patiktu (kaip kad melsvems ir pan.) ?
Atsakyti