QUOTE(Pararam @ 2011 07 16, 16:10)
Jei kas turit gal galit ikelti, nu nepykit bet niekaip nerandu
Kremas Šlapia beze
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
Gaminimas
Baltymus šiek tiek suplakti, sudėti cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus
Indą su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu, bet kad indas nesiektų vandens paviršiaus (aš taip dariau) ir plakame apie 10-15 min ( man užteko apie 10 min). Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį. (Manau, kad galima ir pabaigoje įdėti, tada galima pasireguliuoti kremo skonį). Kada beveik visas kremas apkimba mikserio šluoteles, indą nuimame nuo garų vonelės ir dar paplakame apie 3 5 minutes (kremą sunku nukratyti nuo mikserio šluotelių, kremas turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus į sviestinį). Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas). Jeigu reikalinga ne viena spalva, dalinti į kiek reikia dalių, įdėti dažus (jeigu sausi dažai, praskiesti šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu išplakti.Tortas buvo apteptas plikytu sviestiniu kremu.
Mano pastebėjimai, kremu puoštą tortą laikiau šaldytuve, tai ant kremo paviršiaus tik vos vos užsidėjo tokia plutelė. Kremas skanus, saldžiarūgštis. Jeigu liko kremas, galima iškepti beze sausainukų.
Papildymas:
Užvirinti vandenį, ant puodo su užvirintu vandeniu dėti paplaktus baltymus su cukrumi (prieš dedant paplakti, kad patirptų cukrus), geriausia būtų metalinis indas, jis greičiau įkaista ir daryti galima ne ant garų, o indui plaukiojant verdančiame vandenyje , gali šiek tiek sumažėti gaminimo laikas.