kondencuotas pienas su sviestu-bus riebu...jau tada tikrai geriau pastilažas......sviestinis kremas neapdžiuna,o šaldytuve pastovejes sušąla...
gal puošimui geriau tiktu Šarlotės sviestinis kremas...yra viršutinėj temukėj...arba siulyčiau šlapia beze...irgi yra viršutinėj temukėj......
o kad nebutu mirgu margu-vienos spalvos padengimas ir gėlės
QUOTE(sandrulyte1975 @ 2011 07 15, 13:00)
Sveikos mergytes. gal galit greit pagelbeti. Darau rafaelo torta ir sutrauke krema i varske. Visi produktai buvo kambario temp.Nzn kodel taip atsitiko. Ar ji man pavyks isgelbeti ar kita plakti ?
aciu.
nu va zinok ir man pirma karta sutrauke, o jau ta krema darius daugybe kartu... palikau savam valgymui ir kepsiu kitoki torta bet zinok man ir savam neskanus jis gal sakau klaida kad nepalaikem saldytuve atskirai to kremo pries sujungiant ? ten raso kad palikyti 30 min, bet as ir seniai nelaikydavau ir gaudavosi
eda.dita , neseniai ieskojai tulpių darymo eigos video pamokeliu - siek tiek radau:
tulpiu torto dekoravimas svirkstu http://www.youtube.c...h?v=bXLtqb8I14U
tulpiu ziedai suglude http://www.youtube.c...h?v=r4-fyO5oxLI
issiskleidusi tulpe http://www.youtube.c...feature=related
QUOTE(sandrulyte1975 @ 2011 07 15, 14:52)
pasildziau ta krema ant garu voneles,jisman suskystejo ir isplakt nebeina
man tas pats buvo ir dariau taip pat kaip mergytes raso,bet nieko taigi plakiau is naujo pakelio ir ipyliau kazkiek,nedaug to neisejusio kremo,skystas jis buvo,o tada viskas buvo liuks ir skanu ir grazu
QUOTE(kirbe @ 2011 07 15, 14:04)
kondencuotas pienas su sviestu-bus riebu...jau tada tikrai geriau pastilažas......sviestinis kremas neapdžiuna,o šaldytuve pastovejes sušąla...
gal puošimui geriau tiktu Šarlotės sviestinis kremas...yra viršutinėj temukėj...arba siulyčiau šlapia beze...irgi yra viršutinėj temukėj......
o kad nebutu mirgu margu-vienos spalvos padengimas ir gėlės
gal puošimui geriau tiktu Šarlotės sviestinis kremas...yra viršutinėj temukėj...arba siulyčiau šlapia beze...irgi yra viršutinėj temukėj......
o kad nebutu mirgu margu-vienos spalvos padengimas ir gėlės
dekui labai - sivakar meginsiu
QUOTE(Griaustinė @ 2011 07 15, 14:01)
O dabar staigiai į šaldiklį kokiai 10 minuciu ir vel bandyk paplakt
Man rafaelo kremas dažnai "suvarškėja", taigi-į mikrobangę, į šaldiklį ir plakt, o tada viskas gerai
Man rafaelo kremas dažnai "suvarškėja", taigi-į mikrobangę, į šaldiklį ir plakt, o tada viskas gerai
Pritariu, paprastai padeda
QUOTE(juste10 @ 2011 07 15, 13:33)
Akvilyte,kokios spalvos dazais dazete torto ir katileliu mase?aciu
electric purple is americolor. į pagrindą mažiau, į katilėlius daugiau
QUOTE(sandrulyte1975 @ 2011 07 15, 13:52)
pasildziau ta krema ant garu voneles,jisman suskystejo ir isplakt nebeina
tokiu atveju labai praverčia stacionarus mikseris, palieki kokiai 15 min plakt.. gaunas zaidimas va bank, bet dazniau i gerą
QUOTE(Liusii @ 2011 07 15, 13:08)
nu va zinok ir man pirma karta sutrauke, o jau ta krema darius daugybe kartu... palikau savam valgymui ir kepsiu kitoki torta bet zinok man ir savam neskanus jis gal sakau klaida kad nepalaikem saldytuve atskirai to kremo pries sujungiant ? ten raso kad palikyti 30 min, bet as ir seniai nelaikydavau ir gaudavosi
man taip nutiko kai nepalaikiau šaldytuve,grietinėlė tai šalta būna,o tas kremas šiltesnis,todėl manau ir sutraukia,dabar laikau jį iki valandos ir vis pamaišau,daugiau taip nebenutiko
SVIESTINIS KREMAS "ŠARLOT"
1 kiaušinis
1 stikl. cukraus (dedu mažiau)
0,5 stikl. pieno
1/2 a.š. citrinos rūgšties
porą lašų brendžio, romo ar kokių nors esencijų (migdolų, romo, apelsinų ir t.t.)
250 g sviesto
Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysi pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties, įpilti brendžio ar ką nors kt.
Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti.
pAGALIAU ATKASIAU
AR SUKIETEJA, PASTOVEJES PARA?
KAIP TA ,,SLAPIA BEZE" DABAR RAST... TIEK DAUG VISOKIU MACIAU
CIPCIUKO GAL?
Ar sitas:
Ar apkalbama slapia beze jusu gaminama pagal toki recepta:
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
?
1 kiaušinis
1 stikl. cukraus (dedu mažiau)
0,5 stikl. pieno
1/2 a.š. citrinos rūgšties
porą lašų brendžio, romo ar kokių nors esencijų (migdolų, romo, apelsinų ir t.t.)
250 g sviesto
Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysi pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties, įpilti brendžio ar ką nors kt.
Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti.
pAGALIAU ATKASIAU
AR SUKIETEJA, PASTOVEJES PARA?
KAIP TA ,,SLAPIA BEZE" DABAR RAST... TIEK DAUG VISOKIU MACIAU
CIPCIUKO GAL?
Ar sitas:
Ar apkalbama slapia beze jusu gaminama pagal toki recepta:
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
?
QUOTE(p Raganyte @ 2011 07 15, 15:21)
Ar apkalbama slapia beze jusu gaminama pagal toki recepta:
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
?
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
?
šitas šlapia bezė
vat ir man klausimas del beze jei as siandien ja pasipuosiu torta o valgysim ryt ir poryt tai jai saldytuve nieko nenutiks? zinau kad n kart turbut kalbeta bet kaip reik ir nerandu o laiko ner
stovi kelias dienas, nieko nenutinka...