Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus,pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Ruciake @ 2011 07 14, 13:55)
kad želė nesusidrumstų, kai ją padarysit, leiskit kambario temperatūroje atvėst, ir tik tada saukstu pilkit ant torto (vaisių) norimo storio sluoksniu.

aciu labai, o kaip patartumet tokio torto sonus papuost? nes ar lips prie jo kas nors?
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2011 07 14, 11:33)
iš bet kokio torto galit daryti vienetuko forma....galit sutept stačiakampy torta ir jau sutepta išpjaustyt...bet liks atraižėliu...arba biskvita išpjaustot ir tada susitepat.....

aciu 4u.gif
Atsakyti
Angel, labai ACIU !
Atsakyti
QUOTE(tinulia84 @ 2011 07 14, 13:01)
aciu labai, o kaip patartumet tokio torto sonus papuost? nes ar lips prie jo kas nors?

trupinukai ir kokoso drožlės tai tikrai limpa, o šiaip, kadangi aš tik naminiam naudojimui tokius tortus darau, tai dažnai šonų niekuo nepuošiu, nes tortą darau atsegamoj apvalioj torto formoj, kai sustengsta, gražiai apipjaunu karštan vandenin pamirkytu peiliu, o nuėmus formos šonus, labai gražiai man tie torto sluoksniai žiūrisi (aš dažniausiai pagrindą darau iš sutrupintų šokoladinių Selgos sausainių, sumaišytų su tirpintu sviestu, tada antras sluoksnis būna iš kokio persikinio ar vyšninio jogurto su želatina ir uogom ar konservuotais vaisiais, viršų papuošiu uogom, vaisiais arba susmulkintais želiniais saldainiais (tokie cukruoti kur buna, kvadratėlių formos) ir apipilu apelsinine žele). Čia tokie, sakyčiau, labai primityvūs papuošimo būdai, na bet ir toks tortukas gaivus, lengvas, nereikalaujantis įmantraus puošimo 4u.gif
Atsakyti
PATARKIT, meducio lakstus sutepiau grietineles kremu, virsu ir sona tuo paciu kremu tik dadejau miltiniu dazu, kad spalva butu. Po 4 val stovedamas saldytuve jis man sutrukinejo, KODEL???

Aptepus plakta grietinele ir apibarscius trupiniais vistiek man jis sutrugdavo virsus, kaip iskilus zeme, kame problema????
Atsakyti
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2011 07 14, 15:39)
PATARKIT, meducio lakstus sutepiau grietineles kremu, virsu ir sona tuo paciu kremu tik dadejau miltiniu dazu, kad spalva butu. Po 4 val stovedamas saldytuve jis man sutrukinejo, KODEL???

Aptepus plakta grietinele ir apibarscius trupiniais vistiek man jis sutrugdavo virsus, kaip iskilus zeme, kame problema????

todel, kad tortas bringsta ir pleciasi. As sutepta meduti pirma palaikau, o kita diena puosiu, tada galima uzmaskuoti tuos sutrukinejimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2011 07 14, 14:40)
trupinukai ir kokoso drožlės tai tikrai limpa, o šiaip, kadangi aš tik naminiam naudojimui tokius tortus darau, tai dažnai šonų niekuo nepuošiu, nes tortą darau atsegamoj apvalioj torto formoj, kai sustengsta, gražiai apipjaunu karštan vandenin pamirkytu peiliu, o nuėmus formos šonus, labai gražiai man tie torto sluoksniai žiūrisi (aš dažniausiai pagrindą darau iš sutrupintų šokoladinių Selgos sausainių, sumaišytų su tirpintu sviestu, tada antras sluoksnis būna iš kokio persikinio ar vyšninio jogurto su želatina ir uogom ar konservuotais vaisiais, viršų papuošiu uogom, vaisiais arba susmulkintais želiniais saldainiais (tokie cukruoti kur buna, kvadratėlių formos) ir apipilu apelsinine žele). Čia tokie, sakyčiau, labai primityvūs papuošimo būdai, na bet ir toks tortukas gaivus, lengvas, nereikalaujantis įmantraus puošimo 4u.gif

as irgi naminiam naudojimui smile.gif bet noriu ir puost ismokt smile.gif o ant sonu laikysis plakta grietinele jei graziai papuosiu? smile.gif
Atsakyti
Mergytes,kaip ispaust drugelius,gelytes is tu spec. formeliu????? kiek darau neisiima doh.gif minkau is naujo ir vel tas ptas,bandziau formele i pudra kist,nieko neiseina doh.gif
Atsakyti
Na va gavau krepšelio trafaretą

user posted image

O tai mąstau dabar kaip geriau daryti. Pirmiausia masę išsikočioti, atspausti trafaretu raštą ir masę klijuot ant torto kraštų,
ar atvirkščiai, pirmiausia apdengt mase torto kraštus ir tada naudot trafaretą??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 07 14, 17:17)
Mergytes,kaip ispaust drugelius,gelytes is tu spec. formeliu?????  kiek darau neisiima doh.gif minkau is naujo ir vel tas ptas,bandziau formele i pudra kist,nieko neiseina doh.gif

virsutinej papuosimu temoj yra step-by-step su foto
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 07 14, 17:17)
Mergytes,kaip ispaust drugelius,gelytes is tu spec. formeliu?????   kiek darau neisiima doh.gif minkau is naujo ir vel tas ptas,bandziau formele i pudra kist,nieko neiseina doh.gif

kramolu barstykis geriau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Erina @ 2011 07 14, 17:19)
Na va gavau krepšelio trafaretą

O tai mąstau dabar kaip geriau daryti. Pirmiausia masę išsikočioti, atspausti trafaretu raštą ir masę klijuot ant torto kraštų,
ar atvirkščiai, pirmiausia apdengt mase torto kraštus ir tada naudot trafaretą??? g.gif

man irgi idomu nes turiu ispaudus gelytes ant koteliu ir rombiukus, tai vis galvoju kaip reikia spausti, nes man pvz reikia tik sonus arba pacia apacia ir jai deti dar nedengus kaip man paskaiciuoti kad lygiai eitu ant sonu arba pagal krasta. o jau uzdengta bandziau bet man neejo ispausti normaliai spaudziu ir vel susilyna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VitMetil: 14 liepos 2011 - 16:55
Aciu kas padejo,nes reikejo greit blush2.gif nors puslapius 10 perverciau jau doh.gif lotuliukas.gif
dabar mastau i ka juos sudet kad isilenke susaltu g.gif
Atsakyti