Įkraunama...
Įkraunama...

Puošiame balkonus IX

QUOTE(eLaura @ 2012 02 10, 03:21)
Aha, issalo, ir levandos, ir virziai. cool.gif

Mergaites atsiminkit, kad sios visokios kompozicijos irgi kaip vienkartines vazonuose. Na nebent pasitaupius nusipirkti zieminius vazonus ir jie perziemos. As nusprendziau siemet viskas kiek kainuos tiek, bet pora samotiniu vazonu isigyti. Tada jau ir melsves galima isisodinti, heucheras - visokiais graziais lapais.
Atsakyti
Ameba, kas yra chamacefaliusas, gyvenimo nėra blush2.gif

Beje, melsvėms šamotinių nereikia, vos gavusios šalčio pasidaro košė ir net ankstyvą rudenį nieko iš jų nebelieka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 12, 13:09)
Ameba, kas yra chamacefaliusas, gyvenimo nėra  blush2.gif

Beje, melsvėms šamotinių nereikia, vos gavusios šalčio pasidaro košė ir net ankstyvą rudenį nieko iš jų nebelieka  4u.gif

gal tai? tik spelingo klaida buvo g.gif kalocefalius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 13 vasario 2012 - 11:20
QUOTE(Partizanė @ 2012 02 13, 11:20)
gal tai? tik spelingo klaida buvo  g.gif kalocefalius

greičiausiai, visus katalogus išvarčiau doh.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(ameba @ 2012 02 12, 13:33)
Mergaites atsiminkit, kad sios visokios kompozicijos irgi kaip vienkartines vazonuose. Na nebent pasitaupius nusipirkti zieminius vazonus ir jie perziemos.  As nusprendziau siemet viskas kiek kainuos tiek, bet pora samotiniu vazonu isigyti. Tada jau ir melsves galima isisodinti, heucheras - visokiais graziais lapais.



Pirmakart girdziu apie zieminius vazonus g.gif Kas tai yra? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eLaura @ 2012 02 14, 11:08)
Pirmakart girdziu apie zieminius vazonus g.gif Kas tai yra? 4u.gif

Ant tokių vazonų būna 'išlieta' snaigė arba galima žemiausia temperatūra. Sienelės kiek storesnės. Tai parodo, kad keraminis vazonas nesuskils žiemos laiku, bet jokiais būdais neapsaugos nuo šaknų zonos iššalimo. Reikalingas papildomas apšiltinimas 4u.gif
Atsakyti
Gaudvile 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 01 26, 10:44)
Cituoju Gaudvilę

jei buvo hibridinės petunijos, tai gali ir nenusvirti. Čia tik šiemet pavyko atrasti hibridines, kurias galima dauginti sėklomis, neprarandamos savybės.

Matai, pernai, kai sodinau į lovelius, pakabinamus vazonus, ruošiau vienodą mišinį - substratas, Water Gel ir ilgo veikimo trąšos. Wonder wave pearly ir Wonder wave purple tikrai gausiai žydėjo ir sviro. Nekas gavosi lygiai taip pat auginamoms iš Agropasaulio sėklų, vienos gerai sviro, o kitos labai negražiais stagarais atsikišusios.


Sveikutės gėlių mylėtojos. Jungiuosi prie jūsų. šiemet bandau visas gėlės iš sėklų auginti.
Klausimėlis. Kokias ilgo veikimo trąšas naudojate? Ar dar tręšiate papildomai augimo, žydėjimo metu? Ilgo naudojimo trąšas reikia naudoti persodinant į pastovią vietą?
ačiū už atsakymus
Atsakyti
QUOTE(fazanas @ 2012 02 14, 15:31)
Sveikutės gėlių mylėtojos. Jungiuosi prie jūsų. šiemet bandau visas gėlės iš sėklų auginti.
Klausimėlis. Kokias ilgo veikimo trąšas naudojate? Ar dar tręšiate papildomai augimo, žydėjimo metu? Ilgo naudojimo trąšas reikia naudoti persodinant į pastovią vietą?
ačiū už atsakymus

Dauguma čia sodinant į galutinę augimo vietą į žemes įmaišo ilgo veikimo trąšas, skirtas žydintiems augalams ir hidrogranules.
Tos trąšos veikia 6 savaites, paskui patartina ir laistant tręšti.

O jei kalbėtume apie daigelius, tai juos palaistysiu augimo stimuliatorium, tada laistysiu žalumą (lapų, augimui) skatinančiom trąšom. Čia iki sodinimo į galutinė vietą.
Atsakyti
Ačiū labai partizane už atsakymą išsamų. Bandysim sulaukti gražių žiedų. Net rankas niežti, kaip norisi jau jas į žemę įkišti. Kiekvieną dieną apžiūriu savo daigyklas, bet jos dar nedžiugina, tik šlamutis prasikalė
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 13, 13:12)
greičiausiai, visus katalogus išvarčiau  doh.gif  biggrin.gif



Taip tai tas pats velnias raguotas. Kazka sumaisiau, bet tik truputi pro sali.
Papildyta:
Aš tai labai mėgstu "Žalstos" Fertą. Jos būna dviejų rūšių. Ružava NPK 14-11-28 ir balta 8-11-35.. Tai išpradžių ružava tręšiu, o kai pasodinu į nuolatinę vietą tręšiu su balta. Valgomas šaukštas su kaupu kibirui vandens. Kas man patinka su jomis - nei sudeginsi , nei užskurdinsi augalo.
Atsakyti
oi, net nėra ką lyginti kaskart užmaišomų su ilgai veikiančiomis trąšomis. Persodinant į vazonus įmaišei į substratą ir pamiršti tręšimą, tolygiai visą sezoną maitina.

Be to, vėsiomis, apsiniaukusiomis dienomis lėčiau išgarinamas vanduo, kaip ir laikas būna tręšti, o laistyt nereikia. Anksčiau trąšų lazdeles į vazonus prikaišiodavau, bet paskutiniu metu nebetenkino anų kokybė.
Atsakyti