Stikline virinto šalto vandens,25g želatinos,400g varškės,1 indėlis kondencuoto pieno.
QUOTE(zachira @ 2011 11 25, 21:45)
Stikline virinto šalto vandens,25g želatinos,400g varškės,1 indėlis kondencuoto pieno.
Zachira, niam-niam kaip skaniai atrodo! Ir recepta jau nusirasiau O tie oranziniai gabaliukai - apelsinas?
O cia mano pirmas bandymas naujoj formoj:
(Virsus - braskiu zele, apacia - jogurtas+Prezidet saldi varskes mase su vanilinu+Smilgele jogurtinis gerimas+istirpinta zelatina)
Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2011 11 17, 10:45)
Stai mano vakarykstis bandymas
Gavosi tikrai super, ypac tas "biskvito" sluoksniukas toks niam niam.
Pirma kart bandziau ji. Gal kam bus idomu-sokoladiniai sausainiai "gaidelis" sutrupinti iki "miltu" sumaisyti su svietu ir bananu.
Gavosi tikrai super, ypac tas "biskvito" sluoksniukas toks niam niam.
Pirma kart bandziau ji. Gal kam bus idomu-sokoladiniai sausainiai "gaidelis" sutrupinti iki "miltu" sumaisyti su svietu ir bananu.
Ramune.v, koks grozis! O is ko tos geles torto virsuj? Kazkokiom formelem ispjatos? Ir kaip jus dedat tuos papuosimus? T.y. kada - gal kai pirmas sluoksnis siek tiek pastingsta? Meginau as det vaisiusi i skysta pirma sluoksni - tai pradejo plaukiot ir isemiau
QUOTE(Lolute @ 2011 11 26, 02:01)
Meginau as det vaisiusi i skysta pirma sluoksni - tai pradejo plaukiot ir isemiau
kai noriu padaryti papuošimą, tai pirmą sluoksnį padarau labai ploną ir šiek tiek turi būti pastingęs, toks kaip šaltiena. Ir tik tada dedu dekoracijas.
QUOTE(Lolute @ 2011 11 26, 02:01)
Zachira, niam-niam kaip skaniai atrodo! Ir recepta jau nusirasiau O tie oranziniai gabaliukai - apelsinas?Tai apelsinu ir persiku žele gabaliukai dar dėjau kocervuotu kriaušiu,tik dar geros formos dar neturiu,teko naudoti paprastesne formą.
O cia mano pirmas bandymas naujoj formoj:
(Virsus - braskiu zele, apacia - jogurtas+Prezidet saldi varskes mase su vanilinu+Smilgele jogurtinis gerimas+istirpinta zelatina)
Papildyta:
Ramune.v, koks grozis! O is ko tos geles torto virsuj? Kazkokiom formelem ispjatos? Ir kaip jus dedat tuos papuosimus? T.y. kada - gal kai pirmas sluoksnis siek tiek pastingsta? Meginau as det vaisiusi i skysta pirma sluoksni - tai pradejo plaukiot ir isemiau
O cia mano pirmas bandymas naujoj formoj:
(Virsus - braskiu zele, apacia - jogurtas+Prezidet saldi varskes mase su vanilinu+Smilgele jogurtinis gerimas+istirpinta zelatina)
Papildyta:
Ramune.v, koks grozis! O is ko tos geles torto virsuj? Kazkokiom formelem ispjatos? Ir kaip jus dedat tuos papuosimus? T.y. kada - gal kai pirmas sluoksnis siek tiek pastingsta? Meginau as det vaisiusi i skysta pirma sluoksni - tai pradejo plaukiot ir isemiau
Labai grazus visu torciukai
aciu, gelytes virsuje is obuolio su formelem (tokio tipo, cia tik pvz. http://www_cake-deco...o...&Itemid=59)
tik obuoliuka rei po to greit det ar truputi citrinos sultim padazyt kad neruduotu. Kad neisplaukiotu, kaip ir minejo, pirma sluoksni pilu labai plonai, tada dedu papuosimus ir kai sustingo darau toliau.
QUOTE(Lolute @ 2011 11 26, 03:01)
Ramune.v, koks grozis! O is ko tos geles torto virsuj? Kazkokiom formelem ispjatos? Ir kaip jus dedat tuos papuosimus? T.y. kada - gal kai pirmas sluoksnis siek tiek pastingsta? Meginau as det vaisiusi i skysta pirma sluoksni - tai pradejo plaukiot ir isemiau
aciu, gelytes virsuje is obuolio su formelem (tokio tipo, cia tik pvz. http://www_cake-deco...o...&Itemid=59)
tik obuoliuka rei po to greit det ar truputi citrinos sultim padazyt kad neruduotu. Kad neisplaukiotu, kaip ir minejo, pirma sluoksni pilu labai plonai, tada dedu papuosimus ir kai sustingo darau toliau.
QUOTE(ramune.v @ 2011 11 26, 21:02)
Labai grazus visu torciukai
aciu, gelytes virsuje is obuolio su formelem (tokio tipo, cia tik pvz. http://www_cake-deco...o...&Itemid=59)
tik obuoliuka rei po to greit det ar truputi citrinos sultim padazyt kad neruduotu. Kad neisplaukiotu, kaip ir minejo, pirma sluoksni pilu labai plonai, tada dedu papuosimus ir kai sustingo darau toliau.
aciu, gelytes virsuje is obuolio su formelem (tokio tipo, cia tik pvz. http://www_cake-deco...o...&Itemid=59)
tik obuoliuka rei po to greit det ar truputi citrinos sultim padazyt kad neruduotu. Kad neisplaukiotu, kaip ir minejo, pirma sluoksni pilu labai plonai, tada dedu papuosimus ir kai sustingo darau toliau.
Aciu! Nu kaip man patiko tos geles!
Dar norejau paklaust visu zele tortu megeju. Kai darot is daug sluoksniu - ar dedat i saldymo kamera, kad greiciau stingtu? (as dedu, nes kitaip man atrodo is vis visa diena soksi aplink ta torta laukiant kol saldytuve kiekvienas sluoksnis sustings...)
O cia idedu viena ankstesni zele torta - dariau, kai dar neturejau tos tupperware zele formos, o kad isslistu - sildziau siltam vandeni, bet per ilgai palaikiau ir siek tiek paplauke baltasis sluoksnis
Ruosiuosi ir as daryti sluoksniuota tortuka, noreciau daug sluoksneliu, tik man kazkaip baisu, kad pusdieni bezaidziant prades stingti ne formoje zele, o indeliuose, kur paruosti pylimui. Ar ja vis pasildyti pries uzpilant? o gal laikyti kur nors orkaitej, kad stingt nepradetu? kaip jus darot?
QUOTE(alize @ 2011 11 29, 01:56)
Ar ja vis pasildyti pries uzpilant?
taip, prieš pilant naują sluoksnį jį reikia pašildyti(jeigu sustingo).
QUOTE(ramune.v @ 2011 11 17, 10:45)
Aciu mergaites uz patarimus
Stai mano vakarykstis bandymas
Gavosi tikrai super, ypac tas "biskvito" sluoksniukas toks niam niam.
Pirma kart bandziau ji. Gal kam bus idomu-sokoladiniai sausainiai "gaidelis" sutrupinti iki "miltu" sumaisyti su svietu ir bananu.
Sluoksniukai nelabai lygus nes dariau ant nepilnai sustingusios zele jau labai velai tai skubejau
Stai mano vakarykstis bandymas
Gavosi tikrai super, ypac tas "biskvito" sluoksniukas toks niam niam.
Pirma kart bandziau ji. Gal kam bus idomu-sokoladiniai sausainiai "gaidelis" sutrupinti iki "miltu" sumaisyti su svietu ir bananu.
Sluoksniukai nelabai lygus nes dariau ant nepilnai sustingusios zele jau labai velai tai skubejau
Gal butu galimas issamesnis receptelis?
QUOTE(zachira @ 2011 11 25, 20:45)
Stikline virinto šalto vandens,25g želatinos,400g varškės,1 indėlis kondencuoto pieno.
Reiks kada pabandyt, dar nesu dariusi su kondensuotu pienu
Čia mano vaikų skanėstas
QUOTE(GabiSima @ 2011 11 29, 21:01)
sveika, labai grazus tortukas norejau paklsuti kaip ta zele dedat, ar tiesiog i forma supilat varskes mase ir ant virsaus pilat zele ir dedat vaisius? ar pirma zele dedat su vaisiais, o paskui balta sluoksni tikiuosi aiskiai paklausiau, man labai grazus tokie torati, bet vis nedrystu pameginti