gal galit pasakyti kaip daromas tas baltasis sluoksnis is ko ir kokiom proporcijom?aciu
QUOTE(inetukea @ 2013 02 21, 15:22)
gal galit pasakyti kaip daromas tas baltasis sluoksnis is ko ir kokiom proporcijom?aciu
Is jogurto, varskes, kefyro, grietineles, nesaldinto kondensuoto pieno ir t.t. Is ko tik norit, ka tik megstat. O proporcijos priklauso nuo kiekio, kuri naudosit, pvz, jei imat 1 litra jogurto, tada reikes pakelio zelatinos, jei 500 ml, puse pakelio. Ant kiekvieno zelatinos pakelio nurodyta, kuriam skysciu kiekiui jis skirta.
aciu reikes pabandyti pasidaryti
tarkim jei daryciau balta sluoksni is grietinesles ar kefyro, zelatina reikia isbrinkinti vandenyje dar pries tai?ar pilti tiesiai ir tada istirpdyti? niu net geda bet nenusimanau tikrai kaip tas baltasis sluoksnis daromas kad gautusi tvirtas kaip zele, o ne isskydes..
QUOTE(inetukea @ 2013 03 07, 22:41)
tarkim jei daryciau balta sluoksni is grietinesles ar kefyro, zelatina reikia isbrinkinti vandenyje dar pries tai?ar pilti tiesiai ir tada istirpdyti? niu net geda bet nenusimanau tikrai kaip tas baltasis sluoksnis daromas kad gautusi tvirtas kaip zele, o ne isskydes..
Is pradziu reikia isbrinkinti, o paskui istirpdyti tada atvesinti mazdaug iki balto sluoksnio (grietineles ar jogurto ar pan) temperaturos ir ismaisyti gerai viska kartu, nes jei ipilsi karsta zelatina - tai nekas gausis, sutrauks viska..tikiuosi aiskiai parasiau
Galima grietineleje zelatina pasildyti, kad istirptu, o kai atves imaisyti i kefyra
aciu uz atsakymus taip ir reikes daryti nes kai niekada nedarius tai ir kyla visokiu kausimu, kada ka deti, kiek ir pan
Gal kas atsakysite Pasidariau didoką gražų žele tortą pagal šį receptą:
http://baltojelekste...abaliukais.html
Nestingsta pakankamai Šaldytuve yra jau 5 valandos. Kaip gelbėti? Jis yra torto formoj su atsegamais kraštais, sakau, jei masę išvertus atgal į dubenį ir želatinos įdėjus daugiau?
Į svečius neštis buvo skirtas
http://baltojelekste...abaliukais.html
Nestingsta pakankamai Šaldytuve yra jau 5 valandos. Kaip gelbėti? Jis yra torto formoj su atsegamais kraštais, sakau, jei masę išvertus atgal į dubenį ir želatinos įdėjus daugiau?
Į svečius neštis buvo skirtas
t.y. masė kokia : skysta vis dar ? o nebus to po marmalas ? gal per šilta jam - ar per mažai želatinos įdėjote ?
QUOTE(irmulia @ 2013 03 30, 19:02)
t.y. masė kokia : skysta vis dar ? o nebus to po marmalas ? gal per šilta jam - ar per mažai želatinos įdėjote ?
Masė skystoka vis dar tebėra. Apstingus, bet nepilnai. Nuėmus formos kraštus jaučiu, viskas pasileistų... Ir aplamai nesineši į svečius tokio "šedevro". Želatinos dėjau ant 400 gr. grietinės - 20 gr.