
gal galit pasakyti kaip daromas tas baltasis sluoksnis is ko ir kokiom proporcijom?aciu

QUOTE(inetukea @ 2013 02 21, 15:22)
gal galit pasakyti kaip daromas tas baltasis sluoksnis is ko ir kokiom proporcijom?aciu 

Is jogurto, varskes, kefyro, grietineles, nesaldinto kondensuoto pieno ir t.t. Is ko tik norit, ka tik megstat. O proporcijos priklauso nuo kiekio, kuri naudosit, pvz, jei imat 1 litra jogurto, tada reikes pakelio zelatinos, jei 500 ml, puse pakelio. Ant kiekvieno zelatinos pakelio nurodyta, kuriam skysciu kiekiui jis skirta.
aciu
reikes pabandyti pasidaryti


tarkim jei daryciau balta sluoksni is grietinesles ar kefyro, zelatina reikia isbrinkinti vandenyje dar pries tai?ar pilti tiesiai ir tada istirpdyti?
niu net geda bet nenusimanau tikrai kaip tas baltasis sluoksnis daromas kad gautusi tvirtas kaip zele, o ne isskydes..

QUOTE(inetukea @ 2013 03 07, 22:41)
tarkim jei daryciau balta sluoksni is grietinesles ar kefyro, zelatina reikia isbrinkinti vandenyje dar pries tai?ar pilti tiesiai ir tada istirpdyti?
niu net geda bet nenusimanau tikrai kaip tas baltasis sluoksnis daromas kad gautusi tvirtas kaip zele, o ne isskydes..

Is pradziu reikia isbrinkinti, o paskui istirpdyti


Galima grietineleje zelatina pasildyti, kad istirptu, o kai atves imaisyti i kefyra

aciu uz atsakymus
taip ir reikes daryti
nes kai niekada nedarius tai ir kyla visokiu kausimu, kada ka deti, kiek ir pan



Gal kas atsakysite
Pasidariau didoką gražų žele tortą pagal šį receptą:
http://baltojelekste...abaliukais.html
Nestingsta pakankamai
Šaldytuve yra jau 5 valandos. Kaip gelbėti? Jis yra torto formoj su atsegamais kraštais, sakau, jei masę išvertus atgal į dubenį ir želatinos įdėjus daugiau?
Į svečius neštis buvo skirtas

http://baltojelekste...abaliukais.html
Nestingsta pakankamai

Į svečius neštis buvo skirtas


t.y. masė kokia : skysta vis dar ?
o nebus to po marmalas ?
gal per šilta jam - ar per mažai želatinos įdėjote ?



QUOTE(irmulia @ 2013 03 30, 19:02)
t.y. masė kokia : skysta vis dar ?
o nebus to po marmalas ?
gal per šilta jam - ar per mažai želatinos įdėjote ? 



Masė skystoka vis dar tebėra. Apstingus, bet nepilnai. Nuėmus formos kraštus jaučiu, viskas pasileistų... Ir aplamai nesineši į svečius tokio "šedevro". Želatinos dėjau ant 400 gr. grietinės - 20 gr.