Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai-5, receptai...

gal galit pasakyti kaip daromas tas baltasis sluoksnis is ko ir kokiom proporcijom?aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inetukea @ 2013 02 21, 15:22)
gal galit pasakyti kaip daromas tas baltasis sluoksnis is ko ir kokiom proporcijom?aciu 4u.gif

Is jogurto, varskes, kefyro, grietineles, nesaldinto kondensuoto pieno ir t.t. Is ko tik norit, ka tik megstat. O proporcijos priklauso nuo kiekio, kuri naudosit, pvz, jei imat 1 litra jogurto, tada reikes pakelio zelatinos, jei 500 ml, puse pakelio. Ant kiekvieno zelatinos pakelio nurodyta, kuriam skysciu kiekiui jis skirta.
Atsakyti
aciu 4u.gif reikes pabandyti pasidaryti rolleyes.gif
Atsakyti
tarkim jei daryciau balta sluoksni is grietinesles ar kefyro, zelatina reikia isbrinkinti vandenyje dar pries tai?ar pilti tiesiai ir tada istirpdyti? blush2.gif niu net geda bet nenusimanau tikrai kaip tas baltasis sluoksnis daromas kad gautusi tvirtas kaip zele, o ne isskydes..
Atsakyti
QUOTE(inetukea @ 2013 03 07, 22:41)
tarkim jei daryciau balta sluoksni is grietinesles ar kefyro, zelatina reikia isbrinkinti vandenyje dar pries tai?ar pilti tiesiai ir tada istirpdyti? blush2.gif niu net geda bet nenusimanau tikrai kaip tas baltasis sluoksnis daromas kad gautusi tvirtas kaip zele, o ne isskydes..

Is pradziu reikia isbrinkinti, o paskui istirpdyti 4u.gif tada atvesinti mazdaug iki balto sluoksnio (grietineles ar jogurto ar pan) temperaturos ir ismaisyti gerai viska kartu, nes jei ipilsi karsta zelatina - tai nekas gausis, sutrauks viska..tikiuosi aiskiai parasiau blush2.gif
Atsakyti
Galima grietineleje zelatina pasildyti, kad istirptu, o kai atves imaisyti i kefyra 4u.gif
Atsakyti
aciu uz atsakymus 4u.gif taip ir reikes daryti rolleyes.gif nes kai niekada nedarius tai ir kyla visokiu kausimu, kada ka deti, kiek ir pan blush2.gif
Atsakyti
Gal kas atsakysite 4u.gif Pasidariau didoką gražų žele tortą pagal šį receptą:
http://baltojelekste...abaliukais.html

Nestingsta pakankamai doh.gif Šaldytuve yra jau 5 valandos. Kaip gelbėti? Jis yra torto formoj su atsegamais kraštais, sakau, jei masę išvertus atgal į dubenį ir želatinos įdėjus daugiau?

Į svečius neštis buvo skirtas unsure.gif wub.gif
Atsakyti
t.y. masė kokia : skysta vis dar ? g.gif o nebus to po marmalas ? g.gif gal per šilta jam - ar per mažai želatinos įdėjote ? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 30, 19:02)
t.y. masė kokia : skysta vis dar ?  g.gif  o nebus to po marmalas ?  g.gif  gal per šilta jam - ar per mažai želatinos įdėjote ?  mirksiukas.gif

Masė skystoka vis dar tebėra. Apstingus, bet nepilnai. Nuėmus formos kraštus jaučiu, viskas pasileistų... Ir aplamai nesineši į svečius tokio "šedevro". Želatinos dėjau ant 400 gr. grietinės - 20 gr.

Atsakyti
Velykinis tortas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunflowers: 07 balandžio 2013 - 20:10
Želiukai

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti