Galima plakta grietinele su zele maisyti, gaunasi kažkas panašaus i putesius.Man skaniau neplakta, mažiau riebumas jauciasi. Galima grietinele su gritine ar su jogurtu maišyti. Čia jau reikes eksperimentuoti ir pačiai atrasti labiausiai patinkanti varianta.
Va sitas su putesiais
[attachmentid=220863]
O čia jau neplakta
[attachmentid=220867]
Ačiū, laurinde už atsakymą. O dar norėjau paklausti - kaip padaryti neskaidrią žele? Pvz man reiktų raudonos, tai ją turbūt iš naminių kokių uogienių daryti ar kaip?
Sito tai tikrai nepasakysiu. Is uogieniu irgi kazkiek skaidrumo bus Nebent uogiene nevalyta, su visais tirsciais.Bet tada nelabai skaniai valgysis
QUOTE(egzotikaa @ 2012 04 01, 22:58)
lenkiu zemai galva pries sita ideja ir jos neseja i SM
ACIUUUUUUUUUUUUUUUUUU
man kaip tik tokio reikejo-nu nerealiai, o dar induku visa kruva yra, dabar panaudosiu o tai vis mastau ka sakyt MB kai sako kad mes lauk
tik klausimas: ar neluzo ir nelinko saukstukai tie vienkartiniai? bet aisku galima ir paprastus det
QUOTE(laurindre @ 2012 04 03, 10:08)
Sito tai tikrai nepasakysiu. Is uogieniu irgi kazkiek skaidrumo bus Nebent uogiene nevalyta, su visais tirsciais.Bet tada nelabai skaniai valgysis
Na, man ten labai mažai reikėtų, vos vieną kitą mažą gėlytę, gal ką nors sumąstysiu. Ačiū dar kartą!
QUOTE(Zhuvycia @ 2012 04 02, 23:36)
Ačiū, laurinde už atsakymą. O dar norėjau paklausti - kaip padaryti neskaidrią žele? Pvz man reiktų raudonos, tai ją turbūt iš naminių kokių uogienių daryti ar kaip?
Jei uogienė su uogomis, trinat su blenderiu ir gaunat raudoną masę, į kurią dedat tirpintą želatiną.
Man, pvz. puiki violetinė spalva gaunasi iš juodųjų serbentų. Aš šias uogas atšildau, su trintuvu pertrinu, įpilu kefyro (man patinka saldžiarūgštis skonis, o ne grietinėlės riebumas, kuris veliasi burnoj...), tada pilu tirpintą želatiną. Nereali spalva - nuo kefyro kiekio priklauso kokio intensyvumo violetinė gaunasi.
Tą patį darau su šaldytomis braškėmis - gausis ryškiai raudona
Labas turiu klausimuka. atsiprasau jei kartosiuos bet skubiai reikia
kodel man ipylus zelatina,susoka i gabala?jau n kartu bandziau ir vis nesamones ja pilu i varskes krema,kambario temp.zelatina atesinu iki kambario temp. esu bandziusi pilti karsta,salta...nebezinau ka bedaryti.aisku idejus i mikrobange ir po biski sildant vis pamaisant,issileidzia,bet tikrai nemanau kad taip turi buti tikiuosi patarsit ka daryti aciu is anksto
kodel man ipylus zelatina,susoka i gabala?jau n kartu bandziau ir vis nesamones ja pilu i varskes krema,kambario temp.zelatina atesinu iki kambario temp. esu bandziusi pilti karsta,salta...nebezinau ka bedaryti.aisku idejus i mikrobange ir po biski sildant vis pamaisant,issileidzia,bet tikrai nemanau kad taip turi buti tikiuosi patarsit ka daryti aciu is anksto
Per daug skiriasi masiu temperatura. Zelatina karsta, o varskes mase salta. I zelatinos mase po truputi imaisyk sauksta varskes mases, p tada jau galesi viska sujungti
QUOTE(ramune.v @ 2012 04 03, 09:01)
lenkiu zemai galva pries sita ideja ir jos neseja i SM
ACIUUUUUUUUUUUUUUUUUU
man kaip tik tokio reikejo-nu nerealiai, o dar induku visa kruva yra, dabar panaudosiu o tai vis mastau ka sakyt MB kai sako kad mes lauk
tik klausimas: ar neluzo ir nelinko saukstukai tie vienkartiniai? bet aisku galima ir paprastus det
smagu, kad patiko ideja
nea, neluzo ne vienas sauksciukas is tikro, as ieskojau spalvotu sauksciuku vienkartiniu, bet neradau tai dejau baltus. galima ir kokius medinukus deti
QUOTE(laurindre @ 2012 04 02, 20:14)
Galima plakta grietinele su zele maisyti, gaunasi kažkas panašaus i putesius.Man skaniau neplakta, mažiau riebumas jauciasi. Galima grietinele su gritine ar su jogurtu maišyti. Čia jau reikes eksperimentuoti ir pačiai atrasti labiausiai patinkanti varianta.
Dekui, kad paaiskinote, net su pavyzdziais, aiskiau pasidare, o gal dar galite pasakyti, kokia grietinele perkate, ar i ja dar dedate ko nors, jei sluoksni darote nemaisydama nei su grietine, nei su jogurtu, ar uztenka tik zele
Vien grietineles man neuztenka, dedu arba grietine, arba jogurta arba kremine varske.Nes grietinele man per saldi. Dar idedu citrinos sulciu, tik nedekite ju i viena grietinele , nes sutraukia. As pasildau grietinele su zelatina, dedu cukraus kol silta, kad istirptu, o kai pravesta, galima deti kitus priedus, o jau kai jie imaisyti galima pagal skoni citrinos sulciu. Dar toks niaunsas, kai zele atvesta sumazeja jos skonis - saldumas, rugstumas, todel reiketu deti ciut daugiau, negu jums norisi saldumo ar rugstumo.
O dar citrinu sultis galima keisti rabarbaru tyre, nera nieko skaniau.Laukiu pavasario [attachmentid=220877]
Sitas kaip tik su rabarbaru tyre, buvo labai skanus.
O dar citrinu sultis galima keisti rabarbaru tyre, nera nieko skaniau.Laukiu pavasario [attachmentid=220877]
Sitas kaip tik su rabarbaru tyre, buvo labai skanus.