Sako,kad dar ananasas šviežias nestingsta.... Gal galima jį kaip nors apdoroti (pageidautina neverdant),kad galima būtų į žele sudėti?
Bus kas pataria?
del ananaso tai reiktu pavirti siek tiek, kitokio budo negirdejau arba naudoti konservuota, lengviausia iseitis.
O konservuotas jau normaliai, sustings?
QUOTE(konfetti @ 2012 03 02, 14:04)
O konservuotas jau normaliai, sustings?
Ananasas tik žalias ir kiviai nestingsta,nors kai kurios kulinarės moka juos apdoroti:)
QUOTE(egesichora @ 2012 02 29, 21:49)
Senokai dariau želiuką.
Noriu paklausti,ar dedant į žele šviežios karambolos griežinėlius,su stingimu nebus problemų?
Noriu paklausti,ar dedant į žele šviežios karambolos griežinėlius,su stingimu nebus problemų?
Ačiū dėl ananasų. Apie juos su kiviais kaip ir esu girdėjusi. O kaip dėl karambolos? Ji labai gražiai viršutiniame sluoksnyje žiūrėtųsi
QUOTE(konfetti @ 2012 03 02, 13:04)
O konservuotas jau normaliai, sustings?
beabejo
Papildyta:
QUOTE(egesichora @ 2012 03 02, 21:05)
Ačiū dėl ananasų. Apie juos su kiviais kaip ir esu girdėjusi. O kaip dėl karambolos? Ji labai gražiai viršutiniame sluoksnyje žiūrėtųsi
pabandykit ir suzinosit ir dar mums pranesit manau stings
Papildyta:
galima
Apie vaisių
Šis visžalis medelis kilęs iš Malaizijos, todėl vaisiai dar vadinami malaiziška žvaigždute arba "Star-fruit". 18 a. Europoje karambola buvo populiarus turčių žiemos sodų augalas. Ryškiai rausvi, kvepiantys žiedai kabo vienoje kekėje su prinokusiais ir nokstančiais vaisiais - ir taip beveik visus metus. Plunksniški lapai nakčiai užsiveria, šakos nusvyra. Ir dabar daug kur auginama dėl dekoratyvumo. Tinkamomis sąlygomis gaunami 3 derliai per metus po 100 kg ir daugiau vaisių nuo medžio.
Vaisiuje daug vitamino C (15-90 mg%), mineralinių medžiagų - kalcio, magnio, fosforo, 8-15% angliavandenių, karotino.
Prirašomas sergantiems ir sveikstantiems. Naudojamas kosmetikoje. Liaudies medicinoje karambolos šaknys su cukrumi taikomos kaip priešnuodis.
Yra apie 0,55% oksalo rūgšties. Pavojinga linkusiems tulžyje, inkstuose kaupti akmenis.
Prinokusi turi būti geltona. Baigti nokti gali kambario temperatūroje per 2-3 dienas. Skonis gaivus.
Valgome šviežias, gaminame vaisių mišraines, tinka prie mėsos ir žuvies. Galima pasigardinti cukrumi, pienu ar vynu. Gaminamos sultys, džemai, vynai, želė, cukruojamos, džiovinamos. Puošia taures su gėrimais - ypač garsus toks variantas - šampano taurė su karambolos žvaigžde. Skanios ir gražios bandelės, kurių įdaro viduryje įspausta karambolos žvaigždė.
na bet vel neaisku arpacia zele gmina ar i zele deda
O sakykit as turiu paprasta metalini keksini zieda, ar galima tokiam daryti zele tortus ir pan?
Sveiki, norejau paklausti kai darote zele is kondensuoto pieno ir grietineles, tai kiek zelatinos reikia deti? ir ar zelatina brinkinti atskirai vandenyje?
QUOTE(vavuum @ 2012 03 06, 12:12)
O sakykit as turiu paprasta metalini keksini zieda, ar galima tokiam daryti zele tortus ir pan?
galima, bet ar pavyks graziai iskrapstyti zeliuka is ten, kazin
QUOTE(Nefertari.Lina @ 2012 03 06, 12:18)
Sveiki, norejau paklausti kai darote zele is kondensuoto pieno ir grietineles, tai kiek zelatinos reikia deti? ir ar zelatina brinkinti atskirai vandenyje?
taip, zelatina brinkinti atskirai, o zelatinos kiekis priklauso kiek mases konensuoto pieno ir grietineles, na jei indelis kondensuoto ir didelis indelis grietineles tada 2valgomu saukstu kaupinu uzteks
QUOTE(*dew* @ 2012 03 06, 13:56)
galima, bet ar pavyks graziai iskrapstyti zeliuka is ten, kazin
taip, zelatina brinkinti atskirai, o zelatinos kiekis priklauso kiek mases konensuoto pieno ir grietineles, na jei indelis kondensuoto ir didelis indelis grietineles tada 2valgomu saukstu kaupinu uzteks
taip, zelatina brinkinti atskirai, o zelatinos kiekis priklauso kiek mases konensuoto pieno ir grietineles, na jei indelis kondensuoto ir didelis indelis grietineles tada 2valgomu saukstu kaupinu uzteks
Dekui uz atsakyma, o dar idomu ar nebus per saldu ir riebu?
QUOTE(*dew* @ 2012 03 06, 14:56)
galima, bet ar pavyks graziai iskrapstyti zeliuka is ten, kazin
Aciu Tuomet teks pirkti silikonini
QUOTE(Nefertari.Lina @ 2012 03 06, 12:59)
Dekui uz atsakyma, o dar idomu ar nebus per saldu ir riebu?
saldumas norma, bet rieboka