Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai-5, receptai...

QUOTE(konfetti @ 2012 01 29, 18:43)
skaniai atrodo  4u.gif  darysiu ir aš greit...mmm, jau laukiu  biggrin.gif

QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 29, 19:50)
Endži, pirmas blynas, bet labai skaniai atrodantis  bigsmile.gif

vaidulek, grazios gelytes

aciu 4u.gif
Atsakyti
Kokie grazus visu zeliukai. Man niekad dar nesigavo... dabar bandau pilstyt su pirktinem zelem ir jogurtu, kad jei nesigaus, ne taip gaila butu.. man klausimas: jei noriu kad butu plonais sluiksniukais, tai jus iskart visa zele pasidarot, ir pilstot pamazu? Neuzstengsta zeles paliktos belaukiant, kada uzpilsit?
Atsakyti
Visa pasidarau is karto. Uzstingsta. Reiketu siltai kur laikyti, ant garu voneles pvz. arba kisu i mikrobangine, kad atitirptu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 31, 14:50)
Kokie grazus visu zeliukai. Man niekad dar nesigavo... dabar bandau pilstyt su pirktinem zelem ir jogurtu, kad jei nesigaus, ne taip gaila butu.. man klausimas: jei noriu kad butu plonais sluiksniukais, tai jus iskart visa zele pasidarot, ir pilstot pamazu? Neuzstengsta zeles paliktos belaukiant, kada uzpilsit?

pasitaisau visą,sloksniuojamą žėlę statu į šaldytuvą,kadangi sluoksniai ploni tai ji greičiau stingsta,o kita stovi kambario temperatūroj todėl nesustingsta smile.gif jei ir apstingsta tai galima į puodą su karštu vandeniu ir vėl ją tada atleis smile.gif
Atsakyti
Aciu, ziuresiu kas per sedevras gausis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 31, 15:26)
Aciu, ziuresiu kas per sedevras gausis biggrin.gif

Jei nori, kad gautusi vienodi sluoksniai, viska matuok tuo paciu matuokliu, samciu ar saukstu 4u.gif
Atsakyti
Va kas gavosi biggrin.gif siek tiek per ilgai karstam vandeny palaikiau, tai aptirpo biggrin.gif ir mazokai jogurto turejau.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 01, 08:32)
Va kas gavosi biggrin.gif siek tiek per ilgai karstam vandeny palaikiau, tai aptirpo biggrin.gif ir mazokai jogurto turejau.

bet manau skonio tai tikrai nekeite smile.gif skanu.
o kokiu santykiu jus i jogurta dedate zele????saldinate dar jogurta ar ne naturalaus skonio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 01 vasario 2012 - 14:16
As emiau Smilgos jogurta, ir dejau ant indelio 10 g zelatinos, bet stipresnes, Delonoj perku, iprastos deciau siek tiek daugiau. Istirpinu kokiam 65 g vandens. Cukraus nedejau daugiau. Tik jogurto galejio but daugiau torciuke smile.gif
Atsakyti
Mano naujausias smile.gif
user posted image

...turėjo gal ryškesnis būt tas traukinukas, bet pirmą kartą taip dariau (žele želėje), tai nelabai pati žinojau, kaip čia viskas gausis smile.gif
O prapjauto tai ir nebenufotografavau doh.gif Labai jau greit dingo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo konfetti: 05 vasario 2012 - 17:09
QUOTE(konfetti @ 2012 02 05, 15:08)
Mano naujausias smile.gif

labai grazu, o kai mano sunus traukiniu fanas, tai man ypc aktualu bigsmile.gif o ka reikia zinoti darant zele zeleje ax.gif gal kokiu patarimu. o ta traukinuka kaip darete, formeliu pagalba, pjovet blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 02 05, 17:18)
o ta traukinuka kaip darete, formeliu pagalba, pjovet blush2.gif

Ne, čia panašiu principu kaip kad anksčiau rodyti buvo - su švirkštu "piešiau"... Pirmiausia pasidariau iš kompoto labai skaidrios žele, padariau ploną sluoksnį. Tada pasidariau iš grietinės baltos žele ir atskiruose indeliuose po kelis šaukštus jos nudažiau mėlyna, raudona, žalia spalvom (su maistinais dažais, po keletą lašiukų dėjau). Tada prisitraukdavau į švirkštą jau bestingstančios ir "piešiau". Na, galvojau, kad bus paprasčiau ir lengviau biggrin.gif . Švirkštas nesispaudė taip lengvai ir lygiai, kaip norėjosi, todėl piešinys nesigavo labai jau tikslus... Iš esmės turbūt su mažesniu švirktu būtų lengviau daryt. Ir pats piešinys iš "blogosios" pusės (iš tos, kuri matėsi man darant) atrodė ryškiau ir gražiau nei jau išėmus tortą...Paskui, kai piešinys sustingo - vėl užpyliau sluoksnį skaidrios žele. O tada jau viskas kaip įprasta - sluoksniai pagal fantaziją smile.gif . Na, vardą irgi rašyt reikėjo "atvirkščiai" smile.gif
Atsakyti