Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai-5, receptai...

QUOTE(diasaja @ 2012 01 15, 02:22)
o man ir vaizdas labai gražus wub.gif  Kokie sluoksniai želiuko?

blush2.gif nu ačiū biggrin.gif
baltas-kondensuoto pieno,kiti iš pakelių-braškių,kivių ir apelsinų.. šiaip pati iš sulčių darau,bet labai laikas spaudė,tai teko greitą daryt,o ir tas užtruko,nes sluoksnių daug,kol supilsčiau,dar viršų vandeniu aptaškė kažkas doh.gif burbulai matosi...
valentinui trauksiu seną sąsiuvinį ir darysiu paukščių pieno tortą,jau seniai noriu,tik vis atidedu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(konfetti @ 2012 01 14, 13:05)

kaip grazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 14, 19:50)
o koks ten sluoksnis su melynemis, su varske? turiu melyniu saldiklyje reik panaudoti zeliukui ir man biggrin.gif


ten šaldytos trintos mėlynės su jogurtu.

QUOTE(*woman* @ 2012 01 15, 01:04)
valentinui trauksiu seną sąsiuvinį ir darysiu paukščių pieno tortą,jau seniai noriu,tik vis atidedu  doh.gif


O gal galima plačiau? labai skaniai nuskambėjo smile.gif
Dabar darau tortą...net nežinau, ar jį galima pavadint žele...bet gal galima, nes jis visgi su žele biggrin.gif. Mano "išmyslas", taip sakant...trupininė tešla+varškinės žele sluoksnis su keptais obuoliais viduj... Ir dar vieną sluoksnį kitokį sugalvojau, pirmą kartą taip darau, tai net nežinau, kas gausis doh.gif . Rytoj bus valgomas, tai rytoj ir nufotkinsiu (jei bus ką fotkint...visada labai pergyvenu, kad gali nesustingt normaliai doh.gif ...nors darau žele tortus jau gan seniai..)
Atsakyti
QUOTE(konfetti @ 2012 01 15, 15:50)
O gal galima plačiau? labai skaniai nuskambėjo  smile.gif

galima biggrin.gif
3 pak. grietinės (tie mažesni-anksčiau nebuvo didelių biggrin.gif )
1 stiklinė cukraus
4-5 kiaušiniai (geriau naminiai)
2 kupini šaukšteliai želatinos (gerai stingstančios-aš naudoju ''VM'') į stiklinę vandens
vanilinio cukraus

Grietinę,pusę stikl.cukraus ir trynius sudėti į indą ir šildant išmaišyti. Baltymus išplakti atskirai su puse stikl.cukraus iki standumo. Po to viską sudėti į vieną indą,pilti vaniliną,ištirpintą želatiną,gerai išmaišyti. Pilam į formą ir dedam šaltai.
visada galima improvizuoti-sluoksniuoju su spalvota žele,į vidų pridedu kiečiau darytos žele gabaliukų...,bet jis ir vienas gaunasi skanus-nors jei įmaišysim braškių ar žemuogių bus tobulas (taip labiausiai mėgstu) biggrin.gif
Atsakyti
*woman*, grazus torciukas. o raideles ant stalo isdeliotas irgi pati darei bigsmile.gif grazi ideja stalo papuosimui wub.gif


QUOTE(konfetti @ 2012 01 15, 11:50)
ten šaldytos trintos mėlynės su jogurtu.


o kiek zele deti , kokiu kiekiu dedate melynes, jogurta ir zele?
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 15, 18:23)
raideles ant stalo isdeliotas irgi pati darei 

ačiū 4u.gif
raidelės,tai netyčia gavosi biggrin.gif tiesiog maksimoj nupirkau sausainių ir bededant ant stalo pastebėjau,kad ten raidelės,tai ir išdėliojau vardą biggrin.gif (bet įdomiai gavosi)
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 15, 16:23)
o kiek zele deti , kokiu kiekiu dedate melynes, jogurta ir zele?


Na, čia tiksliai nepasakysiu, dažniausiai viską darau "iš akies"...želatinos dedu apie 4 valg šaukštus/500-600 ml jogurto+šaldytos mėlynės (na, jų gal ten buvo nedidelis jogurto indelis...nebepamenu, bet dažniausiai tokiuose šaldau). Ir dar cukraus įdeu pagal skonį. Šiaip jau niekada beveik nematuoju nieko, kai darau žele, dedu visko "iš akies", o skonį ragauju... Gal ir negerai...nes paskui pati visada galvoju, ar užtektinai želatinos, ar sustings... Na, bet dažniausiai viskas gaunasi ok biggrin.gif
Atsakyti
O kokia silikonine forma geriausia pirkti?Ir kuo ypatinga ta TW?Ji ka,kietesne,geriau laiko forma,lengviau is jos isimti ar kas ten?Aciu is anksto.Noriu daryti su skyle zeliuka .Siaip pries kaledas kepiau pora tortuku naminiam vartojimui,na o kai prisiplakiau grietineles per daug,gaila buvo pertekliu ismesti.Sulauziau nuoraizas nuo paplociu(kepiau sokoladini ir medaus tortus,kiekviena paploti atskirai),i pertekline grietinele ipyliau istirpintos zelatinos ir imaisiau sulauzytas nuoraizas nuo sokoladinio torto.Sukreciau i stiklini dubeni ir saldytuvan.Ryte buvo super tipo zefyrinis desertas prie kavos.Tai mastau,kad desiu ne paptoti po zeliuku,o kazka panasaus su "nuolauzom"sumastysiu.
Atsakyti
QUOTE(AAI @ 2012 01 15, 20:13)
O kokia silikonine forma geriausia pirkti?Ir kuo ypatinga ta TW?Ji


dėl silikoninės nežinau, neturiu..O TW man asmeniškai patinka tuo, kad iš jos patogu išimti, o taip pat labai patogu tortukus transportuoti, pvz jei kur nors vežtis reikia thumbup.gif
Atsakyti
norėčiau padaryti želę iš uogienių arba kompoto, kokiu santykiu reiktu imti skysčio ir želatinos? ir turbūt reiktų pakaitint želatinos ir uogienių masę kol ištirps želatina ir tada supilstyt ir palikt stingt g.gif
Atsakyti
Na va, galiu parodyt savo šviežiausią žele (na, čia jau nebe visai grynas žele, bet vistiek žele biggrin.gif):
user posted image


Papildyta:
QUOTE(Bonpari @ 2012 01 15, 22:11)
norėčiau padaryti želę iš uogienių arba kompoto, kokiu santykiu reiktu imti skysčio ir želatinos? ir turbūt reiktų pakaitint želatinos ir uogienių masę kol ištirps želatina ir tada supilstyt ir palikt stingt g.gif


Šiaip ant želatinos pakelio rašo, kiek dėti. Nes gali skirtis, manau, skirtingų gamintojų... Aš tai išbrinkinu želatiną ir tada ją pašildau, kol ištirpsta ir supilu į masę, iš kurios darau žele - viską tada gerai išmaišau, dažniausiai su mikseriu. Gal kitos daro kitaip?
Papildyta:
Dar kelios foto iš seniau:
user posted image
user posted image

user posted image

o čia labai patiko - ir gražu, ir skanu smile.gif Gal jums ir matyta jau idėja:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(konfetti @ 2012 01 17, 09:44)

labai faini jusu zeliukai wub.gif toki zaismingi 4u.gif

o tas geles ant "tipo zelinio" torto daret is sokoladines mases? rolleyes.gif
man nesigauna tokios grazios rozytes doh.gif
Atsakyti