Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas kas susiję su sienų ir stogų šiltinimu...

QUOTE(biesas66 @ 2010 03 12, 14:43)
O jei nera galimybes is isores dasideti vatos? O jei nesinori daryti is namo akumuliatoriaus,sildyti sienas? Jei norisi kad namas kaip greit atsala taip greit isiltu?  O silumos pokycius puikiai galima reguliuoti su vidiniais o gal isoriniais katilo davikliais.  (na gal cia ne visiem katilam taip paprasytai gaunasi)

Vienzo,cia skonio dalykas,tiksliau poreikiu.

tada reikia rinktis karkasini varianta - nebutinai medinio karkaso, galima ir betininio.. ir nepermoketi uz mirines sienas, kurios nedirba jokio naudingo darbo..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 03 12, 14:46)
tada reikia rinktis karkasini varianta - nebutinai medinio karkaso, galima ir betininio.. ir nepermoketi uz mirines sienas, kurios nedirba jokio naudingo darbo..

Betoninio karkaso pats nepasidarysi gerai.. Tam reikia visgi patirties nemenkos.
Atsakyti
QUOTE(jurijuslog2133 @ 2010 03 12, 13:34)
Turiu pasigirti ,kad mano pečius slegia daugiametė visapusiška teorinė ,praktinė statybininko patirtis Todėl manę ima juokas ,kada rašoma ,kad pastatų sienas šiltinti iš vidaus negalima...

Malonu, kad pasijungėte. Tik norėčiau priminti: Jūsų žodžius kas nors gali priimti be išlygų, ir visai nesigilindamas į kontekstą. Viskas nėra taip paprasta, ir be profesionalo pagalbos, bus ne mažesnė kaip 99,99 % tikimybė: savarankiškai šiltinant iš vidaus- lauks tik problemos.

Nemėgstantiems rusų kalbos- bent jau paveikslėliai. Dar šiek tiek į temą.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 03 12, 14:51)
Betoninio karkaso pats nepasidarysi gerai.. Tam reikia visgi patirties nemenkos.

prie ko cia pats - ne pats.. kalbama apie pasirinkima.. nori pats - statyk medini.. nori ne pats - statyk ne pats.. bet statyti murine siena ir neinaudoti jos privalumu mano nuomone kvaila..
Atsakyti
QUOTE(Otecmolodec @ 2010 03 10, 12:16)
Variantų daug: vata, polistirolas, termodažai TSM, įvairios plokštės, reflektinės sluoksniuotos plėvelės tipo "Superqilt"(atstoja 20cm vatos). Visos šios medžiagos yra tam skirtos ir išbandytos praktiškai.
Lieka tik jas palyginti ir, priklausomai nuo to ką norima pasiekti, pasirinkti labiausiai tinkamą variantą.

Mane irgi l.domino ta plevele "Superqilt"(atstoja 20cm vatos).
Pas mus vieno auksto namas ir vienam kambary yra palikta atvira erdve (ale studija) iki stogo.Stogas siltintas tik 20 cm vatos - aisku maza ax.gif Kadangi toj vietoj brangus kiekvienas cm (planuojam ten daryti atvira balkoneli) - taigi planavom vietoj papildomu 10 cm vatos,deti sita izoliacine plevele. Ja prekiavo Lutone,bet....matyt "uzsilenke" unsure.gif
Gal kas esat konkreciai susidure su sia izoliacine plevele (+ ir -) ir gal zinot,kas dar ja prekiauja?
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2010 03 12, 15:33)
Pas mus vieno auksto namas ir vienam kambary yra palikta atvira erdve (ale studija) iki stogo.Stogas siltintas tik 20 cm vatos - aisku maza ax.gif Kadangi toj vietoj brangus kiekvienas cm (planuojam ten daryti atvira balkoneli) - taigi planavom vietoj papildomu 10 cm vatos,deti sita izoliacine plevele. Ja prekiavo Lutone,bet....matyt "uzsilenke" unsure.gif
Gal kas esat konkreciai susidure su sia izoliacine plevele (+ ir -) ir gal zinot,kas dar ja prekiauja?

esu mates kaip ta plevele atrodo. kazkokia plastikine plevele su pastorinimu panasiai kaip kad plevele skirta pakavimui su oro burbuliukais. berods du sluoksniai atspindintys IR spindulius. zodziu, man ji pasitikejimo nesukele ir as atsisakiau idejos ja naudoti stogo siltinimui..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 03 12, 15:28)
prie ko cia pats - ne pats.. kalbama apie pasirinkima.. nori pats - statyk medini.. nori ne pats - statyk ne pats.. bet statyti murine siena ir neinaudoti jos privalumu mano nuomone kvaila..

Pats pasistatytum karkasa? manau taip. Pats pasistatytum murinuka is blokeliu? manau taip. pats pasistatytum murini karkasa? Abejoju. Vat ir skirtumas. O sienu akumuliacijaq privalumas ar minusas as nezinau. mano galvai,nera cia to pliuso kai kureni dujomis.. Tik kkk. Toki atsalusi nama kurkas ilgiau sildyti turesi kol isils.
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2010 03 12, 14:06)
Malonu, kad pasijungėte. Tik norėčiau priminti: Jūsų žodžius kas nors gali priimti be išlygų, ir visai nesigilindamas į kontekstą. Viskas nėra taip paprasta, ir be profesionalo pagalbos, bus ne mažesnė kaip 99,99 % tikimybė: savarankiškai šiltinant iš vidaus- lauks tik problemos.

Nemėgstantiems rusų kalbos- bent jau paveikslėliai. Dar šiek tiek į temą.

Aciu. Ka gi,kas ne rizikoja... Butu gerai pabandyti su svetimom e...e... sienom, bet man patinka kazka naujoviska (www.krosnininkas.lt). O kiti tegul patis spriandzia.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 03 12, 16:48)
Pats pasistatytum karkasa? manau taip. Pats pasistatytum murinuka is blokeliu? manau taip. pats pasistatytum murini karkasa? Abejoju. Vat ir skirtumas. O sienu akumuliacijaq privalumas ar minusas as nezinau. mano galvai,nera cia to pliuso kai kureni dujomis.. Tik kkk. Toki atsalusi nama kurkas ilgiau sildyti turesi kol isils.

jei statytis paciam - tai gerausia karkasa medini.. o muryti- tampyti plytas ar blokelius - maisyti klijus.. nunafig.. visus sveikatos likucius padesi.. turejau malonuma betona nesioti kibirais per kopecias i 2 auksta.. dekui, daugiau tokio malonumo nenoriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 03 12, 17:03)
jei statytis paciam - tai gerausia karkasa medini.. o muryti-  tampyti plytas ar blokelius - maisyti klijus.. nunafig.. visus sveikatos likucius padesi.. turejau malonuma betona nesioti kibirais per kopecias i 2 auksta.. dekui, daugiau tokio malonumo nenoriu biggrin.gif

namo statyba tai ne viso gyvenimo darbas,tad galima ir siektiek sunkiau koki menesiuka padirbeti.. mirksiukas.gif Kopeciomis i antra auksta su betono kibiru? Zinote patarle? Uz durna galva rankos kencia lotuliukas.gif ,XXI amzius visgi,galejote ir pagalbiniu priemoniu susirasti kilnojimui. Pvz elementaria lebiotke. rolleyes.gif Bet jau krypstam i lankas,pastebejei? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2010 03 12, 15:33)

Eurorenovacijos, UAB Vilniuje.
Tik ta plevelė netokia jau pigi biggrin.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2010 03 11, 09:36)
Nesupratau ka ten blogo izvelgete, nebent fizikinius procesus norite isjuokti (jei visa informacija pateita nefalsifikuota), tai labai akyvaizdus irodymas.

Būtent naturalius fizikinius procesus prisiskyrė savo prekės reklamai. Atseit jei būtų stogas apšiltintas pagal jų technologiją- sneigas nebūtų nutirpęs ir parodomas stogas iš šiaurinės pusės (suprask apšiltintas teisingai).
Atsakyti