Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas kas susiję su sienų ir stogų šiltinimu...

gal į bendrą sienos šiluminę varžą ir priskaičiuoja oro tarpą ir apdailinę plytą , bet realiai tai naudos iš jų mažai turėtų būt ( jeigu su oro tarpu ) taigi tas tarpas ventiliuojamas g.gif , o kai lauke -20 ar 30 , tai tiktai nuo vėjo ir drėgmės apsauga , o šilumos jeigu ir bus koks 0,00 .... tai net neverta skaičiuot
Va jeigu be oro tarpo tai sutinku , apdailinė plyta šilumos priduotų smile.gif
bet čia tik mano pamąstymai ax.gif

Aifa tu minėjai , kad jūs dėjot polistirolą ir apdailinę plytą be oro tarpo , o mums architektas sakė ,kad tokiam "buterbrodui" vistiek reikia oro tarpo , kad apdailinė plyta ventiliuotusi , ar jis čia ką sumaišė ar tikrai taip yra daroma g.gif ,aš nesuprantu kam tas oro tarpas , taigi polistirolas drėgmės nesugeria , apdailinė plyta ir iš išorės gali prasivėdinti , galų gale kam ją vėdinti g.gif ir polistirolo vėdint nereikia , juos gi į blokelių vidų deda g.gif
Atsakyti
Kai kalbėjau su Balpol vadybininku, tai jis irgi neminėjo jokio oro tarpo. Sakė, kad iš karto reikia dėti tinklelį ir tinką, ar kokią kitokią pasirinktą apdailą. gal tas architektas sakė apie polistirolą, o galvoje jam sukosi akmens vata? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Tai vatir aš taip galvoju smile.gif
Atsakyti
Siaip tai visur raso, kad polistirolui vedinimo nereikia, o vatai jis butinas, todel vatai visur reikia daryti oro tarpa, kad ventiliuotusi.
Atsakyti
Dėl polisterolo vėdinimo tai yra įvairių nuomonių. Polisterolo gamintojai teigia, kad jis dregmės neįgeria ir polisterolu šiltinamai trisluoksnei sienai vėdinimo tarpo nereikia. Skaitytose techninėse rekomendacijose tarpo nerodo. Bet silikatiniu apdailos plytų gamintojai teigia, kad naudojant silikatines apdailos plytas vėdinimo tarpas reikalingas nesvarbu, kokį šiltinimą rinksitės. Silikatinės plytos linkę rasoti, tai gal todėl joms reikalingas tas vėdinimas. Mes dėjom molinę apdailos plytą ir darėm sieną be vėdinimo tarpo. Kai renkatės ir architektas ką nors siūlo, verta klausti kodėl siūlo vienaip ar kitaip, tagul nurodo šaltinius (gamintojus), kurie reikalauja taip daryti. Žodžiu domėkitės ir reikalaukite pagrįsti rekomendacijas.

Ventiliuojamas oro tarpas ir apdailos plyta didina šiluminę varžą ir skaičiuojant bendrą sienos varžą yra atsižvelgiama į oro tarpą. O va kiek didina nesakysiu tongue.gif (nes nežinau blush2.gif ) - jei labai labai reikia, galiu bandyti paklausti omnitel newsgroupe biggrin.gif
Atsakyti
tai jei mes namą statysime iš silikatinių blokelių, taip suprantu, irgi oro tarpas yra būtinas, kad siena vėdintųsi, nesvarbu, koks bus apšiltinimas? panašiai taip aš ir galvojau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2006 03 24, 11:50)
Bet silikatiniu apdailos plytų gamintojai teigia, kad naudojant silikatines apdailos plytas vėdinimo tarpas reikalingas nesvarbu, kokį šiltinimą rinksitės. Silikatinės plytos linkę rasoti, tai gal todėl joms reikalingas tas vėdinimas.

Mes iš pradžių galvojom statyt iš silikatinių blokelių ir galbūt apmūryti silikatinėm apdailos plytom , tai gal dėl to architektas ir sakė , kad reikia to tarpo g.gif
Ačiū aifa 4u.gif dabar aiškiau

jei labai labai reikia, galiu bandyti paklausti omnitel newsgroupe  biggrin.gif

ačiū , nesivargink , bet kokiu atveju tas tarpas ir apdailinė plyta daug šilumos neduos , svarbiausia pagrindinė siena
Atsakyti
Mes norėtumėm apšiltinti 60m2 medinį namuką ir apdėti dailylente. Kažin kuo gi čia geriau bei pigiau? Per kažkokią laidą esu mačiusi apie ekovatą. Gal galite pasidalinti savo patirtimi apšildant šia medžiaga ir kokios gi kainos?
Atsakyti
o norint apšiltint sodo namą (ty šiltinsim jau nuolatiniam gyvenimui) ką geriau rinktis??? vatą ar polistirolį??? g.gif ant viršaus dėsim plastikines dailylentes doh.gif
Atsakyti
Aš tik galiu parašyti kainą; siena "Porotherm" blokelis, "Paroc"vata, oro tarpas, apdailos plyta:
dėjom 15cm "Paroc"UNS37z-kvadratas apie 20lt (arba 135lt/m3)+15cm"Paroc"WAS 35-kvadratas 8,5lt;

putplastis tokiai sienai 15cm - 139lt/m3

Taip, kad vata brangiau.
Atsakyti
QUOTE(mykolė @ 2007 03 26, 06:43)
Aš tik galiu parašyti kainą; siena "Porotherm" blokelis, "Paroc"vata, oro tarpas, apdailos plyta:
dėjom 15cm "Paroc"UNS37z-kvadratas apie 20lt (arba 135lt/m3)+15cm"Paroc"WAS 35-kvadratas 8,5lt;

putplastis tokiai sienai 15cm - 139lt/m3
Taip, kad vata brangiau.

Bet pabandykit dabar gauti vatos, jei nesat imperatoriui artimi žmonės... schmoll.gif Eilės nenormalios, o mum kitą savaitę verkiant vatos reikės. verysad.gif
Beje, ar ISOVER vata rekomenduotumėt šiltint?Šitos tai galima greitai gauti, tik girdėjau, kad ji labai jau gabalais plyšta tik į rankas paėmus... g.gif
Atsakyti
Gauti galima, bet jau nuo penktadienio didesn4mis kainomis, kad ir "Senukuose" ar "Santeroje".
Domėjausi intensyviai tomis vatomis-tai "Izoveris" nepatartinas sienų apšiltinimui-tik stogui(dėl keleto aspektų, taip pat ir dėl skystumo, sukritimo..)
Atsakyti