Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas kas susiję su sienų ir stogų šiltinimu...

jei teisingai suprantu, sienos bendra silumine varza reikia skaiciuoti sudedant visu sienos elementu varzas? g.gif
zinau, kad silikatiniai blogeliai vieni is turinciu maziausia silumine varza, bet niekur neradau konkreciu skaiciu. g.gif mane domintu 18 cm.
Atsakyti
dar neispruseles klausimelis blush2.gif : gal zinote, kokia silumine varza yra keramzitiniu apdailos plytu, vis kiek prisidetu prie silumos islaikymo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(malvinute @ 2006 03 19, 19:47)
dar neispruseles klausimelis  blush2.gif : gal zinote, kokia silumine varza yra keramzitiniu apdailos plytu, vis kiek prisidetu prie silumos islaikymo... g.gif

su keramzitinėm plytom stabiliai nusišnekėjau. turėjau omeny klinkerio. doh.gif blush2.gif tai va, sužinojau, kad jų šiluminė varža beveik 0- 0,3. doh.gif
o ArkoM blokelių (18cm) sausoj būklėj - 0.345, o projektinė - 0.259. Tai irgi ne kas. Teks pasirūpinti geru apšiltinimu.
kaip jūs manote, ar verta tokį mūrą iš vidaus dar apšiltinti 2-3 cm putų polistirolu? iš patirties žinau, kad tokia siena bus šilta prilietus. o ir šiluminė varža padidėtų kokiu 0.5?
Atsakyti
QUOTE(malvinute @ 2006 03 20, 20:23)
su keramzitinėm plytom stabiliai nusišnekėjau. turėjau omeny klinkerio.  doh.gif  blush2.gif tai va, sužinojau, kad jų šiluminė varža beveik 0- 0,3. doh.gif
o ArkoM blokelių (18cm)  sausoj būklėj - 0.345, o projektinė - 0.259. Tai irgi ne kas. Teks pasirūpinti geru apšiltinimu.
kaip jūs manote, ar verta tokį mūrą iš vidaus dar apšiltinti 2-3 cm putų polistirolu? iš patirties žinau, kad tokia siena bus šilta prilietus. o ir šiluminė varža padidėtų kokiu 0.5?

Pagal statybos inžinierių paaiškinimus, šiltinimas iš vidaus galimas, tik vėl reikia skaičiuoti, kad rasos taškas nepasislinktų į vidinį sienos sluoksnį, nes tada neišvengiamas sienos pelijimas.
Atsakyti
QUOTE(ula @ 2006 03 21, 10:23)
Pagal statybos inžinierių paaiškinimus, šiltinimas iš vidaus galimas, tik vėl reikia skaičiuoti, kad rasos taškas nepasislinktų į vidinį sienos sluoksnį, nes tada neišvengiamas sienos pelijimas.

mes kai gyvenome daugiabutyje, viena siena buvo lauko, raudonų plytų mūro. namas senas. tai labai pelijo kampuose, už spintos ir už lovos, kur nesiventiliavo oras. tai mes dėjome difuzinę plėvelę, po to putų polistirolą 2 artai 3 cm, tada tinklelį ir ploną sluoksnį spec. tinko. tai labai buvau patenkinta. nu bet tai jo. g.gif kogero tas pelėsis, drėgmė toliau sau ir kaupėsi už tos difuzinės plėvelės doh.gif O name nesinorėtų, kad kažkur sienos viduje gyventų šitas "gyvis". schmoll.gif
Paskaičiavau, kad "Senukuose" PAROC akmens vatos kv.m. (10+5 cm) kainuoja 13,87Lt. (15 cm nėra). Putų polistirolo irgi nėra, tik birus. Difuzinė plėvelė 2,5-4 Lt.
Nesu tikra, bet tokio pačio storio putų polistirolas kainuoja apie 50proc. brangiau, negu akmens vata. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malvinute: 21 kovo 2006 - 13:44
QUOTE(malvinute @ 2006 03 21, 13:36)

Nesu tikra, bet tokio pačio storio putų polistirolas kainuoja apie 50proc. brangiau, negu akmens vata.  g.gif

Kiek aš prisimenu, tai putplasčio kaina buvo mažesnė už akmens vatos. Nors tai pačiai šiluminei varžai gauti jo reikia storesnio sluoksnio (jo šiluminis laidumas didesnis). Tiesa, putplastis būna skirtingo kietumo ir kietesnio šiluminės savybės yra geresnės, bet ir kaina didesnė.
Mums http://www.balpol.lt/kontaktai_01.htm išpjovė tokio storio, kokio reikėjo (12 cm), kai ėmėm visoms namo sienoms. Kaina buvo mažesnė nei senukuose, bet kokia tai jau nebeprismenu blush2.gif Jų puslapyje yra daug informacijos apie putplastį, jo savybes, kur galima naudoti. Tiesa, jei Kaune, bet jei visam namui imtumėte, gal ir į Vilnių atvežtų. O paskambinus kainą pasakys ir pačio putplasčio, ir kiek išpjovimas kainuotų. Pjauna ir su įlaida, lygtais 5 Lt už m3 daugiau kainuoja, jei su įlaida.
Atsakyti
Aifa, dėkui už info. tikrai pravers mirksiukas.gif
Atsakyti
tai va. skambinau Balpol vadybininkui, iš štai ką jis man paporino: cool.gif tarpsluoksniniam sienų šiltinimui (mūras-polistirenas-mūras) tinka EPS 30 (5 cm storio šiluminė varža 1,1) arba EPS 50 (5cm storio šiluminė varža 1,15). šiltinimui iš išorės (kai išorinė sienų apdaila pvz. dailylentės) tinka tik EPS 70. būtent šis variantas mane ir domino. Taigi, 5 cm. storio šiluminė varža 1,25. Jie gali išpjauti max. 18 cm. storio plokštes. Tokių frezuotų plokščių 1 kubo kaina 120Lt. papildomai nereikia jokios difuzinės plėvelės. Tik dar +klijai, ir "snaigės" (dedamos į kampučius sujungimui). Atveža ir į Vilnių. Tipo į kainą atvežimas čia jau įskaičiuotas. Taigi ir gaunasi kiek brangiau už akmes vatą. Sėkmės pasirenkant. 4u.gif
Papildyta:
Man tik ta polistireno savybė: įmirkio nebuvimas vilioja. Nes mūsų namukas bus iš silikatinių blokelių, o jie tai jau kiek žinau, mėgsta vandenį. Tai gal šiuo atveju geriau polistirenas, negu akmens vata? g.gif gal kas nusimanote, patarkite.
beja, ar aš čia pati su savimi bendrauju... doh.gif ax.gif ar man tik taip atrodo? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malvinute: 22 kovo 2006 - 13:13
QUOTE(malvinute @ 2006 03 22, 13:24)
Man tik ta polistireno savybė: įmirkio nebuvimas vilioja. Nes mūsų namukas bus iš silikatinių blokelių, o jie tai jau kiek žinau, mėgsta vandenį. Tai gal šiuo atveju geriau polistirenas, negu akmens vata?  g.gif 

mes taip pat galvojom ir buvom nusprendę statyt iš silikatinių+polistirolas , bet dabar viskas pasikeitė , statysim iš fibo , o va dėl apšiltinimo jau nebežinau g.gif jeigu jau sakot ,kad polistirolas brangiau išeina unsure.gif nors nesu girdėjus , kad apšiltinti polistirolu brangiau negu vata g.gif kažin kaip ten gaunasi visus sluoksnius sudėjus g.gif

Papildyta:
QUOTE(malvinute @ 2006 03 19, 18:47)
dar neispruseles klausimelis  blush2.gif : gal zinote, kokia silumine varza yra keramzitiniu apdailos plytu, vis kiek prisidetu prie silumos islaikymo... g.gif

jeigu siena su oro tarpu tai apdailinės plytos šiluminės varžos net neverta skaičiuoti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2006 03 22, 23:28)
jeigu siena su oro tarpu tai apdailinės plytos šiluminės varžos net neverta skaičiuoti  schmoll.gif

Nu kad skaičiuoja ir oro tarpo, ir plytos varžą. Aš saviškei lode plytai tai paėmiau iš palemono keramikos puslapio jų molinės sklylėtos apdailos plytos varžą - primečiau, kad medžiaga ta pati, storis tas pats, tai ir varža bus panaši. O oro tarpo pas mus nėra, tai visiškia neprisimenu kaip ten jis įsiskaičiuoja. Ir nežinau kur padėjau tą excel failiuką, kuriame buvo galima paskaičiuoti ir buvo įrašyta, kiek ta oro tarpo varža yra priklausomai nuo to ar jis silpnai ventiliuojamas ar stipriai ventiliuojamas. Buvau kažkada iš omnitel.building parsisiuntusi. Jei labai aktualu, bandykite tenai rašyti, gal vėl įdės kas nors.
Atsakyti
Aš irgi išsirinkau LODE keraminę plytą, kadangi apie šiluminę varžą "nutylima", lygiai taip pat atsidariau Palemono tinklalapį. Tai kad ten prie šiluminės varžos dažniausiai padėtas "-". tik kelios rūšys plytų pasižymi "net" 0,3 šilumine varža. jei šiltinsit polistirolu, taigi nereikia jokio oro tarpo, tik akmens vata šiltinant rekomenduojamas 4 cm. Skambinau vakar į Paroc, pasiklausti kainų, nes tos akmens vatos rūšių yra pats velnias. Vienos klijuojamos spec klijais, kitos tvirtinamos mechaniškai, vienoms reikia papildomos garo izoliacijos, kitoms nereikia. Vienos - tinkuojamai sienai, kitos - ventiliuojamai, trečios - trisluoksniam mūrui. Ir varžos skirtingos. Bet neprisiskambinau... schmoll.gif Didžiausia varža pasižymi Parok WAS 35. 15 cm -4,411. Bet ji tinka tik ventiliuojamai sienai. Kas tas yra, dorai nesuprantu. Ar tipo, paliekami kažkokie tarpeliai, per kuriuos oras patenka iš lauko į tą oro sluoksnį tarp mūro ir akmens vatos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(malvinute @ 2006 03 23, 14:04)
Aš irgi išsirinkau LODE keraminę plytą, kadangi apie šiluminę varžą "nutylima", lygiai taip pat atsidariau Palemono tinklalapį. Tai kad ten prie šiluminės varžos dažniausiai padėtas "-". tik kelios rūšys plytų pasižymi "net" 0,3 šilumine varža. jei šiltinsit polistirolu, taigi nereikia jokio oro tarpo, tik akmens vata šiltinant rekomenduojamas 4 cm. Skambinau vakar į Paroc, pasiklausti kainų, nes tos akmens vatos rūšių yra pats velnias. Vienos klijuojamos spec klijais, kitos tvirtinamos mechaniškai, vienoms reikia papildomos garo izoliacijos, kitoms nereikia. Vienos - tinkuojamai sienai, kitos - ventiliuojamai, trečios - trisluoksniam mūrui. Ir varžos skirtingos. Bet neprisiskambinau...  schmoll.gif Didžiausia varža pasižymi Parok WAS 35. 15 cm -4,411. Bet  ji tinka tik ventiliuojamai sienai. Kas tas yra, dorai nesuprantu. Ar tipo, paliekami kažkokie tarpeliai, per kuriuos oras patenka iš lauko į tą oro sluoksnį tarp mūro ir akmens vatos? g.gif

Ten brūkšniukas prie pilnavidurių. O skylėtom visoms nurodytos vertės. Mes ėmėm lode geltona skylėta, 12 cm pločio, tai palemono tokiai varža yra 0.3 ir lode bus analogiškai manau smile.gif
Ventiliuojama siena ir yra siena su oro tarpu. Dedasi blokelis (laikanti siena), vata, oro tarpas (4-5cm) ir apdailos plyta (arba kokia kita apdailos medžiaga). Trape oras turi judėti, todėl apačioje numatomos sklylės oro padavimui, o viršuje oro ištraukimui. Kai eisi pro naujus namus apmūrintus pažiūrėk pirmą-antrą plytų eilę ir pamatysi, kad kas kažkiek tai plytų vertikali siūlė yra kiaura. Tai ir yra tos angos oro padavimui.
Atsakyti