Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas kas susiję su sienų ir stogų šiltinimu...

gal galėtumėte ir man patarti kaip apšiltinti pamatą. Sienos išmūritos fibo blokeliai, o apdaila numatoma kinkeris, iš kokios pusės apšiltinti pamatus . prisiklausiau visokių patrarimų tai visai galva susisuko... g.gif
Atsakyti
QUOTE(sarra @ 2008 06 26, 13:41)
gal galėtumėte ir man patarti kaip apšiltinti pamatą. Sienos išmūritos fibo blokeliai, o apdaila numatoma kinkeris, iš kokios pusės apšiltinti pamatus . prisiklausiau visokių patrarimų tai visai galva susisuko... g.gif

Jei apdaila klinkeris tai apšiltinimas turėtų būti pamato viduje, nes apšiltinimas pamato ir sienos turi liestis. Jei taip pas jus nėra tai tiek šiltinant pamatą iš vidaus, tiek iš išorės gausis šalčio tiltas. Kokio storio pamatas?
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2008 06 26, 12:45)
Jei apdaila klinkeris tai apšiltinimas turėtų būti pamato viduje, nes apšiltinimas pamato ir sienos turi liestis. Jei taip pas jus nėra tai tiek šiltinant pamatą iš vidaus, tiek iš išorės gausis šalčio tiltas. Kokio storio pamatas?

pamato storis 45 .Žinau kad reikėjo šiltinti iš vidaus bet neradome nė vienų kurietai būtu darę, lotuliukas.gif tai kaip dabar daryti...
Atsakyti
QUOTE(sarra @ 2008 06 26, 14:22)
pamato storis 45 .Žinau kad reikėjo šiltinti iš vidaus bet neradome nė vienų kurietai būtu darę, lotuliukas.gif  tai kaip dabar daryti...

Nu jo, pamatas tai platus smile.gif , ir kitokios apdailos nelabai gal ir uždėsi, nes pamatas liks išlindęs g.gif . Niu nelabai ką galiu pasakyti šiuo klausimu blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2008 06 26, 13:28)
Nu jo, pamatas tai platus  smile.gif , ir kitokios apdailos nelabai gal ir uždėsi, nes pamatas liks išlindęs  g.gif . Niu nelabai ką galiu pasakyti šiuo klausimu  blush2.gif .

Jo žiauru, lotuliukas.gif lotuliukas.gif vienas iš reikalavimų buvo mano namui tai kad jis būtu šiltas 4u.gif

kai tik pradėjome pilti pamatus visi pamatistai aiškino kad neapsimoka vargti ir dėti į pamato vidų apšiltinimo(tinginiai) užtenka iš vidaus apšiltinti...
kai pasidarėme pamatus :
vieni siūto šiltinti ir iš vidaus ir iš lauko t.y. iš vidaus dėti 5cm ir toliau kylant šiltinti sienas iš vidaus 5cm, o iš lauko nebeprisimenu kaip šiltinti pamatą be sieną apšiltinti 13cm. g.gif

kiti sako kad tai tik pinigų išmetimas ir iš vis niekas nepadės ar šiltinsi iš vidaus ar iš lauko.... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sarra @ 2008 06 26, 15:39)
vieni siūto šiltinti ir iš vidaus ir iš lauko t.y. iš vidaus dėti 5cm ir toliau kylant šiltinti sienas iš vidaus 5cm, o iš lauko nebeprisimenu kaip šiltinti pamatą be sieną apšiltinti 13cm. g.gif

kiti sako kad tai tik pinigų išmetimas ir iš vis niekas nepadės ar šiltinsi iš vidaus ar iš lauko.... blink.gif

Pamato siltinimas priklauso nuo busimos sienos konstrukcijos. Trisluoksnei sienai siltinimas per viduri. Dvisluoksnei - is lauko. Siltinimas is vidaus nebutinas (paprastai ji daro, jei nera galimybiu siltint per viduri arba is lauko).

Del apsiltinimo storio tai teks paciai sugalvot... Mano architektas sake, kad siuo metu standartiskai projektuoja 20 siena + 20 apsiltinimas ar 25 siena ir 15 apsiltinimas. As planuoju det 20 arba daugiau. Kazkur skaiciau dazno forumiecio Vyckaju minti, kad: pries 20 metu apie siltinimus niekas net negalvojo, pries 10 silta siena buvo dvisluoksne plytu, pries 5 metus pradejo siltint 5cm polistirolo, o dabar jau ir apie 20cm snekam... Mano nuomone, judejimas vyksta link kuo mazesnio energijos naudojimas, vadinamu "pasyviu namu", kai isvis nebereikes sildymo katilu, namas prisils nuo jame esanciu zmoniu ir elektros prieaisu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelius18: 26 birželio 2008 - 14:24
QUOTE(Pelius18 @ 2008 06 26, 14:22)
Pamato siltinimas priklauso nuo busimos sienos konstrukcijos. Trisluoksnei sienai siltinimas per viduri. Dvisluoksnei - is lauko. Siltinimas is vidaus nebutinas (paprastai ji daro, jei nera galimybiu siltint per viduri arba is lauko).

Del apsiltinimo storio tai teks paciai sugalvot... Mano architektas sake, kad siuo metu standartiskai projektuoja 20 siena + 20 apsiltinimas ar 25 siena ir 15 apsiltinimas. As planuoju det 20 arba daugiau. Kazkur skaiciau dazno forumiecio Vyckaju minti, kad: pries 20 metu apie siltinimus niekas net negalvojo, pries 10 silta siena buvo dvisluoksne plytu, pries 5 metus pradejo siltint 5cm polistirolo, o dabar jau ir apie 20cm snekam... Mano nuomone, judejimas vyksta link kuo mazesnio energijos naudojimas, vadinamu "pasyviu namu", kai isvis nebereikes sildymo katilu, namas prisils nuo jame esanciu zmoniu ir elektros prieaisu...

as visa tai suprantu, bet pas mane siena užplanuota trisluoksnė-klinkeris, tai kaip šiltinti pamatą jei per vidurį nėra polistirolio doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sarra @ 2008 06 26, 17:08)
as visa tai suprantu, bet pas mane siena užplanuota trisluoksnė-klinkeris, tai kaip šiltinti pamatą jei per vidurį nėra polistirolio doh.gif  doh.gif

Is isores.
Atsakyti
QUOTE(Pelius18 @ 2008 06 26, 15:10)
Is isores.

supratau, blink.gif o jei dar papildomai iš vidaus ar bus nauda ar tik pinigų išmetimas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sarra @ 2008 06 26, 17:37)
supratau, blink.gif o jei dar papildomai iš vidaus ar bus nauda ar tik pinigų išmetimas schmoll.gif

Nesugalvoju, kam reikalingas apsiltinimas is vidaus, jei yra apsiltinimas is isores... Gruntas po namu vis tiek bus siltesnis nei isoreje. Kaip ir gaunas, kad pamata nuo silumos saugosi. Jei jau nori kuo silciau, geriau tuos kelis litus dadek siltinimui is isores arba fasado siltinimui.

Nebent pamatai butu greztiniai, kuriu rostverkas prasideda auksciau isalo zonos, tada yra prasme siltint is lauko, is apacios ir is vidaus. Bet is apacios, ko gero, jau vis tiek nepasiltinot, jei dabar kyla tokie klausimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelius18: 26 birželio 2008 - 16:03
laba vakara
norejau paklausti kaip apsiltinti geriausei butu, medini nama, pirmas aukstas rastai antras karkasas, gal kas ka patartu g.gif
Atsakyti
Laba diena visiems statybininkams,

Norėčiau paklausti ar kas nors šiltinote sienas su keramzitu? Mes planuojame i sienu tarpą pripilti keramzito ar kas nors taip darete? Norėčiau sulaukti pasisakymų dėl tokio šiltinimo būdo. Gal kas žinote kur Klaipėdoje ar Klaipėdos raj. galima nebrangiai nusipirkti palaido keramzito? Kokia kaina?
Atsakyti