Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos. V tema

QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2012 10 25, 17:55)
Nemoku nesirupinti,jis man kaip zmogus,turbut tokio niekada neturesiu antro,ziuri i akis ir kalba ir mato kad as ji suprantu bet vis raginu laikytis ir man atsako,kad stengsiuos smile.gif Maistuka ne HILL"S bet turiu butent nusilpusiems katinukams,snd jam pirkau ir maitinau,vangiai bet pavyko siek tiek susvirksti.
Dabar nesvarbu kokiu veterinaru esama ,zinau kad darau viska ka galiu ir vilti tikrai turiu kad bus kad ir sunkus periodas ne man  o jam,bet issikapanosim bendrom jegom.

Yra dar vitamininė pasta "Nutri-plus cat" nusilpusioms, sergančioms katėms, ji gali būt kaip laikinas maisto pakaitalas.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2012 10 25, 21:54)
Yra dar vitamininė pasta "Nutri-plus cat" nusilpusioms, sergančioms katėms, ji gali būt kaip laikinas maisto pakaitalas.

JAu po truputi vakar velyva vakar pradejo kaciukas valgyti,pirma maitinau o uz kiek laiko ziuriu ir vandenuko palakti priejo ir vistiena su sultinuku mano daryta atsliunkino pasmaguriauti bigsmile.gif Ir ka pastebejau ,kad ne specialiai bet gydytojo patarimu vakar vakare viena doze praleidom antibiotiku nes kaip minejau buvo jam per didele skyrta doze ir ziuriu jis be ju geriau jauciasi nes kaip tik gauna is karto nuslopinta palieka ar taip gali buti g.gif jauciu cia salutinis poveikis jam tie antibiotikai bet dabar jau doze pamazinta ryte bet visvien dar toks ne savas.O nutraukti negalime kol kursas nebaigtas verysad.gif bet ir akyte atsitaiso,labai letas gyjymas musu atveju,dar nezinia iki kol bus toks koks buves laiko praeis,dziaugtis dar mums anksti tik dalinuosi musu isgyvenimais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Toumei @ 2012 10 25, 23:41)
Parašykit 4u.gif O tarkim jei yra ta chlamidiozė, kas tada būna?? Prisipažinsiu, nesidomėjau ja nei kiek... Tarkim ar ji pagydoma ir ar galima vėliau katę bus veisti? P.S. Kaip ja užsikrečiama? Ji genetinė ar tiesiog per aplinką? doh.gif

Anibio firmos vokiski lasiukai buteliuke su pipete, vadinasi Bronchio vital.Reikia duot po penkis lasiukus kasdien, galima laisint ant maisto, bet as tai su pipete tiesiai i burnyte, man taip patogiau...Cia daugiau ne kaip vaistas, o kaip maisto papildas. Su chlamidiozes pozymiais praktiskai nebuvau susidurus, bet kai skiepijau katina, tai skaiciau apie kaciu ligas, nuo kuriu skiepija, o nuo kuriu ne. Chlamidioze yra infekcine liga, persiduoda per aplinka. Tirai ne genetine, bet jeigu motina serga, tai laisvai gali pernest kaciukams. Jos pagrindinis pozymis vienos arba abieju akiu puliavimas, asarojimas. Isplitusi gali pazeist kates kvepavimo takus. Kazkaip neteko skaityt, kad chlamidioze neisgydoma, nebent kaip veterinare sake ji butu buvusi negydoma ir issivysciusi i letine forma. Del veisimo nezinau, as tuo neuzsiimu, tad nesigilinu...Manau, kad reikia pasiaiskint kaciu klube, kuriam jus priklausot.
Papildyta:
QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2012 10 26, 13:29)
JAu po truputi vakar velyva vakar pradejo kaciukas valgyti,pirma maitinau o uz kiek laiko ziuriu ir vandenuko palakti priejo ir vistiena su sultinuku mano daryta atsliunkino pasmaguriauti bigsmile.gif Ir ka pastebejau ,kad ne specialiai bet gydytojo patarimu vakar vakare viena doze praleidom antibiotiku nes kaip minejau buvo jam per didele skyrta doze ir ziuriu jis be ju geriau jauciasi nes kaip tik gauna is karto nuslopinta palieka ar taip gali buti g.gif jauciu cia salutinis poveikis jam tie antibiotikai bet dabar jau doze pamazinta ryte bet visvien dar toks ne savas.O nutraukti negalime kol kursas nebaigtas verysad.gif bet ir akyte atsitaiso,labai letas gyjymas musu atveju,dar nezinia iki kol bus toks koks buves laiko praeis,dziaugtis dar mums anksti tik dalinuosi musu isgyvenimais smile.gif

Gali but, kad jis tos rusies antibiotiku netoleruoja. Jeigu reiskiasi salutiniai pozymiai, tai galbut veterinaras galetu paskirt kitokius antibiotikus. Geriau leidziami butu.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 10 26, 11:37)
Anibio firmos vokiski lasiukai buteliuke su pipete, vadinasi Bronchio vital.Reikia duot po penkis lasiukus kasdien, galima laisint ant maisto, bet as tai su pipete tiesiai i burnyte, man taip patogiau...Cia daugiau ne kaip vaistas, o kaip maisto papildas. Su chlamidiozes pozymiais praktiskai nebuvau susidurus, bet kai skiepijau katina, tai skaiciau apie kaciu ligas, nuo kuriu skiepija, o nuo kuriu ne. Chlamidioze yra infekcine liga, persiduoda per aplinka. Tirai ne genetine, bet jeigu motina serga, tai laisvai gali pernest kaciukams. Jos pagrindinis pozymis vienos arba abieju akiu puliavimas, asarojimas. Isplitusi gali pazeist kates kvepavimo takus. Kazkaip neteko skaityt, kad chlamidioze neisgydoma, nebent kaip veterinare sake ji butu buvusi negydoma ir issivysciusi i letine forma. Del veisimo nezinau, as tuo neuzsiimu, tad nesigilinu...Manau, kad reikia pasiaiskint kaciu klube, kuriam jus priklausot.
Papildyta:
Gali but, kad jis tos rusies antibiotiku netoleruoja. Jeigu reiskiasi salutiniai pozymiai, tai galbut veterinaras galetu paskirt kitokius antibiotikus. Geriau leidziami butu.

Pirma priezastis:esu viena ir tikrai nesuleisiu,tai nera imanoma,antra :nzn kuriuo dar pasitiketi veterinoriu nes pinigu metymas konkreciai i siukliadeze o rezultatu nulis,nei vienas is dvieju aplankytu veterinoriu man leidziamu nepasiule, trecia:kreiptis nera kur todel baigsim mazesnem dozem savuosius ir sulaksim pirmadienio o tada vaziuosime atgal pas ta kuris gryz ir ziuresim ka kalbes praejus savaitei nuo skyrto jo pasiulyto gydymo.Teks ko gero aiskintis ,ko labiausiai nesinori doh.gif
Atsakyti
Pujoli, dėkui už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2012 10 26, 14:00)
Pirma priezastis:esu viena ir tikrai nesuleisiu,tai nera imanoma,antra :nzn kuriuo dar pasitiketi veterinoriu nes pinigu metymas konkreciai i siukliadeze o rezultatu nulis,nei vienas is dvieju aplankytu veterinoriu man leidziamu  nepasiule, trecia:kreiptis nera kur todel baigsim mazesnem dozem savuosius ir sulaksim pirmadienio o tada vaziuosime atgal pas ta kuris gryz ir ziuresim ka kalbes praejus savaitei nuo skyrto jo pasiulyto gydymo.Teks ko gero aiskintis ,ko labiausiai nesinori doh.gif

Esu isitikinus, kad suleisit. Reikia atsiklaupt ant zemes, isisprast kate tarp koju, kaire ranka pakelt salika, durti su svirkstu letai ir stipriai i poodi kol gerai praduriama oda nuo galvos puses (ten oda minstesne) ir suleist vaistus. Viskam ir visada buna pirmas kartas. Bet moket suleist vaistus paciam yra didelis privalumas. Na ir nemanau, kad veterinaras imtu pinigus uz tai, kad pakeist antibiotikus. Jei jau taip, tai butu visiskai be sazines....Suprantu, kad su tais veterinarais rekia daug kantrybes ir nesinori nervu gadint, bet jus uz konsultacija sumokejote, tai tegul jis tinkamai atlieka savo darba.
Atsakyti
leidžiami antibiotikai gal ir geriau pasisavinami, bet dažnai leidžiant yra galimybė užkrėsti žaizdelę. gali visokie guzai susidaryt. paskui juos reiks gydyt. juk gyvūnui niekas nedezinfekuoja to ploto, kur duria.
man atrodo, jei gyvūnas nepatiria streso prarydamas tabletę, toks gydymas geresnis.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 10 26, 12:11)
Esu isitikinus, kad suleisit. Reikia atsiklaupt ant zemes, isisprast kate tarp koju, kaire ranka pakelt salika, durti su svirkstu letai ir stipriai i poodi kol gerai praduriama oda nuo galvos puses (ten oda minstesne) ir suleist vaistus. Viskam ir visada buna pirmas kartas. Bet moket suleist vaistus paciam yra didelis privalumas. Na ir nemanau, kad veterinaras imtu pinigus uz tai, kad pakeist antibiotikus. Jei jau taip, tai butu visiskai be sazines....Suprantu, kad su tais veterinarais rekia daug kantrybes ir nesinori nervu gadint, bet jus uz konsultacija sumokejote, tai tegul jis tinkamai atlieka savo darba.

Neesu nepasitikinti savimi tik bent pamatyti tureciau kaip tas daroma katinui,nes suniui ir zmonems jau patirti turiu su leidziamaisiais vaistais,todel jei nuo pirmadienio dar vigi teks toliau testi antibiotiku gydyma butinai ta darysiu pati,savaitgalis jau viskas musu paciu rankuose lieka.Istversime,vienitnelias kas guodzia kad kaciukas ne taip baisingai atrodantis kaip buvo pirmas keturias paras,kol vartojome tokia ne pagal svori paskyrstyta doze doh.gif
Gero savaitgalio ir aciukas PUJOLIS uz palaikyma,cia jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2012 10 26, 14:24)
leidžiami antibiotikai gal ir geriau pasisavinami, bet dažnai leidžiant yra galimybė užkrėsti žaizdelę. gali visokie guzai susidaryt. paskui juos reiks gydyt. juk gyvūnui niekas nedezinfekuoja to ploto, kur duria.
man atrodo, jei gyvūnas nepatiria streso prarydamas tabletę, toks gydymas geresnis.

Patikekit, kalbu is savo patirties. Naudojau ne karta ir ne vienam katinui ir leidziamus, ir geriamus. Skirtumas akivaizdus. Todel veterinarai dazniausiai skiria leidziamus. Tik kai labai ilgas kursas, tai is pradziu kokia savaite leidziamus, po to dar savaitele duoda geriamus. Yra dabar antibiotiku, kuriuos galima leist kas antra para, yra net tokiu, kurie veikia dvi savaites.Bet situ nesiulau naudot, nes jeigu butu salutinis poveikis, tai ju naudojimo jau nenutrauksi, suleidai ir viskas.Zaizdeles jokiu uzkretimu niekada nebuvo, nors vienam katinui vaistu prileista buvo daugybe, po du svirkstus kas diena.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti