Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos. V tema

QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2012 10 22, 23:52)
Mergaites kaip dziugu,gavau gera zinia sake isgyvens mano mazylis biggrin.gif
Lasiuku gavom,akytes jau tvarkom jais ir antibiotikus vartosime net 3savaites,kaip smagu kada atsiliepet.Pasirodo chlamidioze apsigyvenus pas ji,rupke ir nzn kur pasigavo ar nuo to musu laukinuko ,bet tas laksto kaip sveikas,nors ir vos ne vos paasaroja tik matau pagal jo elgsena labai judrus ir jam tas nekliutis,isivaizduoju kad jei jis ta virusa atsinese gimdamas tai jam gal ir kaip nieko o maniskis jau pasigavo arba nuo jo arba lauke,nes gyvename name ,turim kiema ir isleidziam pasilakstyti.
Vienintelis kas neramina kad tai nera pagydoma o tik apgydoma verysad.gif negi taip ir vargsime ateityje g.gif
ir anuo katinuko nenoriu atsikratyti,jau kaip savas,pamilome ir gyvename drauge,ar jis nebus mums pastovus uzkretejas,gal sakau imunine sistema musu sergancio katinuko adaptuosis su anuoju ar labai nusisnekejau blush2.gif

As tai nezinojau, kad chlamidijoze nepagydoma... Su tom apgydomom ligom tai buna taip, kad normaliom salygom viskas gerai, bet jei koks stresas ar siaip kas kerta per imuniteta, tai liga gali vel atsinaujint verysad.gif Bet nebutinai.
Atsakyti
Gal man kas gali padėti. Kaip ten yra su KAČIŲ ASTMA? Įtariu, kad mano mažoji ją turi, kadangi visą laiką sunkiai kvėpuoja, girdisi švogždimas, kai miega - kriokia. Ar tai kenkia gyvūnui, kaip ją diagnozuoti ir gydyti? Katė nesirgus jokiais rinotracheitais ar pan., pirkta tik prieš 2 mėnesius iš Austrijos veislyno veisimui, šiuo metu jai yra 5 mėnesiukai ir ji man pastoviai kriokia, švogždžia. Galvojau iš pradžių, kad tiesiog šitaip miega ir tiek, bet net paprastai eidama ji švogždžia, toks jausmas, kad jai sunku kvėpuoti, blogai cirkuliuoja oras per nosytę. Katytė yra britukė, su išties geru profiliu ir trumpa nosyte, gal tai irgi įtakoja tai? Bet tai ką tada apie persus ar egzotus reikėtų kalbėti...
Atsakyti
QUOTE(Toumei @ 2012 10 23, 12:24)
Gal man kas gali padėti. Kaip ten yra su KAČIŲ ASTMA? Įtariu, kad mano mažoji ją turi, kadangi visą laiką sunkiai kvėpuoja, girdisi švogždimas, kai miega - kriokia. Ar tai kenkia gyvūnui, kaip ją diagnozuoti ir gydyti? Katė nesirgus jokiais rinotracheitais ar pan., pirkta tik prieš 2 mėnesius iš Austrijos veislyno veisimui, šiuo metu jai yra 5 mėnesiukai ir ji man pastoviai kriokia, švogždžia. Galvojau iš pradžių, kad tiesiog šitaip miega ir tiek, bet net paprastai eidama ji švogždžia, toks jausmas, kad jai sunku kvėpuoti, blogai cirkuliuoja oras per nosytę. Katytė yra britukė, su išties geru profiliu ir trumpa nosyte, gal tai irgi įtakoja tai? Bet tai ką tada apie persus ar egzotus reikėtų kalbėti...

Jus esat 100 proc. garantuota, kad kate nesirgus rinotracheitu? Gydytoja man sake, kad jeigu kate ankstyvoj vaikystej pasigauna herpes viusa (jis sukelia ir rinotracheita, ir kitus kvepavimo taku uzdegimus), tas virusas lieka visam gyvenimui. Susilpnejus imunitetui, pvz. del streso ar kitu veiksniu, tas virusas vel islenda. Del jo daznai tie kvepavimo taku uzdegimai komplikuojasi i astma. O tyrimai nuo astmos, kaip jau cia buvo mineta, paprasciausias, bet ir kenksmingiausias, eksperimentas su prednizolonu arba kitokiais gliukokortikoidais. Galima dar bandyt daryt kraujo tyrima ir ziuret eozinofilu kieki. Jo padidejimas leidzia itart alergija. Arba galima imt kraujo megini ir siust i Vokietijos laboratorija, kur tiksliai nustatys alergijos sukeleja. Sits malonumas yra labai brangus...Ale jeigu veisejai pardave toki katina jums veisimui, tai tegul dabar kompensuoja visas islaidas.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 10 23, 12:15)
Jus esat 100 proc. garantuota, kad kate nesirgus rinotracheitu? Gydytoja man sake, kad jeigu kate ankstyvoj vaikystej pasigauna herpes viusa (jis sukelia ir rinotracheita, ir kitus kvepavimo taku uzdegimus), tas virusas lieka visam gyvenimui. Susilpnejus imunitetui, pvz. del streso ar kitu veiksniu,  tas virusas vel islenda. Del jo daznai tie kvepavimo taku uzdegimai komplikuojasi i astma. O tyrimai nuo astmos, kaip jau cia buvo mineta, paprasciausias, bet ir kenksmingiausias, eksperimentas su prednizolonu arba kitokiais gliukokortikoidais. Galima dar bandyt daryt kraujo tyrima ir ziuret  eozinofilu kieki. Jo padidejimas leidzia itart alergija. Arba galima imt kraujo megini ir siust i Vokietijos laboratorija, kur tiksliai nustatys alergijos sukeleja. Sits malonumas yra labai brangus...Ale jeigu veisejai pardave toki katina jums veisimui, tai tegul dabar kompensuoja visas islaidas.

Jėtau, taip baisiai viską aprašėte, kad baigiu įsivaryti visokias baimes...Pas vetus taip ar taip eisim, manau į Vaidos kliniką Vilniuje, man ten labai patiko, kai buvom. Arba dar pas Ritą Žilinskienę. Kažkaip noriu tikėti, kad katė nesirgo niekuo, vis tik gan garsus veislynas ir ji pati atrodo šiuo metu sveika, nors prisipažinsiu, kai ją gavau, ji buvo ašarojanti viena akyte ir kažkiek slogavo (pamaniau nuo kelionės streso), bet viskas praėjo per kelias dienas, nes su ramunėlių arbata pavaliau akytę ir pagijo, bet nosiukas taip ir liko tarsi ''sloguojantis''. Iš tikro jokios slogos ten nėra, bet amžinas švogždimas ir knarkimas miegant man kelia nerimą. Aš net naktį pabundu, kai išgirstu, kaip ji knarkia. Šiaip kaip mažylė, ji gan aktyvi, ir žaidžia, ir valgo gerai (tiesą pasakius šiuo metu net drįsčiau teikti, kad iš pilvo nutukus), bet kai tik prigula, iškart užkriokia, o kartais tiesiog šiaip vaikščiodama žvogždžia. O negali būti tarkim problemos su nosiuku? Kokia nors kreiva pertvara kaip žmonėms būna?
Atsakyti
QUOTE(Toumei @ 2012 10 23, 13:28)
Jėtau, taip baisiai viską aprašėte, kad baigiu įsivaryti visokias baimes...Pas vetus taip ar taip eisim, manau į Vaidos kliniką Vilniuje, man ten labai patiko, kai buvom. Arba dar pas Ritą Žilinskienę. Kažkaip noriu tikėti, kad katė nesirgo niekuo, vis tik gan garsus veislynas ir ji pati atrodo šiuo metu sveika, nors prisipažinsiu, kai ją gavau, ji buvo ašarojanti viena akyte ir kažkiek slogavo (pamaniau nuo kelionės streso), bet viskas praėjo per kelias dienas, nes su ramunėlių arbata pavaliau akytę ir pagijo, bet nosiukas taip ir liko tarsi ''sloguojantis''. Iš tikro jokios slogos ten nėra, bet amžinas švogždimas ir knarkimas miegant man kelia nerimą. Aš net naktį pabundu, kai išgirstu, kaip ji knarkia. Šiaip kaip mažylė, ji gan aktyvi, ir žaidžia, ir valgo gerai (tiesą pasakius šiuo metu net drįsčiau teikti, kad iš pilvo nutukus), bet kai tik prigula, iškart užkriokia, o kartais tiesiog šiaip vaikščiodama žvogždžia. O negali būti tarkim problemos su nosiuku? Kokia nors kreiva pertvara kaip žmonėms būna?

Situacija tokia pati, kaip ir pas mane. Kai veiseja ji atveze, katinui asarojo akyte, sake, kad susipese su sesutem ir del to ta akyte asaroja. Kita diena katinas pradejo nuolat ciaudeti, po to koseti, kriokti, net dusdamas, po poros dienu taip pat kriokt pradejo ir mano senbuvis katinas. Nuveziau abudu pas veterinara, laringitas abiem. Mano senbuvis lengvai issikapste, nes buvo jau suauges ir iki tol sveikas kaip ridikas. O mazylis sunkiai gijo, nes liga isisenejus, negydyta, islindo dar ir kitos problemos. Daugeli ju iveikem, ale kazkur pries pusmeti prasidejo tas kosulys, jau kitokio pobudzio. Maniskis irgi pirktas ir "gero" "garsaus" veislyno... As su saviskiu buvau pas Rita, pas Vaida nesu buvus, bet girdejau, kad daug kam ten patinka, jie turi gera nauja aparatura, bet Rita turi daugiau patirties ir pati laiko kate, todel man ji labiau prie sirdies smile.gif
Gal jusiskiui dar jokios astmos nera, gal tiesiog kazkoks kvepavimo taku uzdegimas, buna ju visokio pobudzio, laringitas, bronchitas, plauciu uzdegimas...Galu gale kosulys gali but ir nuo kirminu, askarides vystosi per plaucius ir tai sukelia dusuli, gali net ir plauciu uzdegima sukelt, kas ir buvo mano vienam katinui. Gali ir tos problemos su nosies petvara but, nezinau, aciu dievui situ dar neturejau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2012 10 22, 22:52)
Vienintelis kas neramina kad tai nera pagydoma o tik apgydoma verysad.gif negi taip ir vargsime ateityje g.gif

mano šuo sirgęs chlamidioze, irgi akys traiškanojo, niekaip nepraėjo, tai ėmė tepinėlį, nustatė ligą ir antibais išgydė. po gydymo, praėjus kažkuriam ten laikui, reikia pakartoti tepinėlį. bet tuo ir baigėsi viskas. net pamiršus buvau, kad tokią bacilą turėjo. ir dabar vasaros gale buvo peršalęs, gerklės uždegimas, bet jokios papildomos bacilos nelindo.
jūsų atveju, užsikrėsti galėjo ir ne nuo laukinio kačiuko. tuo labiau, jei laukinukas paašarojo ir praėjo. juk ir jam nepraeitų. galėjo iš motinos gauti šitą džiaugsmą. ir pasilpnėjus imunitetui išlindo. na, bent jau mūsų šuns atveju taip aiškino veterinarė. nors šuo susirgo gal kokių 6-7 mėn, jau ne visai mažiukas būdamas.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 10 23, 12:49)
Situacija tokia pati, kaip ir pas mane. Kai veiseja ji atveze, katinui asarojo akyte, sake, kad susipese su sesutem ir del to ta akyte asaroja. Kita diena katinas pradejo nuolat ciaudeti, po to koseti, kriokti, net dusdamas, po poros dienu taip pat kriokt pradejo ir mano senbuvis katinas. Nuveziau abudu pas veterinara, laringitas abiem. Mano senbuvis lengvai issikapste, nes buvo jau suauges ir iki tol sveikas kaip ridikas. O mazylis sunkiai gijo, nes liga isisenejus, negydyta, islindo dar ir kitos problemos. Daugeli ju iveikem, ale kazkur pries pusmeti prasidejo tas kosulys, jau kitokio pobudzio. Maniskis irgi pirktas ir "gero" "garsaus" veislyno... As su saviskiu buvau pas Rita, pas Vaida nesu buvus, bet girdejau, kad daug kam ten patinka, jie turi gera nauja aparatura, bet Rita turi daugiau patirties ir pati laiko kate, todel man ji labiau prie sirdies smile.gif 
Gal jusiskiui dar jokios astmos nera, gal tiesiog kazkoks kvepavimo taku uzdegimas, buna ju visokio pobudzio, laringitas, bronchitas, plauciu uzdegimas...Galu gale kosulys gali but ir nuo kirminu, askarides vystosi per plaucius ir tai sukelia dusuli, gali net ir plauciu uzdegima sukelt, kas ir buvo mano vienam katinui. Gali ir tos problemos su nosies petvara but, nezinau, aciu dievui situ dar neturejau mirksiukas.gif

Na, pasiskambinsiu dabar vetams, kad vizitą užrašytų (dirbu ilgai, tai ne bet kada galiu nunešti pas Vaidą, o draugas nemokės paaiškinti, kas jai yra), tikiuosi, kad nieko ten jai per daug rimto. doh.gif unsure.gif Jei Vaida nieko neįtars, dar pas Ritą nuvešiu.
Atsakyti
QUOTE(Toumei @ 2012 10 23, 14:21)
Na, pasiskambinsiu dabar vetams, kad vizitą užrašytų (dirbu ilgai, tai ne bet kada galiu nunešti pas Vaidą, o draugas nemokės paaiškinti, kas jai yra), tikiuosi, kad nieko ten jai per daug rimto. doh.gif  unsure.gif Jei Vaida nieko neįtars, dar pas Ritą nuvešiu.

Tikekimes, kad nieko rimto nera ir kad veterinaras suras to negerumo priezasti...Jei galesit, parasykit pora zodziu apie rezultatus.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 10 23, 13:35)
Tikekimes, kad nieko rimto nera ir kad veterinaras suras to negerumo priezasti...Jei galesit, parasykit pora zodziu apie rezultatus.

Užsirašėm vizitą ketvirtadieniui, tai parašysiu, ką sakė.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2012 10 23, 11:51)
mano šuo sirgęs chlamidioze, irgi akys traiškanojo, niekaip nepraėjo, tai ėmė tepinėlį, nustatė ligą ir antibais išgydė. po gydymo, praėjus kažkuriam ten laikui, reikia pakartoti tepinėlį. bet tuo ir baigėsi viskas. net pamiršus buvau, kad tokią bacilą turėjo. ir dabar vasaros gale buvo peršalęs, gerklės uždegimas, bet jokios papildomos bacilos nelindo.
jūsų atveju, užsikrėsti galėjo ir ne nuo laukinio kačiuko. tuo labiau, jei laukinukas paašarojo ir praėjo. juk ir jam nepraeitų. galėjo iš motinos gauti šitą džiaugsmą. ir pasilpnėjus imunitetui išlindo. na, bent jau mūsų šuns atveju taip aiškino veterinarė. nors šuo susirgo gal kokių 6-7 mėn, jau ne visai mažiukas būdamas.

KAs yra idomiausia jog savo katinuko ir motina ir broli pazystu labai gerai,nes uz tvoros musu kaimynu seimynele cia ir jie apsoliuciai sveiki,jokiu asarojimu,jokiu bacilu,jokiu chlamidioziu net nezino seimininkai kas tai yra,nuo ju nemanau kad gavo todel tas variantas atkrenta.Bet aisku gali buti ir tevas cia kaltas nes ten tai jau kavalierius visoms aplinkiniams katems tik as nzn apie ji nieko apart maciusi buvau ir zinau jo isvaizda.Tai kas idomiausia kad musiskis jau i penktaji menesi izenges ir lauke gan daznai pasibuna tai tik galimas varinatas parsinese is kazkur kur labai smalsiai lankesi o dabar jei matysiu jog jokiu rezultatu teks gal ir padaryti tam tikrus tyrimus.Nes mano veterinaras taip susake:jei pradedama asaroti kairioji akis is karto diagnoze nustatyti paprasta-chlamidioze,o ciauduly ir uzsikimsusi nosyte ne butinai turi buti gripas o tiesiog bacilos atakuoja visus kvepavimo takus ir uzblokuoja juos,kol ji neisnyks tol ir neatsivers kvepavimo taku kanalai,tai gydymas 3savaites isties man pasirode ilgas,jau tuoj bus para kaip pradejom gydyma ir rezultatu ko gero dar netureciau laukti greitu ir geru,pasikeitimu nulis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2012 10 23, 15:55)
KAs yra idomiausia jog savo katinuko ir motina ir  broli pazystu labai gerai,nes uz tvoros musu kaimynu seimynele cia ir jie apsoliuciai sveiki,jokiu asarojimu,jokiu bacilu,jokiu chlamidioziu net nezino seimininkai kas tai yra,nuo ju nemanau kad gavo todel tas variantas atkrenta.Bet aisku gali buti ir tevas cia kaltas nes ten tai jau kavalierius visoms aplinkiniams katems tik as nzn apie ji nieko apart maciusi buvau ir zinau jo isvaizda.Tai kas idomiausia kad musiskis jau i penktaji menesi izenges ir lauke gan daznai pasibuna tai tik galimas varinatas parsinese is kazkur kur labai smalsiai lankesi o dabar jei matysiu jog jokiu rezultatu teks gal ir padaryti tam tikrus tyrimus.Nes mano veterinaras taip susake:jei pradedama asaroti kairioji akis is karto diagnoze nustatyti paprasta-chlamidioze,o ciauduly ir uzsikimsusi nosyte ne butinai turi buti gripas o tiesiog bacilos atakuoja visus kvepavimo takus ir uzblokuoja juos,kol ji neisnyks tol ir neatsivers kvepavimo taku kanalai,tai gydymas 3savaites isties man pasirode ilgas,jau tuoj bus para kaip pradejom gydyma ir rezultatu ko gero dar netureciau laukti greitu ir geru,pasikeitimu nulis verysad.gif

Nu, keistas diagnozes nustatymo budas schmoll.gif Jei kairioji akis asaroja, tai chlamidioze, o jei desinioji, tai kas? Rinotracheitas?Pas koki jus veterinara buvot?
Atsakyti
QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2012 10 23, 14:55)
Nes mano veterinaras taip susake:jei pradedama asaroti kairioji akis is karto diagnoze nustatyti paprasta-chlamidioze,o ciauduly ir uzsikimsusi nosyte ne butinai turi buti gripas o tiesiog bacilos atakuoja visus kvepavimo takus ir uzblokuoja juos,kol ji neisnyks tol ir neatsivers kvepavimo taku kanalai,tai gydymas 3savaites isties man pasirode ilgas,jau tuoj bus para kaip pradejom gydyma ir rezultatu ko gero dar netureciau laukti greitu ir geru,pasikeitimu nulis verysad.gif

nu nieko sau hihihi.gif
o ir gydymas - 3 sav antibų mažam katinėliui blink.gif

mano šuo tikrai mažiau laiko antibus gavo, gal kokias 5 dienas. o diagnozę nustatė atlikę tyrimus, o ne iš lempos.

be to, šiap akių uždegimėlį galima gi bandyt gydyt žmoniškais akių lašais. bent jau šuniui pradžioj taip bandžiau. tik būdavo, kol naudoju lašus, akys gražiausios, sulašinu kursą, tik praeina pora dienų nuo lašinimo pabaigos - vėl daina iš naujo. užtai ir darė tyrimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 23 spalio 2012 - 14:43