Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos. V tema

QUOTE(kykute @ 2012 10 03, 09:33)
Prednizolonas yra sintetinis natūralaus hormono analogas ir veikia pakankamai švelniai. Yra žmonių, sergančių autoimuninėmis ligomis, kurie prednizoloną geria visą gyvenimą. Nereikia jo taip bijoti, ypač jai viena injekcija gali padėti nustatyti diagnozę. Vienas kartas tikrai nepridarys nieko blogo, o ligos priežastį išsiaiškinti tikrai padės. Daug blogiau gyvūnui yra varginantis kosulys, kai negali ramiai miegoti ir sunku kvėpuoti.  4u.gif

Esu isitikinus, kad yra kitu budu diagnozei nustatyt, tik veterinarai ju nepraktikuoja, nes eksperimentas su prednizolonu yra paprasciausia ir pigiausia. Del prednizolono svelnaus poveikio tai kategoriskai nesutinku. Yra zmoniu, kurie ji vartoja nuolat, bet nuo to vaisto jie atrodo kaip zombiai...O mano pazistamos katinas po vienos prednizolono injekcijos savaite ant lovos uzsokt negalejo. Suprantu, kad kai jau nera iseities ir vienintelis gydymas yra tas baisus vaistas, tai tada reikia. Nors dabar yra jau ir geresniu gliukokortikoidu. Yra ir kitokiu alergijos gydymo budu, bet gyvunams gal ju netaiko, nezinau...
Papildyta:
QUOTE(žemuogienė @ 2012 10 03, 00:01)
mūsiškiui sausį bus trys. kosėja maždaug pusmetį. kosėja ne sausai, kartais atrodydavo, jog atkosėja kažką, ryja, ir vėl kosėja. todėl ir galvojom - gal plaukų gumulas skrandyje, gal kažkas.  žiūrint pagal žmones - mano giminaitis serga astma, tai kosulys ne visada sausas. dėl bronchito - plaučiai švarūs, karkalų nėra, dėl kirminų - davėm vaistus, padidintas dozes. katinas naminis, į lauką neina, tas variantas atkrito iškarto, be to, sakė ir vemtų. o dėl prednizolono - nesuprantu tokio jūsų įsibaiminimo - paskaitykit kad ir bet kurių žmogiškų vaistų anotaciją - plaukai šiaušiasi kokie gali būti šalutiniai reiškiniai. bet juk nebūtinai jie bus. geria dabar tik daug mūsiškis nuo tų vaistų. buvo dar paskyrę vienus (nebeturiu pavadinimo, išmečiau), bet nuo jų jautėsi blogai - pati veterinarė sakė - jei pamatysit, kad jam negerai, meskit lauk - katinas gulinėjo, visas toks skersas buvo, todėl nebegirdžiau jų.
tiesa, mūsiškis dar turi slogą, tiksliau kartais ji pasireiškia, ir kas blogiausia - nerandu klinikos, kuri turėtų endoskopą, kad tą nosį pažiūrėtų - ar ten pertvara kreiva, ar polipai kokie ar svetimkūnis koks. o gal ta sloga alerginė, ir nuo jos ta astma pasidarė, sunku pasakyti, pati veterinarė sako labai sunku nuspręsti.

Maniskis labai panasiai, tik slogos neturi...O inhaliatoriaus katinams nebandet ieskot?
Sloga irgi gali but alergine. Kiek skaiciau, tai sloga kaip ir pradine alergijos stadija, o po to ta alergija gali issivystyt i astma. Zmonems dabar taiko nauja alergijos gydymo buda, imunoterapija, bet jis ilgas ir brangus, apie 200 Lt menesiui. Gyvunams gal netaiko sito metodo, o jis tai butu gerai, nes gydoma ne alergijos simptomai, o jos priezastis.
As galvoju, kad dar padarysiu saviskiui rentgena, sugirdysiu tablete nuo kirminu ir jei nieko nepaaiskes, darysiu alergijos tyrimus is kraujo.
Atsakyti
Atsiprašau, kad rašau nepaskaičiusi ankstesni puslapių, tačiau gal kuri nors esate susidūrusi su kačių epilepsiją? Mamos katė pora kartų be aiškios priežasties staigiai krito ir pradėjo purtytis, o atsigavusi nesiorientavo kas įvyko. Ar gali katėms būti toks dalykas kaip epilepsija? Prieš tris savaites katė išėjo iš namų ir nebegrįžo. verysad.gif Niekur jos nerado. Katė jauna, dviejų metukų,rusų mėlynoji. Jau nebeturim vilties, kad ji sugrįš, nes visur ieškojo. Sako, kad katės jaučia mirtį ir išeina iš namų prieš numirdamos.. Žinoma, jau per vėlu, tačiau vis tiek įdomu kokios gali būti tokio purtymosi priežastys?
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 10 03, 10:16)
Esu isitikinus, kad yra kitu budu diagnozei nustatyt, tik veterinarai ju nepraktikuoja, nes eksperimentas su prednizolonu yra paprasciausia ir pigiausia.

Astma žmonėms (vaikams) diagnozuojama pagal paciento klinikinius simptomus ir apžiūrint bei išklausant plaučius. Tada daromi fizikiniai tyrimai - spirometrija, PEF metrija, fizinio krūvio mėginys. Šie tyrimai gyvūnams neatliekami, nes tai fiziškai neįmanoma, nėra nei galimybių nei metodikų. Vėliau dar galima daryti bronchų reaktyvumo tyrimą ir alerginį tyrimą - pirmasis atliekamas su cheminėmis nedžiagomis, norint sukelti bronchų spazmus, antrasis - žiūrima organizmo jautrumas alergenams. Šiuos tyrimus jau galima padaryti ir gyvūnams (nors pirmasis sudėtingesnis, nėra pilnai ištirtas žmonėms naudojamų cheminių medžiagų poveikis katėms, o antrasis - brangus, retas klientas skirs pinigus tokiam tyrimui).
Dėl to belieka bandymukas prednizolonu kaip paprasčiausias ir pigiausias būdas.

Del prednizolono svelnaus poveikio tai kategoriskai nesutinku. Yra zmoniu, kurie ji vartoja nuolat, bet nuo to vaisto jie atrodo kaip zombiai...O mano pazistamos katinas po vienos prednizolono injekcijos savaite ant lovos uzsokt negalejo. Suprantu, kad kai jau nera iseities ir vienintelis gydymas yra tas baisus vaistas, tai tada reikia. Nors dabar yra jau ir geresniu gliukokortikoidu. .

Gyvūnams dažniau naudojamas deksametazonas - šis veikia gerokai greičiau ir stipriau. Ar Jūsų pažįstamos katinas gavo tikrai prednizolono ir ar tikrai tas poveikis buvo būtent nuo vaisto?

As galvoju, kad dar padarysiu saviskiui rentgena, sugirdysiu tablete nuo kirminu ir jei nieko nepaaiskes, darysiu alergijos tyrimus is kraujo.

O nemanot, kad rentgeno poveikis organizmui yra pavojingesnis nei vienkartinė vaisto injekcija? Aš, pvz., daug labiau bijočiau radiacijos. Nors rentgeno tyrimas duos išsamesnės info - ar nesivysto augliukas plaučiuose, koks yra širdies dydis ir t.t. Tai galbūt rentgeno nuotrauka ir neblogas sprendimas bendrai nuomonei apie organizmo sveikatos būklę susidaryti 4u.gif

QUOTE(Maze199 @ 2012 10 03, 12:28)
Atsiprašau, kad rašau nepaskaičiusi ankstesni puslapių, tačiau gal kuri nors esate susidūrusi su kačių epilepsiją? Mamos katė pora kartų be aiškios priežasties staigiai krito ir pradėjo purtytis, o atsigavusi nesiorientavo kas įvyko. Ar gali katėms būti toks dalykas kaip epilepsija?

Gali. Tačiau ar tai buvo "tikroji" epliepsija, t.y., ar katytė po priepuolio apsišlapino ir pasituštino, ar tik nukrito, prasidėjo traukuliukai ir po to katė atsigavo?
Atsakyti
Nelabai aš nusimanau apie tas kačių ligas, todėl ir klausiu. Nukrito, purtėsi, paskui gulėjo kniaukė nejudėdama ir atsistojusi bandė susigaudyti kas įvyko. g.gif
Radau panašų video http://www.youtube.c...feature=related
Tik mūsiškė kratydavosi ne vienoje vietoje, kratydamasi "šokinėdavo"..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maze199: 03 spalio 2012 - 12:22
QUOTE(kykute @ 2012 10 03, 14:04)
Astma žmonėms (vaikams) diagnozuojama pagal paciento klinikinius simptomus ir apžiūrint bei išklausant plaučius. Tada daromi fizikiniai tyrimai - spirometrija, PEF metrija, fizinio krūvio mėginys. Šie tyrimai gyvūnams neatliekami, nes tai fiziškai neįmanoma, nėra nei galimybių nei metodikų. Vėliau dar galima daryti bronchų reaktyvumo tyrimą ir alerginį tyrimą - pirmasis atliekamas su cheminėmis nedžiagomis, norint sukelti bronchų spazmus, antrasis - žiūrima organizmo jautrumas alergenams. Šiuos tyrimus jau galima padaryti ir gyvūnams (nors pirmasis sudėtingesnis, nėra pilnai ištirtas žmonėms naudojamų cheminių medžiagų poveikis katėms, o antrasis - brangus, retas klientas skirs pinigus tokiam tyrimui).
Dėl to belieka bandymukas prednizolonu kaip paprasčiausias ir pigiausias būdas.
Gyvūnams dažniau naudojamas deksametazonas - šis veikia gerokai greičiau ir stipriau. Ar Jūsų pažįstamos katinas gavo tikrai prednizolono ir ar tikrai tas poveikis buvo būtent nuo vaisto?
O nemanot, kad rentgeno poveikis organizmui yra pavojingesnis nei vienkartinė vaisto injekcija? Aš, pvz., daug labiau bijočiau radiacijos. Nors rentgeno tyrimas duos išsamesnės info - ar nesivysto augliukas plaučiuose, koks yra širdies dydis ir t.t. Tai galbūt rentgeno nuotrauka ir neblogas sprendimas bendrai nuomonei apie organizmo sveikatos būklę susidaryti  4u.gif
Gali. Tačiau ar tai buvo "tikroji" epliepsija, t.y., ar katytė po priepuolio apsišlapino ir pasituštino, ar tik nukrito, prasidėjo traukuliukai ir po to katė atsigavo?

Sake, kad suleido prednizolona, nors pati katino seimininke nemate nei ka leido, nei kaip leido...O del ko tas katinas neuzsoko ant lovos irgi niekas nesiaiskino, nes ir taip buvo aisku, nes iki to ukolo ir dabar tokiu problemu nebuvo ir nera.
Del rentgeno, jeigu jis toks pavojingas, tai manau galima irgi apseit. Jam jau darytas rentgenas, kai katulis buvo mazas. nieko plauciuose nerado.
Jusu paminetas brangus budas alergijai nustatyt, tai tikriausiai yra tas pats, kur atlieka Jakovo klinikoj. Jie ima kraujo megini ir siuncia i Vokietijos laboratorija, kur nustato aplinkos dirgiklius ir 16 maisto produktu, kurie alergizuoja?Ten raso, kad nustacius tuos alergenus galima taikyt ir imunoterapija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 03 spalio 2012 - 12:51
QUOTE(Pujolis @ 2012 10 03, 10:16)
Maniskis labai panasiai, tik slogos neturi...O inhaliatoriaus katinams nebandet ieskot?
Sloga irgi gali but alergine. Kiek skaiciau, tai sloga kaip ir pradine alergijos stadija, o po to ta alergija gali issivystyt i astma. Zmonems dabar taiko nauja alergijos gydymo buda, imunoterapija, bet jis ilgas ir brangus, apie 200 Lt menesiui. Gyvunams gal netaiko sito metodo, o jis tai butu gerai, nes gydoma ne alergijos simptomai, o jos priezastis.

ne, nebandžiau, nes net neįsivaizduoju, kaip reikėtų inhaliuoti katiną. alerginės slogos variantas mūsiškiui pats mažiausias, nes sloga tik vienoje nosies pusėje, bet visai atmesti tokios galimybės negalima. dabar dar laukiam kada bus slogos paūmėjimas, kad paimti mėginį tyrimams, nes dar sakė pertvaroje gali gyventi kažkokia bakterija.

dėl prednizolono - žinau ne vieną žmogų, juos vartojantį, kuris atrodo kaip eilinis žmogus, ir pas veterinarą mačiau katiną, kuris "sėdi" ant prednizolono jau gal 6 metus, katinui 10 metų. sekantį kartą paklausiu, kas jo per liga. aš jums nesiūlau tų vaistų, nesupraskit klaidingai. aš saviškį gydau taip, kaip atrodo teisinga man, jūs - kaip jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maze199 @ 2012 10 03, 13:18)
Nelabai aš nusimanau apie tas kačių ligas, todėl ir klausiu. Nukrito, purtėsi, paskui gulėjo kniaukė nejudėdama ir atsistojusi bandė susigaudyti kas įvyko.  g.gif

Tai gali būti ir ne epilepsija, o kažkoks kitas smegenų veiklos sutrikimas ar netgi širdies problema. Ar nebuvo papildomo streso, ar katinas negalėjo paragauti toksinių medžiagų, ar nebuvo kokio stipraus kvapo aplinkui? Kažkada turėjome katę, kuri priepuoliais krisdavo nuo šeimininkės smilkomų smilkalų, stiprus kvapas katę veikia kartais įdomiai.

QUOTE(Pujolis @ 2012 10 03, 13:48)
Jusu paminetas brangus budas alergijai nustatyt, tai tikriausiai yra tas pats, kur atlieka Jakovo klinikoj. Jie ima kraujo megini ir siuncia i Vokietijos laboratorija, kur nustato aplinkos dirgiklius ir 16 maisto produktu, kurie alergizuoja?Ten raso, kad nustacius tuos alergenus galima taikyt ir imunoterapija.

Taip, tas pats. Nedažnas šeimininkas ryžtasi šiam brangiam tyrimui, jį paprastai veterinarai siūlo tada, kada alergijos priežasties nepavyksta išsiaiškinti kitais būdais.

QUOTE(Pujolis @ 2012 10 03, 13:48)
Jam jau darytas rentgenas, kai katulis buvo mazas. nieko plauciuose nerado.

Rentgenas rodo status quo - t.y., būklę, kuri yra tuo metu. Mažiukui katukui problemos būna retesnės, o augliukai ar širdies pakitimai gali atsirasti gana greitai. Bet visvien rentgeną reiktų daryti kaip diagnostinę priemonę tuomet, kai yra problema - pvz., dusimo paūmėjimo fazėje, kad matytųsi plaučių ir širdies vaizdas.
Papildyta:
QUOTE(žemuogienė @ 2012 10 03, 14:31)
nes net neįsivaizduoju, kaip reikėtų inhaliuoti katiną.

Pabandžiau įsivaizduoti smile.gif Jei katinas ramus, gal ir nieko, bet purkštelėjimo garsas jam gali asocijuotis su puolimu (katės gi šnypščia viena ant kitos kai pešasi) ir inhaliatorių naudoti gali būti problematiška...
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 10 03, 14:51)
Pabandžiau įsivaizduoti smile.gif Jei katinas ramus, gal ir nieko, bet purkštelėjimo garsas jam gali asocijuotis su puolimu (katės gi šnypščia viena ant kitos kai pešasi) ir inhaliatorių naudoti gali būti problematiška...

kadangi mūsiškis yra nenusėdintis vietoje, tai inhaliavimo neįsivaizduoju. gydysim kitais būdais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2012 10 03, 15:31)
ne, nebandžiau, nes net neįsivaizduoju, kaip reikėtų inhaliuoti katiną. alerginės slogos variantas mūsiškiui pats mažiausias, nes sloga tik vienoje nosies pusėje, bet visai atmesti tokios galimybės negalima. dabar dar laukiam kada bus slogos paūmėjimas, kad paimti mėginį tyrimams, nes dar sakė pertvaroje gali gyventi kažkokia bakterija.

dėl prednizolono - žinau ne vieną žmogų, juos vartojantį, kuris atrodo kaip eilinis žmogus, ir pas veterinarą mačiau katiną, kuris "sėdi" ant prednizolono jau gal 6 metus, katinui 10 metų. sekantį kartą paklausiu, kas jo per liga. aš jums nesiūlau tų vaistų, nesupraskit klaidingai. aš saviškį gydau taip, kaip atrodo teisinga man, jūs - kaip jums  4u.gif

Internete maciau, kad tie inhaliatoriai atrodo kaip kaukes tokios, uzsideda ant snukio ir ten purskiami vaistai, bet as irgi nezinau, kur ju gaut. Bandau ieskot, bet kol kas irgi nerandu.
As gink dieve jusu nesmerkiu del to gydymo, kiekvienas nori kuo geriausio savo gyvunui ir tik seimininkas geriausiai pazista savo gyvuna. Mano katinui ne tik alergijos problema, jis turi ir kitu bedu, yra jautrus ir maistui, ir ivairiems medikamentams, linkes vemt ir viduriuot, todel esu atsargi, nes bijau, kad jis man is viso koju nepakratytu.As suprantu, kad jus tu vaistu nesiulot, as irgi jums nesiulau ju atsisakyt, tiesiog diskutuoju apie kitus variantus ir tikiuosi, kad zmones pasidalins savo patirtim, kas ka bande ir kas padejo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kykute @ 2012 10 03, 15:51)
Tai gali būti ir ne epilepsija, o kažkoks kitas smegenų veiklos sutrikimas ar netgi širdies problema. Ar nebuvo papildomo streso, ar katinas negalėjo paragauti toksinių medžiagų, ar nebuvo kokio stipraus kvapo aplinkui? Kažkada turėjome katę, kuri priepuoliais krisdavo nuo šeimininkės smilkomų smilkalų, stiprus kvapas katę veikia kartais įdomiai.
Taip, tas pats. Nedažnas šeimininkas ryžtasi šiam brangiam tyrimui, jį paprastai veterinarai siūlo tada, kada alergijos priežasties nepavyksta išsiaiškinti kitais būdais.
Rentgenas rodo status quo - t.y., būklę, kuri yra tuo metu. Mažiukui katukui problemos būna retesnės, o augliukai ar širdies pakitimai gali atsirasti gana greitai. Bet visvien rentgeną reiktų daryti kaip diagnostinę priemonę tuomet, kai yra problema - pvz., dusimo paūmėjimo fazėje, kad matytųsi plaučių ir širdies vaizdas.
Papildyta:

Na, tada rentgenas nelabai tiks, nes galima ir nesulaukt to kosulio priepuolio, kadangi kaip minejau, buna, kad jis net pora savaiciu nekosti...Kiek pas daktarus veziojau, nekosejo prie daktaru ir nors tu ka doh.gif
As vis del to, tikriausiai rysiuosi tam tyrimui, nes jis man atrodo informatyviausias ir nekenksmingiausias.Inhaliatorius man tai tiktu, mano katinas manes klauso ir as jam galeciau papurkst bigsmile.gif Jei kas nors suzinosit, kur gaut, parasykit prasau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 03 spalio 2012 - 14:02
Laba diena, turim ir mes problemėlę Mūsų katinas, kastruotas žinoma, Persų veislės, tai pradėjo kasytis, kad baisu. Ėmė labai slinkt kailis, gabalais tiesiog, kai šukuoju tai kalnai to kailio...nugaroje link uodegos pilna pleiskanų, po kaklu nusidraskė iki šašų, ant kaklo netoli galvos, yra išbėrimų, taškeliai tokie. Mane ir sūnų irgi išbėrė nuo jo, kasomės dabar... nebežinau ką daryt Nuvežėm vakar pas veterinarą tokį, kolegė patarė, nu nusišnekėjo anas juodai, sako tipo katinui nuo maisto alergija, o mums su sūnum sako susitvarkykit nervus, kokius dar nervus klausiu, jokių aš nervų ir psichologinių problemų neturiu ...tada liepė nusipirkt pas jį aliejaus katėms Vitaderm (33 Lt), ir tipo pilt į maistą...bet katinas, užpylus šlakelį to aleijaus, neėda iš vis to maisto. Maistą naudojam veterinarinį Hills Sensitiv skin Sėdėjau vakar internete ir štai ką radau rusų psl. http://forum.devonla...c.php?f=9&t=785 Международный форум любителей девон-рексов: "Приглядитесь к котику, возможно, он стал чесаться и вылизываться больше обычного? Шерсть выпадает не диффузно по всей поверхности тела, есть определенные места алопеции (кожа, лишенная шерсти)?
Не страдаете ли Вы и члены Вашей семьи кожными проблемами с тех пор, как котик стал активно линять, например, появился зуд, красные пятна, сыпь на внутренней поверхности рук, ног, лице?
Если на один из этих вопросов Вы ответили «Да», то срочно покажите котика ветеринарному врачу дерматологу."
Ir visi čia išvardinti požymiai pas mus sutampa... Gal kas žinote, kokia tai katinų liga??? gal galite duoti patarimų kaip su ja kovoti?
Atsiprašau, kad įkėliau rusišką straipsnio ištrauką iš rusų forumo apie gyvūnus, nes LT nieko apie tokius požymius neradau.
Atsakyti
QUOTE(*Saulyte @ 2012 10 06, 11:20)
Gal kas žinote, kokia tai katinų liga??? gal galite duoti patarimų kaip su ja kovoti?
Atsiprašau, kad įkėliau rusišką straipsnio ištrauką iš rusų forumo apie gyvūnus, nes LT nieko apie tokius požymius neradau.

Nuneskit katina pas normalu veterinara, kur padarys tyrimus o ne siaip paziures viena akim ir: vitaminu truksta... Ir jei katinas jau beveik plikas ir visas sasuotas, - butu buve lengviau isgydyti taip neuzleidus. doh.gif Galbut ir jums reikes gydytis jei tai grybelis ar kazkas uzkreciamo.
Pas ta veterinara, kur lanketes, tikrai manau nebeverta eiti ateityje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šerii: 06 spalio 2012 - 22:25
QUOTE(*Saulyte @ 2012 10 06, 12:20)
Laba diena, turim ir mes problemėlę  Mūsų katinas, kastruotas žinoma, Persų veislės, tai pradėjo kasytis, kad baisu. Ėmė labai slinkt kailis, gabalais tiesiog, kai šukuoju tai kalnai to kailio...nugaroje link uodegos pilna pleiskanų, po kaklu nusidraskė iki šašų, ant kaklo netoli galvos, yra išbėrimų, taškeliai tokie. Mane ir sūnų irgi išbėrė nuo jo, kasomės dabar... nebežinau ką daryt    Nuvežėm vakar pas veterinarą tokį, kolegė patarė, nu nusišnekėjo anas juodai, sako tipo katinui nuo maisto alergija, o mums su sūnum sako susitvarkykit nervus, kokius dar nervus klausiu, jokių aš nervų ir psichologinių problemų neturiu  ...tada liepė nusipirkt pas jį aliejaus katėms Vitaderm (33 Lt), ir tipo pilt į maistą...bet katinas, užpylus šlakelį to aleijaus, neėda iš vis to maisto. Maistą naudojam veterinarinį Hills Sensitiv skin Sėdėjau vakar internete ir štai ką radau rusų psl.    http://forum.devonla...c.php?f=9&t=785  Международный форум любителей девон-рексов: "Приглядитесь к котику, возможно, он стал чесаться и вылизываться больше обычного? Шерсть выпадает не диффузно по всей поверхности тела, есть определенные места алопеции (кожа, лишенная шерсти)?
Не страдаете ли Вы и члены Вашей семьи кожными проблемами с тех пор, как котик стал активно линять, например, появился зуд, красные пятна, сыпь на внутренней поверхности рук, ног, лице?
Если на один из этих вопросов Вы ответили «Да», то срочно покажите котика ветеринарному врачу дерматологу."
Ir visi čia išvardinti požymiai pas mus sutampa...  Gal kas žinote, kokia tai katinų liga??? gal galite duoti patarimų kaip su ja kovoti?

Gali buti arba grybelis, arba niezu erkutes. Sitos zarazos uzkreciamos ir zmonems. Vezkit katina i veterinarijos klinika, kur daro odos skutmenu tyrima. Butinai padarykite ta tyrima.
Atsakyti