Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos. V tema

QUOTE(Tajka @ 2012 09 01, 18:00)
Galit pabandyt tiek virintu vandenuku, tiek ramunėlėmis. Atsargiai, švelniai !!!! Tik neužteks nuvalyti vieną kartą. Matyt uždegimas koks yra, bet pirmiausia bandykit liaudiškomis priemonėmis. Jei nepadės, tada jau reiks kokių antibiotinių lašiukų ar tepalo skirto akytėms.

As ir radau kieme atklydusi katinkuka, nei valgo, nei geria, matyt tik nuo mamytes, bet cia mazesne problema, nes is svirksto maitinu smile.gif
O va akytes - cia jau rimtesne problema. Antra diena periodiskai valau ramuneliu nuoviru, traiskanu nesidaro, bet atsimerkti neatsimerkia, net vaiksto uzsimerkes, reaguoja i intensyvesne sviesa tada siek tiek prasimerkia... Akytes tikrai yra ir vyzdziai pati maciau reaguoja. Praverstu patarimas kas galetu kuo greiciau sustiprint apsilpusi maziuka. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaunutė @ 2012 09 04, 22:54)
As ir radau kieme atklydusi katinkuka, nei valgo, nei geria, matyt tik nuo mamytes, bet cia mazesne problema, nes is svirksto maitinu smile.gif
O va akytes - cia jau rimtesne problema. Antra diena periodiskai valau ramuneliu nuoviru, traiskanu nesidaro, bet atsimerkti neatsimerkia, net vaiksto uzsimerkes, reaguoja i intensyvesne sviesa tada siek tiek prasimerkia... Akytes tikrai yra ir vyzdziai pati maciau reaguoja. Praverstu patarimas kas galetu kuo greiciau sustiprint apsilpusi maziuka. Aciu  4u.gif

Parasykit, kiek laiko katukui?Ar jis jau tokio amziaus, kad gali valgyt ne tik motinos piena? Skaiciau, kad maziems dar neatjunkytiems kaciukams galima duoti toki misinuka: ozkos piena skiesti per puse su ramuneliu arbata ir dar imusti kiausinio tryni, viska isplakti.As dar galvoju, kad vietoj vistos kiausinio trynio galima imusti putpeles kiausinuko tryni.Kai kas dar siulo ideti truputi cinamono g.gif As asmeniskai neturiu patirties su tokiais mazais kaciukais, cia tik turimos teorines zinios, tai nezinau, ar praktikoj pasiteisina smile.gif
O akytes supratau, kad nepuliuoja? Gal kaciukas dar labai mazas ir del to neatsimerkia?Tokiu atveju reikia laukt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 05 rugsėjo 2012 - 09:23
QUOTE(kaunutė @ 2012 09 04, 21:54)
O va akytes - cia jau rimtesne problema. Antra diena periodiskai valau ramuneliu nuoviru, traiskanu nesidaro, bet atsimerkti neatsimerkia, net vaiksto uzsimerkes, reaguoja i intensyvesne sviesa tada siek tiek prasimerkia... Akytes tikrai yra ir vyzdziai pati maciau reaguoja. Praverstu patarimas kas galetu kuo greiciau sustiprint apsilpusi maziuka. Aciu  4u.gif

Užsienyje yra spec pieno mišinukai katuliams, gal reiketų pasiteirauti spec gyvunų parduotuvėse, arba nunešti kačiu veteui parodyti.
Šiaip tai tokiam mažam katilėliui netekusiam mamos didelis stresas, tai gali ir nevalgyti ir viduriuoti. Jam reikia daug žmogiškos šilumos.
Kai buvau mokinė, buvau parsinešusi toki pavargėlį namo, nes jo mamą kieme bernai nukankino. doh.gif schmoll.gif
Tai maniškis irgi užsimerkęs buvo, bet po kurio laiko po truputi akiu vokai prasidare. O maitinau ji paprasciausiu karves pienu, buvo gilus sovietmetis r parduotuves su katinu prekemis nebuvo net svajonese.
Atsakyti
QUOTE(UltraV @ 2012 09 05, 13:57)
Užsienyje yra spec pieno mišinukai katuliams, gal reiketų pasiteirauti spec gyvunų parduotuvėse, arba nunešti kačiu veteui parodyti.
Šiaip tai tokiam mažam katilėliui netekusiam mamos didelis stresas, tai gali ir nevalgyti ir viduriuoti. Jam reikia daug žmogiškos šilumos.
Kai buvau mokinė, buvau parsinešusi toki pavargėlį namo, nes jo mamą kieme bernai nukankino. doh.gif  schmoll.gif
Tai maniškis irgi užsimerkęs buvo, bet po kurio laiko po truputi akiu vokai prasidare. O maitinau ji paprasciausiu karves pienu, buvo gilus sovietmetis r parduotuves su katinu prekemis nebuvo net svajonese.

Yra ir pas mus tu misinuku, Kikoj yra Royal Canin ir Beaphar, ir buteliuku maitnimui yra....Tik nezinau, kas geriau.As tai naturalkos gerbeja, tai gal bandyciau pati gamint misinuka mirksiukas.gif
Atsakyti
Nepavyko isgelbet katinuko, išėjo vaivorykštės keliu... Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
Visi katinai pradėjo keistai čiaudėti ir kosėti. Ypač stipriai, kai atsikelia po ilgesnio miego. Labai panašu, kai žmogui stipri sloga ir atsikėlęs jaučia, kad visi kvėpavimo organai užsikimšę. Iš nosies jokių išskyrų nėra, valgo normaliai.
Kas tai galėtų būti - sloga? g.gif
Atsakyti
Oras atšalo, ir žmonių daug vaikšto krenkščiantys kosintys - greičiausiai pašalo 4u.gif
Atsakyti
Dviems katinams viskas praėjo savaime, o mano lepūnėliui vakar blogai pasidarė , šiandien nulėkėm pas veterinarą, turim virusinį rinotracheitą, gavo vaistų, lašų, lašelinę. Dabar jau geriau. Dar čiaudo, bet bendra išvaizda jau ne tokia baisi.
Atsakyti
turiu klausimą dėl katino kosulio. tiksliau, kaip suprantu, kosėja dėl plaukų. nėra jis ilgo plauko - rusiukas pas mus, ir šukuoju, bet užeina kosulio priepuoliai, ypač jį pakėlus, ar vaikai jeigu pakelia. kosėja, žiaugčioja, kol praeina. jau beveik tris mėnesius duodu pastą nuo plaukų, poveikio nulis. vieną kartą radau gabalą plaukų išvemtą ir viskas. ką daryti? kaip suprantu, kažkur susikaupę tų plaukų ir jam erzina, bet kaip jam pagelbėti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2012 09 11, 12:10)
turiu klausimą dėl katino kosulio. tiksliau, kaip suprantu, kosėja dėl plaukų. nėra jis ilgo plauko - rusiukas pas mus, ir šukuoju, bet užeina kosulio priepuoliai, ypač jį pakėlus, ar vaikai jeigu pakelia. kosėja, žiaugčioja, kol praeina. jau beveik tris mėnesius duodu pastą nuo plaukų, poveikio nulis. vieną kartą radau gabalą plaukų išvemtą ir viskas. ką daryti? kaip suprantu, kažkur susikaupę tų plaukų ir jam erzina, bet kaip jam pagelbėti doh.gif

Nemanau, kad trumpaplaukis katinas taip baisiai kosetu nuo plauku. Jam cia kas nors kitas...Maniskis kai negali atkoset plauku, tai kelis kartus pakrenkscia, taip "kre, kre", bet kat butu kosulio priepuoliai, tai tikrai ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 11 rugsėjo 2012 - 12:50
galvoju nuo ko tada man reikėtų pradėti? ką tirti? skrandį? gal čia koks refliuksas?

mano sesės katinas, gyvenantis namuose - lauke, kosėja panašiai. todėl ir galvojom, kad abudu plaukų prisilaižę g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemuogienė: 11 rugsėjo 2012 - 15:02
QUOTE(žemuogienė @ 2012 09 11, 16:48)
galvoju nuo ko tada man reikėtų pradėti? ką tirti? skrandį? gal čia koks refliuksas?

mano sesės katinas, gyvenantis namuose - lauke, kosėja panašiai. todėl ir galvojom, kad abudu plaukų prisilaižę  g.gif

Manau, kad reikia tirt kvepavimo takus.
Atsakyti