QUOTE(kykute @ 2012 07 30, 08:33)
Šlapimo problemos katinams gana dažnos, turime netgi atskirą temą:
Kačių šlapimo takų bėdos: uždegimas, akmenligė, Sysioja su krauju
Gydomasis maistas visam laikui skiriamas tik išimtinais atvejais, juo siūloma šerti ne ilgiau kaip mėnesį. Bet jei jau yra problema, tai vadinasi katinas turi polinkį ir maistą žiūrėti reikėtų. Paskaičiuokit, kas gausis pigiau: ar spec. maistelis, ar jums įprastas maistas + veterinaro paslaugos kateterizacijai? Apie maisto pakeitimą reiktų pagalvoti, nes jei ėdant superpremium maistą problemos atsirado, tai jį reiktų keisti kitu. Taupyti galima perkant didesnę pakuotę ar pasidairant akcijų.
O šlapimo tyrimą pasidaryti kas pusmetį tikrai rekomenduotina, nesvarbu kaip šersit.
Na, aš manau, kad ne nuo maistelio mes susirgom, o kad katinėlis palyginti mažai geria. Galvoju, gal reikia du bliūdelius vandens įtaisyti, vieną virtuvėje, o kitą antrame aukšte, nes tikriausiai jis tingi nueit. O dėl tų maistų... Hills kažkada bandėm, labai netiko, kailis tragiškai atrodė, Royalį visą iš*ika, belieka Specific'as, kurio kaina mums labai kanda (apie prevencinius nuo akmenų kalbu, šiuos pagrinde žinau). O jeigu man tiesiog bandyti būtent kastruotiems katinams maistą duot? Nes pastaruoju metu ilgai valgė Acaną ir prieš 2 mėnesius, kai buvo akcija, užpirkau Farminos didelį maišą (team breeder light). Kita vertus, aš tikrai galvoju, jei tik pavyktų rasti akcijų saugančiam nuo akmenukų maisteliui, tai jį ir pirkti (o ir šiaip visada didelėmis pakuotėmis perku).
Išties tai kaltinu save, kad per mažai žinių turėjau, prieš tai augintas mišrūniukas 11 metų išgyveno be jokių ligų, o štai čia taip staigiai bumt ir yra... Kaip sakoma, mokaisi iš savo klaidų
ir apie šlapimo tyrimus nežinojau, kad rekomenduojama... Gal būtumėm išvengę šios klastingos ligos