Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos. V tema

Sveikos smile.gif

Norejau paklausti, dėl dono sfinksų odelės. Taip jau nutiko, kad iš Latvijos dono sfinksų veislyno nusipirkau katinėlį. Parsivežiau į namus ir po savaitės pradėjo ryškėti pigmentas, tokie taškučiai, galiausiai mano katinas tapo visas taškuotas. Vežiau ir pas veterinarą ir maistą bandžiau keisti, gal ką žinote, gal kam taip buvo atsitikę. Ar koks gydymas yra, nes veterinaras sako, kad čia viskas dėl maisto, bet išbandžiau pro plan, hill's, royalį kittens, niekas netinka ir tyrimus kraujo darėme, bet tyrimai geri buvo g.gif . Būsiu dėkinga už patarimus, įdėčiau foto, bet nežinau kaip.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 07 16, 14:57)
O koks amzius kaciuko ir kiek jam tabletes nuo kirminu davete?

Amzius tai manau 3 menesiai tikrai bus, o tabletes ketvirtadali daviau.Manau cia ir bus problema, ko gero jisai visai tu kirminu ir neturejo, o visas liesas del netinkamos prieziuros.Tiesa, dabar jau daug judresnis ir valgom zuvyte:)Visas kitas maistas yra ignoruojamas....
Atsakyti
QUOTE(w.i.o. @ 2012 07 17, 15:06)
Amzius tai manau 3 menesiai tikrai bus, o tabletes ketvirtadali daviau.Manau cia ir bus problema, ko gero jisai visai tu kirminu ir neturejo, o visas liesas del netinkamos prieziuros.Tiesa, dabar jau daug judresnis ir valgom zuvyte:)Visas kitas maistas yra ignoruojamas....

Nemanau, kad perdozavot tablete nuo kirminu, nebent jau globoj buvo gaves. Pasiulykit katukui zaliu putpeles kiausiniu arba zalia vistos kiausinio tryni. Labai maistinga jam butu.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 07 17, 14:36)
Nemanau, kad perdozavot tablete nuo kirminu, nebent jau globoj buvo gaves. Pasiulykit katukui zaliu putpeles kiausiniu arba zalia vistos kiausinio tryni. Labai maistinga jam butu.

dekui uz patarima, meginsim:)
Atsakyti
Taigi, kiausinis netiko mano gurmanui....Idomu gal kas turi patirties su labai isrankiu katuku?Apetitas atsirado, bet jei neduodu zuvies nieko kito net nebando ragauti.Nebesugalvoju ka ir bedaryti....
Atsakyti
QUOTE(w.i.o. @ 2012 07 18, 18:30)
Taigi, kiausinis netiko mano gurmanui....Idomu gal kas turi patirties su labai isrankiu katuku?Apetitas atsirado, bet jei neduodu zuvies nieko kito net nebando ragauti.Nebesugalvoju ka ir bedaryti....

Turiu patirties. Maniskis jokios mesos needa, tik zalia vistiena. Isiulyt tai pavyksta, bet po akimirkos viska atpila. Na, putpeles kiausiniai jam taip pat tinka smile.gif
Zuvim visa laika sert negerai, katinui reikia mesos. Galima bandyt vistiena, triusiena, kalakutiena, jautiena, eriena, zveriena, nutrija.Tinka ir sirdeles, skrandukai. isrankiu katinu gerai edami sausiakai yra Royal Canin, Virbac. Gal geru konservu butu galima pabandyt pasiulyt...
O jus ka be zuvies jam dar siulet?
Atsakyti
gal kuri susidūrėt ir žinot, kuri veterinarijos klinika turi endoskopą, kad pažiūrėti nosį katinui? radau, kad Vaidos klinikoje jie turi kažkokį aparatą, gal kam teko susidurti?
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2012 07 19, 22:32)
gal kuri susidūrėt ir žinot, kuri veterinarijos klinika turi endoskopą, kad pažiūrėti nosį katinui? radau, kad Vaidos klinikoje jie turi kažkokį aparatą, gal kam teko susidurti?

Jakovo klinika turi endoskopa, bet nezinojau, kad su endoskopu galima ziuret nosi. Mano katinui tai su juo skrandi ir stemple tyre.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 07 20, 10:00)
Jakovo klinika turi endoskopa, bet nezinojau, kad su endoskopu galima ziuret nosi. Mano katinui tai su juo skrandi ir stemple tyre.

Man Kaune vienas veterinaras išaiškino, kad yra kažkokie specialūs antgaliukai būtent nosiai. ar visiškai kitas aparatas, tik vadinasi taip pat? žodžiu nebežinau, laukiu gal kas atsilieps, kas tyrėsi.
Atsakyti
Niu , o as ir vel bijau, kad musu katukas susirgo. Pries pora savaiciu keturias dienas gavo kruvas ampoliu ir lyg kaip ir susitvarke. Veterinaras aiskino, kad tai gelta ir, kad negerai su kepenimis. Tai va, buvo dabar jau kaip ir viskas tvarkoje. Pakeitem maista is Kiteketo i Orijen. Bet ir vel antra diena, kaip needa ir sio. Prieina, pauosto, apsilaizo ir salin unsure.gif Na jei taip ir toliau, teks ir vel vezti pas veterinara.
Atsakyti
QUOTE(racke @ 2012 07 20, 12:31)
Niu , o as ir vel bijau, kad musu katukas susirgo. Pries pora savaiciu keturias dienas gavo kruvas ampoliu ir lyg kaip ir susitvarke. Veterinaras aiskino, kad tai gelta ir, kad negerai su kepenimis. Tai va, buvo dabar jau kaip ir viskas tvarkoje. Pakeitem maista is Kiteketo i Orijen. Bet ir vel antra diena, kaip needa ir sio. Prieina, pauosto, apsilaizo ir salin  unsure.gif Na jei taip ir toliau, teks ir vel vezti pas veterinara.

Orijenas riebus maistas- gal kepenys nepajegia susitvarkyt su juo. Reikia gal kokio "lengvesnio", dietinio. g.gif
Atsakyti
QUOTE(w.i.o. @ 2012 07 18, 17:30)

Mūsiškis, kol buvo mažas, buvo ponas "Išrankybė" biggrin.gif Tai jam patikdavo Hills guliašiukas kačiukams su žuvim, o iš sausiukų tik "Trainer kitten" 4u.gif
Išbandėm visokiausias rūšis, Orijen, Acana, Royal, ir t.t., viską "užkasdavo", turėjom ir žarnyno problemėlių doh.gif
Atsakyti