Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos. V tema

QUOTE(Gladness @ 2012 05 02, 15:25)
Tai kad jis nebadauja... antroj dienos pusej, ypac jau vakare suvalgo savo porcija, bet gaunasi kad per diena pavalgo tik viena karta.

Tai kokios problemos? Jeigu katinas valgo? Jūs klausėte "Kiek laiko katinui vengiant maisto jau reiketu sunerimti?"
Iš žinutės supratau, kad visai nenori valgyti smile.gif Jei porciją suvalgo, bet vėliau, tai neturėtų būti didelė problema. Gal maistukas nepatinka? Nepakeitėt maisto, neatidarėte naujo pakelio? Viduriavimas gali būti susijęs ir su tuo.
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2012 05 02, 16:25)
Tai kad jis nebadauja... antroj dienos pusej, ypac jau vakare suvalgo savo porcija, bet gaunasi kad per diena pavalgo tik viena karta. Va jau nebeviduriuoja aciu dievui. Ir sian ryte visgi suvalge savo pusrycius... Nors ir ne is karto, bet suvalge.

Pujolis, o dar kokie pozymiai buvo tavo katinukui, ar tik maisto venge?

Jei po keliu dienu vis dar nepasitaisys iki normalios mitybos, teks vesti pas veterinara.

Jusiskiui ne tas, kaip mano katinui. Maniskis visiskai nevalge, bego nuo maisto. Viena karta lyg norejo vemt, bet neveme, jautesi normaliai, net zaide. Jokiu pozymiu daugiau nebuvo, tiesiog visiskai nevalge. Bet zinokit, gyvunai labai moka neparodyt, kad jiems bloga.As tai galvoju, kad jusiskis galejo arba nekokybiskos mesos uzvalgyt, arba tiesiog per daug apsiryt.Mano kitas katinas, kur zalia mesa eda, viena karta nekokybiskos mesos buvo suvalges, matyt ismirkyta kokiuose chemikaluose buvo. Irgi vakarienes nevalge, ir jautesi blogai, gulejo, drebejo. Bet gavo per prievarta gert daug vandens, ir viskas praejo ta pacia diena.
Jeigu jusu katinas jau pradeda valgyt, tai gal palaukit, neskubekit su tais veterinarais. Is jusu aprasymo panasu, kad situacija gereja, katnas ne tik vakarieniauja, bet ir pusryciaut pradejo thumbup.gif

Dar norejau del saves paklaust. Mano katinukui itaria astma. Gal esat kas susidures su sita liga ir galit apie ja papasakot?
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 05 03, 09:52)
Tai kokios problemos? Jeigu katinas valgo? Jūs klausėte "Kiek laiko katinui vengiant maisto jau reiketu sunerimti?"
Iš žinutės supratau, kad visai nenori valgyti smile.gif Jei porciją suvalgo, bet vėliau, tai neturėtų būti didelė problema. Gal maistukas nepatinka? Nepakeitėt maisto, neatidarėte naujo pakelio? Viduriavimas gali būti susijęs ir su tuo.

Mano katinas seriamas RAW, tai jei del maisto nebent gali buti kad, kaip Pujolis sako, nekokybiskos mesos uzpirkau.
As nerasiau kad katinas nevalgo visai, jis vengia maisto, kai paduodama jam porcija, jis atbega kaip alkanas, pauosto ir nueina, pusryciu beveik nevalgo, o vakarine porcija suvalgo nes matyt jau buna labai isalkes. O pusrycius dazniausiai tenka ismesti, ir taip jau kelios dienos... Ir nesvarbu kokios rusies mesa, ar zuvi, ar kiausini bandau duoti...
Karts nuo karto paviduriuoja. Viskas kartu ir prasidejo, viena vakara paviduriavo, kita ryta nieko nebevalge.
Bandysiu nebeduoti jaucio inkstu kur dabar paskutinius esu nupirkus, nes kyla itarimas kad gal nuo ju... Bet nesu tikra...

Mano katinas nera is tu kurie sugalvotu kartais nevalgyti nes nenori, jis apetitu nesiskusdavo, po pusryciu jau po keliu valandu lakstydavo kad valgyt nori, toks vaizdas budavo, kad kiek duosi, tiek surys biggrin.gif Aisku gaudavo savo porcija fiksuota, del to apsiryti tikrai negalejo.

Pujolis, o kokiu budu "per prievarta" sugirdei tu katinu ta vandeni? biggrin.gif Nes neisivaizduoju, kaip saviskiui ji pagirdyti bent po biski smile.gif

Mastau, dar kelias dienas palaukti, iki kokio pirmadienio, ir jei vis tiek dar bus taip pat, tada vesiu pas vet.
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2012 05 03, 13:56)
Mano katinas seriamas RAW, tai jei del maisto nebent gali buti kad, kaip Pujolis sako, nekokybiskos mesos uzpirkau.

del raw ka galiu pasakyt, katinai valgo tik labai sviezia mesa, cia ne sunys.. is dalies del to vasara raw maitinimo ir atsisakiau, nes sunku ilgesni laika sviezius produktus islaikyti
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2012 05 03, 14:56)
As nerasiau kad katinas nevalgo visai, jis vengia maisto, kai paduodama jam porcija, jis atbega kaip alkanas, pauosto ir nueina, pusryciu beveik nevalgo, o vakarine porcija suvalgo nes matyt jau buna labai isalkes. O pusrycius dazniausiai tenka ismesti, ir taip jau kelios dienos... Ir nesvarbu kokios rusies mesa, ar zuvi, ar kiausini bandau duoti...
Karts nuo karto paviduriuoja. Viskas kartu ir prasidejo, viena vakara paviduriavo, kita ryta nieko nebevalge.
Bandysiu nebeduoti jaucio inkstu kur dabar paskutinius esu nupirkus, nes kyla itarimas kad gal nuo ju... Bet nesu tikra...

Mano katinas nera is tu kurie sugalvotu kartais nevalgyti nes nenori, jis apetitu nesiskusdavo, po pusryciu jau po keliu valandu lakstydavo kad valgyt nori, toks vaizdas budavo, kad kiek duosi, tiek surys biggrin.gif Aisku gaudavo savo porcija fiksuota, del to apsiryti tikrai negalejo.

Pujolis, o kokiu budu "per prievarta" sugirdei tu katinu ta vandeni? biggrin.gif Nes neisivaizduoju, kaip saviskiui ji pagirdyti bent po biski smile.gif

Mastau, dar kelias dienas palaukti, iki kokio pirmadienio, ir jei vis tiek dar bus taip pat, tada vesiu pas vet.

As dabar labai stengiuosi pirkt tik kokybiska mesa. Perku turguj is pazistamu pardaveju, kurie tikrai neapgaudineja. O tada kai apsinuodijo, tai nebuvo "savu" moteriskiu, nupirkau is nepazistamos...
Vandeni savo katinui girdziau su vienkartiniu svirkstu be adatos. Isispraudziu katina i tarpkoji, kaire ranka laikau truputi pakelta galva, o desine su svirkstu per snukio sona girdau vandeni.Mazdaug kas pusvalandi-valanda po svirksta ir po 6 valandu katinas buvo kaip naujas smile.gif
Atsakyti
Didziausia beda yra ta, kad mes pries pusantro menesio issikraustem i UK, todel cia dar nera savu pardaveju, ar tasku, Lietuvoj jau turejau tuos taskus, ir visada tik is ten teimdavau smile.gif
Dabar dazniausiai tenka pirkti maista prekybos centruose.
UK siuo netu nera tokie orai, kad maistas gestu, musu mieste nepakyla temperatura auksciau 8 laipsniu biggrin.gif

Ir pas veterinara nenoriu pulti vesti, nes cia kainos nezmoniskos kiek teko dometis, o draudimas, kuris padengtu islaidas veterinarams, isigalios tik po kokios savaites.

Ir dar vienas klausimas ne i tema - gal kas galetu pasakyti, ar tai normalu, ar reiktu vest patikrinti, katinas dabar 9men amziaus, iskastruotas pries 2men. Ar apskritai imanomas toks dalykas, kad kastracija butu nepavykus ar net nzn kaip paaiskinti, zodziu kad neveikia? biggrin.gif Nes katinas vis tiek nori se*o, biski su juo pazaidus bando 'uzsirauti' ant rankos, ir ne siaip pazaisti, o jam islenda peliukas. Be to sianakt dainavo daineles prie duru, kitam katinui esanciam anapus duru (gyvenam name).
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2012 05 03, 18:23)
Didziausia beda yra ta, kad mes pries pusantro menesio issikraustem i UK, todel Ir dar vienas klausimas ne i tema - gal kas galetu pasakyti, ar tai normalu, ar reiktu vest patikrinti, katinas dabar 9men amziaus, iskastruotas pries 2men. Ar apskritai imanomas toks dalykas, kad kastracija butu nepavykus ar net nzn kaip paaiskinti, zodziu kad neveikia? biggrin.gif Nes katinas vis tiek nori se*o, biski su juo pazaidus bando 'uzsirauti' ant rankos, ir ne siaip pazaisti, o jam islenda peliukas. Be to sianakt dainavo daineles prie duru, kitam katinui esanciam anapus duru (gyvenam name).

daznai kastruotiems katinams islieka toks elgesys. maniskis kastruotas 6 ar 7 menesiu, bet jis daznai nori "padaryt" pliusini meskuti biggrin.gif taip pat daznai kilnoja uodega, lyg zymedamas vieta... mano buvusi kate vistiek miaukdavo, nors buvo sterilizuota. nors ne taip stipriai kaip morciuodama, bet gerokai, kad nusibostu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2012 05 03, 18:23)
Didziausia beda yra ta, kad mes pries pusantro menesio issikraustem i UK, todel cia dar nera savu pardaveju, ar tasku, Lietuvoj jau turejau tuos taskus, ir visada tik is ten teimdavau smile.gif
Dabar dazniausiai tenka pirkti maista prekybos centruose.
UK siuo netu nera tokie orai, kad maistas gestu, musu mieste nepakyla temperatura auksciau 8 laipsniu biggrin.gif

Ir pas veterinara nenoriu pulti vesti, nes cia kainos nezmoniskos kiek teko dometis, o draudimas, kuris padengtu islaidas veterinarams, isigalios tik po kokios savaites.

Ir dar vienas klausimas ne i tema - gal kas galetu pasakyti, ar tai normalu, ar reiktu vest patikrinti, katinas dabar 9men amziaus, iskastruotas pries 2men. Ar apskritai imanomas toks dalykas, kad kastracija butu nepavykus ar net nzn kaip paaiskinti, zodziu kad neveikia? biggrin.gif Nes katinas vis tiek nori se*o, biski su juo pazaidus bando 'uzsirauti' ant rankos, ir ne siaip pazaisti, o jam islenda peliukas. Be to sianakt dainavo daineles prie duru, kitam katinui esanciam anapus duru (gyvenam name).

Mūsiškis kastruotas kai buvo penkių mėn., dabar jam jau 11 mėn., ir jam dažnai būna, kad besiprausdamas kartais irgi peliuka iškiša blush2.gif Bet kol niekur nežymi, tai ir nesijaudinam biggrin.gif O jeigu miauksi, gal jam šiaip įdomu, kas už tų durų? Mūsiškis balkone miauksi, kol neatidarom lango, tada persisveria per jį ir kaifuoja grynu oru biggrin.gif
Atsakyti
O as jau galvojau, kad reiks nesti tikrint ar is tikruju ji iskastravo biggrin.gif
dekui visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, neseniai pastebėjau, jog katinui užkimęs balsas, paėmus į rankas jis imdavo kosėti, padėdavau ant žemės ir jis galvą ištiesęs kosėjo. Dabar jis svokcia, sunkiai kvepjuoja, seilės bėga.Kaip man jam padėti pas veterinarą, jo nuvežti neįmanoma,nes jis pusiau laukinis, labai agresyvus...
Siandien varkselis guli ir needa..
Neseniai jam buvo sugirdyti vaistai, nuo kirminu..

Gal kas turi kokių minčių, arba kam nors panašiai gal buvo nutikę?
Atsakyti
QUOTE(barthezza @ 2012 05 04, 15:37)
Sveiki, neseniai pastebėjau, jog katinui užkimęs balsas, paėmus į rankas jis imdavo kosėti, padėdavau ant žemės ir jis galvą ištiesęs kosėjo. Dabar jis svokcia, sunkiai kvepjuoja, seilės bėga.Kaip man jam padėti pas veterinarą, jo nuvežti neįmanoma,nes jis pusiau laukinis, labai agresyvus...
Siandien varkselis guli ir needa..
Neseniai jam buvo sugirdyti vaistai, nuo kirminu..

Gal kas turi kokių minčių, arba kam nors panašiai gal buvo nutikę?

Kadangi katino pas vet. nuvešti neįmanoma, todėl greičiausiai jis neskiepytas?
Simptomai man labai panašūs į rinotracheitą. Iš tikro reikia bent minimaliai apžiūrai pas veterinarą, o geriausią būtų pasidaryt kraujo tyrimus. Negi tikrai neįmanoma? verysad.gif
Atsakyti
Musu mieliausias katinas pas veterinara tampa ziauriu zverim, ir tai apziuri kai reikia, jei labai nesileidzia, tai duoda daline narkoze ir tada apziuri. Ne karta jau vezem, veterinarai pamate ji net akydavo "ir vel cia jis.." biggrin.gif
Lengviausia yra kad viska pradzioj padarytu seimininkas, idetu i spec narva ar dar ka reikia, net palaikytu jei reikia. bent jau mums taip buvo. Nes vetai jo visai neislaikydavo.
Atsakyti