Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos. V tema

QUOTE(Juoduke` @ 2012 04 28, 11:18)
Tada bandysim ją pagauti vežti pas vetus ir pasikonsultuoti, MB jau net pagalvojo apie užmigdymą verysad.gif , jei ji kankinasi, bet be veto diagnozės nustatymo mes neapsieisim.. schmoll.gif Čia tik mano spėlionės, bet sakau tas kakliukas pas ją susuktas gal dėl kokių erkių platinamų ligų arba kokių užnuodytų žiurkių ar pelių užėdus? g.gif  verysad.gif

O kaip susuktas? Esu mačiusi, kad katės galva buvo perkreipta dėl regis, ausų erkučių sukelto uždegimo. Ar kažko tokio. g.gif
Atsakyti
Sveiki, nezinojau kur pasikonsultuoti, tai klausiu cia
rekomenduokite katino kastracijai Kaune gera vet.klinika, geriau butu silainiuose,ir aplink 4u.gif Norisi ne brangininku,bet kartu ir ne "s..."vet.gydytoju paslaugu g.gif
Atsakyti
Sveiki,
as taip pat noriu paklausti kur skiepyti, kastruoti katina Kaune. Svarbu , kad butu patikima klinika. Kaina- ne esme.
Cia gal veisejos daugiau zino, nes joms dazniau tenka kaciukus skiepyti, kastruoti, o gal ir gydyti.
Dekoju, kas pasidalins patirtim. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
toks gal ir kvailas klausimas:), bet man neramu. Praėjusią naktį mano katinas pagavo nežinia iš kur bute atsiradusią pelę, perkando ir nuėjo valgyti sauso maisto:) Šaunu, kad instinktų neprarado, lauke niekad negyvenęs, bet mane apėmė paranoja, kad gal ta pelė kokių ligų pernešėja galėjo būti ir katinukas apsikrėtė sad.gif Baisu dėl to, kad jo jau keli metai neskiepiju, nes iš namų nė kojos nekelia. Tai vat, klausimas toks, jei apsikrėtė kuo nors, per kiek laiko gali pasireikšti kokie nors simptomai? Kaip geriau šiuo atveju elgtis, daryti kažką ar tiesiog tikėtis kad nieko nebus? Nesinori paranojike būti, bet gal galiu kažką padaryti, kad vėliau netektų gailėtis... Ačiū iš anksto už mintis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vala @ 2012 04 30, 22:43)
Tai vat, klausimas toks, jei apsikrėtė kuo nors, per kiek laiko gali pasireikšti kokie nors simptomai? Kaip geriau šiuo atveju elgtis, daryti kažką ar tiesiog tikėtis kad nieko nebus?

Šaunuolis katinas, ne tinginys thumbup.gif
Nelabai turėtų pelė kažką pernešti, nesigasdinkit taip baisiai. Bendrai infekcinių ligų inkubacinis periodas - 3-14 dienų, po šito laiko jau galit būti visiškai ramūs. Šiaip literatūroje rašo, kad pelės gali pernešti leptospirozę, bet tai mūsuose nėra dažna liga. Taip kad tikėkit kad viskas bus gerai ir viskas taip ir bus 4u.gif .
Atsakyti
Ačiū kykute, tikrai ramiau dabar smile.gif Kai pelę gaudė, visą naktį nedavė miegot, pykom ko durniuoja, o pasirodo ten rimta medžioklė buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2012 04 30, 15:01)
Sveiki,
as taip pat noriu paklausti kur skiepyti, kastruoti katina Kaune. Svarbu , kad butu patikima klinika. Kaina- ne esme.
Cia gal veisejos daugiau zino, nes joms dazniau tenka kaciukus skiepyti, kastruoti, o gal ir gydyti.
Dekoju, kas pasidalins patirtim.  4u.gif

Nejau niekas nepasidalinsite patirtimi? unsure.gif Galit i asmenine rasyti, kad reklamos nebutu. bigsmile.gif
Noriu zinoti, jei kas netiketo nutiktu kur kreiptis ir reikalui esant , o nesiblaskyti.
Atsakyti
Kiek laiko katinui vengiant maisto jau reiketu sunerimti?

Katinas jauciasi gerai, aktyvus, nemieguistas.
Seriamas pagal RAW.
Dvi dienas viduriavo, siandien trecia diena, viskas gerai ryte normaliai kakojo.
Bet maisto vengia, lyg ir noretu valgyti, pribega, pauosto ir nueina. Bet tuo paciu irneatrodo alkanas, nepraso maisto, nekniaukia, kaip siaip buna jau link vakaro.
Siandien sumaitinau po maziuka gabaliuka is rankos lasisos biski, tai uzvalge.
Vakar irgi vakare valge biski, bet jau velai, ir del to kad labai isalkes buvo, porcija suvalge per tris kartus.

Katinui 9men, dantys jau pasikeite pries 3menesius. Praziodinus nemciau nieko, kad keltu burnoje itarima, kad galetu jam skaudeti.
Atsakyti
QUOTE(Vala @ 2012 05 01, 17:34)
Ačiū kykute, tikrai ramiau dabar smile.gif Kai pelę gaudė, visą naktį nedavė miegot, pykom ko durniuoja, o pasirodo ten rimta medžioklė buvo biggrin.gif

mano vaikystes katinas irgi buvo bute, 6 aukste, pagaves pele biggrin.gif irgi buvo rimta medziokle, kaip kad ir jus sakot biggrin.gif nieko jam neatsitiko, viskas gerai smile.gif kazkaip net i galva neatejo tada, kad gali kokios ligos ar kas panasaus prikibt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2012 05 01, 19:20)

Bendra taisyklė: katinui negalima badauti ilgiau nei 48 val. Po to jo organizme prasideda bjaurūs procesai, pažeidžiamos kepenys.
Jei burnoje nieko blogo nėra - na, luktelėkit dar kažkiek.
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2012 05 01, 20:20)

Katinas jauciasi gerai, aktyvus, nemieguistas.
Seriamas pagal RAW.
Dvi dienas viduriavo, siandien trecia diena, viskas gerai ryte normaliai kakojo.
Bet maisto vengia, lyg ir noretu valgyti, pribega, pauosto ir nueina. Bet tuo paciu irneatrodo alkanas, nepraso maisto, nekniaukia, kaip siaip buna jau link vakaro.
Siandien sumaitinau po maziuka gabaliuka is rankos lasisos biski, tai uzvalge.
Vakar irgi vakare valge biski, bet jau velai, ir del to kad labai isalkes buvo, porcija suvalge per tris kartus.

Katinui 9men, dantys jau pasikeite pries 3menesius. Praziodinus nemciau nieko, kad keltu burnoje itarima, kad galetu jam skaudeti.

Maniskis atsisake maisto, kai buvo su kepenim negerai, kazkoks umus ir gana stiprus apsinuodijimas jam buvo. Nuo maisto tiesiog bego. As tai siulau nedelst ir pasidaryt biochemini kraujo tyrima ir laseline katinui pastatyt. Maniskiam laseline stebuklus padare, grizes namo is karto est pradejo.
Papildyta:
QUOTE(Vala @ 2012 04 30, 23:43)
Sveiki,
toks gal ir kvailas klausimas:), bet man neramu. Praėjusią naktį mano katinas pagavo nežinia iš kur bute atsiradusią pelę, perkando ir nuėjo valgyti sauso maisto:) Šaunu, kad instinktų neprarado, lauke niekad negyvenęs, bet mane apėmė paranoja, kad gal ta pelė kokių ligų pernešėja galėjo būti ir katinukas apsikrėtė sad.gif Baisu dėl to, kad jo jau keli metai neskiepiju, nes iš namų nė kojos nekelia. Tai vat, klausimas toks, jei apsikrėtė kuo nors, per kiek laiko gali pasireikšti kokie nors simptomai? Kaip geriau šiuo atveju elgtis, daryti kažką ar tiesiog tikėtis kad nieko nebus? Nesinori paranojike būti, bet gal galiu kažką padaryti, kad vėliau netektų gailėtis... Ačiū iš anksto už mintis wink.gif

O maniskis katinas namie tupedamas siksnosparni sugebejo sumedziot smile.gif Irgi nieko blogo neatsitiko, tik pavargo labai...
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 05 02, 00:34)
Bendra taisyklė: katinui negalima badauti ilgiau nei 48 val. Po to jo organizme prasideda bjaurūs procesai, pažeidžiamos kepenys.
Jei burnoje nieko blogo nėra - na, luktelėkit dar kažkiek.

Tai kad jis nebadauja... antroj dienos pusej, ypac jau vakare suvalgo savo porcija, bet gaunasi kad per diena pavalgo tik viena karta. Va jau nebeviduriuoja aciu dievui. Ir sian ryte visgi suvalge savo pusrycius... Nors ir ne is karto, bet suvalge.

Pujolis, o dar kokie pozymiai buvo tavo katinukui, ar tik maisto venge?

Jei po keliu dienu vis dar nepasitaisys iki normalios mitybos, teks vesti pas veterinara.
Atsakyti