Laba diena
Gal kas esate su tuo susidūrę, ir galėsite man patarti... Žodžiu situacija tokia, kad neseniai atlikom 2m. katytei sterilizaciją. Pati operacija praėjo sklandžiai. Bėda tame, kad jau antrą dieną po sterilizacijos pastebėjau, kad katės viršugalvyje, prie ausies, kailiuke atsirado apie 1cm praplikęs lopinėlis. Kitą dieną pastebėjau dar keletą plikimo užuomazgų turinčių sričių (na jos nėra labai žymios, bet pats jų buvimo faktas mane nejuokais išgąsdino). Norėjau paklaust, ar gali tas plikimas būti sterilizacijos pasekmė (informacijos apie šių dalykų galimą sąsają internete neužtikau ), ir jei taip, ar tai laikina ir susitvarkys savaime, kai tik hormonų pusiausvyra normalizuosis? Šiandien dar tik ketvirta diena po sterilizacijos, tai nežinau, ar čia laukti ir stebėti, gal daryti išvadas ir imtis kažkokių rimtesnių priemonių dar per anksti?
QUOTE(Mixana @ 2012 02 14, 17:25)
Laba diena
Gal kas esate su tuo susidūrę, ir galėsite man patarti... Žodžiu situacija tokia, kad neseniai atlikom 2m. katytei sterilizaciją. Pati operacija praėjo sklandžiai. Bėda tame, kad jau antrą dieną po sterilizacijos pastebėjau, kad katės viršugalvyje, prie ausies, kailiuke atsirado apie 1cm praplikęs lopinėlis. Kitą dieną pastebėjau dar keletą plikimo užuomazgų turinčių sričių (na jos nėra labai žymios, bet pats jų buvimo faktas mane nejuokais išgąsdino). Norėjau paklaust, ar gali tas plikimas būti sterilizacijos pasekmė (informacijos apie šių dalykų galimą sąsają internete neužtikau ), ir jei taip, ar tai laikina ir susitvarkys savaime, kai tik hormonų pusiausvyra normalizuosis? Šiandien dar tik ketvirta diena po sterilizacijos, tai nežinau, ar čia laukti ir stebėti, gal daryti išvadas ir imtis kažkokių rimtesnių priemonių dar per anksti?
1. siulyciau pasiskambinti savo veterinarui ir pasidometi siuo klausimu;
2. o negaletu buti kokia alergine reakcija antibijotikams ar narkozei kuriuos leidzia sterilizacijos metu
bet cia tik mano asmenine nuomone
QUOTE(Gladness @ 2012 02 14, 21:17)
1. siulyciau pasiskambinti savo veterinarui ir pasidometi siuo klausimu;
2. o negaletu buti kokia alergine reakcija antibijotikams ar narkozei kuriuos leidzia sterilizacijos metu
Bandysim vežti pas veterinarą Pradėjau galvot, kad gal čia sterilizacija ne prie ko, o tik nelemtas sutapimas Gal tik šiaip po sterilizacijos, t.y. po tos operacijos imunitetui pasilpus, paūmėjo tai, kas gal jau buvo ankščiau Atkreipėm dėmesį, kad katytė kasosi tas vietas, tad matyt tikrai su oda kažkokios problemos (alergija, grybelis ar pan.)
Gal kas is patyrusiu ar is veterinaru galetu atsakyti, po kiek laiko po kastracijos katinui baigiasi morciu?
Katulis iskastruotas siandien penkta diena, bet jis niekuo nepasikeite, kniaukia aplink langus, ir kas blogiausia vis taikosi isprievartauti musu rankas
Katulis iskastruotas siandien penkta diena, bet jis niekuo nepasikeite, kniaukia aplink langus, ir kas blogiausia vis taikosi isprievartauti musu rankas
QUOTE(Gladness @ 2012 02 15, 20:59)
Gal kas is patyrusiu ar is veterinaru galetu atsakyti, po kiek laiko po kastracijos katinui baigiasi morciu?
Mums sake kad mazdaug 10 dienu po kastracijos susitvarko hormonai.
QUOTE(Bazile @ 2012 02 15, 22:43)
Mums sake kad mazdaug 10 dienu po kastracijos susitvarko hormonai.
Vadina reik dar savaitele palaukti...
Labas vakaras pastebejau kad mano katyte(3men)karts nuo karto paciaudo,ar tureciau kreiptis pas vet?
QUOTE(jele25 @ 2012 03 06, 19:11)
Labas vakaras pastebejau kad mano katyte(3men)karts nuo karto paciaudo,ar tureciau kreiptis pas vet?
Jei čiaudulys dažnas, ir ne nuo dulkių, o savaime kylantis, manau, reikia sunerimti.
Gali būt, kad katytė persišaldžius, kaip ir žmonėms nutinka. O gal perpūtė ant kokio skersvėjo pakliuvus, o gal dar kas sudėtingesnio.
Sveiki, reikia patarimo. Prieš pora metų, žiemą per šalčius radom kačiuką. Išmestas visai mažytis ir leisgyvis. Priglaudėm, labai sirgo ilgai, gavo galybę antibiotikų, jau ir mes buvo ir veterinarė neviltyje, bet išsikapstė. Viskas būtų puiku, bet yra bėda- niekaip mes jam negalim išnaikinti parazitų. Ar normalu, kad pas jį nuolat atsiranda kirmėlių? Vaistus suduodam ir jei tik trims mėnesiams praėjus užvėluojam, vėl lenda kirminai. Katinas į lauką neina, valgo praktiškai sausą maistą (ne maximinį), duodam žalios mėsos kartais. Gyvenam švariai tikrai. Bet tie kirminai varo mane jau į neviltį. namie mažas vaikas yra, kuris ropinėja, viską kiša į burną, nu nesinori kad ir jis nuolat pasikrėstų. Va ir dabar, trys mėnesiai nuo vaistų sudavimo suėjo kovo 3 dieną, šiandien pašiknėj jau kabo kirminas... lygiai tas pats su blusomis. ir kailį tepėm ir maudėm su šampūnais, namus dezinfekavom, o blusų vistiek yra. Uždėjom tą antkaklį, lyg ir buvo dingę, po mėnesio nuėmėm, už kelių savaičių vėl blusos... Jau tikrai pavargau aš kovot su tais parazitais. Ar gali būti, kad nuo to ilgo antibiotikų naudojimo kaip nors labai nusilpo organizmas ir dėl to neišsinaikina? (nesijuokit tik, jei čia nusišneku) Ar kokios dar gali b9ti priežastys ir kokie sprendimo būdai?
QUOTE(Jurgel @ 2012 03 15, 16:03)
O kokius vaistus naudojote nuo blusų ir kirminų?
Laba diena,pastebejau pas savo katyte kad yra purvinos ausis ir kart nuo karto ji pasikaso ausytes,buvau isvalios jas,ir po kiek laiko jos vel purvinos,ar tai ausu erkutes?jei taip tai nuo ko jos atsiranda? dar namie kita maza katyte turiu,bet pas ja ausytes svarios,abi namines,i lauka neina.