Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos. V tema

QUOTE(buster @ 2011 11 09, 20:59)
Sveiki,

Mano 7 metų katinėliui įtaria limfomą, bet dar neįrodyta. Paskutinius kelis mėnesius stipriai krenta svoris, prastėja apetitas. Nuotaikos kaip ir dažniausiai neblogos. Limfocitai aukšti, echoskopija nieko neranda. Artimiausiomis dienomis darysim rentgeną. Visus turbūt įmanomus virusų (Corona, Fiv, Fevl) tyrimus pasidarėm. Gal kas susidūrėt? Gal turit kokių patarimų? Forume kažkaip nieko neradau. Svarbiausia turbūt būtų sužinot rekomendacijas dėl veterinarų - kas specializuojasi, į ką geriausiai kreiptis, bet ir kitokie patarimai praverstų labai. Mes Vilniuje, bet jei reikės važiuosim ir į Kauną.

Buster, kiek skaiciau forume, tai kazkuri merginu minejo, kad daromas specialus kraujo tyrimas vezio buvimui nustatyt. As konkreciai jo savo katinui nedariau ir niekas man neminejo apie toki tyrima, o bendras kraujo tyrimas ir biocheminis nieko neparode.Augli jau veliau uzciuopiau pati... Pozymiai mano katukui buvo panasus kaip ir jusu, krito svoris, mazejo apetitas, plius mano katinas dar vemaliojo skaidriu skysciu.Is pradziu buvo irgi zaismingas, linksmas, bet kai veterinarai pradejo gydyt ne nuo to, ko reikia, ir kai pradejau sert katuka ju siulomais sausiakais, tai situacija staigiai pablogejo. Del veterinaru tai galiu pasakyt, kad po keliu sunkias pasekmes mano gyvunams lemusiu nusigrybavimu Vilniaus veterinarais nepasitikiu. Mano katina pastate ant koju (tiesa neilgam, nes liga jau buvo smarkiai pazengus ir katuka nuveziau leisgyvi) Kriauceliuno klinikos chirurgas Januskaitis, bet kiek ziurejau, jis dabar ten jau nedirba...
O jusu katukas ka valgo? Kad svoris nekristu, reikia duot jam kuo kaloringesni pasara, geriausia konservus nusilpusiems gyvunams arba naturalu lengvai virskinama maista.Jeigu jam tikrai vezys, tai labai svarbu kuo ilgiau islaikyt normalu svori.
Atsakyti
Atėjau ir aš pasitarti,kas galėtų būti katinui,jei pradėjo svirduliuoti užpakalinė dalis į šonus,toks įspūdis kad katinas nusilpęs ir nelaiko užpakalinės kojos,net graudu žiūrėt,eina ir suklumpa.Ryt eisim pas vetą,bet žinant kad mūsų miestelyje jokių tyrimų nedaro tai ligos ir nenustatys.Šiuo metu duodu vitaminą B.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 11 10, 11:18)
Buster, kiek skaiciau forume, tai kazkuri merginu minejo, kad daromas specialus kraujo tyrimas vezio buvimui nustatyt. As konkreciai jo savo katinui nedariau ir niekas man neminejo apie toki tyrima, o bendras kraujo tyrimas ir biocheminis nieko neparode.Augli jau veliau uzciuopiau pati... Pozymiai mano katukui buvo panasus kaip ir jusu, krito svoris, mazejo apetitas, plius mano katinas dar vemaliojo skaidriu skysciu.Is pradziu buvo irgi zaismingas, linksmas, bet kai veterinarai pradejo gydyt ne nuo to, ko reikia, ir kai pradejau sert katuka ju siulomais sausiakais, tai situacija staigiai pablogejo. Del veterinaru tai galiu pasakyt, kad po keliu sunkias pasekmes mano gyvunams lemusiu nusigrybavimu Vilniaus veterinarais nepasitikiu. Mano katina pastate ant koju (tiesa neilgam, nes liga jau buvo smarkiai pazengus ir katuka nuveziau leisgyvi) Kriauceliuno klinikos chirurgas Januskaitis, bet kiek ziurejau, jis dabar ten jau nedirba...
O jusu katukas ka valgo? Kad svoris nekristu, reikia duot jam kuo kaloringesni pasara, geriausia konservus nusilpusiems gyvunams arba naturalu lengvai virskinama maista.Jeigu jam tikrai vezys, tai labai svarbu kuo ilgiau islaikyt normalu svori.

Aciu labai uz pasidalijima patirtimi. Man vetai dabar sako, kad nera galimybiu is kraujo nustatyt vezio. Jis irgi dabar vemia skaidriu skysciu sad.gif duodu jam dabar geriausius konservus, kokius tik galiu gaut nusilpusiems katinams, bet jis pradejo valgyt be didelio apetito (nors anksciau nuo bet kokiu konservu is proto eidavo). Ryt vaziuosim darytis rentgeno, o paskui matysim. vis dar turiu vilciu, kad jam siaip kas, nieko labai rimto, bet greiciausiai tai ne.
Atsakyti
QUOTE(buster @ 2011 11 10, 23:16)
Aciu labai uz pasidalijima patirtimi. Man vetai dabar sako, kad nera galimybiu is kraujo nustatyt vezio. Jis irgi dabar vemia skaidriu skysciu sad.gif duodu jam dabar geriausius konservus, kokius tik galiu gaut nusilpusiems katinams, bet jis pradejo valgyt be didelio apetito (nors anksciau nuo bet kokiu konservu is proto eidavo). Ryt vaziuosim darytis rentgeno, o paskui matysim. vis dar turiu vilciu, kad jam siaip kas, nieko labai rimto, bet greiciausiai tai ne.

O pas kokius veterinarus lankotes? Ar katukui dare biochemini kraujo tyrima del kepenu ir inkstu veiklos? Mano vienam katinui apetitas buvo dinges del kepenu veiklos sutrikimo, kazkuo apsinuodijes buvo, bet ta kraujas is karto parode. Jeigu dare ir kraujas nieko nerodo, tai kad ir kaip liudna, greiciausia ir bus tas piktybinis susirgimas. Mano katinui po operacijos gerai praejo Hill's a/d konservai ir apvirta vistiena. Galima sakyt geriausia ir buvo ta apvirta vistiena. As ja trindavau su blenderiu ir duodavau kartu su sultiniu toki pusiau skysta maista. Mano katinui auglys buvo skrandy, tai tik toks skystas pasaras praeidavo...Pasiulykit dar katukui putpeliu kiausiniu, jie labai gerai tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 11 lapkričio 2011 - 10:47
QUOTE(Pujolis @ 2011 11 11, 10:43)
O pas kokius veterinarus lankotes? Ar katukui dare biochemini kraujo tyrima del kepenu ir inkstu veiklos? Mano vienam katinui apetitas buvo dinges del kepenu veiklos sutrikimo, kazkuo apsinuodijes buvo, bet ta kraujas is karto parode. Jeigu dare ir kraujas nieko nerodo, tai kad ir kaip liudna, greiciausia ir bus tas piktybinis susirgimas. Mano katinui po operacijos gerai praejo Hill's a/d konservai ir apvirta vistiena. Galima sakyt geriausia ir buvo ta apvirta vistiena. As ja trindavau su blenderiu ir duodavau kartu su sultiniu toki pusiau skysta maista. Mano katinui auglys buvo skrandy, tai tik toks skystas pasaras praeidavo...Pasiulykit dar katukui putpeliu kiausiniu, jie labai gerai tinka.

biochemini dare, su inkstais pas ji nuo anksciau problemeliu buvo, tai vienu metu rodikliai nevisiskai geri buvo, bet paskui susitvarke. Mes dabar gydomes filaretuose. siandien apziuros metu ir echoskopija vis del to parode, kad kazkas prie skrandzio yra. matyt teks pjauti. O del maisto, tai matyt reikes paeksperimentuoti. Jis dabar ne viska ir valgo. dabar gauna Hill's i/d tai nustojo vemti. nors tiek ramiau. reikes pabandyt su ta vistiena. anksciau tai megdavo, bet paskutiniu metu nedaviau
Atsakyti
QUOTE(buster @ 2011 11 11, 22:06)
biochemini dare, su inkstais pas ji nuo anksciau problemeliu buvo, tai vienu metu rodikliai nevisiskai geri buvo, bet paskui susitvarke. Mes dabar gydomes filaretuose. siandien apziuros metu ir echoskopija vis del to parode, kad kazkas prie skrandzio yra. matyt teks pjauti. O del maisto, tai matyt reikes paeksperimentuoti. Jis dabar ne viska ir valgo. dabar gauna Hill's i/d tai nustojo vemti. nors tiek ramiau. reikes pabandyt su ta vistiena. anksciau tai megdavo, bet paskutiniu metu nedaviau

Butu gerai vis tiek kazkaip tiksliau issiaiskint, kas tam katukui yra. Mano katinui tai daktaras siule daryt auglio biopsija ir ziuret ar jis piktybinis, bet kai pamate katina, tai suprato, kad biopsijai jau laiko nera verysad.gif Kai isoperavo, tai matesi, kad auglys piktybinis, nes sake, kad vienoj vietoj jau lyg bandes metastazuot ir buvo iauges i skrandi.Tiesa, jis dar minejo, kad rentgenas geriau parodo svetimkuni, negu echoskopija...
Jei nuspresit operuot, tai operuokit toj ligoninej, kur yra stacionaras, nes tokio ligonio prieziura namu salygomis yra labai sudetinga, jam reikia lasint laselines, leist vaistus ir kt., o veziot katina i veterinarine po operacijos kiekviena diena negerai, nes ligoniui reikia ramybes...Maniskis tai savaite gulejo stacionare, namo parsiveziau jau visiskai atsigavusi, lakstanti, pjuvis buvo sugijes, jokios specialios prieziuros katinui jau nereikejo...Bet deje, tik du menesius tesesi ta laime, o po to viskas ataugo jam ir teko uzmigdyt...
Atsakyti
QUOTE(Anabelė @ 2011 11 10, 00:25)
Katėms badavimas ar taip smarkiai sumažėjęs valgymas yra gyvybiškai pavojingas! Gali greit prasidėt kepenų lipidozė (angliškai "fatty liver", jei skaitot anglų kalba, daug informacijos galima rasti).
Aš Jūsų vietoj nedelsčiau iki kitos savaitės, o jau ryt lėkčiau pas vetus...

Patikslinsiu šiek tiek: jei katinas nors kažkiek ėda, tai kepenys dirba, todėl kepenų lipidozė neišsivysto, jei katinas iš vis NIEKO neėda daugaiu nei ~4d. tada jau rizika dėl kepenų lipidozės labai didelė, o jei dar katinas turėjo viršsvorį, tai ligos eiga daugumoj atvejų būna ūmesnė ir sunkesnė.
Atsakyti
Grįžom prie Virbac'o, ir pamažėle mūsų reikalai sugrįžo į normalias vėžes. Matyt, IAMS'as jai ir šiaip netiko, o dar ir su plaukais virškinamajame trakte nesitvarkė. Virbac'as tvarkosi. Tokie dalykai.

Atsakyti
Turiu tokį klausimą. Kokius tyrimus reikėtų atlikti katei, prieš darant narkozę? Būna liūdnų atvėjų, kai katės tiesiog nebepabunda iš narkozės, ir tada visa tai pripaišoma kokioms nors "įgimtoms ydoms".. blink.gif Tai norėčiau išsiaiškinti, kokios gali būti tos ydos, ir ar mano katė jų neturi. Kitaip bijau vežt sterilizuoti ir žiūrėti- "išdegs" ar ne. Nenoriu neikiek rizikuoti schmoll.gif Tiesiog domintų tikslūs tyrimų pavadinimai, jei kas nors gali atsakyti.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 11 22, 16:09)
Turiu tokį klausimą. Kokius tyrimus reikėtų atlikti katei, prieš darant narkozę? Būna liūdnų atvėjų, kai katės tiesiog nebepabunda iš narkozės, ir tada visa tai pripaišoma kokioms nors "įgimtoms ydoms"..  blink.gif  Tai norėčiau išsiaiškinti, kokios gali būti tos ydos, ir ar mano katė jų neturi. Kitaip bijau vežt sterilizuoti ir žiūrėti- "išdegs" ar ne. Nenoriu neikiek rizikuoti  schmoll.gif  Tiesiog domintų tikslūs tyrimų pavadinimai, jei kas nors gali atsakyti..  4u.gif

skambinau vetams ir domėjausi dėl savo katino kastracijos, tai reikalingas kažkoks skiepas , kaina apie 50lt (kvakšt boba nepaklausiau koks, bet dar ne vėlu) ir žinoti, kad katinas neturi kirminų (vaistai 3-5 lt, priklausomai nuo katino svorio). gal kitos žino daugiau biggrin.gif
P.S dar sakė, kad turi būti nešertas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dute: 22 lapkričio 2011 - 20:17
QUOTE(Dute @ 2011 11 22, 20:14)
skambinau vetams ir domėjausi dėl savo katino kastracijos, tai reikalingas kažkoks skiepas , kaina apie 50lt (kvakšt boba nepaklausiau koks, bet dar ne vėlu) ir žinoti, kad katinas neturi kirminų (vaistai 3-5 lt, priklausomai nuo katino svorio). gal kitos žino daugiau  biggrin.gif
P.S dar sakė, kad turi būti nešertas.

Kompleksinis skiepas: nuo pasiutligės, nuo rinotracheito, nuo panleukopenijos, nuo kalicivirozės ir dar nuo vienos ligos, užkrito pavadinimas. doh.gif

Atsakyti
Dute, Colomba, ačiū, apie tai jau žinau 4u.gif , klausimas buvo ne kas turi/privalo būti padaryta katinui prieš kastraciją, bet šiaip,- koki tyrimai galėtų būti atlikti, (jie tikrai nebūna privalomi), norint išsiaiškinti, ar neturi gyvūnas kažkokių užslėptų sveikatos problemų, na pvz, su širdim.. Toki tyrimai išvis nieko bendra su sterilizacija neturi, tiesiog noriu prieš betką darydama, sužinoti apie gyvūnėlio sveikatą. Maksimaliai daug. Nes turiu patį man brangiausią katiną pasaulyje smile.gif
Taip pat reikėtų rekomendacijos, kokios vet. klinikos (Vilniuje) turi reikiamos įrangos įvairių problemų diagnostikai. Nes kai lankydavausi Antakalnio vet. klinikoje, ten pastoviai bėdavodavo, kad tai to negali pasakyt, tai ano negali diagnozuot, nes neturi įrangos.. doh.gif
Atsakyti