sveikos, situacija jau pasibaigusi, katinas uzmigdytas, taciau man vis tiek neramu del diagnozes. gal bus kas pagelbes:
turejom du visiskai naminius siamus, gime vaikas, katinams, savaime suprantama, maziau demesio, nors jie ir patys prie vaiko nelindo, maziau akyse rodesi. ir staiga vienas katinas (4 metu) pradeda vemti. viena diena isvemia maista, kita diena geltona skysti su siek tiek gleiviu. daugiausia vemia naktimis, o po poros dienu ir diena. ziaukcioja nerealiai skaudziai, su beveik traukuliais. trecia sitokio elgesio diena suduodam pastos nuo kirminu, kuria po 15min isvemia (tik pasta ir mineta geltona skysti). nustoja esti ir vaikscioti. sekancia diena pavemia su krauju, nuvezam pas veterinara, kuris pasako, kad cia kirminai toli paejo. temperatura 32laipsniai, kvepavimas vos girdimas, pilvas kietas ir issiputes, katinas nebeatsistoja ant koju. iki tol tustinosi normaliai, jokio viduriavimo ar kitu neiprastu dalyku. nei tualete nei isvemtu kirminu nemaciau. todel man sita istorija ir keista. ar gali buti, kad vetas netiesa pasake? juk jokiu tyrimu nebuvo...
istorija ir tiesa aktuali todel, kad liko namie dar vienas siamas, kuris absoliuciai zvalus, duodam vaistus nuo kirmeliu ir joks parazitas nepasirode, nors naudojosi visais tais paciais dalykais kaip ir anas katinas.
prasau pasidalinti mintimis, nes labai neramu, kaip taip per 5 dienas galejo numirti labai stiprus ir sveikas katinas.
QUOTE(zuikulis @ 2011 10 25, 22:59)
Labai užjaučiu dėl netekties O negalėjo būti svetimkūnis skrandyje? Dabar bent jau aš negaliu nieko pasakyti, kas galėjo būti, reikėjo nebent skrodimą daryti ir žiūrėti, kas sukėlė mirtį.
Kai mano katė taip smarkiai vėmė, jai buvo plaukai tiesiog užstrigę, bet aš ją nešiau jau antrą dieną vėmimo, nes ji vėmė ir išgėrusi vandens. Iškart buvo paskirtas rentgenas, nes reikėjo atmesti, kad ji galėjo ką nors praryti.
Beje, o vaistus nuo kirminų jie gaudavo reguliariai?
QUOTE(zuikulis @ 2011 10 25, 23:59)
sveikos, situacija jau pasibaigusi, katinas uzmigdytas, taciau man vis tiek neramu del diagnozes. gal bus kas pagelbes:
pries kelis metus labai panasiai mano pazistamos katinui buvo. nepasakysiu kokiu budu, nes labai nesigilinau, bet veterinaras nustate diagnoze - stiprus uminis instu pazeidimas.. kazkas panasaus. katinui buvo du metai. nusibaige jis per kelias savaites..
o jusu atveju kad butu buve kirminu tai tikrai nemanau. butu ju per daug, jie patys lauk butu pradeje eit.. absurdas kazkoks.. jei ne vienas nepasirode, bet taip toli nuejo, tai kodel net duodant vaistu nebuvo ju?.. suabejociau tokio veto kompetencija.
QUOTE(Eleina @ 2011 10 26, 08:11)
o jusu atveju kad butu buve kirminu tai tikrai nemanau. butu ju per daug, jie patys lauk butu pradeje eit.. absurdas kazkoks.. jei ne vienas nepasirode, bet taip toli nuejo, tai kodel net duodant vaistu nebuvo ju?.. suabejociau tokio veto kompetencija.
vat sitoj vietoj ir man keista, kaip tiek daug kirminu ir nei vieno matomo. iki siol esu turejus kaciu, kurios turejo kirminu, tai net ir vienas kirminas pasirodydavo, nors kate butu visai zvali.
jei teisingai suvokiu, inkstu ligos nepagydomos? ar sterilizuotai katei gali buti panasiu bedu? kol kas ji atrodo 100 pct. sveika
QUOTE(zuikulis @ 2011 10 26, 11:05)
jei teisingai suvokiu, inkstu ligos nepagydomos? ar sterilizuotai katei gali buti panasiu bedu? kol kas ji atrodo 100 pct. sveika
Apgydomos, vaistų ir paskirto dietinio maisto pagalba galima prailginti katino gyvenima. Deja insktų ligomis gali sirgti tiek jaunas, tiek senas gyvūnas, kaip ir sterilizuotas ir ne.
Bet jūs gi net nežinote kas jūsų katinui buvo. Taip suprantu nusprendė, kad kirmėlės ir užmigdė. O vėmimas gali būti daugelio ligų simptomai, ir nebūtinai nepagydomų.
QUOTE(fenddi @ 2011 10 26, 14:26)
Bet jūs gi net nežinote kas jūsų katinui buvo. Taip suprantu nusprendė, kad kirmėlės ir užmigdė. O vėmimas gali būti daugelio ligų simptomai, ir nebūtinai nepagydomų.
tai vat, mum abiem su vyru buvo sokas, kai tai ivyko, tik dabar kazkaip svarstau, kad galai nesueina. tiesiog per kelias dienas (buvo savaitgalis) katinas neatpazistamai nusilpo, as su kudikiu nelabai galiu katina po ivairias gydyklas tampyti, ypac nezinodama kuom jis serga. o vetas pasake, kad kirminai paejo i plaucius, sirdi ir dar velnias zino kur... todel vemia su krauju, kad tai ne inkstai, nes slapinosi nedaznai ir neskausmingai, normalia spalva. ir kad jis tos dienos vakaro nebesulauks, nes temperatura krenta ir katinas akyse mirsta.
kazkaip iki tol tuo vetu pasitikejau, nes jis kitai katei grybeli isgyde su antibais, ko kiti keli daktarai negalejo padaryt, bet si karta... bus prasoves...
ka padarysi, tokia skaudi patirtis
QUOTE(zuikulis @ 2011 10 26, 10:05)
vat sitoj vietoj ir man keista, kaip tiek daug kirminu ir nei vieno matomo. iki siol esu turejus kaciu, kurios turejo kirminu, tai net ir vienas kirminas pasirodydavo, nors kate butu visai zvali.
Uzuojauta Jums
Dėl kirminu labai abejotina,-kiek ju turetu buti,irtaip staiga visi sušoktu i sirdi ir plaucius,katinas pradejes dusti,bet gi to nebuvo?
Ar inkstu ligos pasiduos gydymui,priklauso nuo daugelio dalyku,tame tarpe ir nuo to,kaip anksti pradeta gydyti.Bet galimas dalykas kad jam galėjo būti ir kasos uzdegimas,kas yra labai pavojinga,nes gan greit gali issivystyti kasos nekroze ir jau nieko nebepadarysi.Gydytojas privalėjo istirti krauja,slapima.
Gal būt prarijo koki svetimkuni,del ko issivyste zarnu nepraeinamumas ,dabar galima spėlioti,-skrodimas butu parodes.
nelabai nusimanau kačių ligose, bet ar veterinaras gali pasakyti ar katukas serga kokia nors liga, kuri būtų pavojinga gimdyvei? žinau, kad besilaukiančioms negalima kontaktuot su katinais, ir ypač valyti kačių tuoleto įdomu ar galima nustatyt tai, nes nebūtų ko bijot
QUOTE(fenddi @ 2011 10 26, 14:26)
bet tai kas per vetas, del kirminu migdyt?
Papildyta:
QUOTE(pegasiukas @ 2011 10 27, 22:03)
nelabai nusimanau kačių ligose, bet ar veterinaras gali pasakyti ar katukas serga kokia nors liga, kuri būtų pavojinga gimdyvei? žinau, kad besilaukiančioms negalima kontaktuot su katinais, ir ypač valyti kačių tuoleto įdomu ar galima nustatyt tai, nes nebūtų ko bijot
veterinaras tiesiog is akies tikrai nepasakys. reikia daryt kates ismatu tyrima.
o del nesciu nekontaktavimo su katem.. na as turiu kitokia nuomone. visa nestuma kontaktavau. mano sesuo tris nestumus kontaktavo, ir ne su vienu katinu, kelios drauges, pazistamos - irgi, ir viskas gerai
bet zinoma isvadas jums darytis
beje, jei katinas ne pirmus metus namie, tai labai galimas dalykas, kad jus jau turite toksoplazmozei imuniteta.
QUOTE(zuikulis @ 2011 10 26, 15:38)
tai vat, mum abiem su vyru buvo sokas, kai tai ivyko, tik dabar kazkaip svarstau, kad galai nesueina. tiesiog per kelias dienas (buvo savaitgalis) katinas neatpazistamai nusilpo, as su kudikiu nelabai galiu katina po ivairias gydyklas tampyti, ypac nezinodama kuom jis serga. o vetas pasake, kad kirminai paejo i plaucius, sirdi ir dar velnias zino kur... todel vemia su krauju, kad tai ne inkstai, nes slapinosi nedaznai ir neskausmingai, normalia spalva. ir kad jis tos dienos vakaro nebesulauks, nes temperatura krenta ir katinas akyse mirsta.
kazkaip iki tol tuo vetu pasitikejau, nes jis kitai katei grybeli isgyde su antibais, ko kiti keli daktarai negalejo padaryt, bet si karta... bus prasoves...
Tikrai idomus atvejis. Nezinau, gal visokiu tu kirminu buna. Pvz. mano katinas turejo tiek kirminu, kad veme kruvom gyvu askaridziu, sirgo isisenejusiu plauciu uzdegimu. Daktaras sake, kad askarides vystosi per plaucius ir plauciai galejo but pazeisti kirminu. Bet katino tikrai nereikejo migdyt. Tiesiog isnaikinom kirminus, isgydem plauciu uzdegima, tiesa, sunkiai sveiko jis, plauciai ilga laika valesi, bet katinas nugyveno laimingas ir sveikas po to dar 6 metus, mire visai nuo kitos ligos. Be to, mano katinas buvo paimtas tiesiog is lauko, tai jis turejo daug visokio "gerio", ne tik askaridziu, bet isgyveno. Taip kad kazkaip nesitiki, kad jusu naminis katinas tupedamas namie galejo uzsigyvent tiek daug pavojingu parazitu, nuo kuriu uzsilenktu...
Sveikos
as kaip neprityrusi kaciu augintoja, pasipasakosiu : mano kaciukui ~3menesiai, guvusis energingasis auga, stipreja, ir pastebejau kad is po keliu naktu jam vis nuluzineja grazus jo ilgi usiukai maniau kad ten dygsta nauji, o pasirodo kad luzineja.. kas cia per reikalas?
p.s. ir dar - del kandziojimosi, kai turejom katyte, nesikandziodavo, nu sitas katinukas, nemoku pasakyti -kaip suo, visalaik kanda kanda, visur ir visada kanda nebezinom ka daryt
as kaip neprityrusi kaciu augintoja, pasipasakosiu : mano kaciukui ~3menesiai, guvusis energingasis auga, stipreja, ir pastebejau kad is po keliu naktu jam vis nuluzineja grazus jo ilgi usiukai maniau kad ten dygsta nauji, o pasirodo kad luzineja.. kas cia per reikalas?
p.s. ir dar - del kandziojimosi, kai turejom katyte, nesikandziodavo, nu sitas katinukas, nemoku pasakyti -kaip suo, visalaik kanda kanda, visur ir visada kanda nebezinom ka daryt
QUOTE(trauktine @ 2011 11 03, 14:24)
Sveikos
del usu negaliu pasakyti. ziurekit mityba. galbut truksta kalcio
kandzioti neleiskite. auklekite. tikriausiai katinukas tiesiog per mazas buvo atskirtas nuo mamos