QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 12, 07:32)
o papasakokit jus man apie laikyma. Nes as tai viska vakuoju.O pasirodo galiama ir kitaip...
Tai užsirašyk ne į sąsiuvinį, o į archyvą susisistemink, nes aš jau tingiu nuolat tą pačią plokštelę sukt...
Nieko blatno ir sudėtingo. Tik reikia nepamiršti, kad ne visos veislės sandėliavimui tinkamos. Laikymui visiškai netinka mėsingi pomidorai. Nehibridiniai irgi visiškai nesilaiko. Geriausiai laikosi šitie, rodos, sunkiai įkandami hibridiniai pomidorai, tam tikros jų veislės: Marfa, Delfin, Monroe ir kt. panašios.
Pomidorus surūšiuoji pagal prinokimą, gali ir visai žalius sandėliuot, dedi į dėžutes (plastikines, kartonines, medines - kokias turi) dviem sluoksniais, ne daugiau, kiekvieną eilę perklodama popierium. Kartas nuo karto vis reikia peržiūrėti ar nėra pūvančių, kad kitų neužkrėstų, perrinkti, atrūšiuoti labiau panokusius, "skubančius". Taip po truputį juos nokiname... valgome... kiekis mažėja... kol nebelieka... Būna, kad pomidorai ima vysti, patalpoje per sausa gal būna. Bet nepadarysi tobulų sąlygų, gi nepurkši chemija, kad laikytųsi kaip pramoninis...
Laikyti būtų gerai patalpoje, kurioje gerai išsilaiko obuoliai, jiems maždaug laikymo sąlygos panašios. Toj pačioj patalpoj kur bulvės - nesandėliuoti.
Aš žiemai pasidedu apie 10 dėžučių (tos plastikinės dėžutės, kur nuo pomidorų maxėse). Mums tokio kiekio gana, valgom tik dviese.
Psio, nemokama paskaita baigta...