Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 12, 07:32)
o papasakokit jus man apie laikyma.  g.gif  Nes as tai viska vakuoju.O pasirodo galiama ir kitaip...

Tai užsirašyk ne į sąsiuvinį, o į archyvą susisistemink, nes aš jau tingiu nuolat tą pačią plokštelę sukt... blush2.gif biggrin.gif
Nieko blatno ir sudėtingo. Tik reikia nepamiršti, kad ne visos veislės sandėliavimui tinkamos. Laikymui visiškai netinka mėsingi pomidorai. Nehibridiniai irgi visiškai nesilaiko. Geriausiai laikosi šitie, rodos, sunkiai įkandami hibridiniai pomidorai, tam tikros jų veislės: Marfa, Delfin, Monroe ir kt. panašios.

Pomidorus surūšiuoji pagal prinokimą, gali ir visai žalius sandėliuot, dedi į dėžutes (plastikines, kartonines, medines - kokias turi) dviem sluoksniais, ne daugiau, kiekvieną eilę perklodama popierium. Kartas nuo karto vis reikia peržiūrėti ar nėra pūvančių, kad kitų neužkrėstų, perrinkti, atrūšiuoti labiau panokusius, "skubančius". Taip po truputį juos nokiname... valgome... kiekis mažėja... kol nebelieka... smile.gif Būna, kad pomidorai ima vysti, patalpoje per sausa gal būna. Bet nepadarysi tobulų sąlygų, gi nepurkši chemija, kad laikytųsi kaip pramoninis...
Laikyti būtų gerai patalpoje, kurioje gerai išsilaiko obuoliai, jiems maždaug laikymo sąlygos panašios. Toj pačioj patalpoj kur bulvės - nesandėliuoti.

Aš žiemai pasidedu apie 10 dėžučių (tos plastikinės dėžutės, kur nuo pomidorų maxėse). Mums tokio kiekio gana, valgom tik dviese.

Psio, nemokama paskaita baigta... karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(Lavrynka @ 2011 07 11, 16:21)
Pirma kart bandau balkone žiūrėsim kaip čia bus  biggrin.gif

aš ir pirmą kart auginu balkone ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 12, 07:52)
4u.gif mergaitės , jei kooperuositės , duokit skelbimą...aš jau pakankamai jų turiu...ir dar tikiuosi turėsiu rolleyes.gif bet dar kokio vieno norėčiau 4u.gif  :ax:cio cio san dar paimčiau biggrin.gif

Teip teip pilnai pritariu bus norinčių

QUOTE(Ex @ 2011 07 12, 08:19)
Tai užsirašyk ne į sąsiuvinį, o į archyvą susisistemink, nes aš jau tingiu nuolat tą pačią plokštelę sukt...  blush2.gif biggrin.gif

Psio, nemokama paskaita baigta... karsta.gif

O toliau rašai sąskaitos numeruką ir tik pagal išankstinį apmokėjimą konsultuoji hihihi.gif

Nu San marzanas gryns baobabas,lapai kaip pas palmes,bet pomedorų turi
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 11, 19:30)
Nu dar lauksiu Saintlinos komentarų po visų jos žvalgybų smile.gif

apžiūrėjau foto cool.gif Mano Black russian plokštesni už Irid, šiek tiek smulkesni ir ne tokie briaunoti kaip Ex. Sakyčiau, tokie pat, kaip ant Palinos įdėto pakelio smile.gif
Taip kad aukštyn nosį, Ex - tavo šiltnamyje tikrai princas gyvena. Tik balto žirgo tetrūksta..

Papildyta:
QUOTE(Lady Dy @ 2011 07 12, 09:31)
Nu San marzanas gryns baobabas,lapai kaip pas palmes,bet pomedorų turi

nors televiziją kviesk biggrin.gif
Atsakyti
[quote=saintlina,2011 07 12, 10:49]
apžiūrėjau foto cool.gif Mano Black russian plokštesni už Irid, šiek tiek smulkesni ir ne tokie briaunoti kaip Ex. Sakyčiau, tokie pat, kaip ant Palinos įdėto pakelio smile.gif
Taip kad aukštyn nosį, Ex - tavo šiltnamyje tikrai princas gyvena. Tik balto žirgo tetrūksta..

Ir as taip manau.Nes juodasis princas yra dvieju dydziu. Vieni nedideli ir apvalus,o kiti briaunuoti 200-300g.svorio.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 12, 10:49)
Mano Black russian plokštesni už Irid, šiek tiek smulkesni ir ne tokie briaunoti kaip Ex. Sakyčiau, tokie pat, kaip ant Palinos įdėto pakelio smile.gif

didis.gif lotuliukas.gif betrūko, kad iš savo šiltnamio arklides padaryčiau...

Nieko nebus su tokia ekspertize irnesakyk.gif Irid perskaičiusi nuo kėdės nukris... tai ką tada augina Palina, jei pas mane Princas, o pas tave Rusas? g.gif
Papildyta:
QUOTE(linagele @ 2011 07 12, 11:05)
Ir as taip manau.Nes juodasis princas yra dvieju dydziu. Vieni nedideli ir apvalus,o kiti briaunuoti 200-300g.svorio.

Ką?? blink.gif Iš kur info?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 12, 11:13)
didis.gif  lotuliukas.gif betrūko, kad iš savo šiltnamio arklides padaryčiau...

Nieko nebus su tokia ekspertize irnesakyk.gif Irid perskaičiusi nuo kėdės nukris... tai ką tada augina Palina, jei pas mane Princas, o pas tave Rusas? g.gif
Papildyta:

Ką?? blink.gif Iš kur info?

Turejau savo rankose du skirtingus pokelius Princu.
Atsakyti
QUOTE(linagele @ 2011 07 12, 11:16)
Turejau savo rankose du skirtingus pokelius Princu.

Še, kad norėjai.. kaip įdomu smile.gif Kokius šįmet augini (jei augini) ar tik pokelius pakilnojai? Gal kokią profesionalią nuomonę turi apie abi veisles? smile.gif
Tiesiog tik įdomu... ax.gif
Atsakyti
Sveikutės,hm tai ką aš merginos auginu g.gif sakau pas mane neveislinis,o princo ir ruso mišrūnas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 07 11, 23:30)
[attachmentid=214785][attachmentid=214784]
Waw, ir aš noriu radau ten savo išsvajotus kopūstus tik daaaauuug pigiau, tik kažin kiek siuntimas g.gif
kad kai kurios tik stiebą (žiedyno) išleidę, kai kurios peržydėję ir su obuoliukais, o didžioji dalis nė nėkėtina žydėti, bet šauk jas bomba šiandien kasiau jau thumbup.gif normalios bulbikės thumbup.gif

Nu ne išpurtė MB visą šiltnamį, paskui aš dar pakratinėjau (kai jau įsitikinau kad "gyvybei grėsmės nėra"  lotuliukas.gif ) niekas nebyra schmoll.gif  apžiūrėjau atidžiai - jokių gyvių schmoll.gif  dedu foto
http://3.bp.blogspot...00/S7300969.JPG

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Čia sraigių pasidarbuota.-
Atsakyti

Sveikos, nuo kėdės tikrai nežadu kristi, o dėl veislių, tai jokio skirtumo kaip pavadinsi taip nepagadinsi, ar rusas, ar princas, kaip norit taip ir vadinkit, svarbu skanūs. O aš į savo augintinų juodų pomidorų sąrašiuką rusą įtrauksiu, o princą ne.

drinks_cheers.gif

Beje rusas, kai užmezga vaisius, tai iš tos kekės išleidžia dar ir lapą, o už jo dar vieną žiedinę kekę, kurias aš paklausius Ex patarimų sąžiningai išskyniau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irid: 12 liepos 2011 - 10:38
Cezi tikrai nesijuokiu iš jūsų nelaimės 4u.gif man vienais metais panašei buvo,pradėjo nokt pomidorai,o aš sūnui neleidau skint,po kurio laiko radau ant krūmo kabančius prakastus pomidorus,pasidarbavo mano kirminiukas,bet visgi nenuskynė lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti