Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ugnužė @ 2011 07 22, 09:10)
Jei žiedmusės, tai nereikia bijoti - jos nepavojingos žmogui. Kažkas jas vilioja šiltnamyje, gal kokie kiti augalai auga dar be pomidorų?  Šiaip pastebėjau, kad šiemet jų labai daug.

Pas mane siltanami auga agurkai,pomidorai,braskes ir zemuoges. Jos laikosi toj pusej kur agurkai auga.
Atsakyti
QUOTE(pumpocka @ 2011 07 22, 10:22)
Pas mane siltanami auga agurkai,pomidorai,braskes ir zemuoges. Jos laikosi toj pusej kur agurkai auga.
Pumpocka, taigi jau visas pajūris jų pilnas. Kur nenueisi - vakar buvau poliklinikoj, tai gydytojas anas nuo manęs baidė, girdėjau, pliažuose jau jos siautėja (kaip ir prieš porą metų). Kaip atsikratyt, nežinau, gal išlaukti tą vajų g.gif
Nu pomidorčikės, kaip jūsų pomidorai, nenunešė škvalai?
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2011 07 22, 10:31)

Tfu tfu tfu kad tave kur
Nenunešė schmoll.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2011 07 22, 10:31)
Pumpocka, taigi jau visas pajūris jų pilnas. Kur nenueisi - vakar buvau poliklinikoj, tai gydytojas anas nuo manęs baidė, girdėjau, pliažuose jau jos siautėja (kaip ir prieš porą metų). Kaip atsikratyt, nežinau, gal išlaukti tą vajų  g.gif

drinks_cheers.gif aš neseniai iš pajūrio, tai tikrai pliažuose tokių n skraidė unsure.gif

nenušė, nors tikrai jau galvojau, kad visą šiltnamį į orą pakels doh.gif
Atsakyti
As dabar pajury, tai vakarneimanoma buvo pliaze but, baisinga galybe, pries pora dienu vel kazkokios skruzdedos skraidancios buvo, tik spek mojuot, nei vienais metais tokios gausybes ir asortimento nepamenu biggrin.gif
Pajury tai siaubingas skvalas buvo, kaip kitur Lietuvoj g.gif
Atsakyti
kažkaip stebuklingai ir kaime, ir Vilniuj (Lazdynuose) škvalas mus kaip ir aplenkė. Mano vienas šiltnamis kaime ant garbės žodžio laikosi, tai jau vakar nebeturėjau vilties, kad išgyvens. Nu ale apėjo lanku šįkart vėjelis, nors aplink juoda juoda su šviesos muzika buvo.
Stebuklas - net elektra dingus nebuvo bigsmile.gif Tfux15
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 22 liepos 2011 - 11:23
QUOTE(vardė @ 2011 07 22, 09:31)
Pumpocka, taigi jau visas pajūris jų pilnas. Kur nenueisi - vakar buvau poliklinikoj, tai gydytojas anas nuo manęs baidė, girdėjau, pliažuose jau jos siautėja (kaip ir prieš porą metų). Kaip atsikratyt, nežinau, gal išlaukti tą vajų  g.gif

prieš tris metus siautėjo tikrų tikriausios širšės pajūry ir visoj Lietuvoj. o šiais metais tik žiedmusės, jos, laimei, kiek geresnis variantas.

QUOTE(ievakata @ 2011 07 22, 10:05)
As dabar pajury, tai vakarneimanoma buvo pliaze but, baisinga galybe, pries pora dienu vel kazkokios skruzdedos skraidancios buvo, tik spek mojuot, nei vienais metais tokios gausybes ir asortimento nepamenu biggrin.gif
Pajury tai siaubingas skvalas buvo, kaip kitur Lietuvoj g.gif

Vilniuj prasinešė kaip reikalas, medžius ant gatvės išvartė, ant automobilių. man nukentėjo didieji pomidorai, aplaužė šakas. gerai, kad dar nenuskraidino su visais vazonais, kaip kad kažkur kaimynystėj.
Atsakyti
Pas mus gal buvo nedidelis vejas, nes nieko neisvarte, bet krusa tai nekokia buvo, mano bulves isgulde sad.gif. Siltnamis tai atlaike, bet turbut nuo tu karsciu ir dregmes toliau dziuvesis plest pradejo sad.gif. O jau buvo aprimes, tai net chemija nepurskiau. O dabar vel nezinau ar jau begt i parduotuve chemijos ar dar luktelt g.gif .Turiu saldytuve nuoviro, rytoj reikes bandyti vel purkst ir tada jau sprest ka cia daryt.
Atsakyti

Labas visoms 4u.gif ,

reikia pagalbos,būkit geros ,parašykit ,kokios proporcijos purškalo pmidoriukams gelbėti,kur soda ir ūkiškas muilas,nes to gero turiu po ranka,grįžau po atostogų,o juoduoja šakos mano vargšiukų g.gif ....Ačiū ,jei kas parašys 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(vilsva @ 2011 07 22, 16:45)
Labas visoms  4u.gif ,

reikia pagalbos,būkit geros ,parašykit ,kokios proporcijos purškalo pmidoriukams gelbėti,kur soda ir ūkiškas muilas,nes to gero turiu po ranka,grįžau po atostogų,o juoduoja šakos mano vargšiukų  g.gif ....Ačiū ,jei kas parašys  4u.gif  4u.gif  4u.gif .

Aš turiu išsisaugojusi tik tokius nuo pomidorų maro, gal tiks kuris 4u.gif

a) 1 l pieno (lieso, nepasterizuoto),
9 l vandens,
20 lašų jodo.

Arba naudoti tokius pat kiekius išrūgų arba parūgusio kefyro, jodo. Purkšti kas 10 dienų.

cool.gif 1,5 stiklinės sumaltų česnako galvučių arba 3 stiklinės žiedstiebių ir laiškų,
1,5 g kalio permengenato,
2 valgomi šaukštai ūkinio muilo,
10 l vandens.

Sumaltus česnakus užpilti vandeniu. Palaikyti parą, tada perkošti, nuspausti, ištirpinti muilą, kalio permengenatą ir purkšti pomidorus taip, kad sušlaptų apatinė lapų pusė (kiekvienam augalui ne mažiau kaip stiklinė tirpalo). Purkšti kas dvi savaites.

c) 100 g išdžiovinto susmulkinto beržo grybo,
1 l verdančio vandens.

Užpilti verdančiu vandeniu ir pakaitinti vandens vonelėje apie 30 min., tuomet leisti ataušti, perkošti ir purkšti kas 10–14 dienų.Taip pat galima sauso grybo milteliais pabarstyti aplink pomidorų krūmelius ir ant pačių krūmelių.

d) 1 kg šviežios dirvinio asiūklio arba 150 g džiovintos žolės,
10 l vandens.

Asiūklių žolę užpilti vandeniu, palaikyti parą laiko, po to pavirinti 30 min. ir atvėsinti. Purkšti pomidorus kas 10–14 dienų.

e) 1 dalis pušų pumpurų (jei pumpurų 1 l, tai vandens 2 l),
2 dalys vandens.

Anksti pavasarį, kada dar pumpurai yra lipnūs, prisiskinti ir laikyti tamsioje šaltoje vietoje (kad ir šaldytuvo apatinėje lentynėlėje) ne trumpiau nei 10 dienų. Susmulkinti, užpilti vandeniu, statyti virti, o užvirus pavirinti apie 3 min. Kai ataušta, perkošti. Antpilą, maišytą su vandeniu 1/5 dalimis, purkšti kas 10 dienų.

P. S. Į visus purškiamus skysčius galima dėti ūkinio muilo iki 40 g 10 l vandens, kad skystis geriau priliptų prie augalų lapų. Artėjant rudeniui, kada pomidorų vaisiai yra užaugę, o naktimis prasiseda rūkai, nupurškiu juos 10% valgomos druskos tirpalu. Nuo to dalis pomidorų lapų nudžiūva, bet vaisiai pasidengia druskos plėvele ir neužsikrečia fitaftora. Nuskynus dar neprinokusius vaisius, kuriuos nokinu namie, nuplaunu karštu vandeniu (vandens temperatūra turi būti tik iki 60 laipsnių). Sausai nušluostau ir padedu nokti.
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 07 22, 11:05)
As dabar pajury, tai vakarneimanoma buvo pliaze but, baisinga galybe, pries pora dienu vel kazkokios skruzdedos skraidancios buvo, Pajury tai siaubingas skvalas buvo, kaip kitur Lietuvoj g.gif

Oho blink.gif nenoriu į pajūrį blink.gif Skruzdėdų skraidančių tai pamatyt nenorėčiau schmoll.gif lotuliukas.gif Tų kailinių padarėlių dydis apie 1 m lotuliukas.gif
Užuojauta nukentėjusioms nuo vėtros, bet svarbiausia pomedorai gyvi wub.gif
Atsakyti
turiu dar klasuimeli blush2.gif : Kai nuskinu jau visus pomidorus nuo kekes, ta keke lauzt ar palikti?
Atsakyti