Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Asese @ 2011 07 11, 11:14)
Aš labai norėčiau, kad kas nors užsakinėtų smile.gif

As irgi prisijungciau, megstu nujoves rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kuksiene @ 2011 07 11, 09:22)
verysad.gif Sveiki, gelbėkit prašau mano šiltnamiui kaput,  blink.gif lapai juoduoja ir žiedai krenta ,daug nukrito arba žiedas pajuodaves ir sudžiuves, žali pomidorai vietom su puvinuku toks taškelis ant pomidoro juodas ir puna, ant kotu vietom ir juodi tokie kaip puviniai, lapai tai baisu pajuodave, nežinau kaip gelbeti nupirkau pard daržovėm nuo ligų parašyta purškiau, ką dar  galiu padaryti ,ar tai pomidoru maras?

O kaip gelbėti, kai tamsta net to puškalo pavadinimo neparašėt, kokį pirkot. "daržovėm nuo ligų" nieko nesako. Gal galima sužinot nors nuo kokių ligų, jei ne paslaptis... Neaišku ką sakyt, ką siūlyt.
Gal ir maras (pagal aprašymą). Bet gali būti ir kekerinis puvinys. Ir viena, ir kita nieko gero. Blogiausia, kad tiek laukėt, kol liga įsivažiuos. Turbūt ir profilaktiškai niekuo nepurškėt, kol daigai dar sveiki buvo...

Jomajo, negaliu rašyt, stringa mano technika, pradingsta skradžiai visa rašliava...doh.gif
Atsakyti
[quote=gigida,2011 07 10, 21:33]
Tema sukurta super sauniai! thumbup.gif

Na va, tai turbut ir mano tas vadinamas "juodukas" yra Black Rusian - panasus man labai maniskiai i jusiskius. Cia kiek anksciau fotkinta ir jau nokstantys:
user posted image

Jei leisite norėčiau pasakyti, kad tiek jūsų tiek Palinos šie juodukai į Black russian nepanašūs, jie panašiausi į Black Prince. Auginau ir tuos ir tuos, tai Black russian yra didesni ir suploti bei šiek tiek briaunuoti, o Black prince yra apvalūs. Skonis abiejų puikus.
Atsakyti
Skaitinelau dabar apie rudaja demetlige. Radau tai ka verta pacituoti. Svarbu vidurine pastraipa,bet šiek tiek daugiau prikabunau ax.gif
Jei pastebėjote pirmuosius pomidorų ligos požymius, imkitės ryžtingų priemonių, kad liga neišplistų. Stipriai susirgusius augalus patariama pašalinti, reikia nuskinti pažeistus augalų lapus ir vaisius. Ligų kamuojamus pomidorus tenka laikyti kuo sausesnius, net kurį laiką nelaistyti, nes žema santykinė oro drėgmė, aukšta temperatūra ir vėdinimas yra geriausias vaistas.

Pomidorų atsparumą ligoms galite sustiprinti keletą kartų palaistę augalus kalio chlorido ir jodo tirpalu (30 g kalio chlorido ir 40 lašų jodo reikia 10 l vandens). Šio tirpalo kiekvienam augalui skirkite po 0,5 l.

Vos pasirodžius pirmiesiems ligos požymiams arba profilaktiškai nuo maro, sausligės ir kitų grybinių ligų padės purškimas fungicidais – „Infinito SC 687,5“ (14 ml – 10 l vandens), „Previcur 607 SL“ (25 ml – 10 l), „Revus 250 SC“ (6 ml – 10 l). Nurodyto kiekio paprastai užtenka 1 aro (100 kv. m) šiltnamiui apdoroti. Fungicidais purškiama kas 7–10 dienų, jei pomidorai serga, ir kas 14 dienų profilaktiškai, jei nėra ligos požymių. Nuo seno yra žinomi vario grupės preparatai, tokie kaip bordo skiedinys.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 11, 07:02)
Prisipažįstu - man čia tai kažkas naujo... blush2.gif mano pomidorus šiltnamyje šiais metais tik vištos "prakandusios" buvo.. Bet šaunu, kad sužinojau apie tokį slaptą čiaumotoją smile.gif

Pas mane situ groziu irgi dar nebuvo lotuliukas.gif Matyt yra teke, nes kai pati apie siltnami dar nesvajojau, pas mama buvo apsigyvene, tai zinau kaip ji su jomis kovojo, be to ji kazkodel isitikinus kad tai kopustinio drugelio darbas g.gif
Papildyta:
QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 11, 10:41)
As irgi prisijungciau, megstu nujoves  rolleyes.gif

Ir as prisijungciau 4u.gif
Atsakyti
as dabar su visai kvailu klausimu, bet ... Isbere mano rankas, ir galvoju ar negalejau as nuo pomidoru uzsikresti g.gif Dar vakar tarp bulviu triniausi, ravejau ir kauppiau...Nors gal labiau cia agurkai mane subade, labai jau raize, kol jos genejau blush2.gif
Ar jum taip nera buve: mazasi raudonais taskiukais isberta vos ne iki alkunes nuo reso ir niesti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 11, 12:42)
as dabar su visai kvailu klausimu, bet ... Isbere mano rankas, ir galvoju ar negalejau as nuo pomidoru uzsikresti g.gif  Dar vakar tarp bulviu triniausi, ravejau ir kauppiau...Nors gal labiau cia agurkai mane subade, labai jau raize, kol jos genejau blush2.gif
Ar jum taip nera buve: mazasi raudonais taskiukais isberta vos ne iki alkunes nuo reso ir niesti  verysad.gif

jei niešti ir yra didelis noras kasytis, tai reiktų pasitept pakenktas vietas Psilo balsamu. Dar galima išgert tavegilio tabletę ar kažką panašaus. O ateičiai reiktų nepamiršt, kad dirbant per karščius šalia augalų visada yra didelė tikimybė sualergizuot rankas. Todėl tokius darbus dirbam anksti ryte arba vakare, arba su pirštinėmis.
Ir čia neužsikrėtei, o tiesiog per nežinojimą gavai nepalankiomis sąlygomis eterinių aliejų, kuriuos išskiria augalai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 liepos 2011 - 11:49
Nors gal labiau cia agurkai mane subade, labai jau raize, kol jos genejau blush2.gif
Ar jum taip nera buve: mazasi raudonais taskiukais isberta vos ne iki alkunes nuo reso ir niesti  verysad.gif

Man tai nuo agurkų taip būna - jie aštrūs labai 4u.gif
Atsakyti
as dabar su visai kvailu klausimu, bet ... Isbere mano rankas, ir galvoju ar negalejau as nuo pomidoru uzsikresti g.gif  Dar vakar tarp bulviu triniausi, ravejau ir kauppiau...Nors gal labiau cia agurkai mane subade, labai jau raize, kol jos genejau blush2.gif

Mano kaimynu mergaites tai turi alergija pomidoru lapams g.gif sake visad kai tik pasidarbuoja siltnamy isberia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 11, 11:49)
jei niešti ir yra didelis noras kasytis, tai reiktų pasitept pakenktas vietas Psilo balsamu. Dar galima išgert tavegilio tabletę ar kažką panašaus. O ateičiai reiktų nepamiršt, kad dirbant per karščius šalia augalų visada yra didelė tikimybė sualergizuot rankas. Todėl tokius darbus dirbam anksti ryte arba vakare, arba su pirštinėmis.
Ir čia neužsikrėtei, o tiesiog per nežinojimą gavai nepalankiomis sąlygomis eterinių aliejų, kuriuos išskiria augalai  4u.gif

Aciu tikrai nezinojau blush2.gif O einu dirbt kada mazasis leidzia, neiseina kada nori ir kada geriau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2011 07 11, 12:02)
Jei leisite norėčiau pasakyti, kad tiek jūsų tiek Palinos šie juodukai į Black russian nepanašūs, jie panašiausi į Black Prince. Auginau ir tuos ir tuos, tai Black russian yra didesni ir suploti bei šiek tiek briaunuoti, o Black prince yra apvalūs. Skonis abiejų puikus.

Eik jau... susipainiojai savo veislėse. Black Russian neauginu. Auginu tik Black Prince. Taigi ir suklysti neturiu galimybės smile.gif Štai Black Prince:
user posted image
Atsakyti
va va man kažkaip įtarimas kyla,tuos daigus pirkau turguje,moteris parodė sėklų pokelį jis buvo toks user posted image sakyčiau labai skiriasi nuo mano pomidorų g.gif Ex pomidorai tikrai panašesni į juos bent jau forma g.gif
Atsakyti