Merginos, ieskau informacijos - patarimo, vakar siltnamyje radau 3 didelius skruzdziu kupstus, pajudinau, o ten jau pilna kiausineliu, noriu suzinot, ar tos skruzdes mano pomedorams gali kaip nors pakenkt? ir jei gali, tai gal yr kazkokios priemones, kaip isnaikinti tas skruzdes?
QUOTE(rootha @ 2011 07 18, 13:47)
Merginos, ieskau informacijos - patarimo, vakar siltnamyje radau 3 didelius skruzdziu kupstus, pajudinau, o ten jau pilna kiausineliu, noriu suzinot, ar tos skruzdes mano pomedorams gali kaip nors pakenkt? ir jei gali, tai gal yr kazkokios priemones, kaip isnaikinti tas skruzdes?
Kazkur skaiciau, kad cinamono milteliu bijo. Tai barstau, tikrai sumazejo, kai kur ir dingo.
Sveikos pomidorinės
QUOTE(Ingaja @ 2011 07 16, 08:25)
Jo as irgi is Loretos sodu pirkau, ziuresim ar maniskiai pajuoduos
Na man tai pajuodavo ir buvo vieni skaniausių pomidorų, tik mama vis burbėjo, kad jai neestetiškai atrodo-lyg supuvę. Pareiškė, kad pomidoras turi būti "kaip pomidoras"-raudonas ir apvalus
QUOTE(Casual @ 2011 07 16, 18:42)
nu negali gi pomidorai pas vienus nokti o pas kitus-ne as kol kas nuskyniau viso labo 3, ir dar 5 skinsiu pirmadieni......
Nu ir pas mane ta pati bėda. Na nuskyniau keletą vos vos rustelėjusių-sudėjau į dėžutę. Niekaip nesuprantu, kaip kitos skina vos ne tonomis
QUOTE(Ex @ 2011 07 17, 12:42)
Pomidorų jau masinis nokimas prasidėjo, mano svečiai į kambarį jau neina, mieliau į šiltnamį užsuka pilvo turizmui dar ir į kišenes prisikemša, jei lenda...
Baltas pavydas
Na nesuprantu, kaip čia taip gali būti.
SKaitau temą, seku naujausius pranešimsu ir nervinuosi.
Mano pomidorai irgi kaip ir daugelio sėti kovo pradžioj, šiltnamin išgabenti gegužės vidury, prižiūrimi irgi daugiau-mažiau kaip ir visų kitų, o pomidorų vos vienas kitas.
Arba pomidoras dvimetrinis, viena kekė, o ant jos viso labo 2-3 pomidorai. Tai kam man tokie pomidorai, jei per savo augimą, užaugins man 3 pomidorus? Jau taip "susiparinau" savaitgalį aplankius šiltnamį, kad nemoku net papsakot
QUOTE(saintlina @ 2011 07 18, 12:04)
Ex, tavo internacionalas Jau kaip suleisčiau dantis į tą juodulį..
Aš savo Rusą jau valgiau.. mmmm Ir Corazon jau niamniojau.. Pagaliau sulaukiau savo skaniųjų O šiaip noksta daug, beveik visos veislės. Kaip nekeista, visi suvalgomi Kasdien bent po 2-3 kilogramus nuskinu ir nelieka.
Aš savo Rusą jau valgiau.. mmmm Ir Corazon jau niamniojau.. Pagaliau sulaukiau savo skaniųjų O šiaip noksta daug, beveik visos veislės. Kaip nekeista, visi suvalgomi Kasdien bent po 2-3 kilogramus nuskinu ir nelieka.
Ir pas mus tas pats - susivalgo tie 2-3 kg kaip niekis
Pradedu galvot, kad gal ir man tie rusai tikrieji patiktų
QUOTE(Nome @ 2011 07 18, 14:04)
Nu ir pas mane ta pati bėda.
Niekaip nesuprantu, kaip kitos skina vos ne tonomis
pomidoras dvimetrinis.... viso labo 2-3 pomidorai.... Jau taip "susiparinau"...
Niekaip nesuprantu, kaip kitos skina vos ne tonomis
pomidoras dvimetrinis.... viso labo 2-3 pomidorai.... Jau taip "susiparinau"...
Tai kad ne ant visų kekių vienodai tų pomidorų būna.. nepyk ant jų taip labai.. Būna, kad ir žiedelis neužsimezga jei per karšta būna, ar vaisius koks nevykęs, susisukęs išauga Ne viskas nuo mūsų priklauso, kartais ir gamta įsikiša..
Aš galvoju, kad paslaptis tame, kad tos, kurios skina "tonomis", tai ir daigų pasisodinusios ne mažiau 50-80 vnt.. (taip kaip aš...) Kasdien beveik ant kiekvieno (ar kas antro) krūmo vis prinoksta, tai ir gaunasi "tona".. Šiandien apie 5 kg priskyniau, ryt gal mažiau bus.. arba visai ryt neskinsiu, lai kabo sau dvi-tris dienas visokie Marf'ininkai...
Beje, visai neskanus RAF'as siaubingas, beskonis ir anoks visoks koks... tik į salotas tokį
nea, boro rugsties neturiu. ne tik tas geltonas ziedukas pajuodes bet ir kotukas bishki... uzteks kiek bus. as tik del to supuveko nerimauju ka jis man cia pranashauja. mieliau visa daiga ishmesciau nei kokia liga i shiltnami isileisciau
Ex, jei siand buvo asiukliais purksta (pienu pries dvi dienas) tai po poros dienu turbut ir vel galiu piena purkst???
beje, kokia tavo nuomone apie cia merginu mineta purskima su muilu ir soda??
(kaip ir sakiau, jau kai pamatai koki plema, tai toks staigus noras visokius purskalus gamintis puola )
ir dar - ar nieko blogo valgyt neplautus pomidorus jei jie purksti pienu ir asiukliais??? (nes zinau, kad vaikai tikrai neplaus, nebet labai pagasdinsiu )
beje, apie asiuklius skaiciau kad vartot reikia atsargiai, nes galima apsinuodyti. Ex, kiek tu tos arbatos geri?
QUOTE(Ex @ 2011 07 18, 13:28)
1. Aš galvoju, kad paslaptis tame, kad tos, kurios skina "tonomis", tai ir daigų pasisodinusios ne mažiau 50-80 vnt.. (taip kaip aš...) Kasdien beveik ant kiekvieno (ar kas antro) krūmo vis prinoksta, tai ir gaunasi "tona"..
2. Beje, visai neskanus RAF'as siaubingas, beskonis ir anoks visoks koks... tik į salotas tokį
2. Beje, visai neskanus RAF'as siaubingas, beskonis ir anoks visoks koks... tik į salotas tokį
1. Ačiū, Ex, nors tiek paguodei. Bet pamiršau dar pasiguost . Ant vieno pomidoriuko (rods Kmicic) tiek daug gražių pomidoriukų užmačiau, jau taip apsidžiaugiau. Apverčiau pomidoriukus (su visa šakele), o jie -su papuvusiom viršūnėm (jau buvo čia foto įdėta). Nu viena bėda ne bėda. Tai nuskyniau visą tą šaką su visa didžiule keke pomidorų. O gal reikėjo iš vis tą pomidorą velniop išraut, kad kitų neužkrėstų????
2. Irgi paguodei . Nes jis pas mane buvo tas iš tų mamos "patvarkytų" .
Pasakyk, mergaitės, ar black cherry hibridas?
Ex, gražus tavo internacionalas ir toks viliojantis. Man taip ir norisi tuos mažus žalius paragauti atrodo, kad turėtų būti labai saldūs:)
O aš taip pat vis dar laukiu, kada sunoks mano pomidorčikai, o jie žiūri į mane ir juokiasi iš manęs. Jau mėnesį kabo žali ir neraudonuoja
Ex, gražus tavo internacionalas ir toks viliojantis. Man taip ir norisi tuos mažus žalius paragauti atrodo, kad turėtų būti labai saldūs:)
O aš taip pat vis dar laukiu, kada sunoks mano pomidorčikai, o jie žiūri į mane ir juokiasi iš manęs. Jau mėnesį kabo žali ir neraudonuoja
QUOTE(Casual @ 2011 07 18, 14:57)
Ex, jei siand buvo asiukliais purksta (pienu pries dvi dienas) tai po poros dienu turbut ir vel galiu piena purkst???
ir dar - ar nieko blogo valgyt neplautus pomidorus jei jie purksti pienu ir asiukliais??? (nes zinau, kad vaikai tikrai neplaus, nebet labai pagasdinsiu )
Ex, kiek tu tos arbatos geri?
Ex, kiek tu tos arbatos geri?
Nežinau taip dažnai pienu niekad nepurškiau, tai iš praktikos nieko negaliu pasakyt. Man atrodo, kad kartą per savaitę pienu ir asiūkliais pakaitom būtų gana.
Apie sodą irgi neturiu nuomonės, nebandžiau, bet soda nieko blogo nepadarys, valgoma gi.. Manau, reikia pasitikėt tomis, kurios išbandė.
Taigi geriam ir pieną ir arbatėles, tai galim ir pomidorus taip papurškinėtus valgyt, neradioaktyvūs aš valgau.. sėdžiu šiltnamyje ir kemšu neplautus
Ryte arba vakare geriu tokios arbatos puodelį. Savaitę geriu, savaitę ne, taip pakaitom pora kartų... paskui perekūras mėnesiui. Nu visaip, kaip išeina..
QUOTE(Neris @ 2011 07 18, 15:00)
Pasakyk, mergaitės, ar black cherry hibridas?
Nehibridas
QUOTE(Asese @ 2011 07 18, 13:18)
as irgi manau, kad tau patiktu
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 07 18, 13:28)
1. Aš galvoju, kad paslaptis tame, kad tos, kurios skina "tonomis", tai ir daigų pasisodinusios ne mažiau 50-80 vnt.. (taip kaip aš...)
2. Beje, visai neskanus RAF'as [color=red][/color]
2. Beje, visai neskanus RAF'as [color=red][/color]
1. Teisingai galvoji
2. Nieko sau O isgirti kaip skaniausi pasaulio pomidorai.. gerai, kad ir nesodinau
Ai, matyt tu karcios druskos jiems nedavei, va todel ir neskanus .
QUOTE(Nome @ 2011 07 18, 14:58)
nuskyniau visą tą šaką su visa didžiule keke pomidorų. O gal reikėjo iš vis tą pomidorą velniop išraut, kad kitų neužkrėstų????
Nerauk krūmo. Tik pažeistus vaisius nuskink. Čia neinfekcinė liga, augalui trūksta kalcio, gal dar ir drėgmės. Patręšk ir viskas susitvarkys.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2011 07 18, 15:34)
Nedaviau. Nelepinau nei vieno pomidoro, noriu, kad pomidoras iš prigimties, originaliai skanus būtų Gerai, kad tokių skanių dauguma
QUOTE(Ex @ 2011 07 18, 15:41)
Nedaviau. Nelepinau nei vieno pomidoro, noriu, kad pomidoras iš prigimties, originaliai skanus būtų Gerai, kad tokių skanių dauguma
taigi n kartų kalbėjom, kad jiems reikia padėti, kad būtų kaip originalai - ne tas pas mus klimatas, dirvožemis ir ištirpusios druskos jame ne tokios
Super orelis Kaune