Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 18, 11:10)
Diuni, tavo Betaliuxai labai fainai toj dėžėj atrodo thumbup.gif tokia gausybe pomidorų aš dar nesidžiaugiu, nes auginu labai įvairias rūšis, kurios skirtingu laiku noksta smile.gif bet manau už savaitėlės pomidorų bus pilna, nes vis gausiau ir gausiau visos veislės įsivažiuoja į nokimą thumbup.gif

ax.gif tai dar kelis kartus po maždaug tiek nuskinsiu ir šiltnamiuke jau galėsiu raut lauk pomidorienius...o tu dar ilgai džiaugsiesi savais 4u.gif
gerai , bendrai , kad lauke dar žali lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2011 07 18, 10:29)
Stai ir as po savaitgalio ir kovos su maru. Lapus kaip isskyniau.... liko tik virsuneles kur nebuvo pazeistos. Su chemija mama bei kaimyne sake dar nepurksti, o rugusiu pienu. Na taip nuo dusios pavariau.... vaiksciojau i siltnami 6 kartus per diena-nagi nieko  unsure.gif  vaisiai nepuna (pchiu pchiu pchiu) rausta..... matysim. Labai jau buvau nusiminusi, o dabar vilties kibirkstele isiziebe. Gal dar bus derliaus  blush2.gif

o as zinok daugiau niekad nepurksiu rugusiu pienu schmoll.gif po purskimo visi pomidoru lapai uzsidenge tokiu sluoksniu, balti lapai is zaliu pasidare buvo,kazkaip man tas nepatiko, ko nebuvo nupurskus svieziu pienu
Atsakyti
sakykit kada skint p0omodoru, kai jau raudonas, raudonas, ar kai tik oranzinis? Nes as laukiu kol visai uzraudonos, o gal reikia atlaisvint pomodorus, lengviau likusiems buutu?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 18, 11:46)
sakykit kada skint p0omodoru, kai jau raudonas, raudonas, ar kai tik oranzinis? Nes as laukiu kol visai uzraudonos,  o gal reikia atlaisvint pomodorus, lengviau likusiems buutu?

jeigu man reikia pomidoru butent ta akimirka,pvz salotoms,skinu oranzini,jeigu ne, palieku nokti ax.gif
Atsakyti
Ex, tavo internacionalas wub.gif wub.gif wub.gif Jau kaip suleisčiau dantis į tą juodulį..
Aš savo Rusą jau valgiau.. mmmm wub.gif Ir Corazon jau niamniojau.. Pagaliau sulaukiau savo skaniųjų thumbup.gif O šiaip noksta daug, beveik visos veislės. Kaip nekeista, visi suvalgomi blink.gif Kasdien bent po 2-3 kilogramus nuskinu ir nelieka.
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2011 07 18, 09:20)
Sveikutės pomedorininkės 4u.gif
noriu pasirodyti kokie mažuliukai auga pas mane rolleyes.gif

Na štai, matai kaip gerai, kad pas mus pavasarį užsukai į temą pasidairyt, tai dabar nors skaniai pasmaguriausi thumbup.gif biggrin.gif

QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 18, 11:06)
Prisigaminau 4 litrus to nuoviro, tai likusius 2 l į šaldytuvą įsidėjau kaip kokius vaistus:) tikiuosi maniškiai su kokiom sultim nesumaišys unsure.gif

Man dabar toks klausimas, o ką jūs darot su tom žolėm kai nupilat? išmetat?

Jei ir sumaišys, tai tik į naudą smile.gif dirvinis asiūklis puikiai valo kraujagysles. Kartas nuo karto darau šios žolės arbatą... profilaktiškai.. smile.gif

Kai nupilu, panaudotas žoles tempiu į šiltnamį - užmulčiuoju kokį lopinuką.. tongue.gif

QUOTE(saintlina @ 2011 07 18, 12:04)
Kasdien bent po 2-3 kilogramus nuskinu ir nelieka.

Vot vot... ir aš niekaip nesuprantu kur kasdien dingsta keli kilogramai pomidorų... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 18, 13:09)

Vot vot... ir aš niekaip nesuprantu kur kasdien dingsta keli kilogramai pomidorų... g.gif

pas mane tai nieks nedingsta schmoll.gif kaip kabojo ant shaku zali taip ir tebekabo lotuliukas.gif
nuskynem viso labo 8 (cia jeigu ka, vienetus, o ne kilogramus biggrin.gif )
siandien nupurshkiau asiukliais.

pasipiktinau Cheroke Purple pomidoru- kabo viso labo 6 pomidorai, o vienas eme ir puvini isitaise. aishku nugnybau ir ismeciau kuo toliausiai. apziurejau-pas kitus-nieko. Dabar galvoju kad gal reikejo visa daiga lauk rauti g.gif bet lapai kaip ir normalus..... ai tiesa, kai kurie ziedai apjuode- irgi nuskabiau. g.gif g.gif
gal kazkuom ji apdoroti papildomai reiktu?? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 18, 09:35)
šiltnamiuke jau pastoviai atsiranda...vakar nusiskyniau 2,5 kg

Betalux daržo lysvėje...

Betalux pievoje..

Tikrai gražūs, stambūs pomidorų vaisiai dėžutėje. O pievoje ir lysvėje krūmynas-burbulynas išvis super atrodo wub.gif

Tik kai kitą kartą skinsi, į tą pačią dėžutę nedėk daug sluoksnių - pomidorai sunkūs, spaudžia vienas kitą, paskui kur spausta vieta buvo, nokstant ant vaisių viršaus lieka tokie patamsėję "blynukai", viduje irgi ties ta vieta košytė tokia... Aišku, nieko baisaus, tik trumpiau pastovėt pomidoras gali ir dizainas jau nekoks..
Kietesniems pomidorams per daug nieko nenutinka, o tokie skystablauzdžiai betaliuxai tai pasimaigo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 18, 13:09)
*Jei ir sumaišys, tai tik į naudą smile.gif dirvinis asiūklis puikiai valo kraujagysles. Kartas nuo karto darau šios žolės arbatą... profilaktiškai.. smile.gif

**Kai nupilu, panaudotas žoles tempiu į šiltnamį - užmulčiuoju kokį lopinuką.. tongue.gif
***aš niekaip nesuprantu kur kasdien dingsta keli kilogramai pomidorų... g.gif

*nu matai koks vertingas augaliukas, gerai, kad dar 2 l prisidžiovinau šito gėrio, tai reiks profilaktiškai ir sau tokios arbatikės prasivirt smile.gif
**nu tikrai, reikia ir pomidorų kojų venas pagerint biggrin.gif
***o man tai toks jausmas, kad aš jų dar išvis normaliai neparagavau g.gif bet tikiuosi greitai toks laikas ateis, kad po 2-3 kg į dieną skinsiu smile.gif gerai, kad dar agurkų pilnos lysvės, tai nors jie kompensuoja man pomidorų nepriteklių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 07 18, 13:31)
ai tiesa, kai kurie ziedai apjuode- irgi nuskabiau.  g.gif  g.gif
gal kazkuom ji apdoroti papildomai reiktu??  unsure.gif

Nieko nerauk, viskas ten gerai bus. O kad žiedai apjuodę, tai čia nuo karščio jie neužsimezgė ir nubyrėjo.. Jei turi boro rūgšties miltelių, nupurkšk sveikuosius, gražiuosius pomidorų žiedus - geriau mezgasi.. Rp.: 1 arb. šaukštelis boro, 10 ltr. vandens smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 07 18, 11:22)
o as zinok daugiau niekad nepurksiu rugusiu pienu schmoll.gif po purskimo visi pomidoru lapai uzsidenge tokiu sluoksniu, balti lapai is zaliu pasidare buvo,kazkaip man tas nepatiko, ko nebuvo nupurskus svieziu pienu

Kokie lapai? nerasta pas mane ju, nebent tik virsuneje kaip koks kuokstas lotuliukas.gif tik kotai ir pomidorai. Plikiai mano lotuliukas.gif Pomidorai po 2 m. aukscio buvo, virsunes jau kirpau, o dabar isivaizduokite vaizdeli siltnamyje lotuliukas.gif Bet geriau jau balti lapai, pomidorai nepajuode ir supuve unsure.gif lenda pazastytes, sakau gal paliksiu, vistiek siek tiek lapu pomidorui reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 18, 13:36)
Nieko nerauk, viskas ten gerai bus. O kad žiedai apjuodę, tai čia nuo karščio jie neužsimezgė ir nubyrėjo.. Jei turi boro rūgšties miltelių, nupurkšk sveikuosius, gražiuosius pomidorų žiedus - geriau mezgasi.. Rp.: 1 arb. šaukštelis boro, 10 ltr. vandens smile.gif

nea, boro rugsties neturiu. ne tik tas geltonas ziedukas pajuodes bet ir kotukas bishki... uzteks kiek bus. as tik del to supuveko nerimauju unsure.gif ka jis man cia pranashauja. mieliau visa daiga ishmesciau nei kokia liga i shiltnami isileisciau schmoll.gif
Ex, jei siand buvo asiukliais purksta (pienu pries dvi dienas) tai po poros dienu turbut ir vel galiu piena purkst???
beje, kokia tavo nuomone apie cia merginu mineta purskima su muilu ir soda??
(kaip ir sakiau, jau kai pamatai koki plema, tai toks staigus noras visokius purskalus gamintis puola doh.gif lotuliukas.gif )

ir dar - ar nieko blogo valgyt neplautus pomidorus jei jie purksti pienu ir asiukliais??? (nes zinau, kad vaikai tikrai neplaus, nebet labai pagasdinsiu ax.gif )
Atsakyti