Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Ex, ar nieko jei asiuklio ishtrauka netycia uzsimirshus apie 20 min pavirinau? blush2.gif
po kiek laiko nuo purshkimo pienu galiu purkst asiukliais?
kiek laiko gali nuoviras stovet shaldytuve?

Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif


P.S. siusk man bitkresles pashtu mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 07 17, 14:56)
Ex, ar nieko jei asiuklio ishtrauka netycia uzsimirshus apie 20 min pavirinau? blush2.gif
po kiek laiko nuo purshkimo pienu galiu purkst asiukliais?
kiek laiko gali nuoviras stovet shaldytuve?

Aciu  4u.gif  4u.gif  4u.gif
P.S. siusk man bitkresles pashtu  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Nieko, pagal instrukciją reiktų pusvalandį virint ant silpnos ugnies, bet aš tiek kantrybės neturiu.. jau po 15 min išjungiu, puodą sandariai uždengiu ir per naktį palieku, kad palaipsniui atvėstų.. ryte nukošiu visokius susidariusius maurus, atskiedžiu ir purškiu smile.gif

Jei taip man mirtinai reiktų, tai kokią parą lukterčiau ir purkščiau asiūkliais. Po kelių dienų pakartočiau, paskui jau kas savaitę (galima ir dukart per savaitę) stabiliai purškinėčiau, kol pamatyčiau, kad lapai toliau nebemarguoja. Tada atsikvėpčiau, nuimčiau gazą ir įeičiau į normalų ritmą smile.gif
Nu, blin, gauk nors šakelę baziliko, negi toks deficitas.. unsure.gif

Neatskiestas nuoviras, kiek pasidomėjau, gali pora savaičių stovėt šaldytuve, nekeičia savo savybių. Bet to pati nebandžiau daryt.

Kauno pakraščiuose irgi mačiau bitkrėslės, imk savo šiknaratį ir apsuk Šilainius... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 17 liepos 2011 - 14:20
QUOTE(Ex @ 2011 07 17, 15:20)
Nieko, pagal instrukciją reiktų pusvalandį virint ant silpnos ugnies, bet aš tiek kantrybės neturiu.. jau po 15 min išjungiu, puodą sandariai uždengiu ir per naktį palieku, kad palaipsniui atvėstų.. ryte nukošiu visokius susidariusius maurus, atskiedžiu ir purškiu smile.gif 

Jei taip man mirtinai reiktų, tai kokią parą lukterčiau ir purkščiau asiūkliais. Po kelių dienų pakartočiau, paskui jau kas savaitę (galima ir dukart per savaitę) stabiliai purškinėčiau, kol pamatyčiau, kad lapai toliau nebemarguoja. Tada atsikvėpčiau, nuimčiau gazą ir įeičiau į normalų ritmą smile.gif
Nu, blin, gauk nors šakelę baziliko, negi toks deficitas..  unsure.gif

Neatskiestas nuoviras, kiek pasidomėjau, gali pora savaičių stovėt šaldytuve, nekeičia savo savybių. Bet to pati nebandžiau daryt.

Kauno pakraščiuose irgi mačiau bitkrėslės, imk savo šiknaratį ir apsuk Šilainius... biggrin.gif



Aciu saulele 4u.gif
baziliko gavau 4 lapelius biggrin.gif
tai ta ishtrauka man tik baziliku ir atsiduoda g.gif asiuklius kai ishemiau (ju virinti gi nereikejo?) - tai sakyciau tokie subujoje ir atsigave man jie pasirode- duociau i kishene prikakot, kad jie ne kazka i vandeni ishleido-bet patys vandens gerai prigere biggrin.gif

eisiu purshkintis rytoj cool.gif

nuo kauno siuo metu 23 km i Jonavos puse gyvenu. bet jau sugalvojau kur rytoj dar minsiu bitkresles ieshkoti biggrin.gif beje nuo shiknaracio nu kaip uzpakali skauda blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 07 17, 15:37)
Aciu saulele  4u.gif
baziliko gavau 4 lapelius  biggrin.gif
tai ta ishtrauka man tik baziliku ir atsiduoda  g.gif  asiuklius kai ishemiau (ju virinti gi nereikejo?) - tai sakyciau tokie subujoje ir atsigave man jie pasirode- duociau i kishene prikakot, kad jie ne kazka i vandeni ishleido-bet patys vandens gerai prigere  biggrin.gif

eisiu purshkintis rytoj  cool.gif

nuo kauno siuo metu 23 km i Jonavos puse gyvenu. bet jau sugalvojau kur rytoj dar minsiu bitkresles ieshkoti  biggrin.gif beje nuo shiknaracio nu kaip uzpakali skauda  blush2.gif  g.gif

As palaikiau para uzpylus ,po to su visom zolem viriau. Taip lyg skaiciau intrneto platybese. Kadangi asiukliai man daficitas kol kas,nuvirinau ir antra karta ir supyliau vietoj to vandens ,reikalingo praskiedimui.Nusprendziau,kad maniskiiams salicilo nebus per daug unsure.gif Dar mįsle uzminciau-didziavaisis pomidoras,ne raudonas,bet ružavas,ar avietinis,kaip ta nereta pomudoru spalva nusakyti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 17, 13:42)
Žalias - Izumrudnoje Jabloko
Žali - Samocviet Izumrudny (su daigo dovanotoju veislę išsiaiškinau pati) ...žalių nenuskyniau, čia jie sunokę...
Ir pagal ką tu atskiri, kad jie jau prinokę, juk ir nesunokę jie žali blush2.gif Aš šiemet pirmąkart auginu grynus žaliuosius, tai bijau, kad pernokinsiu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 07 17, 16:14)
As palaikiau para uzpylus ,po to su visom zolem viriau.  Taip lyg skaiciau intrneto platybese.

g.gif g.gif g.gif g.gif
???

nu bet lyg Ex buvo sakius nupilti? einu senu jos zinuciu narshyti unsure.gif

cha, dasikasiau iki liepos 10 dienos ir radau bigsmile.gif reikejo nukoshti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 17 liepos 2011 - 15:40
QUOTE(Casual @ 2011 07 17, 17:34)
g.gif  g.gif  g.gif  g.gif
???

nu bet lyg Ex buvo sakius nupilti? einu senu jos zinuciu narshyti  unsure.gif

cha, dasikasiau iki liepos 10 dienos ir radau  bigsmile.gif  reikejo nukoshti  cool.gif


gi pirmam puslapy yra parasyta ta istrauka pgl EX, kad reikia nukosti tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi,ko galima prisiskaityti biggrin.gif • grybeliai ilgai išlieka gyvybingi dirvoje, peržiemoję pavasarį vėl gali apnikti augalus. Išvengti grybinės ligos padeda asiūklio nuoviras. Juo galima reguliariai purkšti augalus nuo pavasario iki vasaros. 1 kg šviežių arba 100 g džiovintų asiūklių užpilti 10 l vandens, palaikyti parą, tada 12 val. pavirinti, perkošti ir atvėsinti, tirpalą atskiesti santykiu 1:5. Preparatą galima laikyti savaitę;
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2011 07 17, 16:25)
Ir pagal ką tu atskiri, kad jie jau prinokę, juk ir nesunokę jie žali  blush2.gif Aš šiemet pirmąkart auginu grynus žaliuosius, tai bijau, kad pernokinsiu  biggrin.gif

Aš irgi pirmąkart žaliuosius auginu, galvojau jie pas mane taip iki rudens ir kybos.. Bet jie iš tos tamsios žalios spalvos įgauna mažumėlę šviesesnės žalsvos, tarsi gelsvos spalvos. Ir dar rankomis galima jausti tokį švelnų minkštumą.. Tada valgomi smile.gif
Tuos mazgius Samocviet, tai prieš saulę pasižiūriu visą kekę.. biggrin.gif žali yra tamsūs žali, o sunokę jie tarsi permatomi atrodo, tada jau skinu, skanūs būna.
Man labiausiai patinka, kad svečiams net į galvą neateina tokį nusiskint.. lotuliukas.gif

QUOTE(Casual @ 2011 07 17, 16:34)
einu senu zinuciu narshyti  unsure.gif
radau  bigsmile.gif  reikejo nukoshti  cool.gif

drinks_cheers.gif
+ nuovirą dar kartą nukošti per tankią drobę, nes nuo "varlių" užsikimš tamstos "šipšiukas" tongue.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 07 17, 17:01)
1 kg šviežių arba 100 g džiovintų asiūklių užpilti 10 l vandens, palaikyti parą, tada 12 val. pavirinti, perkošti ir atvėsinti, tirpalą atskiesti santykiu 1:5. Preparatą galima laikyti savaitę;[/color]

Ui blink.gif Amarrile, ar tik ko nesumaišei?.. kas ten bus po 12 val virinimo... g.gif Ir atskiestas nuoviras neišsilaikys, prarugs, nebent virintu vandeniu skiesi. Galima tik patį nuovirą laikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 17 liepos 2011 - 16:22
QUOTE(amarrile @ 2011 07 17, 17:01)
Oi,ko galima prisiskaityti biggrin.gif • grybeliai ilgai išlieka gyvybingi dirvoje, peržiemoję pavasarį vėl gali apnikti augalus. Išvengti grybinės ligos padeda asiūklio nuoviras. Juo galima reguliariai purkšti augalus nuo pavasario iki vasaros. 1 kg šviežių arba 100 g džiovintų asiūklių užpilti 10 l vandens, palaikyti parą,val. tada 12 val. pavirinti, perkošti ir atvėsinti, tirpalą atskiesti santykiu 1:5. Preparatą galima laikyti savaitę;

g.gif doh.gif g.gif blink.gif ohmy.gif
tas lengvas pavirinimas neaiškus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
As citavau bigsmile.gif Kad pasijuoktumem 4u.gif Gal ten kablelio truksta g.gif Bet niekur daugiau neraso,kaip puse valandos virinti,jei ka... O laikyti,matomai ,galima neskiesta,viska paraidziui neparaso... isivediažiau asiuklis grybines ligos. verta paskaityti,tuo pačiu ir apie kitas žoles. Pvz,kad su pomidoru ištrauka naikinami kopustu grauzikai biggrin.gif
http://verslas.delfi...a.d?id=45736843 Kai delfininkai rašo,tai ir dvylika valandu ipaiso nesunkiai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 17 liepos 2011 - 17:13