Ex, ar nieko jei asiuklio ishtrauka netycia uzsimirshus apie 20 min pavirinau?
po kiek laiko nuo purshkimo pienu galiu purkst asiukliais?
kiek laiko gali nuoviras stovet shaldytuve?
Aciu
P.S. siusk man bitkresles pashtu
QUOTE(Casual @ 2011 07 17, 14:56)
Ex, ar nieko jei asiuklio ishtrauka netycia uzsimirshus apie 20 min pavirinau?
po kiek laiko nuo purshkimo pienu galiu purkst asiukliais?
kiek laiko gali nuoviras stovet shaldytuve?
Aciu
P.S. siusk man bitkresles pashtu
po kiek laiko nuo purshkimo pienu galiu purkst asiukliais?
kiek laiko gali nuoviras stovet shaldytuve?
Aciu
P.S. siusk man bitkresles pashtu
Nieko, pagal instrukciją reiktų pusvalandį virint ant silpnos ugnies, bet aš tiek kantrybės neturiu.. jau po 15 min išjungiu, puodą sandariai uždengiu ir per naktį palieku, kad palaipsniui atvėstų.. ryte nukošiu visokius susidariusius maurus, atskiedžiu ir purškiu
Jei taip man mirtinai reiktų, tai kokią parą lukterčiau ir purkščiau asiūkliais. Po kelių dienų pakartočiau, paskui jau kas savaitę (galima ir dukart per savaitę) stabiliai purškinėčiau, kol pamatyčiau, kad lapai toliau nebemarguoja. Tada atsikvėpčiau, nuimčiau gazą ir įeičiau į normalų ritmą
Nu, blin, gauk nors šakelę baziliko, negi toks deficitas..
Neatskiestas nuoviras, kiek pasidomėjau, gali pora savaičių stovėt šaldytuve, nekeičia savo savybių. Bet to pati nebandžiau daryt.
Kauno pakraščiuose irgi mačiau bitkrėslės, imk savo šiknaratį ir apsuk Šilainius...
QUOTE(Ex @ 2011 07 17, 15:20)
Nieko, pagal instrukciją reiktų pusvalandį virint ant silpnos ugnies, bet aš tiek kantrybės neturiu.. jau po 15 min išjungiu, puodą sandariai uždengiu ir per naktį palieku, kad palaipsniui atvėstų.. ryte nukošiu visokius susidariusius maurus, atskiedžiu ir purškiu
Jei taip man mirtinai reiktų, tai kokią parą lukterčiau ir purkščiau asiūkliais. Po kelių dienų pakartočiau, paskui jau kas savaitę (galima ir dukart per savaitę) stabiliai purškinėčiau, kol pamatyčiau, kad lapai toliau nebemarguoja. Tada atsikvėpčiau, nuimčiau gazą ir įeičiau į normalų ritmą
Nu, blin, gauk nors šakelę baziliko, negi toks deficitas..
Neatskiestas nuoviras, kiek pasidomėjau, gali pora savaičių stovėt šaldytuve, nekeičia savo savybių. Bet to pati nebandžiau daryt.
Kauno pakraščiuose irgi mačiau bitkrėslės, imk savo šiknaratį ir apsuk Šilainius...
Jei taip man mirtinai reiktų, tai kokią parą lukterčiau ir purkščiau asiūkliais. Po kelių dienų pakartočiau, paskui jau kas savaitę (galima ir dukart per savaitę) stabiliai purškinėčiau, kol pamatyčiau, kad lapai toliau nebemarguoja. Tada atsikvėpčiau, nuimčiau gazą ir įeičiau į normalų ritmą
Nu, blin, gauk nors šakelę baziliko, negi toks deficitas..
Neatskiestas nuoviras, kiek pasidomėjau, gali pora savaičių stovėt šaldytuve, nekeičia savo savybių. Bet to pati nebandžiau daryt.
Kauno pakraščiuose irgi mačiau bitkrėslės, imk savo šiknaratį ir apsuk Šilainius...
Aciu saulele
baziliko gavau 4 lapelius
tai ta ishtrauka man tik baziliku ir atsiduoda asiuklius kai ishemiau (ju virinti gi nereikejo?) - tai sakyciau tokie subujoje ir atsigave man jie pasirode- duociau i kishene prikakot, kad jie ne kazka i vandeni ishleido-bet patys vandens gerai prigere
eisiu purshkintis rytoj
nuo kauno siuo metu 23 km i Jonavos puse gyvenu. bet jau sugalvojau kur rytoj dar minsiu bitkresles ieshkoti beje nuo shiknaracio nu kaip uzpakali skauda
QUOTE(Casual @ 2011 07 17, 15:37)
Aciu saulele
baziliko gavau 4 lapelius
tai ta ishtrauka man tik baziliku ir atsiduoda asiuklius kai ishemiau (ju virinti gi nereikejo?) - tai sakyciau tokie subujoje ir atsigave man jie pasirode- duociau i kishene prikakot, kad jie ne kazka i vandeni ishleido-bet patys vandens gerai prigere
eisiu purshkintis rytoj
nuo kauno siuo metu 23 km i Jonavos puse gyvenu. bet jau sugalvojau kur rytoj dar minsiu bitkresles ieshkoti beje nuo shiknaracio nu kaip uzpakali skauda
baziliko gavau 4 lapelius
tai ta ishtrauka man tik baziliku ir atsiduoda asiuklius kai ishemiau (ju virinti gi nereikejo?) - tai sakyciau tokie subujoje ir atsigave man jie pasirode- duociau i kishene prikakot, kad jie ne kazka i vandeni ishleido-bet patys vandens gerai prigere
eisiu purshkintis rytoj
nuo kauno siuo metu 23 km i Jonavos puse gyvenu. bet jau sugalvojau kur rytoj dar minsiu bitkresles ieshkoti beje nuo shiknaracio nu kaip uzpakali skauda
As palaikiau para uzpylus ,po to su visom zolem viriau. Taip lyg skaiciau intrneto platybese. Kadangi asiukliai man daficitas kol kas,nuvirinau ir antra karta ir supyliau vietoj to vandens ,reikalingo praskiedimui.Nusprendziau,kad maniskiiams salicilo nebus per daug Dar mįsle uzminciau-didziavaisis pomidoras,ne raudonas,bet ružavas,ar avietinis,kaip ta nereta pomudoru spalva nusakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 17, 13:42)
Žalias - Izumrudnoje Jabloko
Žali - Samocviet Izumrudny (su daigo dovanotoju veislę išsiaiškinau pati) ...žalių nenuskyniau, čia jie sunokę...
Ir pagal ką tu atskiri, kad jie jau prinokę, juk ir nesunokę jie žali Aš šiemet pirmąkart auginu grynus žaliuosius, tai bijau, kad pernokinsiu Žali - Samocviet Izumrudny (su daigo dovanotoju veislę išsiaiškinau pati) ...žalių nenuskyniau, čia jie sunokę...
QUOTE(amarrile @ 2011 07 17, 16:14)
As palaikiau para uzpylus ,po to su visom zolem viriau. Taip lyg skaiciau intrneto platybese.
???
nu bet lyg Ex buvo sakius nupilti? einu senu jos zinuciu narshyti
cha, dasikasiau iki liepos 10 dienos ir radau reikejo nukoshti
QUOTE(Casual @ 2011 07 17, 17:34)
???
nu bet lyg Ex buvo sakius nupilti? einu senu jos zinuciu narshyti
cha, dasikasiau iki liepos 10 dienos ir radau reikejo nukoshti
gi pirmam puslapy yra parasyta ta istrauka pgl EX, kad reikia nukosti
Oi,ko galima prisiskaityti grybeliai ilgai išlieka gyvybingi dirvoje, peržiemoję pavasarį vėl gali apnikti augalus. Išvengti grybinės ligos padeda asiūklio nuoviras. Juo galima reguliariai purkšti augalus nuo pavasario iki vasaros. 1 kg šviežių arba 100 g džiovintų asiūklių užpilti 10 l vandens, palaikyti parą, tada 12 val. pavirinti, perkošti ir atvėsinti, tirpalą atskiesti santykiu 1:5. Preparatą galima laikyti savaitę;
QUOTE(vardė @ 2011 07 17, 16:25)
Ir pagal ką tu atskiri, kad jie jau prinokę, juk ir nesunokę jie žali Aš šiemet pirmąkart auginu grynus žaliuosius, tai bijau, kad pernokinsiu
Aš irgi pirmąkart žaliuosius auginu, galvojau jie pas mane taip iki rudens ir kybos.. Bet jie iš tos tamsios žalios spalvos įgauna mažumėlę šviesesnės žalsvos, tarsi gelsvos spalvos. Ir dar rankomis galima jausti tokį švelnų minkštumą.. Tada valgomi
Tuos mazgius Samocviet, tai prieš saulę pasižiūriu visą kekę.. žali yra tamsūs žali, o sunokę jie tarsi permatomi atrodo, tada jau skinu, skanūs būna.
Man labiausiai patinka, kad svečiams net į galvą neateina tokį nusiskint..
QUOTE(Casual @ 2011 07 17, 16:34)
+ nuovirą dar kartą nukošti per tankią drobę, nes nuo "varlių" užsikimš tamstos "šipšiukas"
QUOTE(amarrile @ 2011 07 17, 17:01)
1 kg šviežių arba 100 g džiovintų asiūklių užpilti 10 l vandens, palaikyti parą, tada 12 val. pavirinti, perkošti ir atvėsinti, tirpalą atskiesti santykiu 1:5. Preparatą galima laikyti savaitę;[/color]
Ui Amarrile, ar tik ko nesumaišei?.. kas ten bus po 12 val virinimo... Ir atskiestas nuoviras neišsilaikys, prarugs, nebent virintu vandeniu skiesi. Galima tik patį nuovirą laikyti.
QUOTE(amarrile @ 2011 07 17, 17:01)
Oi,ko galima prisiskaityti grybeliai ilgai išlieka gyvybingi dirvoje, peržiemoję pavasarį vėl gali apnikti augalus. Išvengti grybinės ligos padeda asiūklio nuoviras. Juo galima reguliariai purkšti augalus nuo pavasario iki vasaros. 1 kg šviežių arba 100 g džiovintų asiūklių užpilti 10 l vandens, palaikyti parą,val. tada 12 val. pavirinti, perkošti ir atvėsinti, tirpalą atskiesti santykiu 1:5. Preparatą galima laikyti savaitę;
tas lengvas pavirinimas neaiškus
As citavau Kad pasijuoktumem Gal ten kablelio truksta Bet niekur daugiau neraso,kaip puse valandos virinti,jei ka... O laikyti,matomai ,galima neskiesta,viska paraidziui neparaso... isivediažiau asiuklis grybines ligos. verta paskaityti,tuo pačiu ir apie kitas žoles. Pvz,kad su pomidoru ištrauka naikinami kopustu grauzikai
http://verslas.delfi...a.d?id=45736843 Kai delfininkai rašo,tai ir dvylika valandu ipaiso nesunkiai
http://verslas.delfi...a.d?id=45736843 Kai delfininkai rašo,tai ir dvylika valandu ipaiso nesunkiai