Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

O Betaliux ir as turejau, derlius is vis mizernas ir dar kaip kazkas sake nusiskyne tie keli pomidorai ir puse vasaros zeme nenaudojama prabuvo doh.gif
QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 15, 09:30)
turiu bulviniai lapais Kmicic ir Black Krim

Nu nei tas, nei anas g.gif Prinoks pasirodysim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingaja: 15 liepos 2011 - 12:45
Pas mane bulviniais lapais Nikholaevna pink
Atsakyti
Buvau tvarkyti siltnami... ir kaip liuuudna dabar angel_sadangel.gif .... Rudoji demetlige isisuko kaip suprantu:
user posted image
Bandyti purksti pienas+vanduo+jodas? Jei gerai radau Ex proporcijas, tai 0,5l vandens, 0,5l pieno ir 0,5 arbatinio šaukštelio jodo, ane? unsure.gif

Isskabiau gan drastiskai pazeistus lapus. Vedinu istisai (tik sianakt buvau uzdarius pilnai siltnami, nes pabijojau vetros, o siaip palieku pravira. Ir kaip tycia vakar sunus su vandens sautuvu isisukes buvo - apsaude vargsus mano doh.gif Vaje vaje, susidejo viskas i kruva sad.gif.

Gal dar ir asiukliu prisisienausiu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gigida: 15 liepos 2011 - 13:15
QUOTE(Venta9 @ 2011 07 15, 13:34)
As manau,kad cia maras.Kazkada auginau lauke,panasiai buvo,ir vaisai kurie atrodo sveiki vistiek nuskinti supuna,nebeprinoksta.

QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 15, 13:42)
Nu čia tai klasikinis maro pavyzdys, liga jau gerokai pažengusi. O purškėt kuom nors kai dar tik pradžia buvo?

Aciu merginos uz galutini pribaigima doh.gif jau pati supratau, bet dar vilties laselis buvo likes. Blyn blyn. Neturejau jokiu problemu ir nemasciau apie jas. Purksti niekuo nepurskiau, nes tiesa sakant nespejau nei pastebeti, buvau isvykusi is namu keletai dienu...vyras-na kaio vyras. ( atidare siltnami-uzdare ir nei karves nebutu jame pastebejes) Kai gryzau, pamaciau-jau velu buvo verysad.gif
Na ka gi, teks siemet valgyti nitratinius pomidorus is parduotuves verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2011 07 15, 14:28)
Na ka gi, teks siemet valgyti nitratinius pomidorus is parduotuves  verysad.gif

verysad.gif uzuojauta... console.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2011 07 15, 13:20)
Stai kokia pas mane beda.

Ne bėda - katastrofa.
O gal galiu paklaust kuo purškei profilaktiškai nuo pavasario ir kiek kartų?

Jau perskaičiau atsakymą...
Juračiuk, bandyk tokį variantą, vistiek bus geresni pomidorai nei parduotuvėj... Išskink visus pažeistus lapus, nesvarbu, kad pliki liks stiebai, išskink pomidorus, kurie nors truputį bus pajuodę, tada nupurkšk likusias šakeles, kamienus ir vaisius Infinito arba Previkuru. Po trijų dienų dar kartą pakartok. Po savaitės trečią kartą. Nu.... pabandyk smile.gif

Jei po trečio purškimo purškimo matysi, kad stiebai daugiau nebejuoduoja, pradėk purkšti žolėmis - dirviniu asiūkliu. Purškinėk dažnai, kas tris dienas. Pradžioje. Po to kas savaitę. Taip turėtum iki rudens ištempti ir derliaus turėti.
Na čia toks variantas optimistinis smile.gif Bet kartais padeda.... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 15 liepos 2011 - 13:50
QUOTE(Ingaja @ 2011 07 15, 13:44)
O Betaliux ir as turejau, derlius is vis mizernas ir dar  kaip kazkas sake nusiskyne tie keli pomidorai ir puse vasaros zeme nenaudojama prabuvo  doh.gif Nu nei tas, nei anas  g.gif Prinoks pasirodysim  4u.gif
Juodasis trufelis irgi yra su ,,bulviniais" lapais - Japanese Black Trifele, which translates to truffle, http://www.heirloomt..... Tomatoes.htm (neradau vaizdų ax.gif , auginau pernai, bet nepadariau nuotraukos ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(gigida @ 2011 07 15, 14:11)
Rudoji demetlige isisuko kaip suprantu:

Gal dar ir asiukliu prisisienausiu  unsure.gif

Aha, ir čia ne kas, bet nėr taip baisu...
Apskabyk kiek įmanoma pažeistus lapus, ir purškinėk kas kelios dienos. Dirvinį asiūklį maišyk su baziliku. Jei rastum laukuose ar pakelėse bitkrėslės irgi labai šaunus purškalas nuo dėmėtligės. Ruošti taip pat, kaip ir asiūklį.
Atsakyti
Ačių Aušrone už atsakymą .O kažin nuopelėsio ant lapų tinka fungicidai.Abydriausia ,kad ne tokia bais liga nes jau seniai ,o isgydyt nepavyksta.
Atsakyti
Pas mane šiltnamy irgi maras prasidėjo. Matyt nėr ko norėt kai šalia kai kas bulves (per 1,5 metro) augina doh.gif
Nuvariau į stotelę, tai man kaip tik pasakė, kad Previcuras ir infinito nelabai, jie daugiau prevencijai skirti, o kai jau serga tai kažkoks Revus. Nu nusipirkau aš jį ir stovi 2 dienas, kažkaip ranka vis nekyla, bet jaučiu rytoj nupurkšiu, nes savaitei išvažiuoju...
Bet grįšiu prie temos apie homeopatinius baziliko lašiukus, aš jais dabar laistau, tai galiu pasakyt, kad maras labai jau nežaibiškai plinta, tpu, tpu, tpu aišku... Po 2-3 mažas dėmeles per visą šiltnamy ir tiek g.gif

O sėklų matyt daugiau tikrai nebesisiųsiu, nes ir triufelis pas mane kaip triufelis - gražios kriaušės formos, o kaimynei iš tų pačių sėklų daigą daviau - normalūs apvalūs tik labai briaunuoti pomidorai... Ir supras dabar ką auginam doh.gif
Atsakyti
Bulviniais lapais dar yra Pink Brandywine pomidorai.
Ex, pas jus tas širdies formos pomidoras jei sunokęs bus didelis (apie 500gr) ir raudonas link oranžinės spalvos, tai gali būti Sacharnyj gigant. Augalas būna aukštas, lapai tokie skuduriniai, atrodo,kad nuvytę.
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2011 07 15, 15:24)
Ex, pas jus tas širdies formos pomidoras jei sunokęs bus didelis (apie 500gr) ir raudonas link oranžinės spalvos, tai gali būti Sacharnyj gigant. Augalas būna aukštas, lapai tokie skuduriniai, atrodo,kad nuvytę.

Mmmm.. nepanašu, kad tokį svorį pasiektų g.gif Bus apie 180 gr. svorio, niekaip daugiau. Jau jie nokt turėtų pradėt, seniai tupi, taigi kažin ar paaugs labiau.
O lapai tai tikrai, tokie gal ne skuduriniai, nes pačiupinėjus tai stangrūs, bet kaip apvytę atrodo, kaip spanielių ausys... biggrin.gif Jis pas mane išskirtinis ir savo lapais, ir lapų pūkuotumas, spalva ne kaip normalių pomidorų..
Nu, kaip prinoks, būtinai parašysiu ir kokia vaisių spalva, skonis, mėsingumas...
Atsakyti