Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(zebrina @ 2011 07 15, 10:31)
Kitais metais bandysiu ir Betalux sėt,bet sako jie prasciau dera  nei Beta g.gif

Patikėk Betaluxų turiu du daigus, bet jau derliaus gausa nustebino maloniai, reikėjo net papildomai parišt šakutes, nes jau ant žemės gulėsi nuo pomidorų naštos smile.gif tik Betaluxai manau šviesesnės spalvos nei pas tave nuotraukoj Beta, bet šiaip visai neblogo skonio, sultingi, žodžiu kaip patys pirmieji, tai man buvo patys skaniausi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 07 15, 08:27)
Aš suprantu,kad nesu ekspertė pomidorų. Bet ar negali būti Anna Russian mastau.gif Man labai panašūs ir lapai, ir vaisiai, ir ūgis ax.gif

Tai čia kvalifikuota eksperte ir nereikia būt, bandau ieškot kažko panašaus smile.gif
Ačiū, Alekto. Būtų labai fainuoliška, jei kuri agina Anušką, kad įmestų foto... blush2.gif nu paveizėt norėtųsi.. rolleyes.gif
Beje, dar net nežinau kokios spalvos šitas mano pomidoras.. doh.gif gal per anksti knisu pamatus... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 14, 14:34)
Jei tai ne veislės savybė ir ne vandens pertekliaus pasekmė, gali būti, kad pomidorams trūksta kalcio.

va ir pas mane skilineja, bet maniskiai Betalux'ai, vandens tikrai negali buti per daug,tai matyt kalcio trukumas, ar is kiausinio luksto uztektu kalcio?

QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 15, 10:41)
Patikėk Betaluxų turiu du daigus, bet jau derliaus gausa nustebino maloniai, reikėjo net papildomai parišt šakutes, nes jau ant žemės gulėsi nuo pomidorų naštos smile.gif tik Betaluxai manau šviesesnės spalvos nei pas tave nuotraukoj Beta, bet šiaip visai neblogo skonio, sultingi, žodžiu kaip patys pirmieji, tai man buvo patys skaniausi biggrin.gif

pas mane jie irgi maziukai,bet man kazkokie rustoki g.gif nors teta sake,kad skanus g.gif
Atsakyti
Del pomidoru veisliu .
Labai nusivyliau rusu pomidoru seklomis . Siusta is http://shop.sibsadi....ovoshnih_kyltyr .
Vietoj NOVOGODNIJ geltonu pomidoru , auga raudoni l smulkus cheriai .
Vietoj ORANZEVOJE LETO geltonu , auga ir dera raudoni l dideli i jaucio shirdi panasus pomidorai , kuriu svoris 300-320 gramu . Pomidoras l mesingas ir kai kuriuose visai nera seklu .
O juokingiausia , kad is to pacio pokelio paseti du pomidorai , ORANZE veisle, viens krumas dera apvaliais geltonais pomidorais , o kitas , mazais raudonais pailgais pomidorais .
JUODOJO RUSO pomidoru seklas parsiveziau is Sveicarijos . Taciau kai pradejo dereti , tai kopija , JUODOJO PRINCO , kuris auga kitoj siltnamio pusej . Aisku neatitinka to , kas parodyta nuotraukoje ant pokelio .
Taciau Lietuvoj pirktom seklom niekad nebuvau apgauta . Tik siemet sekluvos parduotuvej pirktos COLIBRI pomidoru seklos buvo labai nedaigios . O siuos pomidorus jau kelinti metai auginu , todel zinau , kokie nuostabus ir derlingi , atsparus karsciams , sitie pomidorai . Apmaudu , bet siemet situ pomidoru turiu tik viena kruma .
Atsakyti
Sveikutes,gal galite pasiūlyti kas nors (galite vissos blush2.gif ),kokią nors geltonų pomidorų gerą veislę auginti lauke, noriu kitiems metams zinoti,dabar matau pats skanavimo įkarštis, tai pats tas klausti ax.gif
Lauksiu atsakymo ir dėkoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruze5 @ 2011 07 13, 18:21)
Perskaičiau keletą temų ,bet atsakymo neradau.Mano pomidorai geltonavo lapai ištisai ,rietės ,džiuvo,prdėjo pūti vaisiai.Liejau magniu ,purškiau pienu su jodu ,nuo kurio tikriausiai atsirado  toki tškeliai kaip žemėm apibarstyti lapai ir pomidorų kotai taškuoti .Purškiau Fungicidais jei teisingai parašiau ,niekas nepasikeite ,visas tas reikalas eina iki viršaus.Veliau purškiau kalio p.Kotai slapi .Niekas jau nieko nebežino ką patart.Gal jūs ką išmanot  4u.gif Viskas vyksta ilgą laiką.

Jau išroviau kelis pomidorus nuotraukų niekaip nebeiseina įdėti.Gal ką patartumėt.
O ar Infinito skirtusi nuo Previkur.ant vieno raso ,kad nuo grybeliu ant kito neraso ,bet pardaveja sako ,kad taip pat nuo grybeliniu ligu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boruze5: 15 liepos 2011 - 11:32
QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 15, 09:41)

Tada tikrai bandysiu ax.gif Maniskiai irgi priraisioti kapitaliai,nes neislaiko tokie maži kerai sitokio kiekio vaisių( per 4 dienas ,kol pajury buvom radau visus ant žemes isguldytus doh.gif unsure.gif ,tai gerai kad mulčas,nors patogiai pagulėjo biggrin.gif )
Atsakyti
Stai kokia pas mane beda. Ir taip staigiai, per 2-3 dienas. Siandien pamaciau, kad lapai jau atia-tai paemiau ir isvis nupjausciau, liko tik virsunes kaip palmiu verysad.gif
Manau, kad ir derliui atia verysad.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2011 07 15, 13:20)
Stai kokia pas mane beda. Ir taip staigiai, per 2-3 dienas. Siandien pamaciau, kad lapai jau atia-tai paemiau ir isvis nupjausciau, liko tik virsunes kaip palmiu  verysad.gif 
Manau, kad ir derliui atia  verysad.gif
user posted image
user posted image
user posted image

As manau,kad cia maras.Kazkada auginau lauke,panasiai buvo,ir vaisai kurie atrodo sveiki vistiek nuskinti supuna,nebeprinoksta.
Atsakyti
Stai kokia pas mane beda. Ir taip staigiai, per 2-3 dienas. Siandien pamaciau, kad lapai jau atia-tai paemiau ir isvis nupjausciau, liko tik virsunes kaip palmiu  verysad.gif 

Jep, šita baisybė maru vadinama doh.gif . Kai kerta, tai nieko nepagaili - nei kerų nei vaisių. Galima dar bandyt nuskint vaisius, bet kažin ar kas iš jų bebus. Aš tokiu atveju nuraučiau viską, kad širdies taip neskaudėtų.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 07 15, 11:10)
va ir pas mane skilineja,  bet maniskiai Betalux'ai, vandens tikrai negali buti per daug,tai matyt kalcio trukumas, ar is kiausinio luksto uztektu kalcio?
pas mane jie irgi maziukai,bet man kazkokie rustoki g.gif nors teta sake,kad skanus g.gif

Skilinėt tai man neskilinėjo dar, bet gal čia priklauso skaičiau ir nuo laistymo, atseit juos reikia vienu ir tuo pačiu metu laistyti geriausia iki pietų, kad nebūtų jiems streso g.gif nu aš tai ir stengiuosi tik rytais tuo pačiu metu laistyti smile.gif o dėl skonio, tai čia žinai toks labai individualus reikalas, vienam norisi rūgštesnio, kitam saldesnio, vienam mėsingo, kitam sultingo ir pan. biggrin.gif

QUOTE(anemone @ 2011 07 15, 11:48)
Del pomidoru veisliu .

Išvada - pirk prekę lietuvišką biggrin.gif

QUOTE(Neili @ 2011 07 15, 12:08)
Sveikutes,gal galite pasiūlyti kas nors (galite vissos blush2.gif ),kokią nors geltonų pomidorų gerą veislę auginti lauke, noriu kitiems metams zinoti,dabar matau pats skanavimo įkarštis, tai pats tas klausti  ax.gif
Lauksiu atsakymo ir dėkoju  smile.gif

taigi pažiūrėk puslapį atgal ir paskaityt apie Ola Polką mirksiukas.gif

QUOTE(Boruze5 @ 2011 07 15, 12:22)
Jau išroviau kelis pomidorus nuotraukų niekaip nebeiseina įdėti.Gal ką patartumėt.
O ar Infinito skirtusi nuo Previkur.ant vieno raso ,kad nuo grybeliu ant kito neraso ,bet pardaveja sako ,kad taip pat nuo grybeliniu ligu.

Abu tie patys fungicidai nuo grybinių ligų mirksiukas.gif

QUOTE(zebrina @ 2011 07 15, 13:04)
tai gerai kad mulčas,nors patogiai pagulėjo biggrin.gif )

paklojai jiems tiesiog pūkinius patalus, nesušalė ir atsidėkojo tau pomidorų gausa biggrin.gif

Nu čia tai klasikinis maro pavyzdys, liga jau gerokai pažengusi. O purškėt kuom nors kai dar tik pradžia buvo?
Atsakyti
Nu vis su MB kariauju dėl šiltnamio uždarinėjimo,vis rupena nulekia vakare ir uždaro duris doh.gif mad.gif gerai kad pas mus pats šiltnamis nėra sandarus tai neprigaruoja daug
Ir nupurkšt vis nerandu progos,nes lauke arba lyja paskutiniu metu arba saulės nėr,neišdžiūtų nupurkšti pomedorai
Atsakyti