Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2011 07 13, 15:42)
Ne maras. Tai neinfekcinė liga - viršūninis vaisių puvinys. Tavo pomidorams trūksta kalcio. Galbūt žemė labai uždruskėjusi, tai augalas negali jo pakankamai pasisavinti.
Patręšk per lapus kalcio salietros tirpalu.
Pažeistus pomidorus visus išskink, iš jų jokios naudos, tik bėdos.

doh.gif
Bandziau auginti ekologiskus vaikam. O tas tirpalas jau cia laaabai chemija unsure.gif
Nu taip ir turejo buti kas nors negero su jais, matyt jiems mazai vietos tokiems dideliems ir isvalge viska is zemes sad.gif O cia sita dalyka kur ieskoti pirkti? Cia zaliose stotelese buna?

QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 13, 14:10)
Man tai panašu į marą, bet gal aš klystu g.gif Skink tuos visus blogus vaisius ir įtartinus lapus nurauk, pagerink vėdinimą irpabandyk dar su asiūkliu ir baziliku nupurkšt...aišku jeigu matysi, kad ir kitiems taip darosi, tai čia jau tik cheminiai fungicidai pagelbės...

Aciu uz komentarus smile.gif Vedinimas tai geras nes augam balkone atviram.
Atsakyti
Sveikos, gal galit atsakyt? verdu asiūklių nuovirą ir jis neblogai smirdi, ar taip turi būt? su vandeniu asiūklius laikiau pusantros paros,gal per daug blush2.gif
ir dar neturiu galimybės purkšti ryte, tai gal nieko, kad vakare purkšiu? 4u.gif ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Solveiga84 @ 2011 07 13, 20:35)
Sveikos, gal galit atsakyt? verdu asiūklių nuovirą ir jis neblogai smirdi, ar taip turi būt? su vandeniu asiūklius laikiau pusantros paros,gal per daug  blush2.gif
ir dar neturiu galimybės purkšti ryte, tai gal nieko, kad vakare purkšiu?  4u.gif  ačiū smile.gif

Kvapelis tai tikrai "geras" cool.gif Bet nieko baisaus,manau turi buti kazkoks tai kvapas mirksiukas.gif
Del purskimo as ir vakare norejau purksti, tai man patare kad geriau ryte.Priezastis -nespes nudziuti nupurksti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 13, 19:38)
Kvapelis tai tikrai "geras"  cool.gif  Bet nieko baisaus,manau turi buti kazkoks tai kvapas  mirksiukas.gif
Del purskimo as ir vakare norejau purksti, tai man patare kad geriau ryte.Priezastis -nespes nudziuti nupurksti  4u.gif

ačiū už greitą atsakymą 4u.gif
skaičiau, kad taip patarė, bet turiu mažą pypliuką 7mėn, tai tikrai su juo neišeis susiruošti, kol dar nekaršta. o laukt kol vyras gryš nesinori.... gal bent jau nepakenks jei nupurkšiu vakare ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Solveiga84 @ 2011 07 13, 19:44)
ačiū už greitą atsakymą  4u.gif
skaičiau, kad taip patarė, bet turiu mažą pypliuką 7mėn, tai tikrai su juo neišeis susiruošti, kol dar nekaršta. o laukt kol vyras gryš nesinori.... gal bent jau nepakenks jei nupurkšiu vakare  ax.gif

nepakenks,stenkis purksti dulksna,ir is abieju pusiu
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 13, 18:44)
Bandziau laistyt,o jei buciau lapus isskynus jie butu pliki plikuteliai  tongue.gif  lotuliukas.gif
lapai galipomioru spalva pasidave  biggrin.gif

o tai naujų lapukų nebeleidžia jie? aš manau, kad šitie lapai tai ir neturi atsistatyt, tiksliau negali, svarbu, kad kiti sveiki augtų g.gif
QUOTE(Montera @ 2011 07 13, 19:29)
doh.gif
Bandziau auginti ekologiskus vaikam. O tas tirpalas jau cia laaabai chemija unsure.gif
Nu taip ir turejo buti kas nors negero su jais, matyt jiems mazai vietos tokiems dideliems ir isvalge viska is zemes sad.gif O cia sita dalyka kur ieskoti pirkti? Cia zaliose stotelese buna?
Aciu uz komentarus smile.gif Vedinimas tai geras nes augam balkone atviram.

kiaušinių lukštų tirpalu bandyk liet, bet nežinau ar tai padės, kai trūkumas įsisiautėjęs g.gif

QUOTE(Solveiga84 @ 2011 07 13, 19:35)
Sveikos, gal galit atsakyt? verdu asiūklių nuovirą ir jis neblogai smirdi, ar taip turi būt? su vandeniu asiūklius laikiau pusantros paros,gal per daug  blush2.gif
ir dar neturiu galimybės purkšti ryte, tai gal nieko, kad vakare purkšiu?  4u.gif  ačiū smile.gif

aš irgi neturiu tokios galimybės, tai purškiu vakare, neima jų nelaboji kolkas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 13 liepos 2011 - 19:54
Žodžiu susirinkau vaikus, pasiėmiau ta nuovirą ir lekiu į sodą palepinti pomidorų. Ir ka, šiandien pirktas purkštuvas neveikia doh.gif tai nors palaisčiau tuo nuoviru kelis pomidorus ax.gif nežinau gerai čia ar ne...
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 07 13, 21:54)
o tai naujų lapukų nebeleidžia jie? aš manau, kad šitie lapai tai ir neturi atsistatyt, tiksliau negali, svarbu, kad kiti sveiki augtų g.gif

ne, nauju lapu ner, ieskojau lens.gif
Ai daug nepergyvenu, tuoj ir pomidoru neliks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Solveiga84 @ 2011 07 13, 21:30)
Žodžiu susirinkau vaikus, pasiėmiau ta nuovirą ir lekiu į sodą palepinti pomidorų. Ir ka, šiandien pirktas purkštuvas neveikia  doh.gif tai nors palaisčiau tuo nuoviru kelis pomidorus ax.gif  nežinau gerai čia ar ne...

as is langu ploviklio purkstuva pasidariau, l gerai isploviau ir purskiau irgi cia sodyboj jokio neturejau...
Atsakyti
QUOTE(Boruze5 @ 2011 07 13, 18:21)
Perskaičiau keletą temų ,bet atsakymo neradau.Mano pomidorai geltonavo lapai ištisai ,rietės ,džiuvo,prdėjo pūti vaisiai.Liejau magniu ,purškiau pienu su jodu ,nuo kurio tikriausiai atsirado  toki tškeliai kaip žemėm apibarstyti lapai ir pomidorų kotai taškuoti .Purškiau Fungicidais jei teisingai parašiau ,niekas nepasikeite ,visas tas reikalas eina iki viršaus.Veliau purškiau kalio p.Kotai slapi .Niekas jau nieko nebežino ką patart.Gal jūs ką išmanot  4u.gif Viskas vyksta ilgą laiką.

:panašu į pelėsį verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boruze5: 13 liepos 2011 - 21:22
O kur magnio sulfata, mergaites, perkat? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lauruzyte @ 2011 07 13, 22:43)
O kur magnio sulfata, mergaites, perkat? blush2.gif

Visur,kur trašos,klausti reikia,seklinese,pvz...
Atsakyti