o kaip magnio jiems paduot?
QUOTE(Montera @ 2011 07 13, 13:58)
Bukit geros pasakykit kad cia ne maras Ant lapu ir koto jokiu juoduliu nera.
O vaizdelis tai toks
Ar tokius visus skinti? Jie gali kazin kitiems pakenkti?
O vaizdelis tai toks
Ar tokius visus skinti? Jie gali kazin kitiems pakenkti?
Ne maras. Tai neinfekcinė liga - viršūninis vaisių puvinys. Tavo pomidorams trūksta kalcio. Galbūt žemė labai uždruskėjusi, tai augalas negali jo pakankamai pasisavinti.
Patręšk per lapus kalcio salietros tirpalu.
Pažeistus pomidorus visus išskink, iš jų jokios naudos, tik bėdos.
QUOTE(ievakata @ 2011 07 13, 15:20)
Nu va ir mes nusiskynem pirmus pomidorus, pirmas buvo " Novogodnyj", paskui ola polka gana gausiai dera, sekantys keli sweet million, irgi grazios kekes palyginus su Red cherry( kitamet pas mane ju nebus), na ir jaucioi siredi pradejo keist spalva, o va Polfast ,nors ir savaite anksciau seti, dar nerausta.
parisau siankekes, nes nemazai tokiu uzsilenkusiu , kelios skilo, ir vel aciu EX uz pamokas.
Jezau turesiu savo augintinius dviem savitem palikt, isvaziuojam atostogaut, tai tai liudna, , gal mam atvaziuos su tevuku pasiziuret, o jie ne tai nuluz kekes....
parisau siankekes, nes nemazai tokiu uzsilenkusiu , kelios skilo, ir vel aciu EX uz pamokas.
Jezau turesiu savo augintinius dviem savitem palikt, isvaziuojam atostogaut, tai tai liudna, , gal mam atvaziuos su tevuku pasiziuret, o jie ne tai nuluz kekes....
Pas mane dar Novogodny nesirpsta, bet aš jį vėliausiai ir įkišau, tai toks jis man patįsęs ir paliegęs atrodo palyginus su sweet millionu (nu bet kaip taip visa partija sumaišyta papuolė jau iš pat pradžių kai sėjau labai įtartinai man jos atrodė ir sunkiai dygo ), o Polfastas pas mane irgi anksčiausiai sėtas (vasario pab.) net nesiruošia sirpt, tiesa vieną susirpino ir patį pirmą, bet daugiau anei (įtariu, kad bus pašalimas kaltas, nes aš juos išvis mest norėjau kaip jie atrodė po pirmųjų šalnų, bet kažkaip stebuklingai atsigavo, pradėjo žaliuot, bet va matyt tos pasėkmės ir pasireiškė...). Tiesa, turbūt prie juodų reikėtų priskirt Rafą ir Kumato, kurie pas mane auga, bet taip irgi nepasakyčiau, kad stebuklingai, Rafas tai išvis labai įnoringas, lapukai jau šviesesnės spalvos pradėjo darytis, iškart matyt, kad apsigimęs lepunėlis, tik nepalaistyk visokiais antpilais ir pradeda savo prigimtį rodyti Dviem savaitėm tai jau tikrai negalėčiau palikti, būtinai reikia, kad nors į savaitę vieną kartą kas palietų
O čia dar nufotkinau nuostabiai skanius ir labiausiai vaikų valgomus sweet million vyšniukus:
[attachmentid=214856]
Papildyta:
QUOTE(Ingaja @ 2011 07 13, 15:39)
Ištirpink 10 l kibire valgomą šaukštą magnio sulfato ir palaistyk
Laistyk arba purkšk magnio sulfato tirpalu. Praeitoje temoje Ex minėjo proporcijas.
Dar galima barstyti pelenais, bet efekto tikriausiai teks laukti ilgiau.
QUOTE(Ugnužė @ 2011 07 13, 16:07)
Laistyk arba purkšk magnio sulfato tirpalu. Praeitoje temoje Ex minėjo proporcijas.
Aciuks einu ieskot proporciju Radau
Papildyta:
QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 13, 15:58)
Ištirpink 10 l kibire valgomą šaukštą magnio sulfato ir palaistyk
Labai aciu, eisiu ryt pirkt
Perskaičiau keletą temų ,bet atsakymo neradau.Mano pomidorai geltonavo lapai ištisai ,rietės ,džiuvo,prdėjo pūti vaisiai.Liejau magniu ,purškiau pienu su jodu ,nuo kurio tikriausiai atsirado toki tškeliai kaip žemėm apibarstyti lapai ir pomidorų kotai taškuoti .Purškiau Fungicidais jei teisingai parašiau ,niekas nepasikeite ,visas tas reikalas eina iki viršaus.Veliau purškiau kalio p.Kotai slapi .Niekas jau nieko nebežino ką patart.Gal jūs ką išmanot Viskas vyksta ilgą laiką.
Sakykit kokiom proporcijom darosi tas pieno, jodo, vandens tirpalas?
QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 13, 08:09)
Nu man tai čia ryškus magnio trūkumas
Aš šiemėt dariau eksperimentą, bandžiau magnį išgaut ir skaldytų grūdų. Manau pavyko. Aišku pradėjusius gelsti lapus išskyniau, bet daugiau jie negelto, spėju kad tai to tirpaliuko poveikis, nes nieko kito nedaviau.
QUOTE(Ingaja @ 2011 07 13, 17:46)
Sakykit kokiom proporcijom darosi tas pieno, jodo, vandens tirpalas?
0,5 l vandens+0,5 l pieno +1 arb. šaukštelis jodo
QUOTE(cezi @ 2011 07 13, 18:12)
0,5 l vandens+0,5 l pieno +1 arb. šaukštelis jodo
Aciu Mano koleges pomidorai susirgo tai va... bandau jai pagelbet
QUOTE(cezi @ 2011 07 13, 18:12)
Nu man tai čia ryškus magnio trūkumas
Dar baisiau atrodo uz ta mano lapa kur pirmam puslapyje idetas. Bet kaip supratau, daigu savininke zino ka reiskia tokie lapai ir bande gelebt su magniu ir kitom naturaliom priemonem.
As kai palaisciau Magnio sulfato tirpaliuku, isskyniau negrazius lapus tai atrodo, kad padejo . Beveik ant visu daigu apatiniu lapu pasireiske sioks toks gyslotumo isryskejimas po keliu dienu kai aptikau pirmus, bet labai minimaliai ir kolkas nestipreja. 2 savaites praejo nuo palaistymo.
Papildyta:
Be to, rase, kad geltoniems pomidorams taip nutike - sutapimas, kad ir pas mane baisiausi buvo Oranze lapai
QUOTE(gigida @ 2011 07 13, 19:38)
Dar baisiau atrodo uz ta mano lapa kur pirmam puslapyje idetas. Bet kaip supratau, daigu savininke zino ka reiskia tokie lapai ir bande gelebt su magniu ir kitom naturaliom priemonem.
As kai palaisciau Magnio sulfato tirpaliuku, isskyniau negrazius lapus tai atrodo, kad padejo . Beveik ant visu daigu apatiniu lapu pasireiske sioks toks gyslotumo isryskejimas po keliu dienu kai aptikau pirmus, bet labai minimaliai ir kolkas nestipreja. 2 savaites praejo nuo palaistymo.
Papildyta:
Be to, rase, kad geltoniems pomidorams taip nutike - sutapimas, kad ir pas mane baisiausi buvo Oranze lapai
Papildyta:
Bandziau laistyt,o jei buciau lapus isskynus jie butu pliki plikuteliai
lapai galipomioru spalva pasidave