Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ugnužė @ 2011 07 13, 11:52)
Ir geležies, ir azoto yra dilgėlių rauge  mirksiukas.gif

tiksliai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 13, 10:11)
Vieno ten pomidoro lapai geltoni...ar čia medžiagų trūkumas ar ligos pradžia, ar normalu , kad jau stipriai derančiam pomidorui taip atsitinka...nete mačiau nuotraukų- nusėti krūmai obuoliais jau raudonais , o lapai irgi va tokie nelabai gražūs g.gif
ax.gif manau sėklų pirkimo nereiktų atidėti vasario mėnesiui...nes jau tada greitai ir sėti reiks...o kol susiorganizuos , kol atsiųs...kol info susirinksi apie turimas veisles...ne taip greitai viskas vyksta ax.gif  biggrin.gif

Is tikro tai visiems geltoniems lapai tokie, ir is vis lapu vos keli ant stiebo smile.gif o geltoni labai galima sakyti nuo vaisiu mezgimo pradzios, nors ir magnio daviau ir dilgelem laisciau, kiti pomidorai nerodo geltonu lapu pozymio ax.gif

o katyte musu puldavo sunis, tai ant sau nelygaus priesininko papuole verysad.gif
Atsakyti
Dar gal visai tiktu pirmos zinutes papildymui sitas straipsniukas ax.gif
Atsakyti
as cia si ta radau kurkliu gaudytojoms

"Kurkliai nemėgsta chrizantemų kvapo. Jei smulkiai supjaustytus chrizantemų stiebus sumaišysite su dirvožemiu, kurkliai iškeliaus į kitą lauko dalį. Panašiai jie elgsis, jei į 1–1,5 m gylio žemę susmaigstysite žalias alksnių šakeles. Joms nudžiuvus būtina pakeisti šviežiomis. Kurkliai bėgs, jei ant jų „užsiundysite“ silkines žuvis – kilkių, sardinių, strimelių, kitų silkinių žuvų gabaliukus užkaskite tarpueiliuose ar prie augalų. Jei ant kurklių esate itin įtūžę, sugrūskite kiaušinių lukštus, suvilgykite juos saulėgrąžų aliejumi ir negiliai įterpkite į dirvožemį. Noriai pasivaišinę tokiu patiekalu kurkliai žūsta. Kurkliams taip pat nepatinka vištų mėšlas, česnakų, serenčių ir kanapių kvapas, šviežiai kalkinta dirva.
Daržovių ir kitų sodinukų daigus nuo kurklių apsaugosite, jei aplink daigus į dirvožemį 5–6 cm gylyje įkasite skardos ar plastikines polietileno juostas, 2–2,5 cm iškilusias virš žemės paviršiaus. Po stipraus lietaus urveliai prisipildo vandens, tad kurkliai pradeda rausti naujus, tuomet jie labai gerai matomi ir taip juos galima sugaudyti. Per sausrą įkaskite į žemę indelius, pripildytus vandens (iki viršaus nepripilti kelių centimetrų). Indelius įkasti šiek tiek žemiau nei žemės kraštas. Kurkliai jaučia drėgmę ir įkritę į indelius negali iš jų išsikapanoti. Taip sugaudysite ne tik kurklius, bet ir mažas pelytes. Kartais nuo kurklių gelbsti žibalas (100–120 g/10 l vandens), įpiltas į lizdą. Žibalu sumirkytu smėliu apvedami ir šiltnamiai. Sodininkai sako, jog kartais tai padeda. Didžiausi natūralūs kurklių priešai – kurmiai, bet ir jie darže nėra pageidaujami.
Priminsime ir apie pavasarinę kovą. Gegužę ir birželio pradžioje būtina tris kartus supurenti dirvą tarpueiliuose – taip naikinami kenkėjų lizdai. Jeigu birželį išpurensite žemę 15–20 cm gyliu, daug kiaušinėlių išversite lauk. Beliks juos surinkti ir sunaikinti. Paukščiai taip pat noriai juos renka. Tik gaila, kad paukščiai jų nemato po žeme. Kad būtų aišku, kur kasti, kitų metų gegužės pradžioje ant žemės išdėliokite šviežio mėšlo ir uždenkite faneros ar ruberoido lakštu. Kurkliai po jais raus lizdus ir dės kiaušinius. Po 20–30 dienų galite visai nesunkai šiuos lizdus rasti ir sunaikinti.
Ir chemijos nereikia."
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 07 13, 13:06)
jei į 1–1,5 m gylio žemę susmaigstysite žalias alksnių šakeles. J

Oho. Kokios reikia šakos,kad į metro gylį įkištum. Ar čia jau aš be fantazijos g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 07 13, 13:11)
Oho. Kokios reikia šakos,kad į metro gylį įkištum. Ar čia jau aš be fantazijos g.gif ?

jau matyt tokios ir reikia,nes girdejau is kaimynkos,kad jie isirausia iki 2m gylio doh.gif
Atsakyti
Sveikutes pomidoru fejos smile.gif

Aciu uz patarimus del musyciu naikinimo. Atrodo kalio permanganatas truputi padejo daug maziau tu bjaurybiu pasidare. Tik nezinau ar cia taip sutapo ar as truputi perstipru ta tirpala padariau bet zieduku nemazai neprasiskleidusiu nugeltonavo ir nukrito. Ar mum cia kazko truksta g.gif

Mano nuvarges ir musyciu nukankintas pomidoras jau viena vaisiu prisirpino thumbup.gif

O dabar ir kitas jau 5 pomidoriukus beveik prisirpusius turi. thumbup.gif

Ti as vel su pagalbos sauksmu. Ant dideliu pomidoru veisles (San Marzano) panasiam auksti visuose vazonuose po kelis pomidorus kazkas uzpuole. Kurie zemiau ir dabar kur nauji auga atrodo nera tokiu demiu. Atsiradusios tokios is apacios pomidoro kaip papuvusios demes. Kiek is interneto priskaiciau tai radau du variantus kad arba maras arba truksta kazkokios medziagos. Bukit geros pasakykit kad cia ne maras unsure.gif help.gif help.gif help.gif Ant lapu ir koto jokiu juoduliu nera. Tik apatiniai lapai pries sviesa kaip butu tokiom demem isploneja nes persisviecia.
Tresiu tik Bio humus trasa daugiau nieko nesu pylus. Ar cia padetu tas pieno ir jodo tirpalas? Pieno kaip tik turiu naminio. Tik gal dar kas galetu patikslinti piena ir vandeni pusiau reikia skiesti kiek supratau o kiek jodo reikia ant triju litru pilti? Kad vel nepadauginciau doh.gif

O vaizdelis tai toks blink.gif

user posted image

Ar tokius visus skinti? Jie gali kazin kitiems pakenkti?

ACIU KAS PAGELBES 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 13, 08:09)
idedu savo neziniukus  cool.gif
user posted image

Tavo nežiniukas yra Černy Mavr mirksiukas.gif
Pas mane tokie viens prie vieno biggrin.gif

[attachmentid=214836]

QUOTE(diuni @ 2011 07 13, 09:11)
manau sėklų pirkimo nereiktų atidėti vasario mėnesiui...nes jau tada greitai ir sėti reiks...o kol susiorganizuos , kol atsiųs...kol info susirinksi apie turimas veisles...ne taip greitai viskas vyksta ax.gif  biggrin.gif

biggrin.gif tai gal palaukiam rudeninio veislių aptarimo kaip kam kokia veislė augo arba būt geriausia kokią degustaciją susiorganizuot...

Išsiaiškinau, kad pas mane šiltnamyje auga 4 juodukų rūšys:
Černy Mavr:
[attachmentid=214837]

Black Prince:
[attachmentid=214838]

Black Cherry:
[attachmentid=214839]

Black Krim:
[attachmentid=214840]
Dar nei vieno neragavau, bet jau noksta ceriukas ir mauras thumbup.gif O to Black Krim žiauriai dideli labai ir tokie bulviniai vėduokliniai, labai derlingos pirmos dvi kekės, bet trečia ir ketvirta praktiškai jau be žiedukų, nes visi nudžiūvo, o va penkta ir šešta jau vėl normaliai žydi, bet kaži kaip ten bus iki galo g.gif įdomu, kodėl tie žiedai taip nudžiūna, boro rūgšties negavau verysad.gif gal galima dar kažkuom pabandyt nupurkšt, kad tuos žiedus išsaugot?
Papildyta:
QUOTE(Montera @ 2011 07 13, 13:58)
Ar tokius visus skinti? Jie gali kazin kitiems pakenkti?

Man tai panašu į marą, bet gal aš klystu g.gif Skink tuos visus blogus vaisius ir įtartinus lapus nurauk, pagerink vėdinimą irpabandyk dar su asiūkliu ir baziliku nupurkšt...aišku jeigu matysi, kad ir kitiems taip darosi, tai čia jau tik cheminiai fungicidai pagelbės...
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 13, 14:10)

biggrin.gif tai gal palaukiam rudeninio veislių aptarimo kaip kam kokia veislė augo arba būt geriausia kokią degustaciją susiorganizuot...

labai derlingos pirmos dvi kekės, bet trečia ir ketvirta praktiškai jau be žiedukų, nes visi nudžiūvo, o va penkta ir šešta jau vėl normaliai žydi, bet kaži kaip ten bus iki galo g.gif įdomu, kodėl tie žiedai taip nudžiūna, boro rūgšties negavau verysad.gif gal galima dar kažkuom pabandyt nupurkšt, kad tuos žiedus išsaugot?

Aš irgi pritariu dėl rudeninio aptarimo, tokio labiau koncentruoto, kaip pernai darėm. Tada viskas daug aiškiau, visa info būna vienoje temoje.

O dėl mezgimo - tai pas mane labai panaši situacija. Tos vidurinės kekės labai menkai užmezgė. Aš apkaltinau orus, tada, kai tos kekės žydėjo, orai buvo drėgni, lietingi, nelabai palankūs mezgimui. Aišku, aš dar ir atostogavau tada doh.gif , būčiau boru nupurškus. Na, tikėkimės, aukščiau esantys dar užmegs, laiko yra, sąlygos neblogos.
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 13, 15:10)
Tavo nežiniukas yra Černy Mavr mirksiukas.gif
Pas mane tokie viens prie vieno biggrin.gif

4u.gif aciu uz info,tam kart zinosiu, reiks vel rasytis lotuliukas.gif
O jie dar ir juodi???? Va cia tai pasaka butu yahoo.gif
Atsakyti
Nu ka panasu kad ir as tuoj chemija purksiu, buvau islekus parai laiko, preis tai visus lapus nuskiniau, kur buvo dziuvesiai uzpuole ir ka siandien vel radau nemazai sad.gif. Jau tuoj ne vieno lapo neliks ant kai kuriu pomidoru verysad.gif
Dar gerai kol kas bent vaisius nepuola.
Dabar tik galvoju, o gal geriau nuskint tos grazius pomidorus, kurie jau tuoj noks ir ant palanges padet, pries chemija, vis bus kazkiek sveikiasniu pomodoru.
Tiesa jau kelis suvalgem prinokusiu siltnami thumbup.gif
Atsakyti
Nu va ir mes nusiskynem pirmus pomidorus, pirmas buvo " Novogodnyj", paskui ola polka gana gausiai dera, sekantys keli sweet million, irgi grazios kekes palyginus su Red cherry( kitamet pas mane ju nebus), na ir jaucioi siredi pradejo keist spalva, o va Polfast ,nors ir savaite anksciau seti, dar nerausta.
parisau siankekes, nes nemazai tokiu uzsilenkusiu , kelios skilo, ir vel aciu EX uz pamokas.
Jezau turesiu savo augintinius dviem savitem palikt, isvaziuojam atostogaut, tai tai liudna, verysad.gif , gal mam atvaziuos su tevuku pasiziuret, o jie ne tai nuluz kekes....
Atsakyti