Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2011 07 12, 11:32)
Še, kad norėjai.. kaip įdomu smile.gif Kokius šįmet augini (jei augini) ar tik pokelius pakilnojai? Gal kokią profesionalią nuomonę turi apie abi veisles? smile.gif
Tiesiog tik įdomu... ax.gif

Princu siemet neauginu. Black russian,juoda triufeli,sokoladini,de barao, chocolate cherry,Pol robson. Situos tamsiaodzius bandau auginti,bet dar nei vienas nesunoko,tai pakomentuot sunkoka.
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2011 07 12, 11:35)
dėl veislių, tai jokio skirtumo kaip pavadinsi taip nepagadinsi, ar rusas, ar princas, kaip norit taip ir vadinkit, svarbu skanūs. O aš į savo augintinų  juodų pomidorų sąrašiuką rusą įtrauksiu, o princą ne.

Beje rusas, kai užmezga vaisius, tai iš tos kekės išleidžia dar ir lapą, o už jo dar vieną žiedinę kekę...

Gal ir taip, bet jei perki Princą, tai ir nori, kad būtų Princas, o ne Rusas... Čia panašiai būtų, kai pirktum ir mokėtum už mersedesą, o gautum zaporožietį.... na koks skirtumas, imk, bele ratai sukasi, važiuoja...

O tie kekių "tęsiniai" darosi pas daugelį nehibridinių veislių. Pagal tai nenuspręsi ta ar kita veislė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 12 liepos 2011 - 10:52
QUOTE(Ex @ 2011 07 12, 10:13)
Nieko nebus su tokia ekspertize irnesakyk.gif Irid perskaičiusi nuo kėdės nukris... tai ką tada augina Palina, jei pas mane Princas, o pas tave Rusas? g.gif

Pas tave Princas, pas mane Rusas. Faktas kaip blynas. O Palina, sprendžiant pagal pakelį, taip pat Rusijon nusidavus smile.gif
Atsakyti
Na nereikia taip drąstiškai tarpusavy lyginti juodus pomidorus, kaip mersą su zapuku, jie visi gali lygiuotis prie mersų, net ir niekam tikęs (mano nuomone) juodasis triufelis.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 12, 10:50)
Gal ir taip, bet jei perki Princą, tai ir nori, kad būtų Princas, o ne Rusas...

nebent koks царевич Иванушка pakliutų..
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2011 07 12, 12:12)
Na nereikia taip drąstiškai tarpusavy lyginti juodus pomidorus, kaip mersą su zapuku...

lotuliukas.gif
tai kad aš ne mersą su zapuku lyginu, o patį pirkimą, sėklų gavimą... o koks skirtumas - zapas ar mersas, jos gi abi mašinos... jei jau tas pats kokia veislė pomidorų, bele juodi... smile.gif
Žinoma, pirmumą atiduodu pomidorų skoniui, bet vis tik norisi žinoti kokia tai veislė, bent jau man smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 12 liepos 2011 - 11:26
manau ir aš užsirasysiu kad tai princas,kai sunoks gal bus dar aiškiau blush2.gif nes kokie ant pakelio buvo parodyti ir kokie pas mane tai skirtumas akivaizdus schmoll.gif Čia manouser posted image o rodė kad bus tokie user posted image jokio panašumo,dar kartą įsitikinau,kad turguje mėgsta apgaudinėti verysad.gif dar pirkau ir zalių kažkokių,bet bijau kad bus raudoni verysad.gif
Atsakyti
Laba, paskaičiau pokalbius apie juoduosius pomidorus, rodau savo Black Russian

user posted image

Sėklas siunčiausi iš čia Thompson-Morgan

Juodąjį princą auginau kažkada seniai, buvo apvalūs, lygūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumikė: 12 liepos 2011 - 11:42
QUOTE(Palina:) @ 2011 07 12, 12:30)
jokio panašumo,dar kartą įsitikinau,kad turguje mėgsta apgaudinėti  verysad.gif dar pirkau ir zalių kažkokių,bet bijau kad bus raudoni  verysad.gif

O tu labai nepyk ant to turgaus, matai, kad net patys fasuotojai pripila ne to kas parašyta (kalbu apie Novogodny pomidorus). Gal tos pačios bobulytės nežinojo, kad užaugs kitokie pomidorai smile.gif jei bus skanūs pomidorai, pavadink juos Russky Princ... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Laumikė @ 2011 07 12, 12:41)
Laba, paskaičiau pokalbius apie juoduosius pomidorus, rodau savo Black Russian

Juodąjį princą auginau kažkada seniai, buvo apvalūs, lygūs.

O štai dabar supratau apie ką kalbėjo Saintlina, tikrai akivaizdžiai skiriasi nuo mano pomidorų.
Ačiū Laumikei už foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 12, 11:53)
O štai dabar supratau apie ką kalbėjo Saintlina, tikrai akivaizdžiai skiriasi nuo mano pomidorų.
Ačiū Laumikei už foto 4u.gif

tikrai labai ačiū Laumikei už foto, iškart viskas aišku patapo 4u.gif 4u.gif Mano tikrai tokie drinks_cheers.gif Savo nufotkint galėsiu nebent savaitgalį, ale jau ir nebereik, viskas aišku smile.gif
Atsakyti
bože kaip niekad nespėju paskaityt apie pomidorus, čia jau šast ir deštimt lapų.
nu kad jau šnekat apie skonius, tai mano Shady Lady, sunokinti tamsoje, dėžutėje, yra vapše neskanūs. tai dabar galvoju, ar nokimas dėžutėje jiems skonio nepridėjo (bet štai vyšniniams vynuoginiams pomidorams taigi viskas gerai toj dėžutėj buvo), ar jie iš esmės NESKANŪS. kažkokie rūgštūs, fe. nu kaip parduotuviniai kokie.

o tą juodą rusą mama šiltnamy augina, aš sėklas jai pirkau. pažiesim, skanus ar ne biggrin.gif dar nesunokęs
Atsakyti
Aš auginu Black Prince (iš UK siųstos sėklos) tai viens prie vieno kaip pas Palina foto, tokie kiek didesni už slyvinius...reiks vėliau visų juodukų foto padaryt, kad paskui atsirinkt, kurie ten maurai, princai ar rusų kaimiečiai biggrin.gif Nu bet kaip suprantu MB nuo šiol tik iš šitų reiks mišraines daryt biggrin.gif

Noriu įdėt dar šiokios tokios medžiagos apie raugus, antpilus ir šiaip geros info apie kenkėjus ir kaip natūraliom priemonėm su jais kovot:

Visiems augalų preparatams ruošti rekomenduojama naudoti lietaus vandenį, medinius, molinius ar emaliuotus indus. Nuovirus ir ištraukas naudoti paruošimo dieną, ryte arba vakare apipurškiant augalų viršutinę ir apatinę puses. Preparatų kibimui prie lapų pagerinti rekomenduojama pridėti ūkiško muilo.

Natūralių augalų apsaugos priemonių ruošimo būdai

Šalta ištrauka. Šviežias arba džiovintas žoles užmerkti 12-24 val., po to ištrauką perkošti. Naudoti nepradėjusią rūgti.
Nuoviras. Šviežias arba džiovintas žoles užmerkti, po to 20 min. virti ant mažos ugnies ir uždengus atvėsinti
Užpilas. Šviežias arba džiovintas žoles užmerkti karštame vandenyje ir palikti 24 val.
Fermentuotas tirpalas. Žalias augalo dalis užpilti lietaus vandeniu. Indą uždengti taip, kad prieitų oras. Kasdien maišyti. Nemaloniam kvapui panaikinti pridėti kreidos. Kai tirpalas nustos putoti jį galima naudoti.Toks tirpalas naudojamas tik praskiestas.
Žiedų ištrauka. Gaminama iš prasiskleidusių žiedų. Jie sudrėkinami ir susmulkinami. Per tankų audinį išspaudžiamos sultys ir laikomos gerai užkimštuose tamsiuose buteliuose šaltoje vietoje.
Tirpalas sėkloms beicuoti. Naudojamas sėklų apsaugai nuo ligų ir kenkėjų. Kelis lašus žolių arba žiedų ištraukos įpilti į vandenį, gerai išmaišyti. Sėjamas sėklas 10-15 min. užmerkti tirpale, tada apdžiovinti ir sėti. Žirnių, pupelių, ridikėlių ir ridikų sėklos beicuojamos ramunėlių tirpalu. Valerijonų tirpalas – salierų, pomidorų, svogūnų, porų ir bulvių sėklai.

Augalai sėklų beicavimui· Valerijonų ekstraktas · Vaistinių ramunėlių arbata· Asiūklių preparatas· Krienų ištrauka· Česnakų ištrauka· Alijošių sulčių tirpalas· Tagečių ištrauka· P. ievų šakučių nuoviras· D. pentinių ištrauka· Medžio pelenai

Augalai prieš grybines ligas· Asiūklių nuoviras · Česnakų ištrauka· Svogūnų nuoviras· Krienų ištrauka· Dirvinių pentinių ištrauka·

Augalai kovai su kenkėjais· Pelynų nuoviras · Dilgėlių ištrauka· Plačialapių paparčių ištrauka· Plačialapių paparčių nuoviras· Bitkrėslių nuoviras· Varnalėšų ištrauka· P. tabako ištrauka· P. tabako nuoviras· P. tabako dulkės ir dūmai· S. rūgštynių šakų ištrauka· Didžiųjų pentinių ištrauka· Sėjamųjų kanapių nuoviras· Pušų spyglių koncentratas· Karčiosios paprikos vaisių nuoviras

čia galima daugiau pasiskaityt: http://www.ukiokluba...iame-ukyje-3870

Atsakyti