Įkraunama...
Įkraunama...

Cheminė kastracija

QUOTE(Monoceros Devi @ 2011 07 09, 14:17)
Mūsų veterinarai kol kas labai mažai informacijos turi (arba iš viso neturi) apie tai.

Tai kad lyg ir turi - bent kalbant apie šunis. Jau kuris laikas naudoja, tiesa, gal nelabai plačiai, šunims tuos implantukus. Teko girdėti veterinaro nuomonę, kad dalykas - priešingai nuo hormoninių preparatų, slopinančių kalių rują - nekenksmingas ir patogus. Sako, būna, kad žmonės bijo kad po kastracijos patinas pasikeis, nutuks ir t.t., tada galima bandyt šitą laikiną kastraciją.
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 08 08, 13:01)
Na žinoma, kuo veisėjai užsiima, tą ir rekomenduos, be abejo, klausimų nekyla kodėl.
Kaip Jūs sakote, kad galima zirzti, nes brengiau, tai visiškas absurdas. Jeigu galvočiau, kad mano augintiniui bus geriau, jei atliksime cheminę kastraciją, tikrai taip ir padaryčiau. Turiu katę, kurią reikėjo sterilizuoti, manęs tikrai neišgazdino pinigų suma, nes žinau, kad taip reikia.
Visų pirmiausia, kaip galima atlikinėti kažkokius "eksperimentus" su gyvūnais, kai nėra žinomas tikslus galimas šalutinis poveikis? Ar Jūs gertumėte vaistus, nežinodama šalutinio poveikio?
Cheminę kastraciją iš dalies palaikyčiau tik tuo atveju, jei augintis kilmingas ir žmogus užsiima veisimu. Bet tik ne paprastam gyvūnui. Kam kišti tą chemiją, jeigu galima vieną kartą padaryti ir pamiršti visiems laikams?

kadangi pati esu zmoniu medike, manes nesugluminsite su zodziais "visokios chemijos ir hormonai" smile.gif

kaip manote, kas ivyksta moteriai po kontraceptines spirales idejimo? o kas ivyksta, jeigu jai pasalinami lytiniai organai, t.y kiausides, gimda...?

kai lytiniai organai yra pasalinami, rezultatas organizmui yra DAUG skaudesnis, nei hormoninio fono pakoregavimas. labai sunku paaiskinti suprantamais terminais, kas vyksta, kai ivykdoma kastracija, bet tikiuosi, norintys pasidomes.

o salutinis implanto poveikis yra jo kaina (turint omeny, kad katukui per gyvenima reikes bent keliu) bei tai, kad po metu kitu tai teks pakartoti ir "sugaisti" laika dar karta nuvaziuojant pas veterinara..

p.s. implantus (seskams tikrai, sunims lyg ir) naudoja mano mylimas vetas Arvydas (seskines 26)... besidomintys galbut galetu nuvaziuoti ar bent paskambinti ir pasikalbeti, isklausyti jo nuomone... man jis yra sakes "jei galeciau, visiems gyvunams juos vietoj kastraciju deciau"..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikudama: 08 rugpjūčio 2011 - 19:12
QUOTE(pikudama @ 2011 08 08, 19:10)
kadangi pati esu zmoniu medike, manes nesugluminsite su zodziais "visokios chemijos ir hormonai" smile.gif

kaip manote, kas ivyksta moteriai po kontraceptines spirales idejimo? o kas ivyksta, jeigu jai pasalinami lytiniai organai, t.y kiausides, gimda...?

kai lytiniai organai yra pasalinami, rezultatas organizmui yra DAUG skaudesnis, nei hormoninio fono pakoregavimas. labai sunku paaiskinti suprantamais terminais, kas vyksta, kai ivykdoma kastracija, bet tikiuosi, norintys pasidomes.

o salutinis implanto poveikis yra jo kaina (turint omeny, kad katukui per gyvenima reikes bent keliu) bei tai, kad po metu kitu tai teks pakartoti ir "sugaisti" laika dar karta nuvaziuojant pas veterinara..

p.s. implantus (seskams tikrai, sunims lyg ir) naudoja mano mylimas vetas Arvydas (seskines 26)... besidomintys galbut galetu nuvaziuoti ar bent paskambinti ir pasikalbeti, isklausyti jo nuomone... man jis yra sakes "jei galeciau, visiems gyvunams juos vietoj kastraciju deciau"..

Aš ir nesistengiau Jūsų sugluminti kalbėdama apie vaistus. smile.gif Džiugu, kad esate medikė, nesiginčiju, jog išmanote savo darbą, aš esu biologė, apie zoologiją išmanau nemažai, todėl drįsčiau ginčytis, kad nepaisant to, jog žmogus ir katinas priklauso tam pačiam tipui, negalima vienašališkai žiūrėti į jų operacijas.
Na jeigu jau lyginame katiną su žmogumi, tada gal prisiminkime, kad katinas kalbėti nemoka, ir nepasakys savo šeimininkui, jog jam galvą skauda, pilvą ar dar ką nors, tuo tarpu, kai žmogus gali konsultuotis su daktaru ir išsirinkti optimaliausią variantą.
Moteriai spiralę deda ginekologas, o štai katinui jau ir pats žmogus gali šast ir išauti.
Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, mano augintinis jautėsi blogai tą pačią dieną kai kastravo, kitą dieną jam jokių bėdų nebuvo. Man labai keista, kaip Jūs budama medike, taip siūlote cheminę kastraciją, kai apie ją dar tiek nedaug informacijos, lyginat su chirurgine smile.gif Na čia galima ginčytis iki nukritimo, tegul kiekvienas renkasi, kas jam priimtiniau.
Atsakyti
QUOTE(pikudama @ 2011 08 08, 20:10)

keista jus medike, juk medziagu apykaita skiriasi net katinus lyginant su sunimis, net jau nekalbant apie seskus.....o jus dar ir zmogu prie to prikabinot....
musu veterinarija nera tokio lygio, kad laiku pastebetu onko procesus, o butent nesureguliuota hormonine lytine veikla ir priveda prie to,
net medikai ne visada randa piktybini procesa, o apie gyvunus-net nekalbu,
implantai dedami vyriskos lyties atstovams-sunims....
o kaip jus isivazduojate katyte, jos ovuliacija ivyksta tik lytinio akto metu, taigi jai surujojus, katina duokite, o kur deti kaciukus, taip ir gaunasi pasaka be galo....
abu mano gyvunai kastruoti ir sterilizuoti, skiepai, nukirminimas, nuo parazitu sulasinimas, pasaras pagal amziu ir kastratams ir begaline meile ir atsakomybe.....

Papildyta:
QUOTE(nendre @ 2011 07 10, 14:50)
As nelabai tos info turiu, tik siandien kai perskaiciau tavo tema, pagooglinau ir radau dar keleta preparatu, tai greitai permeciau aki ir tiek blush2.gif

Ypozane
Tardak, naudojama ir katems

O daugiau tai forumus greit paskaitinejau, bet ateiciai reiks daugiau pasidometi

ypozane skirtas sunu patinu prostatai gydyti, o ne cheminei kastracijai....
Atsakyti
Turiu pazistamu, kurie is patirties zino, kad sis implantas yra puikus. Jie ji naudoja jau keleta metu. Kas idomiausia, kad preparatas ne tik suteikia katei ramybes pertraukele, bet dar ir teigiamai veikia jos organizma, o ypac pasiruosima sekanciam gimdymui. Pvz., turejo kaciu, kuriu kiekvienas gimdymas buvo labai sunkus ir skausmingas, ilgai trukdavo. Panaudojus si preparata, ir praejus veikimui kates pastodavo, isnesiodavo visus kaciukus, ir pasigimdydavo labai greitai - pacios ir be jokiu sunkumu, grazius ir sveikus druckius. Si preparata naudoja jau pora metu, kaciukai is po tokiu gimdymu naujuose namuose -dar nei vienam nera pasireiskes joks apsigimimas ar dar kokia nesamone - visi sveiki, zaismingi ir labai gyvybingi.

Katinams toks dalykas irgi yra gerai, ypac tiems, kurie pernelyg lytiskai aktyvus. Jiems tokios pertraukos reikalingos pailseti nuo nuolatinio streso, lytines agresijos, kai atrodo pasiruoses kergti viska kas juda, ir jau pradeda diena is dienos rekti ne savo balsu. Kurie zymi kas 10 minuciu ir pan. Po sio implanto sudavimo, jie pasidaro laimingi ir ramus, kol nenustos veikti preparatas. Atsistato ju psichika, sveikata, jie valga ir zaidzia. Niekur nezymi, nieko nekergia. Gyvena sau patenkinti gyvenimu.

Veisejams, kurios savo katinus suleidzia su katem ne dazniau kaip karta per metus tai itin turetu buti aktualu, ir butent del katino psichines ir fizines geroves, o ne del seimininku.

As UZ! blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Gerą temą sukūrėt.
Veterinarai tikrai žino nemažai apie cheminę kastraciją. Plačiai šiuo metu ją taikome šunims ir šeškams, deje katinam populiaresnė yra fizinė kastracija (gal dėl kainos). Šunims implantas taip pat veikia nuo svorio, bet tūrėčiau pridurt, kad ir nuo šuns temperamento.
Bet labai norėtūsi išbandyti ir ant katinėlių.

Implanto įdėjimas ne ką skausmingesnis nei mikro čipo įdėjimas.

Kaip jau kažkas minėjo anksčiau, Ypozane yra ne kastracijai skirtas, jis naudojamas gydyti prostatos išvešėjimus.
Atsakyti
Klaipėdoje tai geriau paimti močiutę, ir į Ekovet (www.ekovet.lt) dėl to eiti, ir kastruoti gyvūną 40 proc. pigiau, nei pas Lino klinikos standartinius įkainius - http://www.vet-klini...content/103/173
Atsakyti
QUOTE(pluriel @ 2011 09 29, 10:29)
Klaipėdoje tai geriau paimti močiutę, ir į Ekovet (www.ekovet.lt) dėl to eiti, ir kastruoti gyvūną 40 proc. pigiau, nei pas Lino klinikos standartinius įkainius - http://www.vet-klini...content/103/173

truputį, ne ten pataikėte. mes kalbame apie veislinius katinus, kurie yra naudojami veisimo programose.
Žmonės, kurie laiko vieną katinėlį savo namuose, tikrai turėtų rinktis papastą būdą, aš pati jį rekomenduočiau wink.gif
Atsakyti