QUOTE(pikudama @ 2011 08 08, 19:10)
kadangi pati esu zmoniu medike, manes nesugluminsite su zodziais "visokios chemijos ir hormonai"
kaip manote, kas ivyksta moteriai po kontraceptines spirales idejimo? o kas ivyksta, jeigu jai pasalinami lytiniai organai, t.y kiausides, gimda...?
kai lytiniai organai yra pasalinami, rezultatas organizmui yra DAUG skaudesnis, nei hormoninio fono pakoregavimas. labai sunku paaiskinti suprantamais terminais, kas vyksta, kai ivykdoma kastracija, bet tikiuosi, norintys pasidomes.
o salutinis implanto poveikis yra jo kaina (turint omeny, kad katukui per gyvenima reikes bent keliu) bei tai, kad po metu kitu tai teks pakartoti ir "sugaisti" laika dar karta nuvaziuojant pas veterinara..
p.s. implantus (seskams tikrai, sunims lyg ir) naudoja mano mylimas vetas Arvydas (seskines 26)... besidomintys galbut galetu nuvaziuoti ar bent paskambinti ir pasikalbeti, isklausyti jo nuomone... man jis yra sakes "jei galeciau, visiems gyvunams juos vietoj kastraciju deciau"..
Aš ir nesistengiau Jūsų sugluminti kalbėdama apie vaistus.
Džiugu, kad esate medikė, nesiginčiju, jog išmanote savo darbą, aš esu biologė, apie zoologiją išmanau nemažai, todėl drįsčiau ginčytis, kad nepaisant to, jog žmogus ir katinas priklauso tam pačiam tipui, negalima vienašališkai žiūrėti į jų operacijas.
Na jeigu jau lyginame katiną su žmogumi, tada gal prisiminkime, kad katinas kalbėti nemoka, ir nepasakys savo šeimininkui, jog jam galvą skauda, pilvą ar dar ką nors, tuo tarpu, kai žmogus gali konsultuotis su daktaru ir išsirinkti optimaliausią variantą.
Moteriai spiralę deda ginekologas, o štai katinui jau ir pats žmogus gali šast ir išauti.
Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, mano augintinis jautėsi blogai tą pačią dieną kai kastravo, kitą dieną jam jokių bėdų nebuvo. Man labai keista, kaip Jūs budama medike, taip siūlote cheminę kastraciją, kai apie ją dar tiek nedaug informacijos, lyginat su chirurgine
Na čia galima ginčytis iki nukritimo, tegul kiekvienas renkasi, kas jam priimtiniau.