Įkraunama...
Įkraunama...

Cheminė kastracija

QUOTE(Monoceros Devi @ 2011 07 10, 13:16)
Aš parašiau vienai mokslininkei į vokietiją,  tai tikiuosi, kad sulauksiu atsakymo. matai pas mane orientalai, jie irgi tokio pat sudėjimo kaip korniai, bet kiek minėjo suomiai, pas juos irgi orientalai, tai kad nesitęsia metus tas poveikis.

Pati bandyti tikrai neisdrisiu, lauksiu kol kiti isbandys biggrin.gif Gal teko dometis tais kitais vaistais? Greitai uzmeciau aki, tai poveikis lyg ir svelnesnis.

Papildyta:
QUOTE(Monoceros Devi @ 2011 07 10, 13:17)
bet tai nėra taikytina katinams, man tuo ir patiko. Kad jie daro studijas skirtas būtent katėms. Aišku studijos vyksta su naminėmis katėmis.

Cia tik laiko klausimas manau.
Atsakyti
QUOTE(nendre @ 2011 07 10, 13:22)
Pati bandyti tikrai neisdrisiu, lauksiu kol kiti isbandys biggrin.gif  Gal teko dometis tais kitais vaistais? Greitai uzmeciau aki, tai poveikis lyg ir svelnesnis.

Papildyta:
Cia tik laiko klausimas manau.

Tai aišku, kad laiko klausimas, bet būti bandomuoju trušiu su veislinėmis katėmis aš tikrai nedrįsiu. Aš asmeniškai pažįstu keturis veisėjus, kurie jau išbandė šį preparatą. visų atisliepimai labai geri. todėl ir domiuosi. mano katinas dar mažas, nežino, kas yra žymėjimas. bet bandau į ateitį galvoti. nesinori, kad gyventų vonioje.

gali permesti info apie tuos kitus vaistus?
Atsakyti
QUOTE(Monoceros Devi @ 2011 07 10, 13:24)
Tai aišku, kad laiko klausimas, bet būti bandomuoju trušiu su veislinėmis katėmis aš tikrai nedrįsiu. Aš asmeniškai pažįstu keturis veisėjus, kurie jau išbandė šį preparatą. visų atisliepimai labai geri. todėl ir domiuosi. mano katinas dar mažas, nežino, kas yra žymėjimas. bet bandau į ateitį galvoti. nesinori, kad gyventų vonioje.

gali permesti info apie tuos kitus vaistus?

As nelabai tos info turiu, tik siandien kai perskaiciau tavo tema, pagooglinau ir radau dar keleta preparatu, tai greitai permeciau aki ir tiek blush2.gif

Ypozane
Tardak, naudojama ir katems

O daugiau tai forumus greit paskaitinejau, bet ateiciai reiks daugiau pasidometi
Atsakyti
Kai vežiau katiną kastruoti, veterinaras pasakojo, kad cheminė kastracija yra labai skausminga.
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 07 23, 18:16)
Kai vežiau katiną kastruoti, veterinaras pasakojo, kad cheminė kastracija yra labai skausminga.

o tu pasidomėjai konkrečiau apie kokią cheminę kastraciją jis kalba?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monoceros Devi: 26 liepos 2011 - 15:46
QUOTE(Monoceros Devi @ 2011 07 26, 15:08)
o tu pasidomėjai konkrečiau apie kokią cheminę kastraciją jis kalba?

Taip, pasidomėjau, tai kastracija, kurios metu yra patalpinamas implantas su veikliąja medžiaga, hormonais.
Atsakyti
QUOTE(Monoceros Devi @ 2011 07 10, 14:24)
Aš asmeniškai pažįstu keturis veisėjus, kurie jau išbandė šį preparatą. visų atisliepimai labai geri. todėl ir domiuosi. mano katinas dar mažas, nežino, kas yra žymėjimas. bet bandau į ateitį galvoti. nesinori, kad gyventų vonioje.

Jie tik pabandė, o ar yra ilgamečių praktikuotojų? Na, kad sužinoti kaip tai veikia katiną per ilgo laiko tarpą, o jei kas išlys paskui - gerokai vėliau į paviršių
Atsakyti
Na aš tai nelabai norėčiau, kad katinukui dėtų kažkokį implantą, kiek žinau jis po kažkiek laiko suyra, tai nejaugi vėl reikia dėti pakartotinai? Mano katinukui labai tiko paprasta kastracija, 20min ir viskas visam gyvenimui jokių problemų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 07 27, 09:30)
Na aš tai nelabai norėčiau, kad katinukui dėtų kažkokį implantą, kiek žinau jis po kažkiek laiko suyra, tai nejaugi vėl reikia dėti pakartotinai? Mano katinukui labai tiko paprasta kastracija, 20min ir viskas visam gyvenimui jokių problemų smile.gif

na taip jei katinukas skirtas ne veisimui, tai kas be ko ir aš pasisakau už paprastą kastraciją. Bet šiuo atveju, mums veisėjams, reikia katinų su savo turtu veisliniam darbui ir tuo pačiu, nesinori, kad katinas kankintųsi ir namai būtų sumyšti sad.gif
Atsakyti
Suprantu, nes kvapas tai tikrai baisus, na man atrodo tokiu klausimu reikėtų pasitarti su žmogumi, kuris neutralus šioje situacijoje, nes vieni bandys įsiūlyti savo preparatą, kiti savo... Sėkmės apsispręndžiant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 07 23, 19:16)

absoliuti nesamone. daug daug kartu skausmingiau yra pooperacinis gijimas, nei implanto isovimas po oda.

esu sesku augintoja, artimai bendrauju su sesku veislynais (ne dauginimo istaigomis) lietuvoje. pasisakome UZ chemine kastracija. mano pacios seskytei implanto isovimas truko pora sekundziu ir tai dareme namuose, apsiejome be veterinaro (aisku reikia ismanyti, kaip ir kur sauti implanta, pas seskus yra labai stora sprando oda, tad vietos pasirinkimas aiskus, katukus gal palikite veterinarams, manau, jie jautresni)....

seskui implantas veikia apie 2 metus (Suprelorin 4,7) - tai realiai priklauso nuo gyvuno svorio. kol kas lietuvos seskiukai turbut dar nei vienas nepriejo implanto pasibaigimo, tik neseniai atradome si dalyka.

as asmeniskai esu LABAI UZ chemine kastracija. be abejo, galima zirzti, kad tai finansiskai yra nepatogu, bet tikiuosi, butent chemine kastracija naudosiu visiems busimiems savo gyvuniukams.

didelis ACIU del temos sukurimo.

straipsnis:

Chemine kastracija seskams
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikudama: 04 rugpjūčio 2011 - 22:53
Na žinoma, kuo veisėjai užsiima, tą ir rekomenduos, be abejo, klausimų nekyla kodėl.
Kaip Jūs sakote, kad galima zirzti, nes brengiau, tai visiškas absurdas. Jeigu galvočiau, kad mano augintiniui bus geriau, jei atliksime cheminę kastraciją, tikrai taip ir padaryčiau. Turiu katę, kurią reikėjo sterilizuoti, manęs tikrai neišgazdino pinigų suma, nes žinau, kad taip reikia.
Visų pirmiausia, kaip galima atlikinėti kažkokius "eksperimentus" su gyvūnais, kai nėra žinomas tikslus galimas šalutinis poveikis? Ar Jūs gertumėte vaistus, nežinodama šalutinio poveikio?
Cheminę kastraciją iš dalies palaikyčiau tik tuo atveju, jei augintis kilmingas ir žmogus užsiima veisimu. Bet tik ne paprastam gyvūnui. Kam kišti tą chemiją, jeigu galima vieną kartą padaryti ir pamiršti visiems laikams?
Atsakyti