Įkraunama...
Įkraunama...

Cheminė kastracija

Sveiki visi veisėjai,

kaip ir dauguma mūsų, kurie turi namuose patinus ir susiduria su žymėjimu (bais blogas dalykas ir sunkiai panaikinamas), aš jau senokai ieškau informacijos, kaip turėti katiną namuose kuris nežymi.

Naujoje Zelandijoje ir Australijoje ši praktika taikoma nuo 2004 metų šunims ir jau Skandinavijos šalyse plačiai pradėta taikyti katinams. Mūsų veterinarai kol kas labai mažai informacijos turi (arba iš viso neturi) apie tai.

Esminis veikliosios medžiagos pavadinimas yra Deslorelin. Pats vaistas vadinasi Suprelorin. Jo įvedimo principas yra kaip mikroschemos ir praėjus laikui ji pati išnyksta (ištirpsta). Veikia nuo 6 iki 12 mėnesių, kiekvienam katinui individualiai.
Suomiai pasakojo, kad katinas po vienos injekcijos pabaigos sukergė katę kuri atsivedė 9 kačiukus. Jie neturi jokios neigiamos patirties, bet efektas puikus. Ji nustoja žymėtis ir kergti, tampa draugiškesni, valgo ir žaidžia. ir kas svarbiausia gali gyventi kartu su katėmis.
Ar kas nors domėjosi šiomis galimybėmis? Aš galvoju netolimoje ateityje daryti užsakymą iš Australijos (iš ten siunčiasi ir skandinavai) tai jei pabandytume padiskutuoti apie tai daugiau, galbūt verta daryti bendrą užsakymą.

Daugiau informacijos galite rasti visagaliam Google arba rasti čia:

http://www.acc-d.org/About

http://www.lowchensa.../suprelorin.htm

http://www.felipedia....php/Suprelorin

http://agilityforum....e...f=40&t=7888 (čia šunų forumas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monoceros Devi: 09 liepos 2011 - 13:19
Brigita tai tu nori pasakyt, kad tuo laikotarpiu katinas tiesiog nezymi, bet IR NEKERGIA?

Ar ne geriau tada tie vaistai kur Sanikas buvo gaves. Po kuriu nezymi, bet kergia?
(nors as i juos irgi gana skeptiskai ziurejau g.gif )

Ar turbut nelabai drisciau katina taip eliminuot metams laiko... Ypac musu veisleje.
Kur vos ne kasdien atsiranda vis geresniu pagal tipa katinu wink.gif
Atsakyti
Man kažkaip visie tie vaistų davimai ir panašūs dalykai kelia nerimą. Nemanau, kad sveika duoti visokius preparatus katinams, lygiai taip pat ir katėms, kurios nuolat rujoja. Pasirašyčiau nebent tik už homeopatinius prepratatus...
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 07 09, 13:41)
Brigita tai tu nori pasakyt, kad tuo laikotarpiu katinas tiesiog nezymi, bet IR NEKERGIA?

Ar ne geriau tada  tie vaistai kur Sanikas buvo gaves. Po kuriu nezymi, bet kergia?
(nors as i juos irgi gana skeptiskai ziurejau g.gif )

Ar turbut nelabai drisciau katina taip eliminuot metams laiko... Ypac musu veisleje.
Kur vos ne kasdien atsiranda vis geresniu pagal tipa katinu wink.gif

Taip Indre nekergia. Labai daug skaitau apie tai, nuo mokslinės literatūros iki forumų. Matai Sanikas nežymėjo, bet ir nekergė, Gita Andromedą su juo metus laiko bandė ir nesigavo, ko pasekoje teko kastruoti Andromedą.
Aš nemanau, kad veikia iki metų laiko. dabar yra spec dozės taikomos katinams, kiek pasakojo suomiai ir norvegai, vaistai veikia maksimaliai (su jų turima patirtimi) iki 8 mėn.
Aš irgi neskubu su sprendimais, tiesiog ieškau, su kuo apie tai padiskutuoti. gi penkios ir daugiau galvų geriau negu viena. Plius pamokinsime savo vetus biggrin.gif

dėl veislės gerinimo aš nebijau. pas mane viskas paplanuota ir aš puikai žinau, kad dar max 7 metai ir veisėjai baigs su ekstremaliu tipu, per daug ligų per daug apsigimimų, mes labai arti PER ir EXO likimo.
Atsakyti
Labai įdomu g.gif O kaip su visom tikimybėm, ta prasme ar tikrai iškart po vaistų įvedimo katinas nebegali pakergti katės ar reikia laikyti kurį laiką dar jį atskirai ir kaip reikia tada pažinti, kad katinui jau praėjo vaistų poveikis, kad na nebūtų netyčiukų? g.gif
Atsakyti
veiseja (čeke), kuriai esu pardavus dvi kates savo katinui taike, na ir bijau dabar pameluot po kiek laiko, bet jau po to tikrai pakerge dvi kates, pas viena gime 5, pas kita 7 kaciukai.
Tu vaistu yra ir Lietuvoje, tiesa negirdejau kad katinam butu buve taikoma pas mus, bet kiek domejausi naudoja seskams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cili.daiva: 09 liepos 2011 - 19:26
QUOTE(cili.daiva @ 2011 07 09, 19:25)
veiseja (čeke), kuriai esu pardavus dvi kates savo katinui taike, na ir bijau dabar pameluot po kiek laiko, bet jau po to tikrai pakerge dvi kates, pas viena gime 5, pas kita 7 kaciukai.
Tu vaistu yra ir Lietuvoje, tiesa negirdejau kad katinam butu buve taikoma pas mus, bet kiek domejausi naudoja seskams.

Aš irgi nesu girdėjusi, kad Lietuvoje taikytų katinams, bet tikrai žinau, kad šunims efektas puikus (daug gilinausi į mokslinius straipsnius) ir kad tiek suomių veislynai naudoja, tiek ir norvegų. Ir labai geri atsiliepimai.
Veikti pradeda laikotarpyje nuo 2 iki 4 savaičių nuo įdėjimo.
Atsakyti
QUOTE(Monoceros Devi @ 2011 07 09, 13:55)
Taip Indre nekergia. Labai daug skaitau apie tai, nuo mokslinės literatūros iki forumų. Matai Sanikas nežymėjo, bet ir nekergė, Gita Andromedą su juo metus laiko bandė ir nesigavo, ko pasekoje teko kastruoti Andromedą.
Aš nemanau, kad veikia iki metų laiko. dabar yra spec dozės taikomos katinams, kiek pasakojo suomiai ir norvegai, vaistai veikia maksimaliai (su jų turima patirtimi) iki 8 mėn.
Aš irgi neskubu su sprendimais, tiesiog ieškau, su kuo apie tai padiskutuoti. gi penkios ir daugiau galvų geriau negu viena. Plius pamokinsime savo vetus biggrin.gif

dėl veislės gerinimo aš nebijau. pas mane viskas paplanuota ir aš puikai žinau, kad dar max 7 metai ir veisėjai baigs su ekstremaliu tipu, per daug ligų per daug apsigimimų, mes labai arti PER ir EXO likimo.

As atsimenu, kad sanikas nekerge andromedos. bet juk tuos pacius vaistus naudojo ir Sigita, ju katinas kerge ir dave vaiku tik kad nezymejo.

bet va Saniko pvz ir neramina mane. kaip supratau jis tu vaistu buvo gaves kelis kartus pries tai kai atvaziavo pas jus. va ir gali buti, kad vistik ilgalaikis poveikis buvo ir visai ne toks kokio norejosi sad.gif

As kazkai esu tos nuomones, kad kol katinas naudojamas veisimui pasikankini su jo zymejimais o pasku tiesiog kastruoji ir tiek ax.gif

O del ekstremalumo manau, kad liks variantas "arti" ekstremalumo daugiau "nebežeminant" ausu pastatymo, nebedidinant jų dydžio, nebeilginant snukių ir tt ir pan.
Nes šiaip iš to ką aš matau yra arba siaurias ilgas snukis (bet ne itin plačios ir itin žemai pastatytos ausys) ar ausys be ilgo snukio. Anot Šustrovos pagal katės kaukolę ir nelabi yra įmanoma psiekti ir to ir to. Nors pas Jungle'us kaip ir yra pas keletą gyvūnų ir ausys ir snukis ir kūnas ir visa kita g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 07 10, 11:03)
As atsimenu, kad sanikas nekerge andromedos. bet juk tuos pacius vaistus naudojo ir Sigita, ju katinas kerge ir dave vaiku tik kad nezymejo.

bet va Saniko pvz ir neramina mane. kaip supratau jis tu vaistu buvo gaves kelis kartus pries tai kai atvaziavo pas jus. va ir gali buti, kad vistik ilgalaikis poveikis buvo ir visai ne toks kokio norejosi sad.gif

As kazkai esu tos nuomones, kad  kol katinas naudojamas veisimui pasikankini su jo zymejimais  o pasku tiesiog kastruoji ir tiek  ax.gif

Matai visų pirma Androkuras nėra skirtas gyvūnams, jis skirtas žmonėms. ir tikrai turi nemažai šalutinių poveikių (jis ir žmonėms labai įtakoja šalutinius efektus). niekas gi nedarė studijos 8 metų su 500 gyvūnų. Ne vien Sigita juos vartojo, ir tikrai žinau labai neigiamų pasekmių Lietuvoje, tik visi nutyli ir garsiai to neafišuoja.

Tu pabandyk pasigilinti į informaciją, gal pasikeis nuomonė wink.gif
Atsakyti
Pasiskaiciau daugiau, tai pasirodo Anglijoje chemine kastracija sunims jau daugiau nei pora metu naudojama ir kainuoja tikrai nedaug. Mano katinas nezymi, bet man atrodo jis nori "isprievartauti" kitas kates (viena sterilizuota, o kita nescia) g.gif Tai laikom atskirai, o labai gaila, noreciau kad butu pilnavertis seimos narys ir bendravimo jam tektu zymiai daugiau... Bet metams man per ilgai, pavasari nusimato kergimas, tai nerizikuociau taip g.gif Skaiciau, kad poveikis priklauso nuo gyvuno dydzio, tai cornish rexui tikrai metus veiktu...
Atsakyti
Yra ir daigiau vaistu - Ypozane, dar lyg ir Tardak, visi jie sunims libido mazinti.
Atsakyti
QUOTE(nendre @ 2011 07 10, 12:53)
Pasiskaiciau daugiau, tai pasirodo Anglijoje chemine kastracija sunims jau daugiau nei pora metu naudojama ir kainuoja tikrai nedaug. Mano katinas nezymi, bet man atrodo jis nori "isprievartauti" kitas kates (viena sterilizuota, o kita nescia) g.gif Tai laikom atskirai, o labai gaila, noreciau kad butu pilnavertis seimos narys ir bendravimo jam tektu zymiai daugiau... Bet metams man per ilgai, pavasari nusimato kergimas, tai nerizikuociau taip g.gif Skaiciau, kad poveikis priklauso nuo gyvuno dydzio, tai cornish rexui tikrai metus veiktu...

Aš parašiau vienai mokslininkei į vokietiją, tai tikiuosi, kad sulauksiu atsakymo. matai pas mane orientalai, jie irgi tokio pat sudėjimo kaip korniai, bet kiek minėjo suomiai, pas juos irgi orientalai, tai kad nesitęsia metus tas poveikis.
Papildyta:
QUOTE(nendre @ 2011 07 10, 13:13)
Yra ir daigiau vaistu - Ypozane, dar lyg ir Tardak, visi jie sunims libido mazinti.

bet tai nėra taikytina katinams, man tuo ir patiko. Kad jie daro studijas skirtas būtent katėms. Aišku studijos vyksta su naminėmis katėmis.
Atsakyti