Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ir nuogumas

savo semoje nuogumo nesureiksminu, niekada nedraudziu po kambariu palakstyti nuogiems ,man jie net linksmesni pasidaro,kai nusirengia,pajaucia laisve , kokie atejo i si pasauli ,tokiems ir yra malonu buti. zinoma ne prie sveciu, ne kieme, kur uz tvoros judri gatve. mudu su MB duru neuzdarinejam vaikui po nosies kai esame vonios kambaryje,nes tualetas ir duso kabina yra bendram vonios kambary. kai maudomes ,kai rengiames vaikai visada salia smirineja ,ir jiems nuogas kunas ,ne kazkokia geda ,ne kazkas draustina,o visai normalus reiskinys. niekada pirstais nebado ziuredami teliko pamate nuoga motery, niekad pirstais nebado pamate savo pusseseres plikas prie vandens telkinio. cia yra tokia zmogaus anatomija, kaip rankos ir kojos ,taip ir lytiniai organai, ir ko ju gedytis. manau kad kuo anksciau vaikas suzinos ,kas yra kitos lyties atstovo kelnese, tuo maziau bedos turesime vaiku brandoje, arba isbege i lauka is smalsumo nesitrainios po balkonais ir neprasynes kitu parodyti kas tavo kelnes gyvena. doh.gif
Atsakyti
Iš esmės manau, kad viskas turi savas ribas - nuogumas taip pat. aišku,kad išlipus iš vonios galima pavaikščiot pusnuogiam, arba atsikėlus... bet iš esmės, kai nuogi po namus staipoi, man nėra nei gražu, nei patogu, todėl to nepropaguojam. bet drausti tą irgi be ryšio... rolleyes.gif
Atsakyti
jei klausi, tai mano nuomone turėtumei paaiškinti savo poziciją ir nuomonę. lengviausiai yra smerkti, ar siūsti ant trijų raidžių. bet viską ką darai jos manymu ne taip, pagrysk, išsakyk savo mintis. taip manau bus lengviau ir tau ir jai gal šiek tiek... unsure.gif
Atsakyti
Na, vaikai nuo 3metuku jau pradeda jaust geda, suprati, kad mergytes skiriasi nuo berniuku. Tad as savo vaiku neleisciau begiot be triusikeliu schmoll.gif Juk Tavo drauges vyresnioji mergyte net 6metu, o Taviskis vyresnelis beveik 4metis. Bet kiekviena mama elgiasi kaip jai atrodo geriausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelene: 26 liepos 2008 - 17:06
Pas mus yra atvirkštinis variantas. Kai mano vyresnėlis (4 m) būna pas senelius, mano mama dažnai leidžia jam nuogam maudytis tvenkinyje, nors kartu būna ketvirtokė mergaitė. Man tai negražu ir su mama dėl to net pykstamės.
Net nežinau kaip būčiau pasielgusi tavo atveju. Turbūt nebūčiau leidusi vaikams lakstyti nuogiems g.gif Man apskritai tai negražu. Ne vien dėl to, kad šalia yra vyresnių mergaičių.
Gerai, kad nesiginčijai su mama. Ypač kai jos nuomonė tokia kategoriška. Nemanau, kad būtum jai ką nors įrodžius.
Atsakyti
O aš nedraudžiau savo dukrai nuogai lakstyt, nes nemačiau (ir nematau) tame nieko gėdinga. Užaugo normali mergina. Nedarykim problemos ten, kur jos nėra, kam vaikams papildomi vidiniai kompleksai?
Atsakyti
QUOTE(Pelene @ 2008 07 26, 19:04)
Na, vaikai nuo 3metuku jau pradeda jaust geda, suprati, kad mergytes skiriasi nuo berniuku. Tad as savo vaiku neleisciau begiot be triusikeliu schmoll.gif  Juk Tavo drauges vyresnioji mergyte net 6metu, o Taviskis vyresnelis beveik 4metis. Bet kiekviena mama elgiasi kaip jai atrodo geriausia.

ne drauges mergaite ,o mano sesers mergaite 6m , ir musu vaikai nuo kudikystes visur kartu, mes labai artimai bendraujam . bet tas dalykas kad jie nuogi prie vandens telkinio ,tai uzkliuvo mudvieju motinai t.y. vaiku senelei, ne mano sesei
Atsakyti
močiutė gal ir liguistai reaguoja, bet mano nuomone, vaikai nuogi prie vandens telkinių -- negražu ir nehigieniška. kaip yra drabužėliai namams, miegui, laukui, taip pat yra maudymuisi. reik tik turėti tinkamus.
Atsakyti
žiūrint ką nuogam veikti. palakstyti galima, bet neilgam. nes turim vieną konkrečią problemą -- sūnus tingi rengtis dry.gif tai jeigu po vonios neliepsi apsirengt, tai ir neapsirengs.
o šiaip neturiu nieko prieš nuogumą namie. vyras tai beveik nudistas -- miega tiktai nuogas, o atsikėlus apsirengti tikrai ne pirmas darbas. pati rengdamasi ar vonioj nuo vaiko nesislepiu, bet plika dziundze po namus neblūdinėju -- nesijaučiu komfortiškai.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 27, 16:41)
žiūrint ką nuogam veikti. palakstyti galima, bet neilgam. nes turim vieną konkrečią problemą -- sūnus tingi rengtis dry.gif tai jeigu po vonios neliepsi apsirengt, tai ir neapsirengs.
o šiaip neturiu nieko prieš nuogumą namie. vyras tai beveik nudistas -- miega tiktai nuogas, o atsikėlus apsirengti tikrai ne pirmas darbas. pati rengdamasi ar vonioj nuo vaiko nesislepiu, bet plika dziundze po namus neblūdinėju -- nesijaučiu komfortiškai.

drinks_cheers.gif Pas mus panasiai smile.gif Tik kad vyras nemegsta nuogumo blush2.gif Pati palakstau pusplike kartais.. O vaikas irgi tingi rengtis, tai leidziam pabuti nuogam, bioe tik nesalta cool.gif
Atsakyti
kiek dar buvo siltu dieneliu, ligi sio vakaro,kai nuvykdavom prie ezero visada draugiu dabar pasiklausdavau , ar mano berniukai gali pries tavo dukrytes lakstyti be kelnaiciu ,nes kai jie buna prie vandens jie automatiskai kelnes zemyn ir plikais uzpakaliais,ir nebandyk apvilkti.visada susilaukdavau teigiamos reakcijos,nors vienos drauges dukrytes jau mokiklinukes buvo.manau jeigu kuri butu papriestaravusi ,tai butume tas kelnaites apsivilke. bet tie vaikuciai susiduria su tokiu nepatogumu ,kai tos kelnytes suslampa,jiems vien nuo tu slapiu kelnyciu salta darosi. cool.gif
Atsakyti
Tai va tokis klausimas. Neslepiau nuogumo nuo sunaus. Dabar jam 6 ir pastebejau kad jis pradejo tuo dometis (paklausia ar as be liemeneles, ar galiu parodyt krutis, smalsiai ziuri kai rengiuosi). Dabar jau nebeplikineju sunui matant.
Kaip man elgtis ? Ar kazka aiskinti ? Kokiom priemonem ?
Atsakyti