Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

QUOTE(Limcamca @ 2011 07 14, 16:38)
Pvz. du pestukai pesasi, mokytojas priejo viena uz pakarpos, kita uz pakarpos ir atskyre. Iki siol, tai nebuvo galima daryti  4u.gif

Per svelnus pavyzdys biggrin.gif

Mano pusseseres mergaite(~14m) mokykloj is uz nugaros pribegus mergiote eme smaugt. Ir niekas, niekas is mokytoju negalejo ju liest doh.gif . Baigesi tuom, kad tos mokyklos bernai atbego i pagalba ir atskyre. Tai ir yra ivardijama kaip jegos panaudojimas. Aisku, to bernioko vos neismete is mokyklos uz tai doh.gif . Dabargi, TAIP jega panaudot gales ir mokytojai. Nes juk svelniai to padaryt neiseitu rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2011 07 14, 19:30)
Mano pusseseres mergaite(~14m) mokykloj is uz nugaros pribegus mergiote eme smaugt. Ir niekas, niekas is mokytoju negalejo ju liest doh.gif

Stai apie situos krastutinumus as ir rasiau is pradziu, kad kam reikejo sitokia nelieciamybe sukurt vaikams, kad paskui reikia leisti istatymus, leidziancius naudoti jega.
Ir as tam istatymui visai nepriestarauju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2011 07 14, 18:00)
Stai apie situos krastutinumus as ir rasiau is pradziu, kad kam reikejo sitokia nelieciamybe sukurt vaikams, kad paskui reikia leisti istatymus, leidziancius naudoti jega.
Ir as tam istatymui visai nepriestarauju smile.gif

turbut tam kure, kaip kad buna mamu kurios perdetai saugoja vaikus: ten neik, uzsigausi, ten nelipk, taip nedaryk, net nelysk ir pan. kad tik neuzsigautu. norejo istatymo raide uzdrausti bet koki smurta pries vaikus, bet vaikai tokie protingi, jie greitai ismoko pasinaudoti savo labui tokius istatymus.... Jei tik zinotume kokie protingi musu vaikai, patiems lengviau butu gyventi (cia taikoma bet kokiam vaiku amziui )
Atsakyti
QUOTE(raimukas84 @ 2011 07 14, 16:32)
craftininke, as kalbejau ne apie mokyklos darzelius, kuriuose nuo 3 metu vaikai eina i nuresry, o nuo 4 i reception, tas pats yra ir mano rajone.
merginos, as nezinau kaip pas jus vadinasi tokie va mazi darzeliai, kur tik tos 15 val  unsure.gif pas mus jie pre-shool vadinami. gal jus maisot su primary school?  g.gif  kas ir yra mokyklos, pre-school eina kalba apie pries mokyklini ugdyma.
geriausia butu, kad nueitumet i vietini council'a ir ten paprasiusios gausit esamu metu zurnala (o gal turit ji) su visa info apie mokyklas ir ju darzelius, apie day care nursery arba early years nursery (cia tie privatus, kur visa diena dirba) ir taip pat bus darzeliukai po 3 val. aplankykit visus, ir isaiskes kaip ten kas pas juos, nes ganetinai skirtingi visi.

Ups, persiprasau - pas mus kai kurie darzeliai vadinami pre-school, o ne reception klase blush2.gif
O mano maziaus tas darzelis, kur jis eis po 2.5 valandos i diena vadinas Kings Lynn nursery school, o tas darzelis kur vaikas gali but ilgiau nei 15 valandu per savaite ir reikia primoket - day nursery (pre-school) smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kuzia @ 2011 07 14, 17:30)

Mano pusseseres mergaite(~14m) mokykloj is uz nugaros pribegus mergiote eme smaugt. Ir niekas, niekas is mokytoju negalejo ju liest doh.gif .

Eina sau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(craftininke @ 2011 07 14, 21:13)
Ups, persiprasau - pas mus kai kurie darzeliai vadinami pre-school, o ne reception klase  blush2.gif 
O mano maziaus tas darzelis, kur jis eis po 2.5 valandos i diena vadinas Kings Lynn nursery school, o tas darzelis kur vaikas gali but ilgiau nei 15 valandu per savaite ir reikia primoket - day nursery (pre-school)  smile.gif
Papildyta:
Eina sau  blink.gif

aisku,kaip smagu net atsiverciau paziuret,ir dar vietu turi rugsejui,o as salia nieko nerandu kol kas,bandysiu dar karta eit i kounsula ir gal ka geresnio duos,kol kas buvau gavus lapa,tik lapa,su 50 mokyklu,infant,nursey,primary,apsiskambinau-apejau dauguma,kol kas nieko,laukiam,kur uzrase uzsirasem i waiting list,tik as sakiau,kad mes ieskom nursery,bet nebuvau paminejus,kad 15h,jei ir gausim vieta ,o bus brangu doh.gif ,o gal perskambint ir patikslinti ,kad mums reikia 15val

vienu zodziu aciu visoms 4u.gif ,dar kreipsiuos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara2 @ 2011 07 15, 00:45)
aisku,kaip smagu net atsiverciau paziuret,ir dar vietu turi rugsejui,o as salia nieko nerandu kol kas,bandysiu dar karta eit i kounsula ir gal ka geresnio duos,kol kas buvau gavus lapa,tik lapa,su 50 mokyklu,infant,nursey,primary,apsiskambinau-apejau dauguma,kol kas nieko,laukiam,kur uzrase uzsirasem i waiting list,tik as sakiau,kad mes ieskom nursery,bet nebuvau paminejus,kad 15h,jei ir gausim vieta ,o bus brangu doh.gif ,o gal perskambint ir patikslinti ,kad mums reikia 15val

vienu zodziu aciu visoms 4u.gif ,dar kreipsiuos rolleyes.gif

taigi jau sake panos,kad privatus darziukai nepriima taip vaiku doh.gif

Privatus darziukas:retas kuris leidzia eiti kelias dienas i savaite ir isnaudoti tas 15nemokamu valandu,Jusu amziui tiesiog savaites kaina yra mazesne,nes nuskaiciuoja tas 15h nemokamu ir viskas.UZ VISA KITA REIKIA MOKET. ir tai iseina apie 160sv i savaite,o londone ir daugiau jei vesit visa diena.TIK ABIEMS DIRBANTIEMS TEVAMS,GAUNANTIEMS PASALPAS,tax ofisas gali kompensuot apie 70-80% darzelio islaidu.
neprivatus darzelis(darziukas priklausantis mokyklai),tokiu nedaug,reikia susirast,priima vaikus 2.5h i diena pasirinktinai is ryto arba po pietu,cia mokescio nera.Jie dirba mokyklos ritmu,todel grupes jau greiciausiai suformuotos rudeniui,bet vistiek prasymus,greiciausiai bus galima dar paduot,kol atostogu neiseje yra.
kam i ta savivalda vaiksciot,atsisesk prie kompo,pasigooglink savo rajono darzus(galima ir mokyklas,tada prie ju buna uzrasyta,kad darziuka turi) ir apvaiksciok artimiausius.

Atsakyti
As dar noreciau pasiklaust del uniformu.. Pas mus du variantai - megstinis maunamas per galva ir susagstomas megstukas. Tai galvoju kaip daryt, jei pirksiu 5 is viso, kiek imt vienokiu ir kitokiu? bent mano manymu per galva maunamas patogesnis, bet gi buna tokiu oru, kad su megstiniu per silta, o su maikute per salta.. tai galvojau butu gerai tada tokiu susagstomu turet, uzsimest. Bet MB sako, kad neverta, nes maziuke nemokes uzsisagstyt saguciu..
Gal kuri mamyte is patirties zino kokie labiau nesiojasi, patogesni?
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2011 07 18, 14:47)
jei pirksiu 5 is viso

O kam tiek daug iskart huh.gif ? As apskritai issiverciu su 2 dzemperiais ir murzini niekad i mokykla nenueina. Pirk pradziai 2-3, paskui matysi ar reikia daugiau.
Aisku, tokiam mazam vaikui geriau per galva maunamas, jei tik siaip del patogumo, tai taip, susagstomas irgi neblogai - saguciu sagstymas lavina smulkiaja motorika biggrin.gif , bet jei PE persirenginejant tai pakankamai maziukai uzgaista ir su per galva maunamais doh.gif . Kartais ir tos 2 polo marskineliu sagos buna tikras isbandymas doh.gif .
Atsakyti
Nu tikrai 5 vnt sakyciau nereikalingi
mano mergaite turi 1 megztuka ir 1 polo marskinelius, puikiai isisverciam, vos grizus apziuriu jei murzina i skabykle ir i dziovykle ir uz poros valandu paruosta, jei kam teko nesiot uniformas dar sovietmeciu, tai nepazynojau ne vieno kas butu tureje kelis komplektus uniformu, nebuvo nei skalbykliu nei dziovykliu, mamos puikiai susitvarkydavo su mumis ax.gif
Atsakyti
Sakot? nu gal ir per daug uzsimojau cia biggrin.gif imsiu tada pora maunamu ir viena su sagutem lavinimui bigsmile.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif

Mergaites, nuo rudens mano vyrukas prades zygiuoti i mokyklele, tai man dabar iskilo klausimas, ka reikia supakuoti i priespieciu dezute?
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2011 07 18, 17:08)
Sakot? nu gal ir per daug uzsimojau cia biggrin.gif imsiu tada pora maunamu ir viena su sagutem lavinimui bigsmile.gif

Siap kiek teko matyti,maunamus per galva dazniau berniukai devi,o mergaites paprastai susagstomus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(dlambliukas @ 2011 07 19, 19:55)
Laba diena smile.gif

Mergaites, nuo rudens mano vyrukas prades zygiuoti i mokyklele, tai man dabar iskilo klausimas, ka reikia supakuoti i priespieciu dezute?

Nezinau ar visose mokyklose taip,bet pvz musu mokykloje uzdrausti sokoladai,cipsai ir gazuoti gerimai.Tirkiausiai ju ir nedetu niekas,bet ir idejus,gauciau laiska ,kad prasom nedeti smile.gif
O siaip viska galit,ka megsta jusu vaikiukas.
As dedavau sumustini,vaisiu(obouliuka ar kelias vynuoges ar kriause),surio lazdele,dziovintu vaisiu maza pakeli,kartais meduoli koki ar pora sausainiu,sulciu buteliuka.
Po keliu menesiu nusprendziau,kad vaikui reikia silto maisto(nes mano mergina pusryciu nevalgo) ir jau 3 metus valgo mokyklos maista,kuris yra tikrai labai geras,su daug vaisiu,darzoviu,pieno,sulciu ir virtu produktu.Kas savaite gauname meniu savaitei i prieki.
Atsakyti