Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

QUOTE(TimbaLimba @ 2011 07 14, 13:57)
Beje kokiom salygom vaikui duodamas nemokamas maitinimas mokyklose? kazkur skaiciau, kad jei tevai gauna WTC? ar tiesa?

radau informacija, jei ka nors domina nemokamas maitinimas mokyklose
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2011 07 14, 12:24)
juk buna ir visokiu mokytoju..

To lygint nederetu. Kalba eina apie mokykla, o ne siaip apie ivykius gatvej, kur gali isivelt bet kuris praeivis. Todel tokiu "visokiu mokytoju" paprastai nebuna. Mane iki siol stebina - KAIP juos taip paruosia darbui su vaikais. Jau nekalbant kokia didele atsakomybe. Cia ne Lietuva, kad mokykloj dirbtu tie, kas niekur kitur daugiau neistojo.
Atsakyti
QUOTE(sayonara2 @ 2011 07 14, 02:02)
o nursery tai ir priklauso cia tos 15 val,ane?o jei daugiau,moket???brangu zn,o kaip kompensuoja?ilgas turbut popierizmo tvarkymas g.gif

mes taip pat negavome vietos mokyklu darzeliuose, todel mano trimete keliaus i vadinama pre-school, tai darzeliai po 3 val, buna kur galima rinktis ar is ryto ar popietu leisti. darzeliai nuo dvieju metu vaikams, mes eisim nemokamai, nes jau 3 metai. jei Jums uztenka tu 3 val per diena, tai bandykit tokiuose vietos ieskot, nes day nurserie yra puse (apie 5 val) ar visa diena (apie 10 val), 3 val bus nemokamos, o uz kitas reikes moket, ir nesvarbu ar vaika anksciau pasiimate 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2011 07 14, 12:46)
O pas ka sveiko proto daugiau? Pas vaikus is ivairiausiu seimu su skirtingu poziuriu i auklejima  ar pas mokytojus? Jie gi ne siaip praeiviai is gatves, jie baige mokslus, specialius trainingus kaip valdyt tokias situacijas. Ir puikiai suvokia - jei tik perzengs leistina riba, neteks mokytojo darbo per amzius amzinuju cool.gif .
Va cia tas straipsnis http://www.dailymail...-EVERY-DAY.html

matei kaip elgiasi agresyvus,pikti,galu gale pervarge zmones? kiek jie valdo situacija,kai adrenalinas venose verda?

QUOTE(_Aurute_ @ 2011 07 14, 13:58)
Aha ir as perskaiciau ta straipsni,is tirkuju gerai, kad bent gales kistis mokytojai,o tai ne duok D prie vaiko prisilies uz rankos stipriau paims(nes gal jis tuo metu ,kita vaika musa) jau ziurek akis kabines. Niekas nesako, kad mokytojai naudos smurta.. kaip seniau su rykstem vaikus plakdavo. Bet dabar tik vaikai zino savasias teises:'negalima man nieko pasakyt, negali man nieko padaryt',o jie daro ka nori. Nors paciai ne karta teko matyti musu lt mokyklose tokius musimus , nagu suleidimus i ausis ir pan. bet gi yra mokytoju, kuriuos vadinti gali is didziosios raides, bet jie ir griezciau pasako, ir uzsaukia smile.gif o ka daryti pamacius,kad kita vaika musa, graziai prasyti ,kad baigtu, ar paimti uz rankos ir nutempti

o jei tavo vaiko mokytojas ne tas is didziosiso raides g.gif ir kiek tokiu ju is viso yra? jie ka kazkokie ne zmones,nepavargsta,nebuna pikti?

pasikartosiu,kad mokytojas turi tureti teise gintis ir ginti skriaudziama,bet ne daugiau.tokia ta mano nuomone,viskas siuo atveju turi but grieztai reglamentuota,papunkciui isdestyta.

QUOTE(Limcamca @ 2011 07 14, 14:04)
Ka tu suprasi apie mano vaikus, man vienodai sviecia  Cia yra tavo nuomone, ir turekis ja, kokia tik nori. Nedraudziama.  wub.gif  biggrin.gif

Parodyk, kur parasyta, kad mokytojas turi teise musti vaikus, o ne gintis?
Papildyta:
Va butent.

Kazin kaip pats Romuciukas, reaguotu, jei jos vaika klaseje priluptu, o mokytojas neturetu teises vaiku isskirti.  g.gif

nesinervuok tik,pati gi pradejai biggrin.gif ir uz teisybe isizeidei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2011 07 14, 15:41)
Todel tokiu "visokiu mokytoju" paprastai nebuna. Mane iki siol stebina - KAIP juos taip paruosia darbui su vaikais.

http://www.anglija.l..._mokiniais.html
http://m.lrytas.lt/-...-nuotraukos.htm
Cia siaip tik pavydziai, kad visokiu buna.. Nors ir mokyti, apmokyti.

Atsakyti
QUOTE(romuciukas @ 2011 07 14, 16:40)
matei kaip elgiasi agresyvus,pikti,galu gale pervarge zmones? kiek jie valdo situacija,kai adrenalinas venose verda?
o jei tavo vaiko mokytojas ne tas is didziosiso raides g.gif  ir kiek tokiu ju is viso yra? jie ka kazkokie ne zmones,nepavargsta,nebuna pikti?

pasikartosiu,kad mokytojas turi tureti teise gintis ir ginti skriaudziama,bet ne daugiau.tokia ta mano nuomone,viskas siuo atveju turi but grieztai reglamentuota,papunkciui isdestyta.
nesinervuok tik,pati gi pradejai biggrin.gif ir uz teisybe isizeidei biggrin.gif

Oi, Romuciuk, nu ko cia man isizeist? biggrin.gif Kad teisybe nustatei, mano vaiku nemacius lotuliukas.gif Pasaulis margas, aha biggrin.gif

Jei tu matai (ogi savo vaiko mokytoja kasdien matai, plius klausaisi, ka vaikas pasakoja is mokykos), kad tavo vaiko mokytojas yra piktas ir irzlus, ir vaikams gresia pavojus, kiekvienoje mokykloje yra normali complaint procedura. Jei turi itarimu, kad kazkuris mokytojas nederamai elgiasi su vaikais, tavo kaip ir pareiga butu informuoti mokyklos vadovybe. Priedo, mes gi ir kalbam apie jau atsiradusia butinybe gintis mokytojams, o ne siaip sau, mokytojui panorejus tarkst per galva drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(raimukas84 @ 2011 07 14, 15:00)
mes taip pat negavome vietos mokyklu darzeliuose, todel mano trimete keliaus i vadinama pre-school, tai darzeliai po 3 val, buna kur galima rinktis ar is ryto ar popietu leisti. darzeliai nuo dvieju metu vaikams, mes eisim nemokamai, nes jau 3 metai. jei Jums uztenka tu 3 val per diena, tai bandykit tokiuose vietos ieskot, nes day nurserie yra puse (apie 5 val) ar visa diena (apie 10 val), 3 val bus nemokamos, o uz kitas reikes moket, ir nesvarbu ar vaika anksciau pasiimate  4u.gif

tai dabar jau visai pasimeciau,as ir is pradziu ieskojau preschool,bet man visur aiskino,kasd preschool dar anksti(dabar mazajai jau trys su puse,gruodi bus 4),tai ir ieskau nursery ir butent tu 15 val nemokamu,susibalamutinau visai unsure.gif

ir i preschool niekas neima,siulo ateit kitais metais
Atsakyti
QUOTE(raimukas84 @ 2011 07 14, 14:00)
mes taip pat negavome vietos mokyklu darzeliuose, todel mano trimete keliaus i vadinama pre-school, tai darzeliai po 3 val, buna kur galima rinktis ar is ryto ar popietu leisti. darzeliai nuo dvieju metu vaikams, mes eisim nemokamai, nes jau 3 metai. jei Jums uztenka tu 3 val per diena, tai bandykit tokiuose vietos ieskot, nes day nurserie yra puse (apie 5 val) ar visa diena (apie 10 val), 3 val bus nemokamos, o uz kitas reikes moket, ir nesvarbu ar vaika anksciau pasiimate  4u.gif

Cia speju kiekvienam mieste savo tvarka, nes pas mus vaikai nuo 3 eina i nursery, o nuo 4 i ta vadinama pre-school (pas mus dar vadinama reception klase). Ir nursery man rodos tvarka reguliuojas pagal save, nes ten kur mes savo vaikinuka leisim, tai per diena vaikas buna 2.5 valandos ir viskas (tevai pasirenka po pietu (12.45-15.15) ar is ryto (9.00-11.30) vaika leist). Dar buvom gave lankstinuka is kito nursery, tai pas juos visai kita tvarka - per 2-3 dienas issidestai 15 valandu ir vedi vaika, o jei nori ir kitom dienom palikt, reikia primoket. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(romuciukas @ 2011 07 14, 14:40)

Ar mokytojai? Ne, nemaciau. O jus?

QUOTE(TimbaLimba @ 2011 07 14, 14:54)
http://www.anglija.l..._mokiniais.html
http://m.lrytas.lt/-...-nuotraukos.htm
Cia siaip tik pavydziai, kad visokiu buna.. Nors ir mokyti, apmokyti.

Sutinku, kad cia nenormalu. Bet ir karjera mokyklose jiems baigesi amziams.
Procentaliai paemus - kokia tikimybe sutikt nenormalu mokytoja ir agresyvu vaika?
Cia ne klausimas, tik siaip pamastymas.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2011 07 14, 18:03)
Sutinku, kad cia nenormalu. Bet ir karjera mokyklose jiems baigesi amziams.
Procentaliai paemus - kokia tikimybe sutikt nenormalu mokytoja ir agresyvu vaika?
Cia ne klausimas, tik siaip pamastymas.

Aha, sutinku, kad vaikai labai agresyvus buna.. Bet ar agresija reikia ismust jega? gal ir reikia as nezinau, nesusiduriau.
O tiesa, ar kitose valstybese galima naudoti jega pries vaika mokykloje?
Atsakyti
QUOTE(sayonara2 @ 2011 07 14, 18:00)
tai dabar jau visai pasimeciau,as ir is pradziu ieskojau preschool,bet man visur aiskino,kasd preschool dar anksti(dabar mazajai jau trys su puse,gruodi bus 4),tai ir ieskau nursery ir butent tu 15 val nemokamu,susibalamutinau visai unsure.gif

ir i preschool niekas neima,siulo ateit kitais metais

QUOTE(craftininke @ 2011 07 14, 18:29)
Cia speju kiekvienam mieste savo tvarka, nes pas mus vaikai nuo 3 eina i nursery, o nuo 4 i ta vadinama pre-school (pas mus dar vadinama reception klase). Ir nursery man rodos tvarka reguliuojas pagal save, nes ten kur mes savo vaikinuka leisim, tai per diena vaikas buna 2.5 valandos ir viskas (tevai pasirenka po pietu (12.45-15.15) ar is ryto (9.00-11.30) vaika leist). Dar buvom gave lankstinuka is kito nursery, tai pas juos visai kita tvarka - per 2-3 dienas issidestai 15 valandu ir vedi vaika, o jei nori ir kitom dienom palikt, reikia primoket. smile.gif

craftininke, as kalbejau ne apie mokyklos darzelius, kuriuose nuo 3 metu vaikai eina i nuresry, o nuo 4 i reception, tas pats yra ir mano rajone.
merginos, as nezinau kaip pas jus vadinasi tokie va mazi darzeliai, kur tik tos 15 val unsure.gif pas mus jie pre-shool vadinami. gal jus maisot su primary school? g.gif kas ir yra mokyklos, pre-school eina kalba apie pries mokyklini ugdyma.
geriausia butu, kad nueitumet i vietini council'a ir ten paprasiusios gausit esamu metu zurnala (o gal turit ji) su visa info apie mokyklas ir ju darzelius, apie day care nursery arba early years nursery (cia tie privatus, kur visa diena dirba) ir taip pat bus darzeliukai po 3 val. aplankykit visus, ir isaiskes kaip ten kas pas juos, nes ganetinai skirtingi visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raimukas84: 14 liepos 2011 - 17:36
QUOTE(TimbaLimba @ 2011 07 14, 18:16)
Aha, sutinku, kad vaikai labai agresyvus buna.. Bet ar agresija reikia ismust jega? gal ir reikia as nezinau, nesusiduriau.
O tiesa, ar kitose valstybese galima naudoti jega pries vaika mokykloje?

Ne vienoje valstybeje negalima, tas savaime suprantama. Bet, velgi, mes juk kalbame ne apie tai, kad mokytojams nuo siol leidziama vaika mustis. Mes kalbame apie tai, kad mokytojui dabar leidziama gintis nuo agresyviu vaiku ir isskirti besimusancius vaikus. Pvz. du pestukai pesasi, mokytojas priejo viena uz pakarpos, kita uz pakarpos ir atskyre. Iki siol, tai nebuvo galima daryti 4u.gif

Beje, jums to netaikau, tiesiog siaip sau pamastymui: mamoms aukleti vaikus rykstele irgi draudzia istatymas 4u.gif
Atsakyti